Keresés

Részletes keresés

szegus Creative Commons License 2010.03.25 0 0 152
Szia,

Tudok magyar ismerosnel olcson, ha erdekel, irj egy mailt.
Udv
Előzmény: sue69 (151)
sue69 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 151
sziasztok!!
olcsó kis apartmant keresek kis családomnak 2 éjszakára,ha lehet jó közlekedésnél.
ha tud valaki kérlek írjon!!
előre is nagyon köszi
MártiSatya Creative Commons License 2010.03.14 0 0 150
Felraktam az Ongo-ra egy Brüsszel - Párizs körút leírását, amit az tesz érdekessé, hogy a két város között a TGV-vel utaztunk, illetve egy kicsit újszerű a bemutató :

http://ongo.hu/elmenybeszamolok/4320

Jó szórakozást !
szegus Creative Commons License 2010.02.25 0 0 149
Ebben te gyakorlottabb vagy, nekem nincs gyerekem, csak azt latom, hogy a kollegak szerdankent nem jonnek dolgozni, mert a gyerekre kell vigyazni :) Meg hogy a lovaglas nincs iskolaszunetekben, es elegge gyakran elmarad az ora, mert "szunet van"... :)))
Előzmény: kardio1 (146)
szegus Creative Commons License 2010.02.25 0 0 148

Kedves Rebka!

Hu, hat, Parizs nem eppen olcso varos, amit mindenkeppen el kell kerulni, az az, hogy atszamold a koltsegeket, mert akkor horrorisztikus osszegek tudnak kijonni. Viszont vannak kis "okossagok", hogy hogyan lehet sporolni...

Tudom ajanlani, hogy nezz at a Parizs blogba, illetve a blogomon is hagytam par informaciot: parizsikisokos.blog.hu.

Nagyon olcso szallas: ha irsz nekem egy privat mailt, meg tudom adni egy magyar ismerosom cimet, aki ad ki kedvezo aron szobat, vagy lakast idelatogatoknak; az ar ugy tudom fejenkent 30 euro korul van, a hostelek is kb ennyibe kerulnek, viszont ami ennek az elonye, hogy itt a konyhat is lehet hasznalni, amivel viszont nagyon sokat lehet sporolni. A boltok arai ugyanis nagyjabol megfelelnek az otthoniaknak, igy este ott ossze lehet dobni valami gyorsabb kajat, napkozbenre pedig tudtok vinni szendvicset. A kornyek pedig eleg korrekt. Villejuif Louis Aragon metromegallotol kb 10 perc gyalog. Nem tudom,; melyik repterre erkeztek, de mindenesetre ha Orlyra, akkor onnan a 285-os busz 1 euro 60ert kivisz a repterre.

A belepok vegyes aruak, altalaban 10-15 euro kozott vannak. Disneylandben en meg nem voltam, de allitolag az egy nap meg keves is ra, lejjebb irtak a belepot, 56 es 44 euro (felnott, gyerek) a napijegy. Oda az RER A-val lehet kijutni, Marne la Vallee allomasig- gyerekjegy 3.25, felnott 6.55 egy iranyba. Parizson belul a kozlekedes nagyreszt gyalog es minimalis metrozassal megoldhato, egy tizes gyujtojegy (carnet) 11 euro 10 cent.  

Sokminden ingyen is megnezheto, pl Notre Dame, Sacré Coeur... (legalabbis a templomok), botanikus kert... meg persze a varos maga :)

