Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Azért alakították ki így, mert az volt az egyetlen szempont, hogy Hunyadi utca - Péterfia utca kereszteződésben maximalizálják a személygépjármű forgalom átbocsátóképességét.
Mint látjuk, az utas, a kerékpáros, meg a gyalogos magasról le van tojva. Bújjon a föld alá vagy tanuljon meg repülni.
December 23.án ha mindent rendben találnak megállók terén akkor úgy néz ki vissza áll a régi rend buszközlekedésben a Csemete-Dózsa György-Nádor utcán.
A legjobb az lett volna, ha a Bethlen - Hunyadi, és a Bethlen - Mester utcák sarkánál lenne megálló. A villamosnál ugyanúgy, mint a Bem tér. De a mostaninak is jobban örülök, mint a semminek. A Pláza előtti részt szerencsésebben is megoldhatták volna, és akkor maradt volna ott a megálló.
"Ugyanez az új megálló: "Így aztán eléggé kieső helyre kerül a megálló, bár ezt tudtuk előre is, hogy így lesz!" Miért? Közelebb lesz a pláza, nem kell várni a zebránál. Ill. a Darabosnál is van zebra, de az soha senkit nem érdekelt, mert alig van forgalom keresztben."
Akkor én is regálok! :) Azért a VIVAX bútorház előtti megálló elég kieső helyen van. Sokkal rosszabb helyen van, mint akár a Plaza előtti régi hely, vagy a mostani ideiglenes hely. Az eddigi helyekről sokkal könnyebben volt megközelíthető bármi, ami a Péterfia környékén van. Pl. a Tanítóképző Főiskola elérhetősége elég erőteljesen romlik, vagy akár az Új Városháza is. Nem beszélve ugye a 1-es villamosra való átszállásról. Jó tudom: lehet mondani, hogy majd az ember szálljon le a VIVAX Bútorháznál és majd ott szálljon fel egy 2-esre a Nagyállomás felé, majd a Tanítóképző előtt szálljon át az 1-esre! :)
Eddig pont feleslegesen közel volt ez a két megálló, gyakrolatilag a Fórum két végénél voltak.
Most vonatkoztassunk el a Fórumtól! A Rákóczi utca a Csapó utcához van közel, a még meglévő Hunyadi pedig a Péterfia utcához. Mindkettő kiszolgál a Fórum mellett iskolákat, és átszállási kaopcsolatot létesít.
Nem az új Hunyadi utcai megállóval van a gond, hanem hogy messza van az előzőtől. Az átalakuló buszközlekedés pont az átszállásra akar ösztönözni. Ez nehéz lesz úgy, ha a Kálvin térig mindkét irányből több száz métert kell gyalogolni.
A Rákóczi után meg a Csemete/Vendég sarkon lévő megálló(k) között volt irdatlanul nagy távolság, ez legalább csökken.
Ez igaz, ezért is örülök az új megállónak. A mostanit is meg kellene hagyni, csak öblöt kellet volna neki építeni. Vagy ha az nem megy, áttenni a Rákóczi - Hunyadi sarokhoz, ahol most forgalom elől elzárt sáv van.
Miért? Közelebb lesz a pláza, nem kell várni a zebránál.
Ez már nem az én hsz-em, de reagálok: Ismét nem csak a Fórumról, vagy a Plázáról van szó. Útba esik a piac, vagy a Refi is.
A megállókat úgy kellene építeni, hogy legalább a belvárosban ne legyenek ilyen nagy távok. A város külső részén, vagy pl. a Csigekert utcán 50 méterenként áll meg a busz. A belvárosban pedig 600 méterenként. Rengeteg hiányosságot kellene pótolni. Kossuth - Burgundia sarok, Kossuth - Piac utca sarok, Hunyadi - Péterfia sarok. Mind indokolatlanul nagy táv, és könnyen is kivitelezhető lenne.
"Most sikerült elérni, hogy bővül a maratoni táv két megálló között a belvárosban. A Rákóczi és Hunyadi utcai megállók között lesz úgy 600 méter."
Eddig pont feleslegesen közel volt ez a két megálló, gyakrolatilag a Fórum két végénél voltak. A Rákóczi után meg a Csemete/Vendég sarkon lévő megálló(k) között volt irdatlanul nagy távolság, ez legalább csökken.
Ugyanez az új megálló: "Így aztán eléggé kieső helyre kerül a megálló, bár ezt tudtuk előre is, hogy így lesz!" Miért? Közelebb lesz a pláza, nem kell várni a zebránál. Ill. a Darabosnál is van zebra, de az soha senkit nem érdekelt, mert alig van forgalom keresztben.
Az egyik a 077 de az bent áll a műhelybe.Amelyiket meg ma láttam az a 002 és nem utasforgalomba láttam.Teljesen kék egész első rendszámtábla nem volt rajta hátsó viszont volt de a lökhárító hiányzott róla és egy tankeres autó követte így mentek a Nagyállomás felé valószínűleg mentek a tankerre.És azt is gondolom,hogy hol festhetik őket le.Egyébként januárig 5 buszt kell Pestnek átadni.
