Egyébként nem olyan egyszerű manapság fenntartani egy stadion. Fel kell készíteni a soron következő meccsekre, hosszabb távon renoválni kell (nálunk ez maradt el, ettől olyanok a stadionok, amilyenek) stb. Ezt tudják külföldön is nagyon jól, ezért van az, hogy több csapat is játszik 1 stadionban (Lazio-AS Roma, 1860 M.-Bayern M., Juve-Torino stb.). Persze ma már mindenki menekülni akar egy saját arénába, de azok a klubok már megtollasodtak, megengedhetik maguknak. Itt nálunk viszont a szemétdomb tetején minden klubnak saját létesítménye van, sőt még azt is megengedhetjük magunknak, hogy egy Puskás-stadion (ami szintén bomlik) majdnem kihasználatlanul van.
El kellene gondolkodni azon (most hagyjuk a plázákat), hogy akár fiókcsapatként, akár valami tulajdonrészért cserébe a Vasassal egy stadionban játszunk. Szerintem lényegtelen hogy hol. Lehetne kompromisszumokat kötni (elnevezésben, a stadion helyét illetően).
"Csak a néplélek nem ugy működik, hogy összeadod a két csapat szurkolóit és az eredmény megjelenik a lelátókon, főleg Magyarországon nem."
Ez egyértelmű, ezért vagyok egy kicsit szkeptikus. Az a kérdés, hogy fel merjük-e vállalni a rizikót az előrelépésért, ami egyébként nem is biztos, hogy előrelépés lesz.
Az lenne a helyes, ha a szív és az ész egyformán "gondolkodna". Az eszem azt mondja, mindegy, csak ne legyen ez az érdektelen, langyos posvány, a szívem meg természetesen a konzervatívabb verziót diktálja.
"A mai magyar futball a szinvonala miatt nem tud új szurkolókat szerezni. (Talán ugy 15 év mulva)"
Ez az "új stadion - új csapat"-dolog úgyis csak akkorra érne meg, itt szerintem 10 éven belül nem nagyon lesz jelentős változás.
kellenek-e nekünk a 800-1000, esetleg 1500 nézős hazai meccsek
Persze hogy nem kellenek. Csak a néplélek nem ugy működik, hogy összeadod a két csapat szurkolóit és az eredmény megjelenik a lelátókon, főleg Magyarországon nem. ÉS az is kérdés, hogy a mostani MTK és Vasas szurkolók közül hányan tekintenék a magukénak az új klubot. Nyilván ebben az is belejátszana, hogy melyik helyszinen épülne az az uj stadion.
A mai magyar futball a szinvonala miatt nem tud új szurkolókat szerezni. (Talán ugy 15 év mulva)
Azt hiszem, mindkettőtöknek igaza van. Én már leírtam a véleményem egy részét a Vasas-MTK fúziós topicban. Nagyon furcsa lenne mindenesetre az egyesülés, és biztos vagyok benne, minden MTK-szurkoló szívéből kiszakítanának valamit.
De bennem mindenesetre ott motoszkál, hogy kellenek-e nekünk a 800-1000, esetleg 1500 nézős hazai meccsek. Sehol sincsenek sokkal többen, de ilyen kevesen sem. És ez részben a klub megítélése miatt van. Ha létrejönne egy ilyen klub, akkor a látogatottság szempontjából szerintem hosszútávon az az MTK-nak kedvezne. És ha többen lennénk az MTK-meccseken, ha nagyobb lenne a tábor, akkor már megérte!
Hiszen azok jelentik az MTK-t, akik kijárnak a meccsekre, akik majd a gyerekeiket is oda viszik ki, akik továbbadják nekik a futball szeretetét. Ha nincsenek szurkolók, akkor felesleges az egész.
Szóval nem olyan egyszerű ez, magam sem tudom, hogy pl. nekem mi lenne a jobb.
Na akkor leirom a véleményemet erről a fuzios dologról
Továbbra is azt szeretném (akarom), hogy a kedvenc csapatomat, MTK Hungária FC-nek hívják, a Hungária körúton, Hidegkuti Nándorról elnevezett stadionban, kék-fehér szerelésben játsza a bajnoki mérkőzéseit, lehetőleg a legfelsőbb osztályban.