Előzmény: rebka (147)
rebka Creative Commons License 2010.02.23 0 0 147
Kedves szegus!
Sielni akartunk a márc. 12-15. ünnepnapos hétvégén, de most láttam Pozsonyból 42 euro/fő áron repjegyet Párizsba,ahol még sosem jártunk, ezért lehet, hogy meggondoljuk.
Az egy dolog, hogy a repjegy ennyi, de hogyan tovább? Segítséget szeretnék kérni, mivel lehet olcsón bejutni a városba, hol keresgéljek nagyon olcsó szállást 6 főre. a 6 főt sajnos mind nekünk kell finanszírozni, merthogy mi és 4 kislányunkról van szó.
Prágában pl. hostelben aludtunk, mert meg is töltöttünk egy 6 ágyas szobát.
Egyszer volt a férjem a foci VB-n, mert este már csak ő szédelgett a gyárban és a nagyfőnök nem tudott elmenni, így "hozzávágott" egy repjegyet+meccsjegyet és másnap menni kellett(a vicc, hogy hidegen hagyja a foci). Na szóval ő mesélte, hogy egész nap csak egy szendvicset mert venni az aluljáróban, az is 1000ft-nak megfelelő volt. Inkább szétnézett, de már nem emlékszik mennyit fizetett
Lehet, hogy akkor nem Párizs lesz a mi "emberünk", mert akkor mennyibe kerülnek majd a belépők? Csak kézipogyásszal utaznánk, különben majdnem több lesz a csomag mint a repjegy, tehát vinni nem tudunk semmit
Mi férhetne bele 3 napba, a gyerekek persze Disnylandet is akarják. Oda hogyan kell eljutni?

Előzmény: szegus (137)
kardio1 Creative Commons License 2010.02.18 0 0 146
Ne fàjdìtsd a szìvüket :) Az én gyerekeim hamar beleszoktak, és màr tudnak panaszkodni is. Egyébként csak az école primaire-ben, azaz az alsòban nincs tanìtàs szerdàn, felsôben (collège) délelôtt van. A többi napon délutàn is van iskola kb. 5-ig, és van otthoni hàzifeladat is. A szünet meg 6-7 hetente jön csak :)
Előzmény: szegus (144)
Tapogó Creative Commons License 2010.02.18 0 0 145

Sziasztok!

Május végén készülünk Párizsba a férjemmel, tanácsot kérnék azoktól akik az elmúlt pár hónapban jártak Disneylandben. 2007-ben jártunk már ott, akkor csak 1 napot töltöttünk a Studio részében, de az is kevés volt, nem jutott idő mindenre :(  Szerintetek érdemes 2 napos belépőt vennünk és a Studio-n kívüli részt ajánlja valaki, vagy az inkább tényleg csek gyerekeknek való? Árakat tudtok? 2 park/2 nap vagy 1park/2 nap mennyi 2 felnőttnek?

Köszönöm a segítséget!

szegus Creative Commons License 2010.02.17 0 0 144
Igen, negy napos a munkahetuk, emellett kb 3 hetenkent van szunetuk :)))) Irigyelnivaloak, az biztos :)))

regebben volt szombaton tanitas, identol ez megszunt.
Előzmény: Füles65 (143)
Füles65 Creative Commons License 2010.02.17 0 0 143

Hát hallod ez a 'diznizés ' sem egy egyszerű dolog. :)

Majd meglátjuk, hogy alakul, végülis nincs kötött programunk,

variálhatunk, ahogy akarunk.

Egyébként ilyen jó dolguk van a francia iskolásoknak, hogy szerdán szünnap?

És helyette szombaton mennek suliba, vagy nekik csak 4 napos a hét?

Mert akkor én is iskolás szeretnék lenni mondjuk rögtön Párizsban !!!

És akkor kedvemre sétafikálhatok szerdán akár az Elizélt Mezőkön is :))))

Előzmény: szegus (142)
szegus Creative Commons License 2010.02.17 0 0 142

Semmi gond, irhatsz Elizelt Mezoket is :))))))

Akkor azt ajanlom, hogy szerda helyett inkabb csutortokon menjetek, a szerda ugyanis olyan nap, amikor egyebkent hetkozben (szunet nelkul is) iskolaszunet van, vagyis sok anyuka eleve nem dolgozik aznap - tehat nagyobb a valoszinusege, hogy szabadsagon van, es viszi ki a kolkoket. Bar a csutortok kozel van a hetvegehez, de azok a csaladok akik a husveti hetvegere jonnek, valoszinu akkor erkeznek... Nem tudom, mennyit valtoztat a dolgon, de talan valamennyit.

