Keresés

Részletes keresés

nebamun Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5648
Grabbeld le jól, aztán írd meg egy jó minőségű CDre. Egy próbát megér.
Ha a grabbelő CDROM jól lejátsza, akkor nagy valószínűséggel sikerül róla az adatfolyamot pontosan leszedni, és aztán azt másik CDre kiírva nem látom akadályát, hogy az már a kényes Sony-nak is megfeleljen. (hogy mit használj grabbelésre/audioírásra örökzöld témája a topicnak :))
Előzmény: boemby (5645)
nicko Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5647
41 fokot mutat!
Előzmény: pitti (5611)
nicko Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5646
Csak annyit teszek hozzá, hogy a Pioneer 116-os DVD olvasó minden gond nélkül beolvassa a 900 MB-os lemezt, de az író hezitál vele mire rászánja magát.

Előzmény: Setni (5640)
boemby Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5645
Talán mindenki átsiklott szerény, butácska kérdésemen. Szóval a régi Sony minicenteremen serceg, recseg egy CD amit másoltan kaptam. Közönséges hordozható rádiós CD-n és PC-n jól szól.
Kérdés: segíthet-e, ha valamilyen módon úrjamásolom más nyersanyagra, vagy valami egyéb furmányt kell kitalálni, hogy a minicenteren is menjen?
Köszi
hORK Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5644
Nekem egy Pioneer 106S van, ez a slot-ines kivitel, szerintem nagyon jó. Weben böngésztem dvd olvasó teszteket, ezekben jól szerepelt mindenhol, és 1 hónap használat után a saját tapasztalataim is nagyon jók vele.

A slot-in pedig nagyon poén, nem kell a tálcával szarakodni, és a cdk is jóval tisztábbak :)

Előzmény: tündérlala (5641)
kalapács Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5643
Most nezem, te csak olvasot akarsz. A Plextor CD-t irni is tud.
kalapács Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5642
Ha igazan jot akarsz, es penzed is van ra, akkor vegyel Plextort ! Az tuti jol grebbel, olvassa az indexeket, meg egyeb nyalanksagok :).
tündérlala Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5641
Szeretnék venni a gépembe egy kombi CD-DVD olvasót, ami audiót is jól tud grebbelni, olvassa az indexeket, stb.
Tudnátok valamilyen tipust ajánlani?
Egyébként van konkrét CD olvasó típus/márka, amelyről tudjuk, hogy jobb az audióhoz?

köszi
lala

Setni Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5640
nicko:
Köszi kipróbálom:-)
Előzmény: nicko (5624)
Macimedve Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5639
„Viszont szunet nelkuli audio CD-t csak DAO-ban lehet irni.”

Meg reccsenés nélkülit is csak DAO-ban. TAO-ban szinte mindig van egy pattanás. SAO-nak tiszta audiónál nincs értelme, asztali lejátszók csak az első sessiont „látják” (Más a helyzet a multimédis cuccoknál)

Előzmény: kalapács (5638)
kalapács Creative Commons License 2002.06.20 0 0 5638
> Aztán ? szépen felírja szünetek nélkül dao-ban, vagy 2seces szünetekkel nem dao-ban.

Vagy 2 seces szunetekkel dao-ban ! A Disk at once irasi mod nem zarja ki a track-ek kozti szunetet. Viszont szunet nelkuli audio CD-t csak DAO-ban lehet irni. Ha TAO-ban probalod, mindig lesz egy minimalis szunet.

