Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3179
Ez a szerencsétlen település, Érd megérdemelné már a demokrácia halvány megnyilvánulásait - de úgy látszik, egyelőre ez a sorsa.  
Előzmény: Árpi (3178)
Árpi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3178
Hát, igen. Ideje lenne észrevenni, hogy igazi demokráciában a szabadságot a jog adja, nem az erő. Az erőből politizálás sajnos mindig mások szabadságának csorbítását hozza, és régen rossz, ha kétféle szabadság van. A "miénk" meg az "övék" (rosszabb esetben a "tiétek").
Előzmény: kígyószisz (3177)
kígyószisz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3177
Sajnos, ez nemcsak látszat, az egyik párt valóban teljes mellszélességgel áll emögött és a másik pártnak is egy része (már írtam korábban, hogy nem tűnnek egységesnek, aminek amúgy örülök).  
Előzmény: Árpi (3175)
T9 Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3176

ha már a legfőbb cél az érdiek itteni minél gyorsabb, korrekt tájékoztatása,

Ezt ki mondta?

Felhívnám a figyelmedet, hogy ez itt egy FÓRUM, ahol beszélgetünk, vitatkozunk egymással. A napirendet is azért szokta rendszerint otterlo bemásolni, hogy legyen miről beszélni.

Én pl. nem rágom tövig a körmömet, hogy mi lesz a következő ülés napirendjén, ui. a címekből nem lehet túl sokat megtudni. 

Viszont a napközis tábor helyén tervezett erdei iskolával kapcsolatban szívesen olvasnék Tőled bővebben, ha van rá időd.

Előzmény: kis.márta (3169)
Árpi Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3175
Miért járatsz le mindent és mindenkit, amit és akit képviselsz? Egyre szégyenletesebb, amit itt teszel. Folyamatosan azt az érzetet kelted, mintha két párt állna teljes mellszélességgel a folyamatos törvénysértések és azok vérlázítóan cinikus megmagyarázása mögött.
Előzmény: kis.márta (3173)
kígyószisz Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3174

Ugyan nincs igazad, de szerintem jó és dícséretes - azaz ezt most dícséretnek szánom -, ha a hivatal nem teszi közzé (megint nem tartja be a hivatali kötelességét) és Ti közzéteszitek. Lehetne esetleg egyeztetni, hogy csak egyszer fáradjon valaki, vagy szétosztani a munkát.

Ha már Érden minden másképp van....

kis.márta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3173

Te nem szembesítettél semmivel, csak fölöslegesnek tartom erről a vitát, inkább elhiszem neked, amit állítottál.

Előzmény: otterlo (3172)
otterlo Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3172
Ha nem emlékszel, akkor célszerű kerülni az ilyen állításokat, különösen támadó éllel, mert esetleg szembesítnek a tényekkel.

Előzmény: kis.márta (3171)
kis.márta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3171
Biztos igazad van, mert neked mindig biztos igazad van. Mindig én emlékszem rosszul, mert én mindig rosszul emlékszem:) (A fene se néz utána, hogy hányszor gépeltétek be ti (kik?) a napirendi pontokat. Biztos igazad van: többször. Ezen nem veszünk össze:))
Előzmény: otterlo (3170)
otterlo Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3170

Drága Mártám! Igazad van! Ismét rosszul emlékszel: ha figyelmesen visszaolvasod a Városházi topikot, több napirendet is találsz, amit a hivatali tájékoztatást pótolandó mi gépeltünk be a netre.

otterlo

kis.márta Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3169

Drága Bélám! Lehet, hogy rosszul emlékszem, de még egyszer sem tettétek ki a napirendi pontokat, ha az arra felelős személy az érdi honlapra nem tette/tetette  ki időben.

Tudom, nem a ti kötelességetek, de a ha már a legfőbb cél az érdiek itteni minél gyorsabb, korrekt tájékoztatása, akkor nem ártott volna, ha nemcsak "puffogtatok" volna, hanem jobb híján be is másoljátok.