A tradiciók embere vagyok és konzervativ is, igy nem is gondolkozhatok másként.
Hogy miért pont a Monaco? Mert néha az MTK-t látom benne, amikor üres lelátók előtt játszanak:)
Pedig hogy reménykedtem abban, hogy végre elfelejtik ezt´a fúziós dolgot. Milyen ember az, aki ugy akarja megmenteni a Vasast, hogy közben megszünteti.Ja és még valami: Hiába olvad egybe a két egyesület, a Vasas és az MTK szurkolók is inkább új klubot alapítanának a BLASZban(Példa Wimbledon, Anglia) semminthogy egy mesterséges üzleti vállakozásnak szurkoljanak. és miért nevezi ez az ember kedvenc klubjának az MTKt, ha az egesz Hidegkuti Nándor STadion kérdésében csak a profit érdekli. Utálom ezt a kispesti csakozást, de most leirom CSAKISČSKIZAROLAG AZ MTK ES CSAK A HUNGARIA KRTn. Sehol máshol. Lehet hogy konzervativnak gondoltok, nem vagyok az, de számomra még jelentenek valamit a tradíciok, és soha nem tudnék egy piros fehér kék csaptnak szurkolni. AZ én szivem kék-fehér és az is marad.
Ne nézzétek tul sokat CNNt, mert teljesen depreszios lesz az ember töle. Nálam 24oran keresztül ment, meg is lett az eredménye.
János
UI:: Miért pont a Monaco? Hajrá Bordeaux, nameg a kiscsapatok. A PSGt nagyon utálom(ök is fúziós klub)
"A szurkolók ismét kiálltak a Vasasért
Hírforrás: www.NB1.hu
A Vasas SC elnökségének döntő többsége ellenzi az MTK-val való fúziót.
Mint arról korábban beszámoltunk, délután 17 órakor ült össze a Vasas SC elnöksége, hogy megvitassa a Vasas labdarúgó káefté helyzetét. Az elnökségi tagok - élükön Török László megbízott társadalmi elnökkel - "meglepődve" vették tudomásul, hogy szurkolók is érkeztek az ülésre, akiket egy járőrkocsi várt, de a rendfenntartók szerencsére hamar belátták, semmi értelme nincs közbeavatkozniuk.
A szurkolók vezetője egy nyílt levelet nyújtott át Markovits Lászlónak, a Vasas SC ügyvezetőjének, amelyben a drukkerek nyomatékosították: nem kérnek az MTK-ből. Ekkor Török, megpróbált erélyesnek feltűnni, és magához intette a szurkolót, majd elkezdte magyarázni neki, hogy 1984 óta Vasas-szurkoló, és hogy a Vasas érdekeit tartják szem előtt, amikor "kacérkodnak" az MTK-val. A drukker válasza csak ennyi volt: én pedig láttam élőben védeni Mészáros Bubut.
Erre aztán Török nem tudott érdemi választ adni?
Az ülés - amelyen részt vett Katona Béla, a klub korábbi társadalmi elnöke, valamint Gyalog András volt ügyvezető - közel két órán át tartott. A kiszivárgott hírek szerint a tanácskozáson az éles hangvételek sem voltak ritkák, mindenesetre felállítottak egy héttagú bizottságot, amely a Vasas jövőjéről lesz hivatott ezentúl tárgyalni.
A bizottság három variációval foglalkozhat érdemben, amelyek közül az egyik az MTK-s lehetőség, ezt sem Markovits László ügyvezető, sem Illovszky Rudolf szerint sem támogat az elnökség döntő többsége.
A tárgyalás befejezése után a szurkolók ismét tudatosították a Török-féle kisebbséggel, hogy inkább megszűnnek, mintsem az MTK-val való "közösködés".
Elsőként Gyalog András távozott (Katona már egy órányi megbeszélés után lelépett), de gondosan kikerülte a szurkolókat, míg utolsónak az az Illovszky Rudolf hagyta el a Folyondár utcát, aki a leghatározottabban képviselte a Vasas érdekeit, hogy a klub megtartsa szellemiségét, amely Illovszky és az elnökségi tagok többsége szerint sem vethető össze egyetlen másik fővárosi csapatéval, így az MTK-éval sem.
AZ elnökség egyértelműnek tűnő álláspontját Markovits László ügyvezető mellett több elnökségi tag is megerősítette.
