Közeleg a kormányzár-reteszelés problémája az autómon (b6). Már kattog indításnál is. Komputerdiag. már 3 hete jelezte, hogy baj lesz vele, múlt héten meg már jelezte a hibaüzenetet a fedélzeti is. Szerencsére még nem ragadt be. Nem is akarom megvárni.
Mik a tapasztalataitok? Nem érdemes ilyenkor elindulni vele, vagy ha indításig nem ragad be, akkor nem kell félni? Hogyan orvosolható? Ki, hol, mennyiért csinál ilyet? (A gyári többszázezres ajánlat helyett kellene alternatíva.)
Ahol még megérdeklődtem közel 300e lenne kamerával/tv/dvd-vel,de egyébként is arra jutottam nem bántom.
-mert jövőre inkább lecserélném egy nagyon tele extrás b7 vagy b8-ra .min.panoráma tető/xenon/led/tv/kamera/mem.sport bőr/170le dsg fejete highline-ra 100e km-ig.
Kormányzár reteszelését jelezte még a komputer-diagnosztika, de még semmi problémát nem produkált. Találkoztatok már ilyennel? Cserélt már valaki ilyen vezérlőpanelt?
Tényleg használat függő, nekem hátsó törlő nincs, de lámpamosó van, a tartálya tényleg nagy kb 4 liter lehet, nem sokat használom a mosóját egy évben max 1-2 töltés.
Nekem meg van, hogy havonta többször is... (a nejem A2-esében is megvan a havi egy töltés...) sokat dob a használaton ha van hátsó ablakmosó vagy fényszórómosó is, bár akkor nagyobb szokott lenni a tartály is...
Mindegy, hogy van-e DPF vagy nincs, mindenképpen javasolt a VW 507.00 szabványú olajat használni, de kizárólag megbízható forrásból szabad csak venni!!!! A Castrol-t a hírek szerint nagyon hamisítják, én ezt használtam az 1.9 TDI-be ~300 ezer km-en keresztül 30 ezres periódusban és nagyon meg voltam vele elégedve!
250 ezernél amikor a lendkereket cseréltem, levettem a leghátsó hajtókar csészét és gyakorlatilag újszerű volt a csapágy... nem is ette, a periódusok alatt egyszer, kb 15-18 ezer km-nél kellett utánatölteni ~3-4 decit ezzel bírta a következő cseréig.
Ahogy írtad valóban használat függő, nekem jó ha 1 évben 1-2x kell utána tölteni, szerintem ott valami kisebb csöpögés lehet azért fogy ki ilyen hamar.
Ma karácsony alkalmából folytattam a ledesítést az autón. Amik eddig cserélve lettek:ű
2db helyzetjelző
4db lámpa az ajtók aljában ami lefelé világít
2db lámpa a tükrökben
Mindegyik T10-es izzó, és csak a két elsőlámpa canbus-os, a többibe jó a sima led azokat nem figyeli a rendszer. A többi belső led csomagban jön kínából pár hét mire megérkezik utána folytatom a cseréket.
Csak gondoltam leírom a tapasztalatokat ha valaki belevágna a cserékbe. Amire vigyázni kell hogy a benne lévőknél méretben nem szabad nagyobbakat venni, mert nem fér el a lámpában.
1. Ezt így nehéz megmondani, opció volt, a szervizkönyv írja. Ha szűrős akkor edge 5w 30, ha nem akkor 5w 40 edge turbo diesel, persze nem csak Castrol van a világon.
2. Megelőzésül csak a komplett cserével mehetsz biztosra. Ideig óráig megoldás a fogaskerék, lánc és a 6 lapú tengely cseréje, de van erről komplett cikk a neten.
3.105 mm
4. Passz, mi egyszer cseréltünk gyári elektromos napvedo rolót kompletten, ahhoz eléggé meg kellett bontani a dolgokat. Erdemes ilyenkor plusz patentokat beszerezni előre, főleg az ilyen hideg időben történő szereleskor.
5. Nekünk anno a gyári 74 ah 680 inditoaramu volt. Nem ártana ellenőrizni az izzitogyertyak állapotát, meg így lassan 11 év után cserélni, ha még nem volt.
6. Felkapcsolt fenyszoronal automatan a fenyszorot is mossa, így gyorsabban kiurul.
Van pár kérdésem egy 2005-ös évjáratú B6 (3C) 160 ezer km-t futott BKP motorkódú PD TDi Passattal kapcsolatban:
1)
DPF nélküli az autó? (Motorolaj miatt)
2)
(Olajpumpa meghajtás) lánckerék, balansztengely, (hexagon pálca 76mm). Probléma megelőzése céljából, mit tudtok esetleg javasolni?Fogaskerekes meghajtásra átépítés költségei? (Mit, hogyan, mire, hol érdemes.)
3)
Fékbetétek méretei? Elsősorban a hátsó betétek hosszúsága kellene. (105 vagy 88 mm?)
4)
Hogyan cserélhetjük ki (otthon) a parkradar hátsó hangszóróját? Gondolom a hátsó a rossz (a computer diagnózis csak azt mutatja, hogy valamelyik hangszóró hibás), mivel a hibajelzés (a sípolás a PDC bekapcsolásakor) bal előlről hallható. A kalaptartóbán (jobb hátul) van a helye szerintem, de elég körülményes hozzáférni —sedan kivitel—, mindenképp megkell bontani a kárpitot a műanyag rögzítési pontoknál ("bolhák"). Ehhez milyen szerszámot érdemes használni? Ha valaki csinált már ilyet...
5)
Mik az akkumulátor gyári paraméterei? Jelenleg 620 A indítóáramú van benne. Okozhatja a 'kis' akkumulátor, hogy nehezen indul el hidegben? Van, hogy 4-5x kell izzítani (hidegfüggő), hogy elinduljon. Viszont mindig csak a nap legelső indítása ilyen.
6)
Fényszórómosós, és vagy nagyon hamar kifogy az ablakmosó -1 hónap- (amit kétlek), vagy valahol ereszt a rendszer. Nektek meddig elég egy teljes feltöltés?