Előzmény: egy simabőrű (3168)
egy simabőrű Creative Commons License 2005.12.09 0 0 3168

A testületi anyagot nagyon későn kapom meg, gondolom a többiek is. Tegnap este én pl. 9 óra után szembesültem a napirendi pontok tömegével . Kb 7 körül hozták ki , de nem voltam itthon és 9 -kor már fenn volt " megelőztél" köszi, hogy feltetted!

Előzmény: kis.márta (3162)
otterlo Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3167

Csupán a tények rögzítése érdekében:

= az önkormányzat honlapján legutolsóként közzétett előterjesztések a szeptemberi testületi üléshez kapcsolódnak - azóta semmi;

= a december 14-i képviselő-testületi ülés meghívója és tervezett napirendje még nem olvasható az önkormányzat honlapján.

Mindkettő jogszabálysértés. (feltehettem volna a ... jegyző alkalmassága topikba is)

Előzmény: otterlo (3166)
otterlo Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3166

"Szóval mi a fenéért van a hivatal, ha vagy képtelen, vagy nem akarja támogatni a önkormányzat munkáját?"

Jó helyen "kapisgálsz"! Az Önkormányzati Törvény úgy említi ezt a hivatalt, mint a KÉPVISELŐ testület hivatala! Vagy tévednék, Jegyző Asszony?

Előzmény: Árpi (3164)
T9 Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3165
Ehhez 3 napi hideg élelem kell!
Előzmény: kis.márta (3161)
Árpi Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3164
Nooormááális???
Valaki egyszer beírta egy szövegszerkesztőbe az anyagot. Annak kb. 3 perc lenne egy normális rendszerrel az egészet közzétenni. Papírról meg vagy újra kell gépelni-szerleszteni, hogy kereshető legyen és ne MB méretű, vagy scannelni, de akkor csak fotóként látszik, és ha azt akarod, hogy olvasható is legyen, akkor baromi sok helyet is foglal.
Szóval mi a fenéért van a hivatal, ha vagy képtelen, vagy nem akarja támogatni a önkormányzat munkáját?
otterlo Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3163

Kösz' hogy föltetted, helyesen tetted!

De miért is piszkálod a képviselőket? Nem tudom figyelted-e sevallona hozzászólását: hogyan tehette volna fel pl. ő, aki még azt is csak ma tudta meg, hogy mikor lesz a testületi ülés?

Hogyan tehették volna fel a képviselők, amikor csak ma este postázták részükre az írott anyagokat?

Miért is a képviselőknek (vagy a polgármester, vagy az alpolgármester feleségének, vagy bármelyik képviselő hozzátartozójának) kellene erről tájékoztatni a polgárokat? Nem tévesztetted el a házszámot

kis.márta Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3162

Bocs az ismétlésért. De ha már.... Vajon az itt megforduló t. képviselők és a közeli hozzátartozó miért nem tették fel a napirendi pontokat? Tudom, a jegyzőnő feladata lett volna feltetetni az érdi honlapra. De ha tényleg olyan fontos az emberek tájékoztatása, ahogy itt előadjátaok, akkor nehogy már nekem - aki nem vagyok testületi tag -   kelljen megszereznem és feltennem a napirendi pontokat! Vagy nem is olyan fontos a tájékoztatás, csak akkor, ha valakinek, valakiknek a szemére lehet vetni az elmulasztását?

