Igen, az ún. kommersz rózsáik elképesztően olcsók náluk, és nehogy azt higgyétek, hogy sz.rt adnak ennyiért. Gyönyörű töveket küldtek nekem. És minden kommersz, ami nem Meilland és nem Poulsen.
Én inkább fa párti vagyok, de vannak helyek ahol könnyebb és gyorsabb a vas háló... Szerintem ha jó, minőségi festéket veszel, akkor nem kell gyakran festeni.
Jaj! Ne is kérdezd... Annyi a teendő egy új háznál, hogyha holnap reggelig itt ülnék se érnék a végére... :o)
Idén a pergola rendszert tervezzük megcsinálni, mert a rózsáimnak nagyon nagy szüksége ván rá. A teraszol oldalfalát szeretnénk bevonni dísztéglával, majd a korlát, és a burkolás...
Én nem bírtam ki cserepezés nélkül. Most persze minden hajt a pincében. :o)
A kert éledezik itt is - lehet, hogy összebeszéltek? Aggaszt a mínuszokkal riogatás és alig várom már a kupacbontást. Időm alig van kertre, virágokra, magoncnevelésre. Pedig sokat ábrándozok a cserépbe vetésről is.
A tavaly ültetett rózsák mind élnek és hajtanak. Az idén tervezek támrendszert építeni hozzájuk. A fát évente-kétévente átolajozva óvni lehet, a fém tartósabbnak tűnik, de csak a régi festék leszedésével lehet újrafesteni, meg nem is környezetkímélők a fémre való festékek. Hát ilyen könnyed dilemmáim is vannak.
Még mindig nem nőtt a kertem, pedig noszogatom a kerítést, csússzon minden hónapban pár centit, de hiába.
Az nem baj, ha jön egy kis mínusz, mert ültetéskor kell fagymentes legyen a föld, hogy befogadja a gyökeret és egyáltalán gödröt tudj ásni, meg belocsolni. Aztán jó magasan kupacold föl, hogy ki ne száradjon - így a fagy sem árthat neki.
Tudom,hogy most nem éppen aktuális, de kaptam két rózsahajtást, földből kiásva, icipici gyökérrel. Most ázik. Mit csináljak vele, hogy legyen egy kis esélye a megmaradásra. Elvileg bokorrózsa, de a vadrózsára hajazó fajtából. Na ezt jól megmondtam, így szerintem rögtön kiderül, hogy a rózsákhoz -sem- értek.
Akkor hát nagy fába vágtad a fejszéd. Sok sikert a feladat megoldásához!
Nagyon érdekel, hogy a kertészetin van-e etikával foglalkozó tanszék, kötelező-e felvenni ilyen órákat. Érdekelnek a kertet alkotók, ezen belül a magyarországi viszonyok.
A február elsejei metszésemnek ekkora "következményei" vannak. Most aztán aggódhatnék, ha valóban olyan hideg jönne, mint amekkorát pár napja jósoltak. Ha megúszom, akkor viszont korán irigyelhettek a virágzásért:-)
itt a fórumon találtam meg a szöregi kertészet elérhetőségét. Azt szeretném megtudni Tőletek, hogy volt-e már valamelyikötöknek velük kapcsolata, van-e valamilyen véleményetek róluk.
köszi
én még nem mertem megmetszeni a rózsáimat, bár fájó szívvel fogok megszabadulni a szép hajtásoktól.