Keresés

Részletes keresés

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 8995

"Fekete lyukak nincsenek. "

Így van, ahogy mondod. Fekete lyukak nincsenek. Ezt csak kitalálták a csillagászok azért, hogy úgy tűnjön, mintha valami újat fedeztek volna fel. Ezzel imitálják a munkát.

"Amióta ezt a Fórumot olvasom, mindenre azt állitod , hogy olyan nincs."

Nem mindenre állítom, csak néhány dologra. Tudod az új fizika attól új, hogy részben tagadja a régi fizika állításait. Ha mindent elfogadna (azt is, ami nincs bizonyítva), akkor semmi új nem lenne benne. Feketelyukak, féreglyukak, fotonok, lassan öregedő űrhajósok, időgépek nincsenek. Ősrobbanás, táguló világegyetem, nagy reccs, ezek mind fantáziaszülemények. Azok az impotens fizikusok találták ki, akik sem a fizikában, sem a csillagászatban nem voltak képesek semmi maradandót alkotni.

"Ha a fekete Lyukak nincsenek, akkor szerinted mit látnak a csillagászok, amit fekete lyukaknak neveznek?"

Semmit nem látnak, mert az elképzelt feketelyuk azért fekete, mert nem bocsát ki fényt. 

Azok az ábrák, amin te feketelyukat látsz, azok nem fényképek, hanem rajzolt ábrák. 

Átvernek vele, de jól megélnek a hazugságokból. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8994)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8994

Fekete lyukak nincsenek. Amióta ezt a Fórumot olvasom, mindenre azt állitod , hogy olyan nincs. Te a semmiből indulsz ki? Ha a fekete Lyukak nincsenek, akkor szerinted mit látnak a csillagászok, amit fekete lyukaknak neveznek?

Előzmény: szuperfizikus (8992)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 1 8993

Nem egészen egy órával ezelőtt még mást állítottál, bohócfizikus. Látod-látod, saját magad is belezavarodsz a hülyeségeidbe, ami éppenséggel nem meglepő.

Előzmény: szuperfizikus (8992)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8992

Feketelyukak nincsenek a valóságban. 

Ezekből nem lehet lencse. 

Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 2 8991

szuperfizikus 45 perce
8980

Mi a Gravitációs Optika?

Legtöbb esetben a gravitációs lencsét létrehozó kis méretű mégis nagy tömegű égitestek (barna törpék, neutroncsillagok, fekete lyukak)

szuperfizikus 10 perce
 8987

Szerintem feketelyukak nem léteznek. 

Percről percre nyomon követhetjük a bohócfizika fejlődését :D :D

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8990

Sötétben minden luk fekete.

Előzmény: szuperfizikus (8987)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8989

Sötétség létezik. Fekete anyag.

Előzmény: gyongyom bokretam (8988)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8988

Lyuk nem létezik.

Előzmény: szuperfizikus (8987)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8987

Nem.

Szerintem feketelyukak nem léteznek. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8985)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8986

Kérdés.

Előzmény: gyongyom bokretam (8985)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8985

Szerinted a fekete Lyukból születhet egy bolygó, esetleg egy másik Föld.

Előzmény: szuperfizikus (8981)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 1 8984

Én viszont rád, amikor a bohócokról. Máris szépen megerőstteted, hogy igazam van.

Előzmény: szuperfizikus (8977)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8983

Mit szeretnél még megtudni róla?

Előzmény: gyongyom bokretam (8982)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8982

Köszi szépen . Nem hangzik rosszúl.

Előzmény: szuperfizikus (8980)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8981

Az anyag alapvető tulajdonsága a mozgás. 

Amikor az anyag részecskéi összetömörültek és a gravitáció hatására létrejött a Föld, akkor a keletkezett bolygó örökölte annak az anyagnak a mozgását, amelyből létrejött. Így örökölte a perdületét (forgását) is. Ennek eredményeképpen, a perdület megmaradása miatt, a Föld az összehúzódásakor forgásba jött. 

Perdületmegmaradás, ez a kulcs. 

Előzmény: gyongyom bokretam (8979)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8980

Mi a Gravitációs Optika?

A Gravitációs optika, vagy Gravitációs űroptika egy viszonylag új tudományág, amely a csillagászat és az optika határterületén helyezhető el.

Azokat az égi alakzatokat vizsgálja, amelyek gravitációs lencsehatás eredményeképpen, optikai úton keletkeznek az égbolton. A gravitációs lencsehatás ugyanis csodálatos alakú és változatos színű látszólagos égitesteket hoz létre az égbolton.

