Keresés

Részletes keresés

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5947

Nem hinném, hogy Noé írni tudott volna, még azt sem tudni milyen nyelven..., akkor Ádám és Éva?

Isten leült mesélni a teremtésről valakinek, aki tudott írni és milyen nyelven beszélt Isten az Első parancsolatnál?

Előzmény: landdie (5944)
suta3 Creative Commons License 2024.09.20 -3 1 5946

Felesleges az egész hozzászólásomat idézni, elég, ha csak válaszolsz. És kiszínezned is felesleges, elég az idézőjel, hiszen a színezés nélkül is tudom, hogy én írtam. De ha ragaszkodsz az értelmetlen dolgokhoz, akkor csak tedd.

A Biblia két része, az Ószövetség és az Újszövetség nincs egybe kovácsolva. Viszont az igaz, hogy az újszövetségi részek hivatkoznak az ószövetségiekre, mivel az Ószövetség volt az Újszövetség előzménye. A hozzászólásod többi részét nem tudom értelmezni, ezért azokra nem válaszolok.

Előzmény: landdie (5941)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5945

Mózes összetöri a törvény tábláit. 15Mózes ezután elindult visszafelé és lejött a hegyről, kezében a tanúság két kőtáblájával. A táblák tele voltak írva mindkét oldalukon: elöl és hátul írás volt rajtuk.

16 Isten maga készítette a táblákat, az írás Isten írása volt, bele volt vésve a táblákba. 17Amikor Józsue a nép lármáját hallotta, így szólt Mózeshez: „A táborban csatazaj van.” 18 Ő így felelt: „Ez nem győzelmi ének, nem is a legyőzöttek jajgatása. Én énekkarok váltakozó énekét hallom.” 19 Amikor aztán a tábor közelébe ért, s látta a borjút meg a kartáncot, Mózes haragra gerjedt, elhajította kezéből a táblákat és szétzúzta a hegy lábán..

.

1. Nem véletlenül készült könnyen törhető anyagból eme fontos kőtábla-duó.

2. Így csak Mózes ismerhette elsőkézből a törvényeket, de az ezeket alátámasztó bizonyítékot gondosan megsemmisítette.

3.Mózes a Zsidóközlönyben ki sem hirdette a törvényeket.  

4. A borjúimádók még nem is tudhatták, hogy létezik a bálványimádás elleni parancsolat, de biztos ami biztos

agyonszúrkálták egymást Mózes utasítására.

Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron, egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát.

4. Kérdéses, hogy a "Ne ölj!" az rajta volt e az összetört táblákon, vagy mivel Mózes nem tudott olvasni, és a bálványimádás bűnét megértette, azért szólította fel népét a családon belüli totális népirtásra.

.

:)))

Előzmény: 11_11 (5939)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5944

"Mózes könyvét nem Mózes írta, azt sem tudni igazából, hogy létezett e?

az egész bibliai szövegek évszázadok, évezredek produktumai, sok esetben néávtelen suerzőktől, amiknek későbbiekben nevesítettek, mint szövegírót..."

.

"Nyilván Ádám emlékiratai alapján tudhatunk a Paradicsom történéseiről, később ezek a feljegyzések tovább bővültek, majd a Szentigék

özönvízálló kőtáblákon bevagonírozásra kerültek Noé bárkájára. Később ezek a táblák eljutottak a leszármazottakhoz. Ábrahám, Izsák, Jákob isteni

oltalom alatt hűen bővítették az igaz történeteket, majd Mózes megkapta a gyűjteményt és hűen megőrizte az utókor számára.

Igaz, hogy Mózes nem tudott jól bánni a kőtáblákkal, volt, hogy össze is tört néhányat, ám az isten gondviselés segített megőrizni az igazságot! :)  

.

az a bábeli torony egy kamuság volt a mai felhőkarcolók, de az űrhajózás világához képest.

az emberi elme kitalációi, vagy befolyásolásai, az isteni hivatkozásra utaló gaztetteik...

.

Pont Bábel tornyánál jött a probléma, hiszen, hogy az emberek ne tudjanak eget elérő tornyot készíteni

az Úr összezavarta a nyelvüket. Innentől kezdve, az addig leírtakat senki sem értette!