Előzmény: Füles65 (141)
Füles65 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 141

Bocsánat Champs Elyseé = Champs Elysées

(ez a francia, háát ez nem megy nekem  :))

Előzmény: Füles65 (140)
Füles65 Creative Commons License 2010.02.16 0 0 140

Sajnos a hétfő-kedd nem fog összejönni, mert kedden délben száll le a gépünk, szerda az egyik és csütörtök (vagy péntek) a második disney-s napunk, a többi nap a városnézésé egészen vasárnapig.

Az éjszakai sétákat meg majd a Champs Elyseé-n követjük el :)

Köszi a jótanácsokat !

Zs.

Előzmény: szegus (139)
szegus Creative Commons License 2010.02.15 0 0 139

Hat igen... csak a husvet meg annyiban extra, hogy akkor egesz Europaban szunet van, nemcsak itt, szoval csucsidoszak. Szerintem probaljatok meg ugy idoziteni, hogy  nagyon koran kimentek nyitasra, es lehetoleg hetkoznap (hetfo vagy kedd)

Maga a Bld Berthier nincs tul jo kornyeken (a a autopalya korgyuruvel parhuzamos, ha jol emlekszem) de a Campanile-ok altalaban ujak vagy felujitottak, szoval szerintem azzal nem lesz gond. Az ejszakai setakkal azert ovatosan arrafele.

Előzmény: Füles65 (138)
Füles65 Creative Commons License 2010.02.14 0 0 138

>> Marcius vege aprilis eleje iskolaszunet (husveti), tehat valoszinu nagyobb lesz a sor.

Hát igen, mi is azért megyünk akkor. :)

De hát a sor mindenhol benne van a pakliban, ahol turisták járnak.

A 17.kerületben a Campanile szállodában lakunk majd a Berthier Boulvard-on.

Az nem olyan rossz környék, ugye ??

Előzmény: szegus (137)
szegus Creative Commons License 2010.02.07 0 0 137
Marcius vege aprilis eleje iskolaszunet (husveti), tehat valoszinu nagyobb lesz a sor. Tavasszal meg sajnos sok a turista is...

Siszunet (amikor szinten sokan vannak mert nem siel mindenki) februar 6-marcius 22 kozott van regionkent.

Egyeni szervezes mindig olcsobb, nekem is vannak magyar ismeroseim akik adnak ki olcson szobat, nezzetek at a parizs topikba, sok hasznos informacio van.

E-EK-i reszeivel legyetek ovatosak Parizsnak, nem tul biztonsagos kornyekek sajnos, plane ha gyerekkel mentek. (szexshopot lathat eleget :)) )

Roissyrol meg ugy lattam, megy ki ingyenes busz is (A 3-as terminalrol tuti)
Előzmény: Füles65 (117)
tclar Creative Commons License 2010.02.07 0 0 136
Sziasztok! Kicsit euforikus ez a fórum. Lehet hogy most megutál aki tervezget de vegye számba hogy Disneyland szépen meg van csinálva de max 10 éves korú gyerekkel érdekes és slussz. Kevés játék van azok sem felnőtteknek hanem inkább kisgyerekeknek való, az időjárás hidegebb, esősebb mint nálunk, fajlagosan nagyon drága. Üdv
merQree Creative Commons License 2010.02.05 0 0 135
Csak halkan súgok, hogy mi most január végén, egy igen hideg hétköznapon voltunk, és volt olyan hullámvasút, ahol több, mint negyed órát "totyogtunk", mire felülhettünk...
Előzmény: chocho (132)
Louloudaki Creative Commons License 2010.02.05 0 0 134
van a diznilend park ahol vannak a játékok,
http://www.disneylandparis.hu/disney-parks/disneyland-park/