Előzmény: hORK (5636)
nebamun Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5637
PPeter egy korábbi PCguru-beli írásából én úgy emléxem, hogy kb. 10MB veszteséget jelent minden session lezárása. De talán ez tapasztalati úton is megállapítható, hogy mekkora adatot enged a pl. a Nero felírni multiban egy CDre, anélkül hogy kiabáljon: 'ezt csak akkor tudom felírni ha végleg lezárhatom, ok?' Egy újraírható CDvel ki lehetne méricskélni :)
Előzmény: khiraly (5629)
hORK Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5636
Na én ennél kicsit 1szerűbben, fogom az mp3akat vvagy wavokat, és bedobálom a gtoaster középső, track ablakába. Aztán ő szépen felírja szünetek nélkül dao-ban, vagy 2seces szünetekkel nem dao-ban. (persze ugyanúgy cdrecord/cdrdao-t meg adott mp3 dekódolót pl. mpg123-at használ)
Előzmény: khiraly (5633)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5635
1ébként hol merre?
És mi nem linux specifikus? :-)
Sajnos egyelőre csak addig jutottam, hogy amit épp aktuálisan meg akarok csinálni, az menjen vele...
A méretekről meg én is csak annyit tudok, hogy a multisession-ös CD-ken kevesebb adat fér el, mint az egy sessionnel írtakon. De ez emlékeim szerint néhány tíz-, vagy száz kilobyte-os nagyságrend.
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5634
Köszi a bókot, de
1. Nem én "gyártottam" a kernelt, hanem SuSE gyári darab
2. Vindóz alatt is hülyéskedett
3. Ma este működött rendesen, ez erősen megkérdőjelezi a szoftver probléma lehetőségét is ;-)

Egyébként életemben először most írtam audio CD-t, de nekem klszen voltak a .WAV-ok.
Egyetlen hibája lett: a CD lejátszó nem tudja megkeresni a track-eket. Ez persze lehet a 10x felírás miatt is, meg az én tudatlanságom miatt is...

khiraly Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5633
es ott merre?
Meg ez abszolut nem "linux-specifikus".

En igy irok audioCD-t:
#! /bin/bash
rnd=$RANDOM
rm -f temp$rnd
mkdir temp$rnd
for file in *.mp3
do
mpg321 -w temp$rnd/"$(echo "$file" | sed s/.mp3/.wav/)" "$file"
done
cd temp$rnd
cdrecord -v dev=0,0,0 $1 -dao -pad -eject speed=8 -audio *wav
echo -e '****************************
* AudioCD irasa kesz !!! **
*** WAV-ok letorolve... ***
****************************\n'
cd ..
rm -rf temp$rnd
echo -e '****************************
* Ideiglenes(temp)konyvtar *
*** letorolve!!! ***
****************************\n'
echo -e 'Kesz vagyok, kilepek...'

Ja a szkript meg benne van a ~/szkript -be
es ennyit utok be:
cdaudio.script -multi
vagy
cdaudio.script blank=fast
vagy semmit(ha nem CD-RW-re irom..;)

Elvileg ez megy minden "rossz" firmware-u iroval.

De ha meg mindig szenvedsz iroval, akkor csinalj egy image-t es azzal probald meg felirni.
(
mkisofs -r -J -o valami.iso .
cdrecord -v dev=0,0,0 -dummy -eject -data valami.iso

Ja ha nem tudod a "szamat":
cdrecord -scanbus

Es ennek mennie KELL.
Ha valami gond van, akkor ott az iro a hibas es/vagy rossz kernelkonfig(bar ezt rolad nehezen tudom elkepzelni).

De multisessionnel egy-egy uj track letrehozasa mennyi MB-ot igenyel folosba?
meg normal <->multisession kozott is erdekelne.

Na koszonom.

Előzmény: Törölt nick (5631)
khiraly Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5632
En 2 ezerrol hallottam, anyiszor lehet allitolag ujrairni.

De valaki cafoljon meg.

Mosogatorongy:
Ize lehet hogy a Firmware rossz az ironak.

Nekem is az volt ezert tudok audioCD-t csak dao modban irni.

Bolt persze visszadobta, hogy en vagyok a hulye.

Egy honapja jottem ra, hogy -dao val megy a cdrecordban.

De igy sajnos meg kell mindig csinalni a wav.okat es akkor azokat egyben felirni.

Nem lehet runtime irni:
mpg321 -s - |cdrecord...

Előzmény: Törölt nick (5589)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5631
Bocs... .hz helyett természetesen .gz
Előzmény: Törölt nick (5630)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5630
CD-Writing-HOWTO.hz? ;-)
Esetleg man cdrecord.
Épp most próbálok egyébként audio CD-t írni SuSE8 alatt...
Roppant kíváncsi vagyok az eredményre ;-)
Előzmény: khiraly (5629)
khiraly Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5629
Hi!
AudioCD: mpg321+cdrecord(linux alatt)

Engem az erdekelne, hogy a multisesson CD-knel
Egy-egy session mennyi MB-ot foglal?

