Hát, igen. Ideje lenne észrevenni, hogy igazi demokráciában a szabadságot a jog adja, nem az erő. Az erőből politizálás sajnos mindig mások szabadságának csorbítását hozza, és régen rossz, ha kétféle szabadság van. A "miénk" meg az "övék" (rosszabb esetben a "tiétek").
Sajnos, ez nemcsak látszat, az egyik párt valóban teljes mellszélességgel áll emögött és a másik pártnak is egy része (már írtam korábban, hogy nem tűnnek egységesnek, aminek amúgy örülök).
ha már a legfőbb cél az érdiek itteni minél gyorsabb, korrekt tájékoztatása,
Ezt ki mondta?
Felhívnám a figyelmedet, hogy ez itt egy FÓRUM, ahol beszélgetünk, vitatkozunk egymással. A napirendet is azért szokta rendszerint otterlo bemásolni, hogy legyen miről beszélni.
Én pl. nem rágom tövig a körmömet, hogy mi lesz a következő ülés napirendjén, ui. a címekből nem lehet túl sokat megtudni.
Viszont a napközis tábor helyén tervezett erdei iskolával kapcsolatban szívesen olvasnék Tőled bővebben, ha van rá időd.
Miért járatsz le mindent és mindenkit, amit és akit képviselsz? Egyre szégyenletesebb, amit itt teszel. Folyamatosan azt az érzetet kelted, mintha két párt állna teljes mellszélességgel a folyamatos törvénysértések és azok vérlázítóan cinikus megmagyarázása mögött.
Ugyan nincs igazad, de szerintem jó és dícséretes - azaz ezt most dícséretnek szánom -, ha a hivatal nem teszi közzé (megint nem tartja be a hivatali kötelességét) és Ti közzéteszitek. Lehetne esetleg egyeztetni, hogy csak egyszer fáradjon valaki, vagy szétosztani a munkát.
Biztos igazad van, mert neked mindig biztos igazad van. Mindig én emlékszem rosszul, mert én mindig rosszul emlékszem:) (A fene se néz utána, hogy hányszor gépeltétek be ti (kik?) a napirendi pontokat. Biztos igazad van: többször. Ezen nem veszünk össze:))
Drága Mártám! Igazad van! Ismét rosszul emlékszel: ha figyelmesen visszaolvasod a Városházi topikot, több napirendet is találsz, amit a hivatali tájékoztatást pótolandó mi gépeltünk be a netre.
Drága Bélám! Lehet, hogy rosszul emlékszem, de még egyszer sem tettétek ki a napirendi pontokat, ha az arra felelős személy az érdi honlapra nem tette/tetette ki időben.
Tudom, nem a ti kötelességetek, de a ha már a legfőbb cél az érdiek itteni minél gyorsabb, korrekt tájékoztatása, akkor nem ártott volna, ha nemcsak "puffogtatok" volna, hanem jobb híján be is másoljátok.
A testületi anyagot nagyon későn kapom meg, gondolom a többiek is. Tegnap este én pl. 9 óra után szembesültem a napirendi pontok tömegével . Kb 7 körül hozták ki , de nem voltam itthon és 9 -kor már fenn volt " megelőztél" köszi, hogy feltetted!
Nooormááális??? Valaki egyszer beírta egy szövegszerkesztőbe az anyagot. Annak kb. 3 perc lenne egy normális rendszerrel az egészet közzétenni. Papírról meg vagy újra kell gépelni-szerleszteni, hogy kereshető legyen és ne MB méretű, vagy scannelni, de akkor csak fotóként látszik, és ha azt akarod, hogy olvasható is legyen, akkor baromi sok helyet is foglal. Szóval mi a fenéért van a hivatal, ha vagy képtelen, vagy nem akarja támogatni a önkormányzat munkáját?
De miért is piszkálod a képviselőket? Nem tudom figyelted-e sevallona hozzászólását: hogyan tehette volna fel pl. ő, aki még azt is csak ma tudta meg, hogy mikor lesz a testületi ülés?
