Egyszerűen nem értem, mit művelnek egyesek a Twingókkal...:-)
Nekem egy 60 lovas verzió van. Folyamatosan figyelem a fogyasztását, elsősorban városi körülmények között használva a gépet.
A csúcsfogyasztás 8.2 liter volt, ez egy 1999 januári, 100%-ban városi menetből adódott. Egyébként a városi átlagok nálam 7.5 liter környékén mozognak, minden munkanap hidegindítással és kb. 15 perc autókázással a munkahelyre a reggeli csúcsban. Igaz, van annyi eszem, hogy ne gyilkoljam az autót, mikor úgysem lehet haladni.
Országúton-autópályán 6.5-nél többet (6.85) csak egyszer evett - ekkor 140-nel spricceltem haza Miskolcról.
Szega !
Csak egy kis tapasztalat az elöttem szolókhoz:
VECTRA 2000 16v /150 Le /
Város: nyáron 8,8-9,0 l/100 Km,Télen :9,2-9,7 l/100Km
Vidék:100-140 Km seb-nél 7,0-7,5 l/Km
Megj: a használat városban 30% keménykedés,70% normál,télen kb 5 perc melegités
Én egy dolgot nem értek rajtatok.
Nem tudom ki mennyit megy saját zsebre évente, a NAGY MAGYAR ÁTLAG 8-10 ezer km. (MAK)
Ez 10 l/100 km-re vetitve 11.000,- (220 Ft/l)különbség. Ha ezt nem birja ki a családi klts.vetés, akkor kisebb fogy. modellre kell váltani.
Ha céges, akkor meg kvázi tök mindegy, vagy kitudom/kitudják termeli vagy nem.
Én a fogyasztást csak annyira nézem, hogy egy teli tankkal mennyit tudok megtenni.
Ha valaki komolyan elkezdi gazdaságossági alapon nézni a fogyasztást, rájön, mindig van egy másik amelyik kevesebbet fogyaszt és akkor a vége az ezres, 3 hengeres Daihatsu Charade Diesel, 3,2l városban.
Hali:
JP
Ps.:
én ~50.000 megyek évente "zsebből".
VW Golf 1,6D ~5.5 városi, ~4.6 (90-nél, ha birnám)
Jeep CJ7 4,2 I6 ~18 benzin állandóan.
Bár a Volvo topicsban már leírtam:
Autó: Volvo S40 1.6 (alap 105LE, ez egy kicsit erősebb :)).
Hazafelé Pécsről Baja érintésével 4 személlyel majdnem egy mázsa teherrel a csomagtartóban (szumma 1780kg!!!), 1.6-os mocival, 90-es tempóban (tempomattal) 6.5 liter/100km. Pedig egy csomó pöcs falun keresztül kell jönni, igaz nem volt nagy forgalom.
Azért nem rossz....
BMW 316 E21 : Országút-Autópálya: 100-150 km/h : 10,4 liter /4-sebességes/ Város 10-15 l.
Renault Clio 1.2 1992 Város,rövid utakon :11 littyó
Renault 4TL 1969es 845ccm,télen város 6 liter.
Vadiúj Ford Mondeo 100as tempó+klíma 10 liter.
Hyundai Accent 1,5 egy éves ,újságkihordás nyáron 13 literrel!
Ford Transit full terhelés és 120km/h (v max) 9 liter gázolaj.
Én attól fosok nehogy elinduljon ez az autót-minden-kínainak mozgalom mert akkor
5 év alatt elszipkázzák előlünk az összes kerót! 8-)
Nem értem hogy pl egy német mit aggódik a fogyasztáson hiszen ha napi 24 órában
250-nel repeszt akkor sem bírja elautózni a fizetését.
A Volvo fogyasztása 1,6-os motorral nagyon magas volt a teljesítményéhez képest. Egyik ismerősöm akart venni egy ilyen S40-est, és az eladó azt modta, hogy az átlagfogyasztás 9 liter. tehát városban felszökik ez 12 literre is. Az eladó azt mondta, hogy a biztonságnak ára van. Egyébként ugyanez a helyzet a c180-as Mercinél, a gyári átlagfogyasztása 9,1 liter, egy Honda Integráé pedig 8,8 liter, pedig ég és föld köztük a menetteljesítménybeli különbség.
Iore
Az egyik autósújságban olvastam, hogy télen városban, kis távolságokat menve egy Suzuki is a 10 liter felé közelít (olvasói levél volt). Eygébként ugyanilyen körülmények mellett anyám 55 LE-s Twingoja is gond nélkül eléget 9-10 liter benzint, csak országúton fogyaszt 5-6 litert. Ez a mókás, hogy egy városi autó sem szeret városban haladni, csak országúton.
Volt egy régebbi hozzászólásom itt, (36-os), ott leírtam a régi 460-as Volvom fogyasztását (180 LE), és a mostani kb. 240 lovas 850 T5-ét is.
Érdekes módon, az utóbbi idôben a 850-nel 12-13 liter körül járok városban, nem spórolósan. A kocsi 1420 kiló (alig több, mint az S40, sôt ha abban vannak extrák, akkor még lehet, hogy könnyebb is, bár jómagam vagyok vagy 120 kiló), 2 literes motorja van, nagyon enyhén emelt teljesítménnyel.
