Az apartman telep recepcióján is érdemes próbálkozni Alhambra jegy vásárlása ügyében. Mi foglaltunk már úgy (4 éve kb. igy augusztus elején-közepén és kb. 3-4 nappal tudtak előre jegyet adni, szintén árultak(nak?) a BBVA bankfiókokban 2 éve ott vettük meg. Szóval nem reménytelen:)
Köszi, megpróbálunk mindent. Van egy spanyol közmondás: Quién no ha vista Granada, no ha visto nada. Aki nem látta Granadát, nem látott semmit. Nem véletlenül mondják ezt.
A spanyol idegenvezetés nem lenne gond, mert felsőfokúm van spanyolból, sőt a szakszókincset is ismerem, mert tanítottam spanyol kultúrát, de félek, hogy amiről beszélsz, az a 40 eurós idegenvezetés, amit a granadai spanyol nyelvű honlapon kínálnak. 6 főre 240 euro, 60.000 Ft- ez nekünk nem fér bele.
Majd próbálkozunk. Nem leszek boldogtalan, ha nem jön össze, de nagyon sajnálnám, kb. 20 éves álmom, hogy egyszer láthassam.
Egyébként nem a Grand Hotelbe megyünk, hanem egy Club Algaida nevű parti apartmantelepre. Ráfáztunk a kocsibérlésre is, 1 héttel indulás előtt gondoltunk foglalni (pedig már februárban tudtuk a pontos időpontot, mert a szállást akkor foglaltam), hát már csak a drága kölcsönzőknek volt bármilyen autója is.
Úgyhogy aki főszezonban megy, nagyon előre foglaljon le mindent- ez a tanulság!
Csak italt és cigarettát érdemes ott vásárolni, mert hihetetlenül olcsó. Fejenként 1 karton cigit és 2 üveg italt lehet kivinni a határon, mi hárman voltunk, így 6 üveg piát sikerült kihozni és 3 k. cigit. Az italok /1 literesek/ kb. átszámolva 1.000.-Ft-ba kerültek/darab. Ez a hülyének is megéri még ajándéknak is. Itt pld. egy Henessy konyak 6.000.-Ft körül van. Azért 30 eFt spórolás nem kevés....a cigi is egy karton kb. 3.000.-Ft-ba került és nem egy gagyi márka.
Mindez azért ilyen olcsó, mert vámmentes terület. Mi tavaly előtt voltunk, nem tudom, hogy most milyen árak vannak?
Igen,nekem is az a véleményem,hogy Gibrartár belvárosa drága.Azért nem értettem,mert mintha azt mondták volna,hogy megéri ott vásárolni?!Lehet,hogy csak italt?-bár azt pont nem néztem.Azt meg nem lehet kivinni vagy csak korlátozottan?Azért merült fel ez bennem,mert a határon visszafelé félreálították a magyar rendszámú kocsinkat és ital után érdeklődtek.Nem volt nálunk,ezért nem tudom,hogy lehet-e onnan hozni,megéri-e stb.Te tudsz erről vmit?-vagy Ti?
Okos tanácsokkal látott el az előttem hozzászóló, de ha mégsem sikerül jegyeket kapni akkor próbáld meg a spanyol helyi irodákban hátha tudnak adni komplett út nélkül.
Azt is érdemes megjegyezni, hogy kb. féláron lehet a spanyolokkal fakultatív programot csinálni csak oda kell figyelni az idegenvezetésre, tudom jól ez egy kicsit fárasztó!...de megéri. Négy nyelven folyik az idegenvezetés: Angol, német, olasz és spanyol. Ők korszerű, légkondis buszokkal indítják az utakat.
Kellemes utazást, jó időt és csodaszép élményeket kívánok Neked!:-)
Én egyáltalán nem voltam bikaviadalon, hanem a lányom volt Barcelonában, de úgy tudom Sevillában van országosan a leghíresebb bikaviadal legalábbis a spanyol TVE közvetítései ezt sugallják.
Fuengirolában spanyolból lefordítva így hívják /éhesek utcája/ az egyik leghosszabb utcát, amely jobbról-balról végig éttermekkel vannak ellátva. Nagyon hangulatos, főleg este! Mi kajáltunk itt.
Gibraltárban a látkép tényleg fantasztikus és a cseppkőbarlang is, a majmok jópofák, de elég szemtelenek....a belváros valahogy nem fogott meg és nagy a drágaság.
Valóban angolos egy kis spanyol beütéssel...az is lehet, hogy a rossz idő is belejátszott, egész nap esett az eső és ilyenkor már csak az illúzió marad meg.
Szia! Az ismerőseim most voltak Mijasban a Grand Hotelben.Nekik a helyi idegenvezető szerzett kinntről Budapestről belépőket az Alhambrába.Lehet,ha korán keltek,kaptok jegyet,de iszonyatos sorok állnak,főleg,ha kisgyerekkel vagytok.Szerintem kinntről is fog sikerülni szerezni.Babakocsival végig lehet járni.Gyönyörű parkjai vannak.A parkban van lépcsős rész is,de ki lehet hagyni,de szerintem le is tudjátok ott vinni a kocsit.Előzőleg már írtam,h az ismerőseimet nagyon megsütötte ott a nap,úgyhogy vigyetek kalapot,sapkát és sok vizet inni közben.
Mi most szombaton indulunk Mijas-Costára és ezzel kapcsolatban van egy problémánk.
Ugyanis csak most hétvégén találtam meg ezt a fórumot és tudtam meg az alhambrás belépők beszerzési lehetőségét.
