Igen, ezt én is észrevettem már korábban, igazad van, baki!
Zavaró még az is a szinkronnál - legalábbis nekem -, hogy az érseket egyszer érseknek, máskor meg püspöknek nevezik. A magázódás meg a tegeződés visszatérő észrevétel, különösen a személyzet között. A 26 részben egyszer még James Mrs. Liptont is letegezi, szerintem. Na, vajon hol?
Különösen hogy sok Lordnak a "lordi neve" nem is mindig a családneve, hanem a teljes neve "X.Y. , Z grófja/hercege, stb". Ez persze már a többi rangjától is függ.
Hááát.... az angol arisztokrácia erre mindig is kényes volt... akkoriban, a század elején meg különösen... a "Mrs."-t afféle plebs-es megszólításnak tartották a kékvérűek, és ha egy cseléd egy Lady-t le-Mrs.-ezett volna a Mylady helyett, akkor repült volna valszeg...
Szerintem nem akkor, hanem amikor Ivy egyedül terít, és Henry ott áll mögötte az ebédlőasztalnál. Lehet, hogy a többiek épp akkor voltak a gyárban, leszerelni a munkások sztrájkját... vagy abban a részben, amikor James születésnapját tárgyalták?
Amikor Ivy stoppolja Henry zokniját a konyhában és Henry az árvaházról beszél. Azt hiszem, hogy ekkor adják át Levi ékszereit Miss Cissy-nek. Utolsó rész?
Stokes:Ne nyaljon a piperkőcöknek,James Twelvtrees.
James:Tudom a kenyerem melyik oldala vajas és ismerem magát.Bepiszkítja még a kezét a napokban és én kész vagyok a helyére állni.
Stokes:Lakájból komornyikká válni olyan,mint a bűvészinas:megpróbálja,aztán pompás hátsó felére esik.
Ivy:Henry,Mr Stokes beszélt a kapitánnyal és elintézte hogy te is focizhass.
Henry:Miről beszélsz,mondd?
Stokes:Csak kitaláltam Ivy,mert itt volt a kapitány.
Ivy:Ja,nem mész focizni.
Ez az Idegen az éjszakában c. részben van,amikor Stokes közli a többiekkel,hogy szerzett hajót,amin James apját ki tudják vinni az országból.
Igen,ez már nekem is feltünt.Ennek a résznek viszont van egy érdekessége is.Cecily lop egy ruhát Poppy szekrényéből és odaadja Ivynak.Ez valóban Poppy ruhája,még hordta is az első részek egyikében.
A "Gyerünk a bálba" részhez egy észrevétel most, hogy nézem újra a sorozatot:
Egy baki a szinkronnál: amikor a személyzet lenn ül a konyhában, emlékeznek a régi cselédbálokról, és Mrs. Lipton elmondása szerint kétszer is volt a bál szépe, amikor még élt a Mylord felesége!! Ezt ő mondja!
Nem sokkal később azonban Stokes tesz egy megjegyzést arra, hogy hál, isten, hogy nem nekik kell most a bált rendezni (mármint a Meldrum háznak), mert múltkor is egy hétig takarítottak utána. Nos, itt a baki, mert Alf akkor került a házhoz, amikor Mrs. Meldrum már meghalt, tehát ő nem lehetett a háznál, amikor Meldrumék rendezték a cselédbált!
"Lord Meldrum:Úgy nézek rátok,mint a családomra,mint a gyermekeimre. "
Ez vagy akkor volt, amikor Lavender kiszórta a pénzt az ablakon, és utána Meldrum irodájában voltak, vagy pedig amikor piknikezni mentek, szintén az irodában.