Hogyan tehették volna fel a képviselők, amikor csak ma este postázták részükre az írott anyagokat?
Miért is a képviselőknek (vagy a polgármester, vagy az alpolgármester feleségének, vagy bármelyik képviselő hozzátartozójának) kellene erről tájékoztatni a polgárokat? Nem tévesztetted el a házszámot
Bocs az ismétlésért. De ha már.... Vajon az itt megforduló t. képviselők és a közeli hozzátartozó miért nem tették fel a napirendi pontokat? Tudom, a jegyzőnő feladata lett volna feltetetni az érdi honlapra. De ha tényleg olyan fontos az emberek tájékoztatása, ahogy itt előadjátaok, akkor nehogy már nekem - aki nem vagyok testületi tag - kelljen megszereznem és feltennem a napirendi pontokat! Vagy nem is olyan fontos a tájékoztatás, csak akkor, ha valakinek, valakiknek a szemére lehet vetni az elmulasztását?
Napirendi javaslat 2005. december 14-én (szerdán) 9.00 óra
Javaslat az Érd Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 37/2003.(XII.02.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Kft kisebbségi üzletrésze értékesítését célzó nyílt versenyeztetés eredményének meghatározására (mellesleg 4 pályázó)
Rendeletalkotási javaslat az önkormányzat 2006. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásról
Rendeletalkotási javaslat a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről, valamint ezek eljárási rendjéről
Javaslat a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 26/2004. (VII. 05.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló 37/1997. (XII.1.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a helyi adókról szóló 41/2000. (XII. 22.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a talajterhelési díjról, valamint a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról szóló 46/2004. (XII.22.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjának és alkalmazási feltételeinek megállapításáról szóló1/1992. (II.07.) ÖK. Számú rendelet módosítására
10. Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ívóvíz és biztosított csatornaszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 6/1994. (II.25.) ÖK. Számú rendelet módosítására (helyszíni kiosztás)
Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 13/2005. IV.4.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a közterületek használatáról szóló 43/2004. (XII.23.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2004. (VI.01.) ÖK. Számú rendeletének módosítására
Javaslat a Polgármesteri Hivatal szervezetének átalakítására
Javaslat az Érd Város közép- és hosszú távú településfejlesztési koncepciója fejlesztési programrészében rögzített, 2006. évben előkészítendő, illetve megvalósítandó kiemelt fejlesztési programok meghatározására.
Javaslat az iparosított technológiával épült lakóépületekre vonatkozó lakóépület-felújítási program elfogadására
Javaslat az iprosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatására beérkezett pályázatok elbírálására (helyszíni kiosztás)
Javaslat felvételi kérelem benyújtására a Megyei Jogú Városok Szövetségébe
Javaslat az önkormányzat tulajdonát képező 3204, 3205, 3206, 3224, 3225, 3226 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére (a „Bem tér-program” I.)
Javaslat szempontok meghatározására a Városi Rendezvénycsarnok melletti terület pályázati úton történő értékesítésére
Javaslat elvi döntésre a városi köztemető bővítése helyének kijelölésére
Javaslat pályázat kiírására az ÉRD-KOM Kft üzletrészeinek értékesítésére (I. forduló)
Önkormányzati vagyont érintő ügyek (4 alpont)
Javaslat a 85/2005. (IV.21.) ÖK számú határozat alapján kötött ingatlan adásvételi szerződés semmisség alapján történő felbontásra
Javaslat a Korompai és a Tárnoki köz rendezéséről szóló 259/2005. (X.20.) ÖK számú határozat módosításáról
Javaslat a Szakorvosi Rendelőintézetben kijelölt Önkormányzati biztos szerződédének meghosszabbítására
Javaslat pályázat kiírására az Érdi Városi Televízió Kft. Ügyvezető igazgatő-főszerkesztői állására, valamint a jelenlegi ügyvezető megbízásának a pályázat elbírálásáig történő meghosszabbítására, és a Kft. Alapító Okiratának módosítására
Javaslat megállapodás megkötésére a gyepmesteri telep és állatmenhely működtetésére a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal
Javaslat az Adventi Vásár megrendezésére
Javaslat Érd Város Hivatásos Tűzoltósága 2006. évi kiemelt céljaira
Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2006. évi kiemelt céljainak meghatározására
Javaslat óvodavezetői pályázatok kiírására
Javaslat ifjúsági és drogmegelőzési intézkedési terv elfogadására
Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Tájékoztató a polgármesteri Hivatal telefonköltség változásáról
Tájékoztató a képviselő-testület két ülése között történt fontosabb eseményekről (szóbeli)
Zárt ülés: 9 napirendi pont
Előadók a napirendi pontok szerint:
- Dr. Csőzik László: 5., 6., 15., 18., 29., 34.
