Ami a buli cenzurázott részét illeti, arról (avagy annak egy-két részletéről) mesélt Zoli. Mit kapok ha nem beszélek? Vagy aggódjak inkább azért, mi lesz ha beszélek?
A hídról meg a házat vivő nőkről a sok élettapasztalattal bíró és ettől roppant kiábrándult kissrác gitározott és énekelt. Emlékszel! A szólózás előtt és után. Amikor meg akartál pusztulni a kacagástól a jobbomon. (Joggal!)
mi az a hid, es a hazat vivö nök? Cibike, en itt valamikre mar megint nagyon nem emlekszem, amin mondjuk nem nadon csodalkozom, de azert vilagosits föl, ha nem tul kellemetlen ram nezve, itt a nagy plenum elött...
Ami a cenzurat es a buli meg durvabb reszeit illeti, az ugy volt, hogy megittunk meg egy-ket demizson bort is,... No de hagyjuk inkabb, Garaczi Laci utan szabadon:)))
Az Zoltán Erika, nem Neoton. Egyébként emlékszünk - em.
Részemről minden megbocsájtva - mert nem volt mit. Csak a HIDakkal meg a házat vivő nőkkel vigyázzatok!!!!!
Erőt egészséget mindenkinek!
Csatlakozom Péterhez, bocsánatot kérek mindazoktól, akik hanyagolva érezték magukat...
Hála istennek, Péter megint cenzúrázta magát, és nem egy durvább esetet írt le a buli hajnali lefolyását jellemezve..
Csernátoni szilveszteri buli jó volt, gondoljátok el: Vicuskával Neotonfamiliára ropotuk. Emlékeztek a nagy slágerre "Félve néztem rád, te visszanézél rám, és áttáncoltam veled az éjszakát.." ? Na, ez dübörgött nagy hangerővel, mi pedig a táncparketten...
Sziasztok!Mindenkinek Boldog Uj Evet kivanok.Remelem jol vagytok.En kicsitt kikeszultem Szilveszterkor.Teljesen elment a hangom egy ora eneklestol.De mostmar tudok beszelgetni egesz jol.
Zoli:Remelem jo volt az ut.Nagyon jo volt hogy nalunk voltal.Ugy orultem neki.
Meg jelentkezem!Vicuska!
elnezest kerek mindenkitöl, aki tegnapelött miattam (is) jött el Fecora es utana kicsirigohoz a bulira, azt hiszem, sikerült magam idö elött beszelgetes- es harckeptelenne tenni, utolag ezert nagyon szegyelltem magam, föleg Feco, Cibi es Ági elött... Nem kifogas, csak megjegyzem, hogy utana a buli fergeteges formatumot öltött, de ehhez az kellett, hogy azok maradjanak, akik hozzam hasonlo szinten voltak kiütve... Csak egy kep: hajnal harom, mar csak Dioszegy Kata, Zoli es en tartottuk a frontot, mikor Zoli elkezdett pakolaszni, erre Katika (nezett ki a fejeböl): "Uristen, Peti, itt valakik rendet raknak!"
Megegyszer bocs a jozanabb eletüektöl es miattam sokat utazottaktol, legközelebb jobban vigyazok es mindenkivel beszelgetek, akiket szeretek!!! Es köszönöm igy is, hogy eljöttetek, Feco neveben is!
Egy lelkifurdalasos nyul... Ja, es buek mindenkinek! Nandi, hol voltal?
Szeretném megjegyezni hogy én voltam Jónás Sztár Péter bojtára!!! És még azt is hogy mostmár tényleg fussunk össze a Win-ben szombaton! (vagy eddig is volt összefutás csak én nem voltam?) De majd most jöjjön mindenki aki teheti!
na, jol van gyerekek, nyugi, az elet megy tovabb, ma pl jol lebasztak, mert elfelejtettem egy fontos talalkozot megszervezni egy szinesz es egy jelmeztervezö között, illetve felreszerveztem, az egyik a büfeben vart egy orat, a masik a portanal, en meg usziban voltam, lubickoltam, lazitottam, van ez igy...
Es egyebkent is: a Hitel c. folyoirattol ma kaptam egy emilt, hogy ket versemröl, amit elöször elfogadtak közlesre, megis ugy döntött a szerkesztöseg, hogy nem viszi at a lecet (szalvetagyüjtes:) Bar szerintem Kicsirigo keze lehet a dologban:)))
De azert gondolkodom sztarallürökön a kedvetekert, pl a delelötti elöadast elalszom, kavet agyba kerem, a helyemet a kocsmaban elö kell melegiteni, es mindig szalad valaki mögöttem proba közben keszenletben egy lada sörrel:)))
...és azé' azt is tegyük hozzá: még mindig jobban jártunk Jónás Petivel, mint SZTÁR, mint például Lorenzoval vagy Majkával, vagy mit tudom én hogy hívják őket! :-)))
No. Vaddisznó :))) cimmel megvolt elsö profi szinhazi rendezesem premierje, Hrabal novellakbol en magam szerkesztettem, dramatizaltam a darabot is. Tenyleg nem sikerült rosszul, ahhoz kepest, hogy mindössze 6 probank volt, a közönseg neha fulladozott a nevetestöl, en meg majdnem sirtam a szinfalak mögött meghatodottsagomban, hogy mégiscsak ertik ezek a bena nemetek a keseredes draga közepeuropai humort. Es aminek szinten borzasztoan örültem: a mai ujsagban megjelent egy 4 flekkes nagy kritika is, es az ujsagiro is szemlatomast erezte, hogy nyomjak a blúzt keleten. Megprobalok sebtiben par sort ferditeni belöle magyarra (közben meg szinte pirulok, mert nem kenyerem az öndicseret, de hat tenyleg ezt irtak): "Keserédes és mégis nevettetöen könnyed: A vaddisznó. Furcsa "önvilágámítók" pilseni sörrel.