Brummm, brummm.:)

kis.márta Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3161
Napirendi javaslat 2005. december 14-én (szerdán) 9.00 óra

Javaslat az Érd Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 37/2003.(XII.02.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Kft kisebbségi üzletrésze értékesítését célzó nyílt versenyeztetés eredményének meghatározására (mellesleg 4 pályázó)

Rendeletalkotási javaslat az önkormányzat 2006. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásról

Rendeletalkotási javaslat a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről, valamint ezek eljárási rendjéről

Javaslat a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 26/2004. (VII. 05.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló 37/1997. (XII.1.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat a helyi adókról szóló 41/2000. (XII. 22.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat a talajterhelési díjról, valamint a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról szóló 46/2004. (XII.22.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat a menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjának és alkalmazási feltételeinek megállapításáról szóló1/1992. (II.07.) ÖK. Számú rendelet módosítására

10. Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ívóvíz és biztosított csatornaszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 6/1994. (II.25.) ÖK. Számú rendelet módosítására (helyszíni kiosztás)

Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 13/2005. IV.4.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat a közterületek használatáról szóló 43/2004. (XII.23.) ÖK. Számú rendelet módosítására

Javaslat Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2004. (VI.01.) ÖK. Számú rendeletének módosítására

Javaslat a Polgármesteri Hivatal szervezetének átalakítására

Javaslat az Érd Város közép- és hosszú távú településfejlesztési koncepciója fejlesztési programrészében rögzített, 2006. évben előkészítendő, illetve megvalósítandó kiemelt fejlesztési programok meghatározására.

Javaslat az iparosított technológiával épült lakóépületekre vonatkozó lakóépület-felújítási program elfogadására

Javaslat az iprosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatására beérkezett pályázatok elbírálására (helyszíni kiosztás)

Javaslat felvételi kérelem benyújtására a Megyei Jogú Városok Szövetségébe

Javaslat az önkormányzat tulajdonát képező 3204, 3205, 3206, 3224, 3225, 3226 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére (a „Bem tér-program” I.)

Javaslat szempontok meghatározására a Városi Rendezvénycsarnok melletti terület pályázati úton történő értékesítésére

Javaslat elvi döntésre a városi köztemető bővítése helyének kijelölésére

Javaslat pályázat kiírására az ÉRD-KOM Kft üzletrészeinek értékesítésére (I. forduló)

Önkormányzati vagyont érintő ügyek (4 alpont)

Javaslat a 85/2005. (IV.21.) ÖK számú határozat alapján kötött ingatlan adásvételi szerződés semmisség alapján történő felbontásra

Javaslat a Korompai és a Tárnoki köz rendezéséről szóló 259/2005. (X.20.) ÖK számú határozat módosításáról

Javaslat iskola-egészségügyi ellátás finanszírozásával összefüggő kérelem elbírálására

Javaslat fogorvosi pályázatok elbírálására

Javaslat a Szakorvosi Rendelőintézetben kijelölt Önkormányzati biztos szerződédének meghosszabbítására

Javaslat pályázat kiírására az Érdi Városi Televízió Kft. Ügyvezető igazgatő-főszerkesztői állására, valamint a jelenlegi ügyvezető megbízásának a pályázat elbírálásáig történő meghosszabbítására, és a Kft. Alapító Okiratának módosítására

Javaslat megállapodás megkötésére a gyepmesteri telep és állatmenhely működtetésére a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal

Javaslat az Adventi Vásár megrendezésére

Javaslat Érd Város Hivatásos Tűzoltósága 2006. évi kiemelt céljaira

Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2006. évi kiemelt céljainak meghatározására

Javaslat óvodavezetői pályázatok kiírására

Javaslat ifjúsági és drogmegelőzési intézkedési terv elfogadására

Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

Tájékoztató a polgármesteri Hivatal telefonköltség változásáról

Tájékoztató a képviselő-testület két ülése között történt fontosabb eseményekről (szóbeli)

Zárt ülés: 9 napirendi pont

Előadók a napirendi pontok szerint:

- Dr. Csőzik László: 5., 6., 15., 18., 29., 34.

- Kádár Kenese: 11.

- Baráth Ferenc: 16., 24.

- Berzéki Ferenc: 26.

- Ujlakiné Dr. Pék Éva jegyző: 36.

- Kádár Kenese, Segesdi János: 23.