Most olvasom, hogy március elsejétől jár majd a 2-es villamos a tervek szerint. Addig visszaállítják az eredeti útvonalukra a terelt buszokat, vagy már kibírják az utasok ezt a röpke 3 hónapot?
Jóreggelt,.
Ma a 013 24-járatott csinált 8:25 de észrevette valahol később hogy ő neki 22-be kellett volna mennie. de valahogy gondoltam hogy ez lesz mert 8:25-kor nincs 24-es járat.
Ma kora este a belvárosban járkáltam és a Nagytemplomnál ácsorogva feltűnt nekem, hogy a Nagyerdő felől már 10 perce nem jön villamos. Aztán elmentem a Kálvin térre és ott már ki is derült a probléma oka, az 500-as KCSV meghalt a Debrecen Pláza előtt, az 502-esnek kellett hátulról betolnia a remízbe. Mögöttük az 504-es is fölsorakozott, rajta eszméletlen tömegnyomorral. Aztán fél öt körül szép lassan megindult a forgalom a Nagyállomás felé. Időközben az 509-es és a 489-es is elment a Nagyerdő felé, de járatkimaradások voltak tucatjával... Az 514-es CAF pedig lefordult a Hunyadi utcára, ment próbaútra. Szép kis fönnakadást okozott mindez mindenesetre. :S
Wizzair nem nagyon szokott mellébeszélni vagy hazudni!
Ez nem is állítottam, egyszerüen csak "újágírói" elírás a napi 2 DEB-LTN. Mint ahogyan az is hogy több különböző portálon különbözőek az információk a 100.000-ik utasrol. Van ahol az írják hogy az Angol fővárosban dolgoznak a szülők van ahol azt hogy Birminghamban.
Egyébként egy trükkel (Debreceni indulással és budapesti leszállással) simán megoldható a géphiány!
Ez igaz, viszont egyenlőre a Wizzair nem folytat ilyen üzletmodellt. És tudomásom szerint egyenlőre nem is tervez, de nyilván ezt ők tudják.
Neked semmi sem elég???????? -a reptér üzemeltetéséhez nem. Sajnos napi 1 járat nem fogja eltartani a repteret sokáig.
Viszont nekem pont elég! Azt hiszem ha egy évben 6x igénybe veszem a LTN-DEB-LTN járatot akkor elég. Holnap lesz a 7. utam idén.
Lassan 150.000 utas - Ez a szám már minimum egy kötöttpályás kapcsolatot igényelne! Már egy sima motorvonat is jól jönne, ami ingázna a repülőtér és a a nagyállomás között!
Szép szám valóban a 100.000 vagy 150.000 (per év!!!), de azért mert naponta megy 1 vagy 2 repülő Debrecenbe/Ből az még nem igényel vasúti személyszállítást, hiszen ha megnézed sajnos a reptéri busz is igen gyér kihasználtsággal müködik egyenlőre. Ha mindenki a repülőtérre tömegközlekedésel menne ki akkor igen szépen kihasznált járatok lennének, legalább 150 fő menne, de ez nem így van. A vasúti infrastruktura fenntarása pedig elég költéges. Ha megnézed BUD-on is csak a BKV BKK buszaival lehet kijutni Ferihegyre, sajnos metro, HÉV vagy villamos, nem jár arra. Pedig ott jóval nagyobb szükség lenne rá. És a kihasználtága is nagyobb lenne jóval. Tudom hogy a vonatok megállnak az 1-es terminálnál de onnan még messze van a 2-es.
A lényeg hogy sok mulik a szavak jelentésén! Az hogy terveznek tárgyalásokat, meg uj járatokat szép és jo dolgok, de nem jelntik közvetlenul hogy meg is fognak valosulni.
Úgy mellékesen, a Wizzair nem nagyon szokott mellébeszélni vagy hazudni! Valakivel kevered őket!
Még a napi két Londonba közlekedő járat is megtölthető Debrecenből, ha nagyon akarják! Egyébként egy trükkel (Debreceni indulással és budapesti leszállással) simán megoldható a géphiány!
Moszkva: az oroszok a spájzban vannak! Senki nem hitte, hogy Sármellék ennyire jól fog teljesíteni! Hévízen már gyakrabban hallasz orosz szót, mint németet! Ami Hévíz, az Debrecennél Hajdúszoboszló! Szóval nem elképzelhetetlen! Itt ami döntő az az infrastruktúra hiánya! Pl. Szállodák, programok, 4-es út 4 sávosítása H.szoboszlóig stb., kötöttpályás kapcsolat a reptérre....
Neked semmi sem elég???????? Debrecen az egyetlen magyar város, ahonnan Ferihegy kivételével nemzetközi légikikötő van és menetrendszerű járatok is vannak!! Más város nem tudom mit meg nem tenne, hogy hasonlóakkal rendelkezzen, de még nagyon messze van ettől!!!
Minden fejlesztést meg kell becsülni!
Lassan 150.000 utas, majdnem Debrecen lakosságának 2/3-a megfordult a reptéren! Ez a szám már minimum egy kötöttpályás kapcsolatot igényelne! Már egy sima motorvonat is jól jönne, ami ingázna a repülőtér és a a nagyállomás között!