Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Videót csak a mostani kiállításokról. Eredetit pedig jó esetben is 8mm ,super8mm-es filmen. Ha még van valakinek egyáltalán.
Mert valljuk be,...........a filmezés se a szegények szórakozása volt. A PV vonat is drága játéknak számított. Szerencsés volt az akinek volt mindkettő.
Talán elő kerül még egy-két régi fénykép a régi időkből!
Hüm....................bevillant a fejembe, hogy srác koromba volt egy 242 mozdonyt mintázó ( akkor persze fogalmam se volt rólla, hogy micsoda, csak egy áramvonalas gőzös volt) felhúzós mozdonyom. Valami ilyesmi nyomtávon közlekedett. Anno nagynak tűt a mozdony. De....???......az biztos nem PV volt vagy lehetett. És ez is a 60-as évek elejére eső emlék foszlány.
A "PéVé Előre" készletet 1954-ben kézdték gyártani, ez akkoriban igen nagy pénzbe került 600ft volt egy ilyen villany vasút, amikor még rengteg faluban és tanyán villany sem volt.
Szia. Várjuk a fotókat és hogy, hogy és mennyiért lehet a mozdonyhoz és a vagonhoz hozzájutni ugyanis ha megfelelő létszámban leszünk szeretnénk karácsony előtt egy kiállítást (és vásárt) rendezni pénzverde álltal gyártott játékokból.
Szervusz BRO1tt. El ne kotyavetyéld , nem túl nagy érték de nagy ritkaság (már persze ha nem túl ütött kopott) volt nekünk is kis korunkba (V55 imitáció és három pullman szerü tünemény),de szét játszottuk nem maradt belőle más csak a mozdony egyetlen forgóváza.Inkább pucold le és rakd ki a vitrinbe (de ha nem tetszik én szivessen kirakom).Egyébként elég sok fajta vagon létezett hozzá (főleg két tengelyes fajtából),mozdonyból már nem annyira.Volt ez a négy tengelyes V55-ős meg néhány két tengelyes különböző szinezésben(évjárattól függöen),én a két tengelyesből egy villamos mozdonyra emlékszem,meg egy tők ugyan olyan formájú dieselre amin nem volt áram szedő (persze más szinezéssel).A vágányból volt a bádog talpfás(a régebbi)(nekünk ilyen volt)aztán késöbb csináltak müanyag talpfássat is,Üdv:M.m.
Örülök az új topiknak, sok hasznos információ forrása lehet, és biztos, hogy olvasom, keresem majd. Azt viszont nem értem miért nem a modellvasút topikok között talált otthonra?