Sikerült az isteni átok...ez ma is tart! 

Hiába olvasták Ádám, Noé emlékiratait, csak saccolgatni tudtak, hogy mi a fene van odaírva... :) 

-

9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére. 

:))))

Előzmény: Paleokrites (5943)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5943

azóta kiderült, hogy a sok bztaság mennyire teremthet káoszt az emberi gondolkodásban...

a bibliai történetek sok esetben fikciók, tudatos vallásirodalmi felépítmény.

Mózes könyvét nem Mózes írta, azt sem tudni igazából, hogy létezett e?

az egész bibliai szövegek évszázadok, évezredek produktumai, sok esetben néávtelen suerzőktől, amiknek későbbiekben nevesítettek, mint szövegírót...

A második teremtés könyve egyféle betoldás, amiben a zsidóság igazolni igyekezett sajátcsaládfáját biztosítani...

az emberiség nem örökéletre teremtett a biblia szerint sem!

az a bábeli torony egy kamuság volt a mai felhőkarcolók, de az űrhajózás világához képest.

az emberi elme kitalációi, vagy befolyásolásai, az isteni hivatkozásra utaló gaztetteik...

Előzmény: landdie (5942)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5942

"Egyáltalán, egy ókori mitológiai mű, vagy a rátelepített J.K. mítosz, miféle olyan üzenettel, tanítással bír, ami nélkül egy tapodtat sem?"

.

A legfontosabb tanítás, hogy megláthassuk a Bibliából, hogy bizony az emberek nagyon profi módon

képesek az "eget" elérő építmények készítésére, de "nehogymár" feljárót csináljanak a bűnösök a Mennyországba!

Az Úr az "ég" és a "Menny" elérését csak nyelvzavarral tudta megoldani.

.

Károli Gáspár » Mózes első könyve - A teremtésről » 11. fejezet

4És mondának: Jertek, építsünk magunknak várost és tornyot, melynek teteje az eget érje, és szerezzünk magunknak nevet, hogy el ne széledjünk az egész földnek színén.

.

5Az Úr pedig leszálla, hogy lássa a várost és a tornyot, melyet építenek vala az emberek fiai.

.

6És monda az Úr: Ímé e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, amit elgondolnak magukban.

.

7Nosza szálljunk alá, és zavarjuk ott össze nyelvöket, hogy meg ne értsék egymás beszédét.

.

8És elszéleszté őket onnan az Úr az egész földnek színére; és megszűnének építeni a várost.9Ezért nevezék annak nevét Bábelnek; mert ott zavará össze az Úr az egész föld nyelvét, és onnan széleszté el őket az Úr az egész földnek színére.

Alázatra, veségől és szívből való gondolkodás tanítása a másik lényeges dolog!

Jeremiás könyve:17:10Én, az Úr vagyok az, aki a szívet fürkészem és a veséket vizsgálom, hogy megfizessek kinek-kinek az ő útai szerint és cselekedeteinek gyümölcse szerint.

:))

Előzmény: Zellem Estelen (5940)
landdie Creative Commons License 2024.09.20 -1 1 5941

"Soraidból látszik, hogy nem ismered, vagy nem akarod ismerni az egész Bibliát. Szerintem azt sem tudod, hogy miért van két fő részre osztva. Csak azokat a részeit ragadod ki, amikbe bele tudsz kötni, de a többi részt nem szereted olvasni, mert megfedi a jellemedet, ahogyan mindenkiét. De ennek a feddésnek nem az a célja, hogy reménytelen helyzetbe hozzon bárkit is, hanem az, hogy onnan kérj segítséget az élethez, ahonnan kaphatsz is, ha elfogadod."

.

A Biblia minden része egyformán értékes szentige. Szerintem Te sem érted hogyan lehetett a két külön részét valahogy egybe kovácsolni! :)  Ahogyan Jekyll és Hyde valójában egy személy így a Szentkétség meg a Szentháromság is egy.

A Szentírásnak bőven elég, ha önmagával kell együtt élnie, a feddésre szorulás és segítség kérés igénye is felmerülhet sok hívőnél.

Egy hívő bátran merítsen erőt a Bibliából, hiszen a kiáradó Szentige tuti megoldás. :))

Előzmény: suta3 (5937)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5940

Komoly kérdés, hogy napjainkra van-e olyan rész, amibe nem lehet belekötni.

Egyáltalán, egy ókori mitológiai mű, vagy a rátelepített J.K. mítosz, miféle olyan üzenettel, tanítással bír, ami nélkül egy tapodtat sem?

Vagy ha nem tapodtat sem, akkor mi az ami még megállja a helyét a mai ismereteink birtokában?

És ez azonnal vízválasztó, mivel fundamentalista "szó szerint hívő" az kihullik, mivel ignorálja kora ismereteit, aki pedig elfogadja a kora ismereteit, az már annak a birtokában kritikus, és azonnal személyessé is válik az irodalmi mű, és számtalan elképzelést generál, ahogy ki tudja hány vallási irányzat is létrejött enne az okán.

Ha nem szeretnéd ezt érteni, mint hívő, szelektáld az egyházakat, felekezeteket, gyülekezeteket, szektákat!

Még a hívő társaid elképzelései alapban eltérhetnek a te elképzeléseidtől!

Tudom, ezt nagyon nem szeretitek tudomásul venni.

Hiszen pl. a zsidók, semminemű közbenjárót nem fogadnak el Istenük felé, Jézus nem messiás, és egyáltalán az egész "istenkáromlás" számukra.

Pedig, csak ők kreálták, nem?

:-O:-P

Előzmény: suta3 (5937)
11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5939

Kivonulás könyve  32. fejezet_15-32 v

Mózes összetöri a törvény tábláit. 15Mózes ezután elindult visszafelé és lejött a hegyről, kezében a tanúság két kőtáblájával. A táblák tele voltak írva mindkét oldalukon: elöl és hátul írás volt rajtuk.

16 Isten maga készítette a táblákat, az írás Isten írása volt, bele volt vésve a táblákba. 17Amikor Józsue a nép lármáját hallotta, így szólt Mózeshez: „A táborban csatazaj van.” 18 Ő így felelt: „Ez nem győzelmi ének, nem is a legyőzöttek jajgatása. Én énekkarok váltakozó énekét hallom.” 19 Amikor aztán a tábor közelébe ért, s látta a borjút meg a kartáncot, Mózes haragra gerjedt, elhajította kezéből a táblákat és szétzúzta a hegy lábán. 20 Azután fogta a borjút, amelyet készítettek, elégette, porrá zúzta, beleszórta a vízbe és megitatta vele Izrael fiait. 21Azután Mózes megkérdezte Áront: „Mit tett veled ez a nép, hogy ilyen nagy bűnt hoztál rá?” 22Áron ezt válaszolta: „Ne haragudj, uram! Te magad is tudod, hogy ez a nép mennyire hajlik a rosszra. 23 Így követelőztek: Készíts nekünk isteneket, hogy előttünk járjanak, mivel az a Mózes, aki kihozott bennünket Egyiptomból – nem tudjuk mi lett vele. 24Én erre megkérdeztem őket: kinek van közületek aranya? Ők idehozták nekem, én a tűzbe vetettem, s ez a borjú lett belőle.”

A leviták buzgósága. 25Mikor Mózes látta a magáról megfeledkezett népet – mivel Áron engedte, hogy ellenségei közepette átadja magát a bálványimádásnak –, 26 Mózes a tábor kapujához lépett és ezt kiáltotta: „Aki az Úrral tart, jöjjön hozzám!” A leviták mind odagyűltek hozzá.

27 Mózes ezt mondta nekik: „Ezt mondja az Úr, Izrael Istene: mindenki kösse a kardját oldalára. Járjátok be a tábort egyik kaputól a másikig és öljétek meg testvéreiteket, barátaitokat, rokonaitokat is.” 28 A leviták végrehajtották Mózes parancsát, és azon a napon közel háromezer férfi esett el a népből.

29 Ekkor Mózes így szólt: „Ma az Úr papjainak bizonyultatok, egyik a fia árán, a másik a testvére árán, ezért ő ma megáld benneteket.”

Mózes újabb könyörgése. 30 Másnap reggel Mózes így beszélt a néphez: „Nagy bűnt követtetek el. Azért most fölmegyek az Úrhoz, talán kieszközölhetem bűnötök bocsánatát.” 31 Mózes tehát ismét az Úr elé járult és így szólt: „Nézd, a nép nagy bűnt követett el és aranyból csinált magának istent. 32Mégis bocsásd meg vétkét… ha nem, akkor törölj ki engem a könyvedből, amelyet

írtál.” 

11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -2 0 5938

Kivonulás könyve  32. fejezet_1-14v  >>>>> 15-32v >>>

Az aranyborjú. 1A nép látta, hogy Mózes késik lejönni a hegyről, azért összegyűlt Áron körül és követelőzött: „Készíts nekünk isteneket, akik előttünk járnak. Nem tudjuk, mi történt azzal a Mózessel, aki kihozott bennünket Egyiptomból.” 2 Áron így válaszolt: „Szedjétek le az aranyfüggőket feleségeitek, fiaitok és leányaitok füléről és hozzátok ide.” 3 Az egész nép leszedte füléről az aranyfüggőket és Áronhoz vitte. 4 Ő átvette a kezükből, összeolvasztotta és aranyborjút öntött belőle. Azok így kiáltoztak: „Izrael, ez a te istened, aki kihozott Egyiptomból.” 5 Mikor Áron ezt látta, oltárt épített előtte és kijelentette: „Holnap az Úr ünnepe lesz.” 6 Másnap reggel korán fölkeltek, égőáldozatot és közösségi áldozatot mutattak be. Az egész nép letelepedett enni és inni, azután újra fölkeltek és mulatoztak.

Az Úr tájékoztatja Mózest. 7Az Úr így szólt Mózeshez: „Siess, menj le, mert vétkezett a nép, amelyet kihoztál Egyiptomból. 8 Hamar letértek az útról, amelyet előírtam nekik. Öntött borjút csináltak maguknak, azt imádták, áldozatot mutattak be előtte, és így beszéltek: Izrael, ezek a te isteneid, akik kihoztak téged Egyiptomból.”

9 Az Úr még ezt mondta Mózesnek: „Látom jól, hogy keménynyakú nép ez, 10 engedd, hadd gyúljon fel ellenük haragom, hadd töröljem el őket, és téged teszlek nagy néppé.”

Mózes imája. 11 Mózes igyekezett kiengesztelni az Urat, az Istent, s így szólt: „Uram, miért lobbannál haragra néped ellen, amelyet nagy hatalommal és erős kézzel hoztál ki Egyiptomból? 12 Az egyiptomiak nemde megállapítanák: csalárdul kivezette őket, hogy a hegyek között megölje és eltörölje a föld színéről? Lohadjon le tehát haragod és vond vissza a csapást, amellyel a népet sújtani akarod.

13 Gondolj Ábrahámra, Izsákra és Jákobra, a szolgáidra, akiknek megesküdtél magadra, és akiknek megígérted: utódaitokat úgy megsokasítom, mint az ég csillagait, s azt az egész földet, amelyről beszéltem, utódaitoknak adom, hogy az övék legyen örökre.”

14 Erre az Úr visszavonta a csapást, amellyel népét megfenyegette…..

suta3 Creative Commons License 2024.09.19 -3 1 5937

Soraidból látszik, hogy nem ismered, vagy nem akarod ismerni az egész Bibliát. Szerintem azt sem tudod, hogy miért van két fő részre osztva. Csak azokat a részeit ragadod ki, amikbe bele tudsz kötni, de a többi részt nem szereted olvasni, mert megfedi a jellemedet, ahogyan mindenkiét. De ennek a feddésnek nem az a célja, hogy reménytelen helyzetbe hozzon bárkit is, hanem az, hogy onnan kérj segítséget az élethez, ahonnan kaphatsz is, ha elfogadod.

Előzmény: landdie (5936)
landdie Creative Commons License 2024.09.19 -1 1 5936

"...De a topikleírást be kell tartani, ez a szabály. Pl.: "Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal...

.

Azért vegyük figyelembe a bibliai Úr, szituációfüggő akaratát is! 

A rokonságban lehet áldott egy totális mészárlás.

Az Úr akarta, hogy öljék egymást, hát ők is úgy cselekesztek vala.

.

Mózes II. könyve:32:27És szóla nékik: Ezt mondja az Úr, Izráel Istene: Kössön mindenitek kardot az oldalára, menjetek által és vissza a táboron,

egyik kaputól a másik kapuig, és kiki ölje meg az ő attyafiát, barátját és rokonságát. 

.

28A Lévi fiai pedig a Mózes beszéde szerint cselekedének, és elhulla azon a napon a népből úgymint háromezer férfiú.

.

29És mondá Mózes: Ma szenteljétek kezeiteket az Úrnak, kiki az ő fia és attyafia ellen, hogy áldása szálljon ma reátok.

.

Micsoda Isten akaratával ellentétes dolog lett volna, ha nem mészárolják le egymást! Pfúj! Istentelenek!

:)))

Előzmény: suta3 (5932)
11_11 Creative Commons License 2024.09.19 -1 0 5935

Rómaiaknak írt levél   5. fejezet:1….21v

Békesség Istennel. 1Mivel tehát a hit révén megigazultunk, békében élünk az Istennel, Urunk, Jézus Krisztus által. 2Általa jutottunk hozzá a hitben a kegyelemhez, amelyben élünk, és dicsekszünk a reménységgel, hogy az isteni dicsőség részesei lehetünk. 3De nemcsak ezzel, hanem még szenvedéseinkkel is dicsekszünk, mert tudjuk, hogy a szenvedésből türelem fakad, 4a türelemből kipróbált erény, a kipróbált erényből reménység. 5 A remény pedig nem csal meg, mert a nekünk ajándékozott Szentlélekkel kiáradt szívünkbe az Isten szeretete. 6Amikor még erőtlenek voltunk, Krisztus éppen akkor meghalt a bűnösökért, 7 noha az igazért is alig hal meg valaki, legföljebb jó emberért vállalják a halált…. 9Most, hogy vére árán igazzá váltunk, még sokkal inkább megment bennünket haragjától. 10 Mert ha Istent Fia halála kiengesztelte akkor, amikor még ellenségek voltunk, most, hogy kibékültünk vele, annál inkább megmenekülünk az ő életében. 11 Sőt ezenfelül még dicsekszünk is az Istenben Urunk, Jézus Krisztus által, aki megszerezte nekünk a kiengesztelődést…..14 Mindamellett a halál Ádámtól Mózesig úrrá lett azokon is, akik nem vétkeztek a törvényt megszegve, mint Ádám, aki az Eljövendőnek előképe.

A bűn és a kegyelem szembeállítása. 15A kegyelemmel azonban nem úgy áll a dolog, mint a bukással. Mert ha egynek bukása miatt sokan meghaltak, Isten kegyelme, s az egy embernek, Jézus Krisztusnak irgalmából nyert ajándék még inkább kiárad sokakra. 16A kegyelemmel tehát másképpen van, mint az egy ember bűnével. Az ítélet ugyanis egynek bűnéért rótt ki büntetést, a kegyelem pedig sok vétekből megigazulásra vezet. 17Mert ha egynek bűnbeesése következtében egy miatt uralomra jutott a halál, mennyivel inkább uralkodnak az egy Jézus Krisztus által az életben azok, akik a kegyelem és megigazulás bőséges ajándékát kapják…… 19Ahogy egy embernek engedetlensége miatt sokan bűnössé váltak, egynek engedelmességéért sokan meg is igazultak. 20 Közben azonban belépett a törvény, hogy vele szaporodjék a bukás. Ahol azonban elhatalmasodott a bűn, túláradt a kegyelem, 21 hogy amint a halálban uralkodott a bűn, úgy uralkodjék az örök életre szóló megigazulás által a kegyelem is, Urunk, Jézus Krisztus által.

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.19 -1 2 5934

erre találták ki a hitet, a hinni filozófioai értelmű szóalakot, hogy az embereknek fontos a hit és észre sem veszik ennek a csapdáját, az alantasságot, mások által befolyásolást, a szuggessziót, a hipnotikumot, az agynak szellemi kábszereit...

Előzmény: Zellem Estelen (5933)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.18 -2 1 5933

Az ritka!

Én egy emberről tudok, aki feladta a vallási képzelgéseit az itteni tevékenysége hatására.

Sajnos az emberiség nagy része, holmi ismerethiányos és névtelen emberek hipotéziseit hiszi.

Még a saját koruk ismereteinek ellenében is!

Nyilván, hinni bármit lehet, fáradtságba sem kerül, míg az ismeretek megszerzése az fáradtságos út.

Előzmény: Paleokrites (5931)
suta3 Creative Commons License 2024.09.18 -1 0 5932

"...a legfontosabb, hogy az ember szabadságában legyen mérlegelni és ne tegyen le az az igazság kereséséről..."

Paleokrites, ezt vallom én is. Mindenki dönthesse el szabadon, hogy milyen utat szeretne bejárni. De te képmutató vagy, hiszen azokat próbálod lejáratni, akik nem azt az utat választják, amit te, és közben a szabadság követőjének hirdeted magadat. Te tiszteled mások szabadságát? Hogy gondolhatod, hogy a szabadságot támogatod, miközben mások olyan gondolkodásmódját kritizálod, amivel senkinek sem ártanak? Így te nem a szabadság támogatója vagy, hanem csak az általad választott utat próbálod mindenkire ráerőszakolni.

És hogy ez a topik vallásos-e? Valóban nem vallásos, tévedtem. Mindenki számára nyitott. De a topikleírást be kell tartani, ez a szabály. Pl.: "Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal..." (Mt. 7:12) Azaz, ha szabadságot akarsz saját magad számára, akkor neked is tiszteletben kell tartani a mások szabadságát. És a szabadságod mindig csak addig terjedhet, amíg nem korlátozod vele a másokét.

Paleokrites Creative Commons License 2024.09.18 -1 1 5931

a 26 év alatt voltak itt nevek akik elgondolkodtak, átértékelték ismereteiket, újjakkal bővítették. Ez a legfontosabb, hogy az ember szabadságában legyen mérlegelni és ne tegyen le az az igazság kereséséről...

Előzmény: Zellem Estelen (5930)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.17 -2 0 5930

Ne szívd mellre!

A hívő agya az teljesen másképp működik, hidd el tudom, több éves tapasztalat!

Aki a tényeket, a valóságot nem érti, a tudást ignorálja, felnőtt fejjel képtelenségek, lehetetlen dolgok, mesés lények garmadát hiszi, azzal másképpen zajlik még a kommunikáció is.

Erre mondjuk, elvarázsolt elmék.

Szerencsére nem múlik a tévhiteken a hétköznapi boldogulás, autót vezetnek, használják a netet (!!) és dolgoznak, próbálnak haladni.

"Ha segítesz magadon, Isten is megsegít!", vagyis igyekeznek a mindennapokban helytállni, képzelgéseik, fantazmagóriáik, talmi reményeik ellenére.

Az, hogy nem képesek felzárkózni tömegesen a XXI.sz. szintjére világnézeti alapon?

Nekik egy ókori irodalmi mű ad talmi alapot?

A Föld lakosságának nagy része, elmaradott hiedelmek, különféle istenekben való hit révén evickél át az életén.

Ha valaki azt képzeli, egy zöld manó a vállán ülve súg neki tanácsokat, azt ők is ostobának tartják.

Nekik "történelmi" előzményeik vannak, "ősi bölcsességek" és ellenőrizhetetlen, bizonyíthatatlan elképzeléseik, de az MÁS:-)

"Ajándékba kapták" (?)

Tudomásul kell venni, így vélik, hiszik.

Van akit gyermekkorától evvel oltottak, mást a hibás életvitele vit bele, sokukat a "spirituális izé" ragadott meg...

Egy topik pár hozzászólása, le nem szed senkit erről.

Ami zavaró, legalább is számomra, ha felsőbbrendűnek véli magát a képzelgései okán, vagy nem képes észlelni, egy régi hipotézis uralja az elméjét.

Mert ha elismeri, az ő baja.

De harcolnia értelmetlen, mert nincsenek eszközei.

Azt meg szar érzés belátni.

Nem is igen látják be!

:-)

Előzmény: Paleokrites (5929)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 5929

ha észrevennéd és nem lennél elfogult, akkor nem én erőltettem, hanem az illető...

Lényegtelen..., mindig rajtam csattan az ostor, így szokták itt!

Előzmény: Törölt nick (5927)
11_11 Creative Commons License 2024.09.17 -2 0 5928

Kolosszeieknek írt lev: fej :4 : 1 ,,,,,

1 Gazdák, adjátok meg szolgáitoknak, ami jogos és méltányos. Gondoljátok meg, nektek is van Uratok a mennyben. 2 Legyetek kitartók és éberek az imában meg a hálaadásban. 3 Imádkozzatok egyúttal értünk is, hogy az Isten tárja fel előttünk az ajtót, hogy beszélhessünk, s Krisztus titkát, ami miatt bilincsbe is vertek, 4 kinyilvánítsam, ahogyan nekem beszélnem kell. 5 A kívülállókkal való érintkezésben legyetek okosak. Az időt jól használjátok fel. ….

Befejezés. 7Helyzetemről a kedves testvér, hű szolga és munkatárs az Úrban, Tichikusz majd beszámol nektek. 8 Épp azért küldöm el hozzátok, hogy megtudjátok, mi van velem, és hogy megvigasztaljon benneteket. 9Vele megy kedves és hű testvérem, Onezimusz is, aki földitek. Ők majd elmondják mind, ami újság itt van. 10Köszönt titeket fogolytársam, Arisztarchusz és Márk, Barnabás unokaöccse; rá vonatkozó utasításaimat már megkaptátok. 11 Ha megérkezik oda, fogadjátok szívesen! Köszönt benneteket még Jézus is, másik nevén Jusztusz. A zsidók közül csak ők dolgoznak együtt velem Isten országának hirdetésében; igazi vigasztalásomra szolgáltak….. 13Tanúskodom, hogy sokat dolgozik értetek és azokért, akik Laodiceában és Hierapoliszban élnek. 14 Köszönt benneteket Lukács, a kedves orvos és Démász. ….16 Ha nálatok már felolvasták ezt a levelet, gondoskodjatok róla, hogy a laodiceai egyházban is felolvassák. Ti pedig olvassátok el a laodiceaiakét. 17Archippusznak mondjátok meg: Legyen gondod az Úrtól kapott szolgálat betöltésére! ……

Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 5927

"valamit te is félreértesz, én nem bántok senkit, nem személyeskedem, a véleményem mondom el a bibliai szövegről, itt ez a lényeg, vagy tévedek?

Én elmondtam pár dolgot, érdemben erre sem kaptam választ, csak egyféle köti az ebet a karóhoz elvet..."

Az tök jó, hogy te is elmondtad, amit gondolsz. De ha nem kaptál mégse érdemi választ, miért erőlteted? 

Előzmény: Paleokrites (5926)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.17 -1 0 5926

valamit te is félreértesz, én nem bántok senkit, nem személyeskedem, a véleményem mondom el a bibliai szövegről, itt ez a lényeg, vagy tévedek?

az, hogy valakivel szemben ütközik a véleményem, még nem ok arra, hogy leminősítsen, megbélyegeljen, avagy számonkérjen olyan dolgot, amit ő nem tud bizonyítani...

Én elmondtam pár dolgot, érdemben erre sem kaptam választ, csak egyféle köti az ebet a karóhoz elvet...

A HIT minden vallást, politikai meggyőződést, bármelyik is legyen, bármilyen szellemi termékből fakadó, az nem más, mint elfogadni egy alternatív tézist..., de ez nem kell, hogy magasabbrendűségi komlexicitással járjon!

Előzmény: Törölt nick (5925)
Törölt nick Creative Commons License 2024.09.17 -2 0 5925

miert nem lehet békében? 

Az ő hitét vagy a te hitetlenségedet kéred rajta számon, mert már összemosódik. 

Előzmény: Paleokrites (5924)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.17 -1 2 5924

ez vallásos topik?

Jó hogy azt nem mondod, hogyx ez a topik egy szentély, templom, imaház...

Én bizonyítsam azt a tényt, hogy nioncs feltámadás?

Keresd fel a temetőket, a régészet által feltárt csontokat megnézni, feltámadtak?

Előzmény: suta3 (5923)
suta3 Creative Commons License 2024.09.17 -2 1 5923

"Mit is kellene nekem bizonyítani... terelsz, nem tudsz semmit felmutatni, így másokra keneteled a bizonyítást, nevetséges!"

Nem akarok semmit sem bizonyítani. Te jöttél ide egy vallásos topikba azt állítva, hogy a "hívő" emberek hülyeségekben hisznek. Te állítasz, hát te bizonyíts. De mint már írtam, nem az a probléma, hogy nem tudod bizonyítani az általad hitt dolgokat, hanem az, hogy nem tartod magaddal egyenrangúnak azokat az embereket, akik nem azt hiszik, amit te. Ennél szájbarágósabban nem tudom leírni, ha így sem érted meg, akkor az már nem az én dolgom.

Előzmény: Paleokrites (5921)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5922

Jézus rápirított a farizeusokra, írástudókra...>

Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek "

Mi megy ma, asszociatív írásérelmezés tömkelegének agymosása, a kereszténység szalmaszála, mert semmilyen Istent nem isamernek, de úgy tetszelegnek, mintha ők lennének az istenek, Jézusok, helytartók...

Előzmény: Zellem Estelen (5920)
Paleokrites Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5921

eh, mit idegesítetd magad?

Mit is kellene nekem bizonyítani, hogy nincs feltámadás?

Te bizonyítsd, hogy van és akkor megnyugodhatsz.

az a baj, hogy terelsz, nem tudsz semmit felmutatni, így másokra keneteled a bizonyítást, nevetséges!

Előzmény: suta3 (5919)
Zellem Estelen Creative Commons License 2024.09.16 -2 0 5920

Számomra az a legviccesebb, ami a hívői attitűd csimborasszója, hogy hajlamosak "igehelyekkel" érvelni, azokat, mint "igazságot" felhozni.

Ám Jézus "második eljövetele" a Bibliában egy emberöltőn belülre van ígérve, még a főhőst a keresztre szögezők is megláthatják ismét.

ÉS?

Eltelt 2000 év, hívők generációinak a százai haltak meg, ám várják...csak várják...vááááárjáááááááááááááááááááááááááák......

Ma estére felhők hátán a Kárpát-medencébe:-)

Holnap reggelre a St. Péter bazilika kupolájára? Is.

Az idő eltolódás ellenére, 2000 év, és a Föld minden pontjára egyszerre?

Még ahol felhő sincs?

:-O:-)

Előzmény: Paleokrites (5916)
suta3 Creative Commons License 2024.09.16 -3 0 5919

Én vagyok tévedésben, miközben te magabiztosan állítasz olyan dolgokat, amitket nem is tudsz bizonyítani? Kétlem, hogy valaha is elolvastál a Bibliából előítélet nélkül akár egyetlen sort is. De ha neked a Biblia egy mese, akkor olvasd meseként, nem az a gond, hogy ez a véleményed. De vajon lehet-e másnak is véleménye? Vagy csak neked? És akinek nem egyezik a véleménye a tiéddel, az mind értéktelenebb nálad? A válasz rólad alkot képet.

Előzmény: Paleokrites (5916)
suta3 Creative Commons License 2024.09.16 -1 0 5918

Azt hiszed, hogy nem látom a munkálkodásod gyümölcseit? Nem felemelni akarod a Biblia igazságait, hanem eltakarni az emberek szeme elől. Ez még nem a Te időd.

Előzmény: 11_11 (5917)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!