Tehat mondjuk van x adatom (pl 500 MB), ha ezt most
egy track-kent irom fel(multi nelkul, es nem is akarok utnairni), akkor ez 500MB.(jo leht, hogy csak 450, de monsjuk mp3-ak)

Ha ugyanezt az adathalmazt 20 trackkent viszem fel, akkro vegulis mennyi marad a lemezen helykent?(mondjuk 650MB os a lemez es annyi is megy ra(tegyuk fel idealis))

Tehat olyat hallottam, hogy multisession CD-kere kevesebb megy fel, + raadasul minel tobb track(session), annal kevesebb a "hasznos" adat.

El is tudom kepzelni, mert kis vekony sav lesz a 2 kozott, ha megnezzuk a CD-t.

Valaki vilaggositson fel legyen olyan kedves es/vagy doksi magyarul/angolul/francia/nemet..;))

Koszonom.

zar 116 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5628
nicko Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5627
Úgy ahogy mondja az előttem szóló. Annyit tennék hozzá, hogy itt lettem rá szoktatva a feurio progira és a zenét azzal írom. Sokkal jobb a mínőség szerintem. Hátránya a Neroval szemben, hogy bonyolultabb a kezelése. Mondjuk aki tud angolul vagy németűl annak nem. :)
Előzmény: NRGboy (5625)
zar 116 Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5626
Bármelyikkel, én Nero 5.5.8.2.-t használok, de a winamphoz is van egy cd-író plugin (ingyenes), az is ki van próbálva, működik.
Előzmény: NRGboy (5625)
NRGboy Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5625
Sziasztok!
Sorry,hogy csak igy berontok de nagyon surgos segitsegre van szuksegem.Melyik cd-író programmal tudok mp3-ból egyből zene cd-t írni?(olyat,amilyet a hifi is lejátszik)Hol találok ilyen programot?Előre is köszönöm a segítségeteket.

NRGboy

nicko Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5624
Én írtam és mások is.
Keress visszább. :)
Volt aki Neroval írt nekem nem ment pedig ugyanaz az LG 8120B írónk van. (firmware frissítés után visszakapta a régi nevét és Gold Star-ként hívja magát)
A Padus progival simán megírtam. win98 PII 433 MHZ és 256 MB.
Előzmény: Setni (5619)
siz Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5623
A DMA-nak az a lényege, hogy a processzor "megkerülésével" közvetlenül a memória, és a busz között megy az adatforgalom, így a processzornak marad ideje másra.
Ezzel az a probléma, hogy ilyenkor célszerűen nagyobb adatmennyiségeket kell átvinni, ezért ez megfogja a buszt.
Problémát inkább a kis puffer-rel rendelkező íróknál okoz(hat), mert ott előfordulhat, hogy amíg megy a DMA, azalatt kiürül a puffer.
Ezért nem érdemes pl. az íróval közös buszon levő DMA-s eszközről írni, mert ott az olvasás is megfogja a buszt, és addig az írót nem lehet kiszolgálni.
Előzmény: Törölt nick (5621)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5622
Megtörtént amitől tartottam: felhívtak a boltból, hogy agyontesztelték, szerintük jó az író...
Hmmm...
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5621
Izé... A kézikönyvben épp azt emlegették, hogy a bekapcsolt DMA okozhat problémát :-)
Azért gondoltam, hogy te már tapasztaltad is a dolgot... Persze nem értem, hogy miért, ennyire már nem értek a PCk lelkéhez :-(
Előzmény: Törölt nick (5620)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5620
Bocs, hülyén fogalmaztam, úgy értettem, hogy ha NINCS bekapcsolva a DMA az bekavarhat.
Előzmény: Törölt nick (5618)
Setni Creative Commons License 2002.06.19 0 0 5619
Szisztok!
Próbált már valaki a 900 MB Datatrack cd-re írni?
Nekem nem sikerül... Szerintetek milyen szoftver és milyen hardver igénye van?
Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!