"Igaz, hogy másképp énekli, de semivel sem rosszabbul szerintem."
Végülis csúnya emberekre is szokták mondani, hogy érdekes arcuk van... :)))
"13 millió dolcsinál általában olyan szerződést szokás kötni, ahol a pénz ellenében az együttes kötelezhető legyen ellenszolgáltatásért."
Miért, egyébként az az általános gyakorlat, hogy a szerződésekben a lemezcégek vállalják x összegek kifizetését és x költségek állását csak úgy, a zenekarok és a menedzsmentjeik két szép szeméért, mindenféle garancia, szerződésbiztosíték stb. nélkül? Alapból is, de ilyen kaliberű kiadóknál, ilyen kaliberű előadók esetében pláne abszurd még csak a feltételezés is... Különösen egy olyan legendásan megbízhatatlan, kiszámíthatatlan banda esetében, mint a mindenkori Guns N'Roses... A Geffen pedig tudomásom szerint az egyik legjobban prosperáló amerikai lemezkiadó, mindig is az volt, mióta csak létezik.
Persze nem vagyok zeneipari bennfentes, úgyhogy én sem tudhatom, pontosan hogyan működnek ezek a dolgok.
Ne higgy senkinek, Axl kurva jó élőben ! És a beszólásai még mindig legendásak.
Stinson tényleg segget csinál a szájából, de legalább most már elkezdett infokat adni a lemezről és a számokról.
Mi az hogy agyonhangmérnökölve? A régi számokat csak élőben énekelte "mostanában".... Igaz, hogymásképp énekli, de semivel sem rosszabbul szerintem. A zenekar pedig halál jól játssza a régi számokat. Leszámitva , rió you could be mine intro és a detroiti patience elbaszást.
Ami CD megjelenést illeti, vannak plusz teóriáim:
1. A lemezcég abszolut hülye szerintem, mert nem lett volna szabad, hogy eddig huzodjon a dolog. 13 millió dolcsinál általában olyan szerződést szokás kötni, ahol a pénz ellenében az együttes kötelezhető legyen ellenszolgáltatásért.
2. Ha a Geffennek nem is felel meg az eddig felvett anyag, akor is érthetetlen, hogy legalább 2-3 single/EP kiadásával ne csillapitsa le a várakozók kiváncsiságát. Őszintén,pl. a Madagascar-t el tudnád képzelni bukásként ?
3. A jogi dolgok szerintem hátráltathatnak sok mindent, elég csak a Greatest Hits körüli vagy a DVD-k kiadásával kapcsolatos dolgokat nézni. Ráadásul a CD extra trackjai szerintem szerintem a régi számok ujrafelvétele lenne, de azokhoz biztos hogy szükséges a régi tagok hozzájárulása.
Megnézem, honnan lehetne... Egyébként a newera.uw.hu szorgos látogatói elég sok cuccot le tudnak tölteni. Érdemes regisztrálni a fórumban és figyelni :)
Mondjatok már lécci valami címet, ahonnan le lehet szedni ezeket... Eddig még valahogy elkerültem őket, nem is tudom, miért. Csak az Oh My Godot ismerem a friss repertoárból (bár mondjuk már az is fél évtizedes, tehát csak relatíve friss).
Hogan: a három jobb számot hallottad, a Silkworms után kiszaladnál a világból, a Riyadh and the beduins után meg azt kérdeznéd, hogy miért adnak elő nwgyedkész dalokat. Egyébként Axl szerintem is jobb énektémákat tud írni, mint bárki a világon, viszont a régi dalokat meg nem túl jól énekli manapság, mivel sokat változott a hangja (plusz agyon van "hangmérnökölve").
Rejtély, hogy a lemezkiadó miért tűri ezt a hihetetlen tökölést. Erre három-négy verzió létezik:
1. A dalok annyira jók, hogy a Geffen szerint megéri várni, mert akkorát fog szólni
2. A dalok annyira rosszak, hogy nem érdemes sürgetni őket, illetve egyfolytában visszaküldik Axlnek az anyagot, hogy dolgozzon még rajta.
3. Még mindig sehogy sem állnak a munkával, a Geffen viszont 13+ millió dollárt nem akar elveszíteni, így hagyja őket dolgozni.
4. A Geffen elfelejtette, hogy létezik a Guns N' Roses.
Elképzelhető, hogy gondjaik vannak a Geffennel, elvégre Axl már legalább 12 millió dollárt költött el a lemezre mindenféle kézzelfogható eredmény nélkül...
Ezek a dalok koncertfelvételek, szerintem jól énekel rajtuk. Weilandnál jobb, az tuti!
Csak azt nem értem, mi a szar tart 10 évig?!!! 2 éve, az MTV WMA után nyilatkozta Axl, hogy megjelenik a lemez, nyugi, igaz, még várni kell, de ennyit? Stinson-nak én nem hiszek el semmit, már évek óta azt szajkózza, hogy "almost done", "finishing touches". Persze, akkor hol a lemez????
Eddig 3 dalt sikerült hallanom az új Guns-tól és bátran ki lehet jelenti, hogy kurva jók.
Chinese Democracy, Madagascar, The blues.
A Velvet dalokat is hallottam, nem rosszak, de olyan dallamokat, mint Axl, egyikük sem tud írni. Scott Weiland ráadásul messze is van tőle, nagyon. Nem volt jó választás, persze szigorúan szerintem.
Senki nem hallotta, bár állítólag az egyik Trilogy-ban valamelyik interjú alatt szól egy részlete a háttérben. Mindenesetre azóta több mint tíz év telt el, így lehet, ma már rá sem lehet ismerni.
Ja vagom ezeket a sztorikat. Meg azt is hallottam, hogy volt egy nagy balhe az Appetite idejen, mert Axl fel akarta tenni a szamot, de a tobbiek nem engedtek, mert nem passzolt az lemezhez, aztan allt a bal.
A Coma sztem az egyik legkiralyabb nota, kar, hogy nem nyomtak ki klippre.
A Trilógia a videókat tartalmazza (Part I: Don't Cry, Part II: November Rain, Part IV: Estranged). A Part III hiányzik, ez elvileg a szintén Axl lelki életét boncolgató számok közül való, de nem készült el az UYI-ra, így nem került fel. Elvileg a Chinese Democracy-n rajta lesz... Egyébként a November Rain is elég sokáig készült, Axl még az LA Gunsban volt Tracii Gunsszal, amikor elkezdte írni, aztán kb. 8 év alatt lett "kész", vagyis nyerte el végső verzióját (korábban millió változata volt, akadt akusztikus gitáros is, meg 15 perces zongorás...), ráadásul Axl a fejébe vette, hogy ha ez a szám nem siekrül úgy, ahogyan ektervezte, akkor abbahagyja a zenélést, egy másik hisztériás rohamában pedig - még megjelenése előtt - meg akarta venni a számot a Guns N' Rosestó, mert úgy érezte, túl intimre sikerült, és nem akarja, hogy megjelenjen. Bizonyára Axl alkotói stílusa miatt készül a CD is már 8 éve.
Egyébként a Civil War is megérdemelt volna egy rendes klipet, és a Pretty Tied Up meg a Dust N' Bones is jó választás lett volna szerintem, bár Izzy kilépése után bizonyára Axl leszedett minden Stradlin'-szerzeményt a kislemezesélyesek közül, hogy ne vastagítsák a renitenst.
És játszhatták volna koncerten is.
És lehetett volna klip a 14 years-hez, Coma-hoz (part III of Trilogy), My world-höz, Double Talkin Jive-hoz, Perfect Crime, So Fine-hoz, Back off bitch-ez a LALD és a Yesterdays helyett.
" Axl lehuzhatja magát:) "-ez azért nagyon durva volt----
Axl W. Rose~
Slash~
Duff McKagan~
Izzy Stradlin'~
Steven Adler~
Hiába csinálnak bármit,a jó emlékek ezekhez az arcokhoz fűződnek.
Sajna nagyon kevés az esély,hogy újra összeállnak,legalább a fő tagok,de amíg élnek van remény.
Amúgy nemrég volt a TV total-on(pro 7) a velvet revolver,meg lettek híva a fíúk,Duff-ot nézve,a maga 39 évével,hihetetlenül öregnek tűnt.
A velvet revolver különben egész fasza...