Sőt, kb. tegnap dél óta egyetlen levél sem jött, ami elég gyanús. Lehet, hogy valami gond van a postafiókommal. Van egy caterina3@freemail.hu címem is, oda is jöhet...
Szerintem azért ne add fel a reményt, valamennyi esély mindig van. :-) A lényeg szerintem az, hogy minél nagyobb földlabdával ültessétek át, és vissza kell vágni magát a növényt, hogy csökkenjen a párologtatófelület, mert a sérült gyökérzet nem tud fenntartani ugyanakkorát. Nekem eddig összesen egyetlen nagy növény ment tönkre az átültetéstől, egy nagyméretű oszlopos boróka (kb. 4 méteres volt), de az azért, mert nem vágtuk vissza. Döglődött szegény vagy két évig, nem halt meg, csak olyan csúnyán száradtak vissza az ágai, hogy igen ronda volt, aztán végül is kivágtuk. Ha visszavágtam volna átültetéskor, valószínűleg nem lett volna gond, csakhogy ezta fajta borókát nem lehet így visszavágni, mert annyi lesz a habitusának. :-(
Én is ettől félek, ráadásul a párom nem is nagyon akarja átültetni őket, mert ugyanezt mondja, hogy kár a munkáért. De nekem nagyon kedvesek, mert akkor ültettük őket, amikor befejeztük a házépítést.
Bánom, hogy nem vettem le róluk ágat, és nem próbáltam meg legyökereztetni. Azért szeretném átültetni, hátha megmaradnak.
Tudom, nem teljesen ugyanaz, de biztatásképpen írom, hogy építkezés miatt kénytelenek voltunk átültetni már felnőtt lombhullató cserjéket, és megmaradtak. Néhány évig elég csúnyák voltak utána, de aztán újra szépen "kikupálódtak". :-)
Elájultam a gyönyörűségtől, mikor megláttam a rózsáidat. Valami CSODÁSAK!!! Nekem is vannak rózsáim, épp most akarom őket áttelepíteni egy másik helyre, mert ahol most vannak, ott játszókertet akarok csinálni az unokáimnak. Nem akarom, hogy megszúrják magukat.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy megmaradnak-e, közel húsz éves tövek.
Én kis kertet kerteltem, /bazsa/rózsát ültettem...:))
Ja, hogy ez nem az a topik?;)))
Szóval, még mindig hagymákat raktam a földbe, meg rózsatövet takargattam, meg hullott leveleket szedegettem és fedtem velük az ágyásokat. Tervezgettem, mi hogy legyen majd a tavaszon. Élveztem a szép időt:)
Hat nalunk nincs olyan, hogy a rozsa permetezes nelkul meglegyen - otthon volt. Volt a kertemben, es nem permeteztem. Allitolag ezek eleg ellenalloak a betegsegekkel szemben.
Köszi! :-) Látom (a HelpMeFindből), hogy teahibrid. Akkor én jobb, ha nem is próbálkozom vele, mert ők elég kényesek, nem? Permetezés nélkül nemigen bírná. Kár, mert gyönyörű!