Vajha erjedt löttytől ittasodtt mondja-é az utána fölszolgált erjedetlen szőlőlére, hogy az a jobb? Jézus szerint nem, hiszen, aki óbort kóstol, aszongya, az ó a jobb, s nem kévánja az újat...
Jó kedvük volt az musttól, minden ember a jó mustot adja a vendégeknek, és ha jó kedvük lesz tőle, akkor a silányabbat. (hogy ne érezzék a jókedvük miatt a különbséget a jó must és a rossz must között, mivel a jókedvük erre képtelenné tenné őket)
"A drogprevenciós, terápiás, rehabilitációs és ártalomcsökkentő szervezetek négy nagy ernyőszervezete közös nyilatkozatban áll ki a drogstratégia mellett"
Nem tudom, hol tart a program (lassan egyéves évfordulóját innepli); de! Lehet-é a szerencsejáték-függőséget "mértékletes" játékgépezéssel megelőzni? Hát a koffeinfüggést "mértékletes" kávécskázással? No, és a kábszerfüggőséget "mértékletes" drogozással? Netán a lánczdohányzást "mértékletes" czigerettázással? No, és az alkoholizmust alkalmi (szocziális) ivással....?
"Szerintem Jézus nem alkoholos italt adott, azt a világiak adtak, hogy elsózhassák a rossz minőségű löttyöt.
Én ebben valamiféle jelképrendszert vélek felfedezni...
A világ' bódulatra vágyik, de még rosszabb jön... (tehát amit jónak hisz, az is csak rosszat szül a végén...)
Jézus pedig a megrészegedett világnak "életet" hoz..."
Először is:
leszögezem, óriási dolog, hogy idáig eljutottál. A keresztények 99,9%-a (sajnos) nem jut el odáig, hogy Jézus nem erjedett oinost adott.
Másodszor azonban: az erjedett oinostól leittasodottak viszont nem értékelik a (Jézus által) adott erjedetlent, hiszen aki óbort kóstolt az aszongya, hogy az ó a jobb - s nem kell neki az új. Mánpenig a Jézus által kínáltat jobbnak minősítették, vagyis addig sem szeszeset ittak...
Ha úgy gondolod, keresztényi mást lepöcsfejezni a Hegyi Beszély alapján, akkor rendben. Hacsak nem gondolod úgy, hogy a Hegyi Beszély is csak a zsidóknak adatott. Amúgy primitív vagy, ha egy vitát úgy akarsz megnyerni, hogy személyeskedve pöcsfejezed a vitapartneredet, úgy, hogy közben tudod, ő ezt a kocsmai stílust nem viszonozza. Egyébként miért is pöcsfejeztél le ily keresztényi módon...?