Ezek az optikai képződmények, habár nem valóságosak, mégis valóságos csillagok közreműködésével keletkeznek, és így sok-sok adattal szolgálhatnak azokról a valóságos égitestekről, amelyek létrehozzák őket. Legtöbb esetben a gravitációs lencsét létrehozó kis méretű mégis nagy tömegű égitestek (barna törpék, neutroncsillagok, fekete lyukak) sem távcsőben, sem a fényképező lemezen nem láthatók. Ezek ugyanis igen kicsi fényességűek, vagy egyáltalán nem is bocsátanak ki fénysugárzást. Létükről csupán gravitációs mezejük árulkodik, amely elhajlítja a közelükben elhaladó fénysugarakat. Ezt nevezik gravitációs lencsehatásnak. Azért nevezik lencsehatásnak, mert a gravitációs mező képes a fénysugarak egy pontba fókuszálni a távcsövekben használatos üveglencsékhez hasonlóan. A gravitációs lencsék hatására az égbolton létrejövő képek, elárulják a lencsét létrehozó égitestek tulajdonságait. Vagyis így közvetett úton még többet tudhatunk meg a sokszínű égbolt rejtett titkairól. Olyan égitesteket fedezhetünk így fel, amelyeket távcsővel lehetetlen lenne észrevenni. A csillagászatnak egy eddig ismeretlen területe tárul fel a Gravitációs optika révén.

Előzmény: gyongyom bokretam (8978)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8979

Engem az érdekelne, hogy mitől indult be a föld forgása.

Előzmény: szuperfizikus (8976)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8978

Felkeltette az érdeklődésemet a könyved cime.

Előzmény: szuperfizikus (8976)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8977

Ne ijedj meg!

Nem rád gondoltam, amikor a fiatalos gondolkodású kreatív szakemberekről beszéltem.  

Előzmény: Fat old Sun (8975)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8976

Konkréten mi érdekel?

Vagy csak általánosságban?

Előzmény: gyongyom bokretam (8974)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 1 8975

De a fiatalos gondolkodású kreatív szakemberek örülni fognak neki.

Magyarul: a többi bohóc örülni fog a sok friss marhaságnak. De fölösleges ezen agyalni, mert nem fogsz te semmit virítani, csak a pofád jár, bohócfizikus.

Előzmény: szuperfizikus (8973)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8974

Engem a gravitációs optika érdekelne.

Előzmény: szuperfizikus (8973)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8973

A jövő fizikája több újdonságot fog hozni:

- A fotonok a szemétdombra kerülnek, megszűnik a fény kettős természete, és felváltja a szakaszos hullámelmélet.

- Szintén szemétdombra kerül a gravitációnak a "téridő" geometrián alapuló elmélete.

- Új életre kel a gravitációs optika, amely több olyan csillagászati kérdésre ad válasz, amelyet a mai hibás elméletek nem képesek megválaszolni.  

- Ablakot nyit egy teljesen ismeretlen világra, a fénysebesség feletti jelenségek világára.

Persze az újdonságok mindig megosztóak. Azok számára, akik rettegnek az újtól, nem hoz semmi jót. De a fiatalos gondolkodású kreatív szakemberek örülni fognak neki. 

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8972

Nálad jobban akkor sem tudnék szitkozódni, ha akarnék. 

Előzmény: Fat old Sun (8970)
újszuper Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8971

Lehet, hogy te tanultál logikát, de nem sikerült megtanulni:

Így aztán hiába nevezed magad "tudományos gondolkodónak", rendszeresen beletörik a bicskád még az ilyen hétköznapi logikai következtetésekbe is:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164643391&t=9247350

gyongyom bokretam: "Nem biztos , hogy a szuperfizikusnak nincs igaza."

szuperfizikus: "Ugyanez más szavakkal: Biztos, hogy szuperfizikusnak van igaza."

Hát nagyon nem ugyanaz!

Előzmény: szuperfizikus (8967)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 1 8970

A logikával semmi baj, csak éppen a te szádból szitkozódásnak hat, bohócfizikus.

Előzmény: szuperfizikus (8969)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8969

Miért, mi bajod van a logikával?

Nem tudod, hogy eszik-e vagy isszák?

Előzmény: Fat old Sun (8968)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 1 8968

A logikát te jobb, ha nem veszed a szádra, bohócfizikus.

Előzmény: szuperfizikus (8967)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.18 0 0 8967

Tanultál logikát? 

Az a tény, hogy eddig nem akadt senki, egyáltalán nem bizonyítja, hogy ezután sem akad.

Így van? Persze, hogy így. 

Előbb vagy utóbb jön valaki, aki ledönti a relataivista légvárat. 

Szerintem inkább előbb. 

Előzmény: Fat old Sun (8966)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.18 -1 2 8966

"Kereső" sok van bizony a mai napig is, találó viszont egy sem akadt közöttük eddig.

Téged nyilván nem számítalak a keresők közé, te a nagypofájú szélhámosok közé tartozol.

Előzmény: szuperfizikus (8965)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!