- Kádár Kenese: 11.
- Baráth Ferenc: 16., 24.
- Berzéki Ferenc: 26.
- Ujlakiné Dr. Pék Éva jegyző: 36.
- Kádár Kenese, Segesdi János: 23.
- Dr. Döcsakovszky Béla a zárt ülés két pontja (Varga László) kivételével a többi.
Napirendi javaslat 2005. december 14-én (szerdán) 9.00 óra
Javaslat az Érd Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 37/2003.(XII.02.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat az Érd és Térsége Regionális Víziközmű Kft kisebbségi üzletrésze értékesítését célzó nyílt versenyeztetés eredményének meghatározására (mellesleg 4 pályázó)
Rendeletalkotási javaslat az önkormányzat 2006. évi átmeneti finanszírozásáról és költségvetési gazdálkodásról
Rendeletalkotási javaslat a helyi népszavazásról és népi kezdeményezésről, valamint ezek eljárási rendjéről
Javaslat a szociális igazgatásról és szociális ellátások helyi szabályairól szóló 26/2004. (VII. 05.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a gyámügyi igazgatásról és a gyermekek védelmének helyi szabályairól szóló 37/1997. (XII.1.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a helyi adókról szóló 41/2000. (XII. 22.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a talajterhelési díjról, valamint a talajterhelési díjjal kapcsolatos adatszolgáltatási és eljárási szabályokról szóló 46/2004. (XII.22.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a menetrend szerinti helyi autóbusz közlekedés díjának és alkalmazási feltételeinek megállapításáról szóló1/1992. (II.07.) ÖK. Számú rendelet módosítására
10. Javaslat az önkormányzati tulajdonú víziközműből szolgáltatott ívóvíz és biztosított csatornaszolgáltatás díjának megállapításáról szóló 6/1994. (II.25.) ÖK. Számú rendelet módosítására (helyszíni kiosztás)
Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 13/2005. IV.4.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat a közterületek használatáról szóló 43/2004. (XII.23.) ÖK. Számú rendelet módosítására
Javaslat Érd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 17/2004. (VI.01.) ÖK. Számú rendeletének módosítására
Javaslat a Polgármesteri Hivatal szervezetének átalakítására
Javaslat az Érd Város közép- és hosszú távú településfejlesztési koncepciója fejlesztési programrészében rögzített, 2006. évben előkészítendő, illetve megvalósítandó kiemelt fejlesztési programok meghatározására.
Javaslat az iparosított technológiával épült lakóépületekre vonatkozó lakóépület-felújítási program elfogadására
Javaslat az iprosított technológiával épült lakóépületek energiatakarékosságot célzó felújításának támogatására beérkezett pályázatok elbírálására (helyszíni kiosztás)
Javaslat felvételi kérelem benyújtására a Megyei Jogú Városok Szövetségébe
Javaslat az önkormányzat tulajdonát képező 3204, 3205, 3206, 3224, 3225, 3226 helyrajzi számú ingatlanok értékesítésére (a „Bem tér-program” I.)