Királyságomat egy sörért... Az ember legyen mindenre elkészülve, ha beül erre a felkavaró, keserédes, nevetési rohamokra provokáló karácsonyi matinéra, ami annyira más és annyira szakít a német kultúrkörrel a karácsonyt illetöen, hogy az ember néha leszédül a székröl, hol a nevetéstöl, hol a meglepetéstöl... Ha egy karácsonyi darab nem csak közhelyes meghatottságot vagy vaskos bajor bruhahát kínál, hanem megfüszerezik egy kis Svejk-féle humorral és kafkai groteszkkel, két dolog világos: a groteszk és parabola keresztezése biztos hogy cseh, de legalábbis kelet-európai. És valami biztos van még a történet mögött, ez nem csak egy karácsonyi tingli-tangli... A Bohumil Hrabal elbeszéléseiböl szerkesztett darab, Jónás Péter értö rendezésében a tucat örült figura örült nyelvétöl és humorától megelevenedve egy sziporkázó játékká áll össze... Ezek az antihösök semmilyen sémába nem illenek... Az örületben van rendszer, bár az ember elöbb meghal a nevetéstöl, mire megértené, ha meg megérti a "mögöttest", hát abba hal bele egy kicsit... Ezek a furcsa önvilágámítók, ahogy Hrabal nevezte figuráit, kibeszélik a pókot a sarokból, a nevetést a gyomorból, a könnyet a szemböl: néha költöien részegen, mint Proházka kocsmárosné (Ingrid Wendel), vagy idiótán hadarva és röhincsélve, mint az antialkoholista liga kórusának furcsa "menedzsere" (Péter Jónás:))), még színészként is megdicsertek:), vagy rezignált-filozófikus-alkoholistán, mint Jumbo úr (Guido Kleineidam). Micsoda karácsonyi heneping, akarja mondani Jumbo úr, happening, visszhangzik a fülekben az elöadás után. Királyságomat egy pilseni sörért.
A karácsonyi matinét a nagy érdeklödésre tekintettel jövö vasárnap, 22.-én 11-töl a színház felsö szintjén megismétlik."
Bocsanat, de lelkesedesemben majdnem az egesz cikket leforditottam, de olyan boldog vagyok!!! Legközelebb a Süsüt rendezem halivudban, szereposztas adott. Vagy a szalvetagyüjtö c. szomorujatekot...:)))
Mindenkinek boldog karit, szilvit, koccintsatok pilsenivel vagy Budweiserrel, eljetek tul, legyetek bódogok, stb. Hozzam lehet, hogy jön kicsirigo, igy a tuleles még kerdeses, beszamolokat majd küldjük, amire persze majd emlekszünk, es ha Zoli nem gyujtja rank a hazat...
Mindenki Jonaspetije
Ugye majd lededikálod nekem a következő évi "100 legjobb színházi rendező" című könyvet???
Szilveszterig ma vagyok utóljár Bösziben. Juhíjjj! Holnaptól ki sem látszódok az aranyfestékből, masnikból, gömbökből, illatos mézeskalácsokból. Jajj de jó nekem!
Amennyiben a nagy készülődés közepette szembe jönne egy-két szép szalvéta: gondolok rátok!
volt barátom lefőzött
versírásban legyőzött
tollam múzsám lecserélem
egy kötetem elkefélem
hogyha nem kell senkinek
puliszkámat eszi meg
a barát kié hatalom
fogkefével vakarom
a fülemet és fű terem
költői hűlt helyemen
Szisztok!
Emese;Udvozollek it5thon..habar meg nem lattalak...pedig jo lenne..de majd jarom a mezeskalacsost.:))
Nandi!Gratula az 1000-hez.Megy a levelem.:))
A tobbi mindenkinek pedig nagy nagy puszik...
Azonkivul:KELLEMES KARACSONYI UNNEPEKET ES BOLDOG UJ EVET MINDENKINEk.
Vicuska!
Emese! A döntés salamoni volt, tényleg nem lehetett megbántani egy egykötetes költőt azzal, hogy amatőr barátja leírja a fórumról. Péter nevében is köszönöm. Azt gondolom, hogy a puliszka-pálinka dolog már csak jövőre lesz kivitelezhető. /Mikor is utazol?/ Péter meg úgysem jön haza, úgyhogy én megeszem az adagját...
Nem győzött a Peti,
Pulisz nem jár neki!
Brhahahaha!