Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Általában a hétköznapi dekóderek sem áramban, sem vezérléstechnikában nem szeretik a két motort, mert a terhelészsabályozást meghülyíti. Majd megnézzük.
De először tisztában kell lenni az áramfelvételével.
Ati segítségével hozzájutottam a drágasághoz. (minden tekintetben az :) )
És egy gyors pózolás...
Még nem volt időm átnézni, megtakarítani, -sajnos- talán a hétvégén...
Egy kérdés a digitgurukhoz :) :ez kétmotoros gép, 2 motort lehet hatékonyan digitalizálni? Vagy ha majd beteszem a dekódert valamikor, iktassam ki az egyiket?
Jó ötlet!Kipróbálhatjuk rajta a modúlszabvány előírásait,valamint a terepépítéshez szükséges fogásokat is elsajátíthatjuk.Nem kerül olyan sokba.Kiállításon estleg már be lehet kapcsolódni más modúlrendszerekbe.Kiragadható a hegyeshalmi vonalból bármelyik szelvény.A PIKO FLEXvágány 940 cm. Ára kb:800 Ft/ szál.
Szerintem a beépítendő anyagok pénzügyi vonzata miatt előszőr egy kétvágányos nyíltvonal modul kerüljön megépítésre, a végére két provizórikus sima hurokkal (melynek anyaga később felhasználható majd máshová), hogy futtatni is lehessen valamit rajta. Azután épűljön az állomás, s ha mind a kettő szépre sikeredett, álljunk neki a mozdony/szerelvény rendezésére alkalmas végrésznek.
Szia! Mit is mondhatnék, jól elfáradtunk, több modellbolt volt kint a tavalyihoz képest. Inkább RC modell volt a föbb téma. Persze több, olyan kreatív gyermekjáték forgalmazó is megjelent a színen. Csináltam pár képet, majd teszek fel pár érdekesebbet.
Nekem úgy elsőre elnyerte a tetszésemet. Ahogy olvastam ők is a 2 vágányos fővonallá csinálták meg a modulasztalt. Ami véleményem szerint jó lenne, hogy a kiállításra kilátogató ne mindig egyvágányos fővonalat lásson. Azt mondom, hogy legyen a modulasztalunk egyedi (2 vágányos fővonal) és látványos (állomáson áthaladó tehervonatok és IC-k). Természetesen támogatom a Péter ötletét is. Azon a modulasztalon tetszik még a mozdonyudvar is amit így lehetne megvalósítani: