Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
A szokasos. A chopnal akkor kell elengedni amikor pengetsz s nem akkor kell lefogni. Egyebklent jo. Szerintem a hangszer sem segit mert nem erre van kitalalva.
drága feleym, főleg a bluegrasserek! Én ugye nem vagyok jártas a műfajban, de van egy szösszenetem, ami legalábbis hangulatában megközelíti a dolgot (egyszer beszúrtam ezt a dalt a topik hajnalán). Most felvettük stúdióban, és a nyerskeverés után azt hallom, hogy a chop úgy szól, mintha egy kisseprűvel legyezgetném a húrokat - nagyon távol van attól, ahogy szólnia kéne.
a kérdésem az, hogy ez keverési probléma, vagy inkább a játéktechnikában van a hiba? Még újra tudom venni a sávot, ezért kérnék tisztelettel javaslatokat.
Még Annie fog hegedűvirgákat nyomni a számba, ezért vannak az "üres" részek.
Vannak jobben es rosszabbul sikerult darabok de par dolog szabvany.
1, Kulon van a hurfedo (ami meg a strammabb darabokrol is elobb vay utobb le fog esni).
2, Ez a hulye pocok sema ami tenyleg arr avolt csak jo hogy megtartsa a rosszul hurkolt sodoratlan hurokat 1950 elott.
3, Lemezbol vannak. Van ami jobb minosegu lemezbol, de lemezbol aminek keves a sulya es hang atvitelre igazan nem kepes. Persze a hang nagyreszet a hurlabnak kell atvinnie, de elvileg egy jo hurtato is segit. (Vagy az is lehet hogy sznoberia az egesz, de ezt mondjak a szakik.)
Az az igazsag hogy ezek a trad hurtartoknak sok ertelmuk nincsen. (Semmi ertelmuk nincs.) Annak idejen volt haszna mert akkor nem tudtak rendesen meghurkolni a nem sodort hurokat, de ma ez nem gond. Cserebe a kovacsolt bronz vagy vas daraboknak se anyag bajuk nincs, meg a szakik aszondjak hogy nem art ha valami jobb fembol van meg ha van tomege mert segiti a hangot. Ez persze humbuk valoszinuleg, de +$10-20ert kapsz "ilyen" rendesebbet akkor az nem eri meg jobban?
Stage-esek szoktak rendszeresen rendelni a stew-mactol. Meg lehetne kerdezni oket mikor. De ha kimegyek akkor hozok szivesen. (Sot. Kero is szerintem hoz szivesen. Feltetelezem elfer :)
A nagyobbik baj hogy nekem is kell 2. Elvileg van is valahol de meg mindig nem talalom (pedig a nappalimban ma fejezodott be a nagytakaritas.)
kell majd egy toxic_twin új kentuckyjára is (közben megérkezett a haverhoz, küldött fotókat), mert hiányzik róla a tailpiece. Valami ajrópai beszerzési forrást nem tudtok?