Nyilván nem a mostani tornára értettem, hanem a mostani korszakra...:) Amíg Hakuho nem volt, addig Asashoryu nyert mindig mindent, amint elérte 2007ben a yokozuna ragot, 2 ember közt dőlt el általába a párharc, amiota Asa nincs, azota Hakuho csak most kapott ki először..:) Ergo EGY emberes verseny már január óta a szumó.. Szerinted ez mennyire izgalmas? Mind a japánoknak, mind nekünk..A mostani torna pedig rácáfol erre végre, de mondom, én hajlok arra, hogy odaadják Kaionak, így aztán lehet, hogy nincs értelme beszélni semmiről...
Nocsak, amíg Asa volt, izgalamas volt a szumó? Szerintem épp akkor izgalmas, ha nincs egy-két ennyire magasan kiemelkedő versenyző, mint a két mongol, hanem 4-5 ember között dőlnek el a tornák.
Amikor számomra pl izgalmas volt, akkor ott volt egy Takanohana, Wakanohana, Akebono, Musashimaru, mellettük Kaio, Chiyotaikai, Musoyama, Tochiazuma... azok voltak az izgalmas bashók.
Toyonoshima, ha meglepetést okozna, akkor 9 éves szünet szakadna meg: 2001. szeptemberében Kotomitsuki volt az utolsó, aki maegashira rankból nyert tornát.
Mit szólnátok ahhoz a forgatókönyvhöz, h Kaio megnyeri a tornát?? Pontosabban megnyeretik... korábbi tornáinál is elég kétséges volt a tisztaság, inkább a bundára hajlott mindenki.. Nos, ha az igaz volt, simán eltudom képzelni, hogy ezt a tornát megnyeretik Kaioval!
Amúgy is hiányzik már a japán szenzáció, a közönség unja a mongolokat, miota Asa nincs azóta mégkevésbé izgalmas a szumó számukra..
Kiváncsi leszek! már az önmagába hatalmas port kavarna, ha Kaio megverné a yokozunát