- Dr. Döcsakovszky Béla a zárt ülés két pontja (Varga László) kivételével a többi.

kis.márta Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3160
Napirendi javaslat 2005. december 14-én (szerdán) 9.00 óra

Javaslat az Érd Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 37/2003.(XII.02.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Kft kisebbségi üzletrésze értékesítését célzó nyílt versenyeztetés eredményének meghatározására (mellesleg 4 pályázó)  

Rendeletalkotási javaslat az önkormányzat 2006. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásról  

Rendeletalkotási javaslat a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről, valamint ezek eljárási rendjéről  

Javaslat a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 26/2004. (VII. 05.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló 37/1997. (XII.1.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat a helyi adókról szóló 41/2000. (XII. 22.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat a talajterhelési díjról, valamint a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról szóló 46/2004. (XII.22.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat a menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjának és alkalmazási feltételeinek megállapításáról szóló1/1992. (II.07.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

10. Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ívóvíz és biztosított csatornaszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 6/1994. (II.25.) ÖK. Számú rendelet módosítására (helyszíni kiosztás)  

Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 13/2005. IV.4.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat a közterületek használatáról szóló 43/2004. (XII.23.) ÖK. Számú rendelet módosítására  

Javaslat Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2004. (VI.01.) ÖK. Számú rendeletének módosítására  

Javaslat a Polgármesteri Hivatal szervezetének átalakítására

Javaslat az Érd Város közép- és hosszú távú településfejlesztési koncepciója fejlesztési programrészében rögzített, 2006. évben előkészítendő, illetve megvalósítandó kiemelt fejlesztési programok meghatározására.  

Javaslat az iparosított technológiával épült lakóépületekre vonatkozó lakóépület-felújítási program elfogadására  

Javaslat az iprosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatására beérkezett pályázatok elbírálására (helyszíni kiosztás)  

Javaslat felvételi kérelem benyújtására a Megyei Jogú Városok Szövetségébe  

Javaslat az önkormányzat tulajdonát képező 3204, 3205, 3206, 3224, 3225, 3226 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére (a „Bem tér-program” I.)  

Javaslat szempontok meghatározására a Városi Rendezvénycsarnok melletti terület pályázati úton történő értékesítésére  

Javaslat elvi döntésre a városi köztemető bővítése helyének kijelölésére  

Javaslat pályázat kiírására az ÉRD-KOM Kft üzletrészeinek értékesítésére (I. forduló)  

Önkormányzati vagyont érintő ügyek (4 alpont)  

Javaslat a 85/2005. (IV.21.) ÖK számú határozat alapján kötött ingatlan adásvételi szerződés semmisség alapján történő felbontásra  

Javaslat a Korompai és a Tárnoki köz rendezéséről szóló 259/2005. (X.20.) ÖK számú határozat módosításáról  

Javaslat iskola-egészségügyi ellátás finanszírozásával összefüggő kérelem elbírálására  

Javaslat fogorvosi pályázatok elbírálására  

Javaslat a Szakorvosi Rendelőintézetben kijelölt Önkormányzati biztos szerződédének meghosszabbítására  

Javaslat pályázat kiírására az Érdi Városi Televízió Kft. Ügyvezető igazgatő-főszerkesztői állására, valamint a jelenlegi ügyvezető megbízásának a pályázat elbírálásáig történő meghosszabbítására, és a Kft. Alapító Okiratának módosítására  

Javaslat megállapodás megkötésére a gyepmesteri telep és állatmenhely működtetésére a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal  

Javaslat az Adventi Vásár megrendezésére  

Javaslat Érd Város Hivatásos Tűzoltósága 2006. évi kiemelt céljaira  

Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2006. évi kiemelt céljainak meghatározására  

Javaslat óvodavezetői pályázatok kiírására  

Javaslat ifjúsági és drogmegelőzési intézkedési terv elfogadására  

Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról  

Tájékoztató a polgármesteri Hivatal telefonköltség változásáról  

Tájékoztató a képviselő-testület két ülése között történt fontosabb eseményekről (szóbeli)  

Zárt ülés: 9 napirendi pont

Előadók a napirendi pontok szerint:

- Dr. Csőzik László: 5., 6., 15., 18., 29., 34.