(simon z.)"
"MTK-Videoton: jöhet a visszavágó!
Hírforrás: www.NB1.hu
A hétvégén pihenőhöz juthatnak Pomperék.
A Dunaferr magabiztos legyőzése után vasárnap is tartott egy átmozgató edzést játékosainak Bicskei Bertalan, a tavasszal remeklő Videoton szakvezetője. Bicske egyre inkább számíthat a maródiak közül Bekő Balázsra, aki lassan már teljes értékű munkát végezhet, ám Tímár Krisztiánnak és Kovács Balázsnak még csak óvatosan szabad mozognia.
A Videoton legközelebb pénteken 17 órakor a Sóstói-stadionban az MTK ellen lép pályára előkészületi mérkőzésen. A két csapat legutóbb közvetlenül a bajnoki rajt előtt játszott egymással, akkor Dvériék 5-2-re diadalmaskodtak. A hétvégén - a felkészülés januári megkezdése óta először - kétnapos pihenőhöz jutnak a Videoton játékosai.
(s.z.)"
Srácok!
Csináltam ma a szabadidőmben néhány bannert, ha gondoljátok le lehetne cserélni a régit, bár tőlem az is maradhat.
Ha jónak találjátok, akkor lehetne egy kicsit újítani a dizájnon. :)
Kedden tárgyalta a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága Lipcsei Péter ügyét, amelyen a grémium bizonyíték hiányában felmentette a ferencvárosi csapatkapitányt. Lipcseit a Debrecen-FTC mérkőzés tévéfelvétele alapján idézték be annak eldöntésére, hogy szándékosan, avagy véletlenül lépett-e rá Dombi Tibor combjára.
Az első tárgyalást elnapolták, s beidézték a meccs játékvezetőjét, Kassai Viktort, valamint Dombi Tibort, a DVSC csatárát. A hajdúsági szélső azonban már korábban jelezte, nem ér annyit az egész, hogy felutazzon a budapesti tárgyalásra, hiszen még a benzinpénzt sem térítenék meg, ráadásul a mérkőzés hevében nem érezte szándékosnak Lipcsei cselekedetét, jóllehet a videón másként mutatott az eset. Mindenesetre Dombi nem vallott Lipcsei ellen, Kassai játékvezető pedig saját ítéletének mondott volna ellent, ha a fegyelmi ülésen durvaságnak minősítette volna az esetet, hiszen Debrecenben sárga lapot sem mutatott fel a válogatott futballistának.
A fegyelmi határozat után tehát bátran kijelenthető: papírforma-ítélet született, arról nem is beszélve, hogy a hatályos szabályok alapján eltiltott labdarúgó a válogatottban sem léphetne pályára. Pontosabban ehhez dr. Bozóky Imre MLSZ-elnök kegyelmi határozatára lett volna szükség, mint amire korábban egy másik ferencvárosi, Dragóner Attila esetében akadt is példa.
Csapatunk fiatal középpályása Valeriu Andronic meghívást kapott a moldáv szövetségi kapitánytól a válogatott két soron következő mérkőzésére.
Moldávia nemzeti tizenegye először március 29-én a Fehéroroszok, majd április 2-án a Hollandok ellen lép pályára, minden bizonnyal Androniccal a soraiban."
Igaz. Ősszel még Zava és Béla is nagyon jól nyomta, de most mintha ők is formahanyatlásban szenvednének. Rednic sem olyan penge, mint volt, a sokat emlegetett Cicóról nem is beszélve.
Sajnos egyre inkább úgy érzem, hogy a téli igazolások hiánya miatt nem fog úgy sikerülni a tavaszi szezon, mint ahogy szeretnénk. Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy erős a keretünk, sőt... A többi befolyásoló tényezőt most hagyjuk is!
Szerintem nyugodtan körül lehetne nézni az itthoni piacon is olyan futballisták után kutatva, akik erősítést jelentenének. Nem kellene mindig a szerb meg román zsákbamacskákat idehozni, akik csak arra leszenk jók, hogy kölcsönadjuk, vagy átvigyük őket a BKV-hoz. Na meg persze nagyon jó lenne nekünk manapság egy Kiss Gy., egy Zováth vagy egy Szili ahelyett, hogy az Üllőin a kispadot koptatják.