Hozzámszólok :)
Egy haverom szerint végsebességnél többet eszik, lore bácsi elbizonytalanodott...
I. Blasius,
van egyéb híred a Volvo fogyasztásáról (vagy a mi autónk télleg képes átlag 10-et benyakalni? Biztos BONTEXes)? Ez a 10 nekem (főleg az opelhez képest) sok. Lehet, hogy erőlködik a moci a kasztnival (extrák nélkül üresen 1350, akkor velem közelít a másfélhez..:))?
Jól van, elhiszem, hogy ki lehet hozni egy dízel autóból 15 literes fogyasztást, bár ehhez azért igencsak durva bánásmód kell. A VW TDI 90 LE-s motorja az Auto Bild szerint max sebességgel hajtva 10 litert eszik, a Mercedes 170 CDI szintén eléri a tizet full gáz esetén. Nekem még ezek az értékek is soknak tűntek.
Max 10 litert?? Láttál mán board computert tdi-ben? Nem néztél el valamit? A 110 pacis verzsön is?
A 15 literhez (amit 93-ban csináltam) a következő kellett (egyébként sérelmezem, hogy nem hiszel néköm):
Elvakult barom és buta vezetési style.
Hidegkúti mellékuccák ahol hegynek föl s le mire egyesben kihuzatod már jön a kanyar.
Az autó akkor még egy éves volt tehát max. a légszűrővel lehetett bibi. Később ezt az astrát még 160000km-ig hajtottam és még az eredeti kuplungtárcsa volt benne (ezt csak azért írom, hogy lásd azóta bőven megjött az eszem).
A 10 liter akkor oké? Én azt hittem nem mert ugyanolyan körülmények között a V6-os (már több mint 100e km van benn) ugyanannyit fogyaszt. Ezek szerint az ecotec a király!!
Egy Golf TDI padlogáznál a tesztelők szerint 10 litert fogyaszt. Gratulálok ehhez a 15 literes értékhez, ehhez SZVSZ minimum végéig padlogáz kellett, plusz egy eltömődött légszűrő, lukas kipufogó, maximális terhelés, és lapos gumi.
A Volvo 10 litere szerintem nagyon kevés, mondhatni hihetetlen, városban télen még egy Suzuki is ennyit fogyaszt.
astra 1.7D
rekord országút:3.99
rekord gyilok:15!!!
átlag vegyes 7.0
corsa 1.4 16V klímával
város télen: 10
országút nyáron (ac): 8
punto 55s
télen városban hajtva 8
télen városban kímélve 7
vectra V6
város 10
rekord országút 5.9!!!! (2.5literes!!)
város hajtva 13
Ezek állat értékek nem? Valamit csak jelent az ecotec, bár akkor nem értem a corsa miért zabál annyit.
Volvo S40 1.6
országút 8
város 10
Aki utánamcsinálja a szívódízel (57LE) 15 literes és a V6-os (170LE) 5.9-es fogyiját az írja meg, hogy csinálta!!!
Ja!! Az 5.9-es Bp.-ről Dunaszekcsőre (van egy-két dombocska is) állandó klímával nyáron igaz vasárnap 90-100-al kamionok előzgetése nélkül. Éljen a kamionstop!!
látom ebben a topikban meg sem említődik a legnagyobb példányszámban futó autótípus!
VAZ 2101 linznél teletankolva, 90-nel poroszkálva gyöngyösig bírta, fogyi 6,28.
Opel Kadett 1.3S (68LE-s svájci verzió, 5 sebességes,katalizátor nincs!) vegyes használatba (város, országúton 100-as autópályán 120-130-as tempó) 6-6,2liter 100 km-enként. Az autópálya a megtett út kb.1/5-e.
Ja, és autópályán 100-110-es tempónál 5 liter. (Bécs-Insbruck)
Opel Kadett 1.3S (68LE-s svájci verzió, 5 sebességes) vegyes használatba (város, országúton 100-as autópályán 120-130-as tempó) 6-6,2liter 100 km-enként. Az autópálya a megtett út kb.1/5-e.
Ja, és autópályán 100-110-es tempónál 5 liter. (Bécs-Insbruck)
Renault 5 Alpine Turbo (1982-es):
A 7mp-es gyorsulást kihasználva, városban 10-12l, normál használatnál városban 7-8l. Országúton 6-7l. Mindezt kb. 190000 km-rel a motorban, felújított turbóval.
BMW 320 (1982-es, hathengeres, injektoros):
Város 10-13l, országút 9-10l.
P 126:
Város 7l, országút 4-6l.
Trabi 601:
Város 7-8l, országútra nem merek menni vele ...
Wartburg 1.3 (golf II 1.3). Volt már télen városban 14,6 de nyáron országúton 4,9 is 90-nél. A normál vegyes üzemmódban télen 10-11 nyáron 6-7. A téli menetnél az automata szivató +1-2 liter.
Az eddigi Opel Astrákra vonatkozó hozzászólásokat olvasva nem volt egyértelmű, hogy azok milyen motorral szereltek.
Tudna valaki írni konkrétan az Astra (Classic) 1.4 16v ECOTEC motor fogyasztásáról?