- Kádár Kenese: 11.

- Baráth Ferenc: 16., 24.

- Berzéki Ferenc: 26.

- Ujlakiné Dr. Pék Éva jegyző: 36.

- Kádár Kenese, Segesdi János: 23.

- Dr. Döcsakovszky Béla a zárt ülés két pontja (Varga László) kivételével a többi.

kis.márta Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3159

Sokszor megfordult már a fejelmben, hogy te miért nem pályáztál jegyzőnek v. aljegyzőnek. Hiszen úgy tűnik, hogy te minden szempontból megfeleltél volna: "köpöd" a jogsszabályokat, autentikus értelmezője vagy, s ezpért is fütyölnél arra, hogy "főnököd" mit mond. (Főnököd=a képviselő-testület.) 

Előzmény: kígyószisz (3157)
sevallona Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3158

Mindenkinek!

A testületi ülést ne csütörtöki napon várjátok, mert december 14-én szerdán lesz. Még jó, hogy ma szóltak (okt. biz ülés), mert én biztosan nem mentem volna csak a megszokott napon. 

kígyószisz Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3157

Ő biztos jobban tudja.

Nos, nem lenne önálló topik és sok-sok-sok vélemény, ha így lenne.

Azért a következtetéseket lassan le kéne már vonni, nem?

Előzmény: kis.márta (3152)
T. Mészáros Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3156
Nem törvénytelen a nyilvánosság elé szánt előterjesztések ismertetése, vagy bármely szervezetnek való megküldése. Általában az ún. SZMSZ-ben minden testület a saját szándéka szerint részletekbe menően szabályozza ki kap a testületi anyagból, kit hívnak meg az ülésre, s az ülésen kinek van tanácskozási joga, illetve hogyan kell, vagy lehet azt az ülésen biztosítani.
T. Mészáros Creative Commons License 2005.12.08 0 0 3155
Bármilyen napirendet bármikor feltudnak venni, hiszen a testület az ülést megelőzően dönt a napirendről, s legtöbb helyen szabályozott a sürgősségi anyagok felvétele.
Előzmény: kígyószisz (3146)
kis.márta Creative Commons License 2005.12.07 0 0 3154

Mivel én csak egy "pancser jogászkodó" vagyok, ezért azt gondolom, hogy egy jogvégzett ember jobban ért hozzá, mint én. Legalábbis itt ezt állítják:)

Előzmény: T9 (3153)
T9 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 3153

Ő biztos jobban tudja.

Tartok tőle, hogy ebben tévedsz.

kis.márta Creative Commons License 2005.12.07 0 0 3152

Ő biztos jobban tudja. Én csak abból indulok ki, hogy volt olyan önkormányzat, amelye már több mint 10 éve az előterjesztéseket elkülte a civil szervezeteknek is. Meg abból, hogy az érdi képviselők szerintem nem tettek esküt arra, hogy az előterjesztéseket titkosan kezeljék.

Előzmény: T9 (3151)
T9 Creative Commons License 2005.12.07 0 0 3151
Csak azért írtam, mert az érdi jegyző szerint törvénytelen az előterjesztések előzetes közzététele.
Előzmény: kis.márta (3150)
kis.márta Creative Commons License 2005.12.07 0 0 3150
Nem, nem benned van a hiba. Magyarázó szöveget én nem írtam. Azt akartam mondani, hogy bár Törökbálinton ezek szerint felteszik az előterjesztéseket (azt gondolom, nem törvénytelenül), de a pályázattal kapcsolatos napirendi ponto(ka)t nem tették
Előzmény: T9 (3149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!