a másik meg a dizni studios park, amiről ezt írják:
A Disneyland park közvetlen szomszédságában fedezze fel a mozi és a tévé bűvös világát a Walt Disney Studios parkban, amelyet négy tematikus részleg alkot, ezek mindegyike káprázatos látványokkal és lélegzetelállító előadásokkal várja önt, aki mindig erről álmodott.
http://www.disneylandparis.hu/disney-parks/walt-disney-studios-park/
Előzmény: chocho (132)
chocho Creative Commons License 2010.02.05 0 0 133
én mikor életemben először mentem Párizsba,akkor busszal mentünk,de 12 évesen még jó buli volt.ha most kellene mennem csak 1 órát,már akkor elegem lenne....
chocho Creative Commons License 2010.02.05 0 0 132
Szia chinoMC!
nekem sem tiszta teljesen hogy mi a park belépő,meg van valami másik belépő...a saját honlapjuk nekem is érthetetlen.
4 emberre nincs csoportos belépő?:D még nem tudjuk mikor megyünk Disneybe,de én hétköznap szeretnék,hátha akkor kevesebben vannak...
chinoMC Creative Commons License 2010.02.05 0 0 131
szia choco!

Mi is Párizsban leszünk márc 13-16ig:) Mi hétfőn terveztük, hogy megyünk Disneylandbe! Nektek van valami konkrét tervetek? Nem tudsz valami jó magyar információs oldalt, elég homályosak az ismereteim.

Louloudaki!

Csatlakozom Chocho ajánlatához, így már négyen vagyunk :)
Csak repülővel megyünk mi is...

Üdv

Jani
Előzmény: chocho (129)
Louloudaki Creative Commons License 2010.02.05 0 0 130
hello, ti is repcsivel mentek, mi? :)
nem értem, hogy nem akar senki autózni, nem olyan nagy táv az pedig. :)
Előzmény: chocho (129)
chocho Creative Commons License 2010.02.05 0 0 129
Kedves Louloudaki!
ha netán mégis március 12-20-ig kint leszel Párizsban,s mész Disneylandbe,szívesen veled tartunk "némi" euróért cserébe :)
Köszi
Louloudaki Creative Commons License 2010.02.04 0 0 128
max ha mégis úgy döntök, hogy beruházok egy repjegybe...
Előzmény: Füles65 (127)
Füles65 Creative Commons License 2010.02.04 0 0 127

Hát, ez elég egyértelmű, így a dolog részemről tárgytalan. :(

Azért köszi.

Zs.

Előzmény: Louloudaki (126)
Louloudaki Creative Commons License 2010.02.04 0 0 126
no, kaptunk újabb 2 db complimentary ticketet a mai postával, így az általam ingyen bevihető személyek száma ha jól számolom 8ra nőtt. jött épkézláb használati utasítás is, cast members need to be present when the tickets are used
Előzmény: Louloudaki (125)
Louloudaki Creative Commons License 2010.02.03 0 0 125
az egynapos belépőknek utánajárok azért a biztonság kedvéért, azokhoz semminemű tájékoztatást nem kaptunk, csak hogy nesze itt van, lehet hogy azok átruházhatók. a silver pass 100% hogy nem, arról jött részletes leírás meg használati utasítás. ha megvan a válasz kereslek. gondolom jegyet nem vesztek 1 hónappal előre a disney weblapon :)

más: a félreértések elkerülése végett, mivel már ketten kerestek emiatt, nem vagyok disneylandes állásközvetítő ügynökség, a magyarországi nemdisneyland részlegen dolgozom, teljesen más területen, semmi közöm hozzájuk, aki ott szeretne dolgozni, az figyelje a francia álláshirdetéseket és fejvadász cégeket.
Előzmény: Füles65 (115)
sill84 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 124

Sziasztok!

Találtam egy hirdetést, miszerint ha egy felnőtt belépőt vesztek 1 napra/2 parkba egy gyerek belépőt ajándékba kaptok. 12 éves korig.

http://offres.disneylandparis.fr/billets/billets/disney-paris-ticket-enfant-gratuit.xhtml

Borneo_1 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 123
Köszi az oldalakat. Megnézegetem.
Előzmény: chocho (121)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!