Úgy tűnik ma nem fogunk megdögleni a hőségben . Nem is bánom . Csak mintha egyre nehezebben viselném ezt a hőingadozást . Sose voltam frontérzékeny , de egyszer mindennek eljön a maga ideje .
A tengeren van olyan fogalom, hogy artifical reef, ahol szándékosan süllyesztenek le tárgyakat a vízbe, hogy belakják az élőlények. Sok hajót is elsüllyesztenek ilyen céllal a szétvágás helyett, persze kipucolva. Ezek egyben a búvárokat is vonzzák, direkt hagynak jártokat a számukra is.
Imádom az ilyen elhagyatott dolgokat, amiket visszafoglal a természet. :) Van a tengerpart felé egy régi ház, a tüskés vadszeder full benőtte, és még az udvarán is áll egy ilyen hajó, aminek a közepén már fa nő ki. :) Csak mindig későn kapcsolok, hogy lefotózzam. Csipkerózsika-háznak hívom.
Úszó erdő 100 éves sorsára hagyott hajó Sydney-ben a Homebush-öbölben Ez a titokzatos úszó erdő, példát mutat arra, hogy a természet bármikor, bárhol képes életben maradni.
Az 1140 tonnás S/S AYRFIELD, a híres sixty-milers szénszállítók egyike.
mert lehet, hogy mondjuk pl. a szeme a béláé, és ezt a vonást fedezi fel anyukád családja rajta, a fejforma vagy áll stb. meg apukádé, neked meg ez szembetűnő, mert őt ismered, és mindenkinek a számára ismerős vonásokon akad meg a szeme.
régebben sosem láttam ezeket a hasonlóságokat, de mostanában valahogy rááll a szemem, ha látok szülőt gyerekével, vagy tesókat, és nézem, hogy jééé, tiszta apja/anyja/akárkije.
Öcsémnél van ez. Egy sose látott Béla nevű rokonra (anyám unokatesója) hasonít mindenki szerint. Pedig szerintem kiköpött apám meg én, csak neki sötétbarna lett a haja. :_D
Mi egy ajándékba kapott szabolcsi almapálinkával kunsztoltunk így. Meginni nem mertük, mert én csak megkóstoltam (udvariasságból egy kortyot), de lezsibbadt tőle a nyelvem azonnal. Gyönyörűen égett, és a konyha mindig megtelt dohos almaillattal. :) Meginni nem mertük, mert nekem parám, hogy egyszer egy ajándék pálinka miatt megvakulok (metilalkohol).
én sem úgy látom a családban, hogy épp akkor ki kire hasonlít, hanem inkább amikor az a családtag is belép ugyanabba az életkorba, sokkal szembetűnőbb az azonosság. pedig még olyanokat is látok, hogy a testtartás, a járása, a szeme....
Némelyik orrforma makacsul kitart generációkon át, azt megjegyezhetjük. :D
Nálunk proliknál nem lehet ilyet megállapítani, mivel nincs fotónk. :D Max. annyi állapítható meg, hogy az apai nagymamám mélyenülő szemeit, vékonyszálú haját és a nagy orrát örököltem, az apai nagypapám színeivel. De valahogy úgy, hogy közben mégis anyámra hasonlít a legtöbb vonásom és a seggem mérete. Viszont a fiúk nálunk mint tiszta apja, kivéve a második legkisebb királyfit, aki apám nyüzüge testalkatát örökölte, az én hajszínemmel és vonásaimmal, az apja szemszínével, csak ő természetesen szebb nálam. :) A legkisebb királyfinak én adtam a színeit, apja a testméretét, szép nagydarab, jóképű gyerek lett. És apám tarkótájon göndörödő haját mind örökölték, pedig nekem teljesen sima a hajam.
A krampampulit meg lehet gyújtani, és annak mintájára a puncsot is, arra kell csak vigyázni, hogy az alkohol a tetején üljön meg, nem kell elkeverni. Ahogy a Tequila Sunriseban is rétegesen vannak az italok, tetején a tequila, alul a gránátalmalikőr (-szirup?). A krampampulit meg úgy gyújtották meg, hogy egy szűrőn teszik a tetejére a kockacukrokat, amiket átitatnak rummal vagy vodkával.
Ja, ugyanez volt az abszinttal, annál is a szeszes kockacukrokat gyújtották fel, így karamellizálta valamelyest a cukrot is.