Javaslat szempontok meghatározására a Városi Rendezvénycsarnok melletti terület pályázati úton történő értékesítésére
Javaslat elvi döntésre a városi köztemető bővítése helyének kijelölésére
Javaslat pályázat kiírására az ÉRD-KOM Kft üzletrészeinek értékesítésére (I. forduló)
Önkormányzati vagyont érintő ügyek (4 alpont)
Javaslat a 85/2005. (IV.21.) ÖK számú határozat alapján kötött ingatlan adásvételi szerződés semmisség alapján történő felbontásra
Javaslat a Korompai és a Tárnoki köz rendezéséről szóló 259/2005. (X.20.) ÖK számú határozat módosításáról
Javaslat iskola-egészségügyi ellátás finanszírozásával összefüggő kérelem elbírálására
Javaslat fogorvosi pályázatok elbírálására
Javaslat a Szakorvosi Rendelőintézetben kijelölt Önkormányzati biztos szerződédének meghosszabbítására
Javaslat pályázat kiírására az Érdi Városi Televízió Kft. Ügyvezető igazgatő-főszerkesztői állására, valamint a jelenlegi ügyvezető megbízásának a pályázat elbírálásáig történő meghosszabbítására, és a Kft. Alapító Okiratának módosítására
Javaslat megállapodás megkötésére a gyepmesteri telep és állatmenhely működtetésére a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvánnyal
Javaslat az Adventi Vásár megrendezésére
Javaslat Érd Város Hivatásos Tűzoltósága 2006. évi kiemelt céljaira
Javaslat a Polgármesteri Hivatal 2006. évi kiemelt céljainak meghatározására
Javaslat óvodavezetői pályázatok kiírására
Javaslat ifjúsági és drogmegelőzési intézkedési terv elfogadására
Jelentés a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról
Tájékoztató a polgármesteri Hivatal telefonköltség változásáról
Tájékoztató a képviselő-testület két ülése között történt fontosabb eseményekről (szóbeli)
Zárt ülés: 9 napirendi pont
Előadók a napirendi pontok szerint:
- Dr. Csőzik László: 5., 6., 15., 18., 29., 34.
- Kádár Kenese: 11.
- Baráth Ferenc: 16., 24.
- Berzéki Ferenc: 26.
- Ujlakiné Dr. Pék Éva jegyző: 36.
- Kádár Kenese, Segesdi János: 23.
- Dr. Döcsakovszky Béla a zárt ülés két pontja (Varga László) kivételével a többi.
Sokszor megfordult már a fejelmben, hogy te miért nem pályáztál jegyzőnek v. aljegyzőnek. Hiszen úgy tűnik, hogy te minden szempontból megfeleltél volna: "köpöd" a jogsszabályokat, autentikus értelmezője vagy, s ezpért is fütyölnél arra, hogy "főnököd" mit mond. (Főnököd=a képviselő-testület.)
A testületi ülést ne csütörtöki napon várjátok, mert december 14-én szerdán lesz. Még jó, hogy ma szóltak (okt. biz ülés), mert én biztosan nem mentem volna csak a megszokott napon.
Nem törvénytelen a nyilvánosság elé szánt előterjesztések ismertetése, vagy bármely szervezetnek való megküldése. Általában az ún. SZMSZ-ben minden testület a saját szándéka szerint részletekbe menően szabályozza ki kap a testületi anyagból, kit hívnak meg az ülésre, s az ülésen kinek van tanácskozási joga, illetve hogyan kell, vagy lehet azt az ülésen biztosítani.
Bármilyen napirendet bármikor feltudnak venni, hiszen a testület az ülést megelőzően dönt a napirendről, s legtöbb helyen szabályozott a sürgősségi anyagok felvétele.
Ő biztos jobban tudja. Én csak abból indulok ki, hogy volt olyan önkormányzat, amelye már több mint 10 éve az előterjesztéseket elkülte a civil szervezeteknek is. Meg abból, hogy az érdi képviselők szerintem nem tettek esküt arra, hogy az előterjesztéseket titkosan kezeljék.
Nem, nem benned van a hiba. Magyarázó szöveget én nem írtam. Azt akartam mondani, hogy bár Törökbálinton ezek szerint felteszik az előterjesztéseket (azt gondolom, nem törvénytelenül), de a pályázattal kapcsolatos napirendi ponto(ka)t nem tették