Sajnos nem nagyon tudok franciául, de nagyjából fogom mit mondasz. Mivel itt általában magyar az írások nyelve, annyira nem szokott gondot okozni.
Az egyetlen ok, amiért szkeptikus voltam személyeddel, mert te neked se volt előtte semmilyen hozzászólásod (ezzel a nick-kel) és mostanában van egy-két jómadár, aki ide jár szórakozni, frusztrációt levezetni. Ha te nem ilyen vagy tiszta öröm.
Egyébkétn nekem nincs annyira rossz tapasztalatom a magyarokkal küldföldön (mondjuk ez még csak a harmadik ország, ahol élek), habár kétségtelen tény, hogy jó sem mindig.
Sziasztok! Én egy 18 éves lány vagyok,augusztus végén jöttem ki ide Franciaországba. Most Sens-ben lakom egy családnál június végéig, itt dolgom, mint au pair. Szívesen beszélgetnék,leveleznék franciaországi magyarokkal:). Tudom,hogy utólag megfogom bánni, de sokszorgondolok arra,mi lehet otthon. Akinek van kedve,írjon levelet: vikc05@citromail.hu
Ha valaki vonatozni akar ma kerulje el Paris Montparnasse kornyeket. Egy auto esett egy feluljarolor a sinekre Angers es Le Mans kozott, illetve egy tehervonat kisiklott Montauban es Agen kozott....
:) Üdv a fórumon. Tényleg bármit kérdezhetsz. Nekem is sokat segítettek. Én lassan 8 hónapja vagyok itt párommal Le Chesnay-ben (Versailles mellett).Sajnálom, hogy most csöppentél ide a fórumra, pedig általában itt jó a hangulat, és ha vitázunk is, azt is kúltúráltan. A mostani időszakban nem tudom, hogy mi van. Nagyon puskaporos a levegő. És hiányzik a régi jó kis hangulat.
Nem tudom, hogy a többiek, hogy vannak vele.....
Nem tudnánk visszaállítani a régi állapotokat? Hülyültünk, "vitáztunk", poénkodtunk, segítettünk stb......
Ma megyek bankba. Nyitottam bankszámlát, és a kártyámat nem tudtam átvenni a megadott időben.Most ezt kell elintéznem. Mivel "Én kicsit beszélni francia" az "ügyintéző kicsit beszélni angol"..... hááttt érdekes lesz. Majd beszámolok róla. Esetleg, ha véletlenül sikerülne több millió eurót utaltatni a számlámra :D akkor majd azért szólok ;) ... nah mindjárt belelóg a kezem a bilibe......
Vigyázzatok magatokra, és akik nem olyan rég vannak a fórumon, Nekik csak annyit.. ne bántsuk egymást. Túl rövid az élet ahhoz, hogy ilyenre pazaroljuk energiánkat, időnket. És ezt minden rossz szándék nélkül írom.
:) Ne haragudj, de még mindig jobb, a mostani helyzethez képest. Legalább nem rontom a hangulatot. Ne aggódj, azt azért nem fogom megosztani senkivel, hogy épp mikor szellentek. :D Nem gondolom, hogy ily mértékben túlléptem volna azt a bizonyos határt, ami egy fórumon már nem megengedett.
Udv a topikon. Ha nem tul indiszkret irhatnal magadrol nehany szot. Allando melo, kikuldetes, kalandvagy egy jobb elet remenye vagy a kenyszeruseg miatt kerultel ide? Merrefele laksz? Nehany kivetellel mindenki bemutatkozott, aki nem az csak kotekedni jar ide..... N'est-ce pas mon cher "tranch é"?
Amint látod, visszajöttem. Mi újság van Veletek? Jól vagytok? Minden rendben? Mikor talizzunk? :)
Nekem kb két napra van szükségem, hogy gatyába rázzam a lakást. Szegény uram 3 hétig volt itt egyedül. Gondolhatod, hogy milyen most a kéró :) Egyébként nekem bármikor jó. Aranyalmának már írtam, hogy most hétvégén talizunk egy magyar házaspárral. Ha van kedved csatlakozni, akkor szólj. :)
Jól vagyunk mindannyian végre. Tegnap jöttem vissza. Egyedül mentem haza. Párom maradt. Hosszú volt ez a 3 hét nélküle. De most már minden okés. Veletek mi a helyzet?
Én is migrénes vagyok, de nagyon. Felénk néha nagyon gyorsan változik az időjárás, és sokszor van olyan, hogy ágynak esem(akár 2-3 napig is), mert borzsztóan fáj a fejem, hányingerem van, szédülök. Otthon is frontérzékeny voltam/vagyok, de nem ennyire.
És Ti hogy álltok? Remélem a költözéssel minden rendben. Lehet, hogy neked még nem is mondtam. Bocs, ha ismétlem magam. A hazautam előtt, összefutottunk egy magyar házaspárral, akik 5 éve élnek itt. Van egy 3 éves kislányuk. Most hétvégén találkozunk velük újra. Séta egy kis "piknikkel" karöltve. Ha majd túl lesztek a költözésen, akkor Ti is jöhetnétek Velünk, amíg szép idő van. Majd Evm-nek is szólók, de lehet hogy már jeleztem felé. Már nem is tudom, hogy kinek mit írtam. Jujj-jujj, majd vissza kell olvasnom az eddigi hozzászólásaimat. :)