Hiába akartam interneten belépőt venni az Alhambrába, sajnos már nincs. Írja ugyan a honlap, hogy 40 euro/főért kérhetünk idegenvezetést és akkor bejuthatunk. (Ez a hatfős családunknak nem megy!)
Továbbá létezik egy Bono Turístico nevű 24 eurós bérlet, amivel magába foglal belépőt az Alhambrába és a többi nevezetes helyre is. (Ez már jobb, de ez is nagyon húzós lenne)
Kérdés: Ha az Interneten elfogyott a belépő, a helyszínen a pénztárnál (majd korán kelünk) lehet-e még vásárolni? Ha kiderül, hogy már elfogyott, akkor ott helyben meg lehet-e venni ezt a Bono Túristicot?
Te voltál Sevillában bikaviadalon?(én Barcelónában voltam,de a torremonilosi spanyolosabb volt,mert ott kevés a túrista és családiasabb).Mi az az éhesek utcája?Erről én nem hallottam.Nekem Gibrartár a kilátás miatt nagyon tetszett és a repülőtere,hogy bemegy a tengerbe és hogy az autók a leszállópályán áthaladnak és ha jön egy gép,megállítják az áthaladó forgalmat.A belvárosi rész nekem sem nagyon tetszett,bár érdekes egy kis Anglia Spanyol o-ban.
Még valami: a www.vatera.hu-n most potom áron értékesítenek Malagába retúr rep.jegyeket érdemes odalátogatni.....onnan az üdülőhelyekre a transzfer szerintem olcsón megúszható, mindenesetre hozzánk képest sokkal jutányosabb.
Remélem tudtam segíteni, aki maga szeretné megszervezni az útját, de ha ez a lehetőség elúszott, be kell nézni a Neckermann-hoz...ők is rendszeresen akciózzák a megmaradt rep.jegyeket.
Sajnos Cordobában mi sem voltunk, de majd remélem bepótoljuk.
Viszont másodszorra Sevillába utazási irodával mentünk dec. elején, és a hotel recepcióján fele áron fizettünk be egy közeli flamengo show-ra az Iberia Reptours-sal ellentétben és ugyanazt kaptuk, mint amire megvágtak volna.
A hotelt mindenkinek ajánlom figyelmébe, aki neten akar foglalni szállást neve: Hotel Giralda és a belvárosban van közel a katedrálishoz, a reggelijük hatalmas svédasztal rengeteg választékkal.
Mi a családommal nagyon spanyolosok vagyunk. Voltunk északon Costa Braván és Maresmen is, de ami megragadott az a déli rész. Costa del Sol egyszerűen elragadó.
Mi az első utazásunkkor Torremolinosban a Hotel Tarikban voltunk két hétig. Közel van a központhoz és jó kiindulási pont a kirándulásokhoz. Többnyire helyben fizettünk be fak. programokra, mert kb. felébe került, mintha magyaroknál fizettünk be, kivéve Granada...de azt nem bántunk meg, mert fantasztikus idegenvezetőnk volt.
Második alkalommal Benalmadena Costán voltunk, ahol az Arcos de la Perla apartmanházban laktunk, ide mindenképpen kocsibérlés ajánlott....elhagyatott hely dombtetőn, viszont a színvonal meglehetősen magas. A gyertyára hasonlító kikötői negyed /Puerto Marina/ mindenért kárpótolt. Benalmadena egyébként nem igazán tetszett, mert vannak távolságok, ahol semmi nincs csak a nagy nihil. A központ viszont nagyon hangulatos.
Ami igazán tetszett az Marbella és nemcsak a Puerto Banus, hanem úgy egészében.
Fuengirola sem elhanyagolható, főleg az "éhesek" utcája". Ami lenyűgözött az Sevilla a maga szépségében, a katedrális és a környező szűk sikátorok, a Spanyol tér, na itt lehet igazi bikaviadalt látni a Plaza del Toros-ban.:-)
Felejthetetlen élmény volt Ronda, itt én is beálltam az egyik kapuba az arénába....csodás az óváros, de a hídról is sok képet készítettünk, ahogy lefelé néztünk az írtózatos mélységbe. Itt egyébként egy bodegában fantasztikus halakat ettünk.
Ajánlom figyelmetekbe a halkülönlegességek közül a lequadot, ami egy fokhagymás, petrezselymes vajas szószban lévő nyelvhal...egyszerűen Isteni!
A malagai borokról se felejtkezzetek meg és nagyon finomak a grillcsirkék, fantasztikus a fűszerkeverékük....
A mercadonas-ban mi sem csalódtunk, mert nagyon korrektek az árak minden tekintetben és az italok is olcsóbbak, mint nálunk. Gibraltártól én nem voltam elájulva, de izlések és pofonok különbözőek.
Aki most utazik csodálatos, szép időben gazdag nyaralást kívánok és sok-sok élményt!:-)
Cordoba nagyon szép, bár ott volt a legmelegebb.... Mi ugy csináltuk, hogy reggel elmentünk Sevillába, elözetesen itthon net-en foglaltunk egy ** hotelbe egy éjszakára szállást és másnap onnan mentünk Cordobába. Igy időt is sporoltunk és az éjszakai Sevilla gyönyörü volt. A nagy meleg miatt a házasuló párok este 10 után vonultak a terekre, katedrálishoz stb. fényképezkedni legalább 10 párt láttunk egy este alatt.
A benalmadénai jacht kikötő nagyon klassz, ott van az akvárium is, amit én a legjobban élveztem az, hogy a rájákat lehet ott vásárolt kajával etetni.
A Marbellai kikötőre és óvárosra nagyon kiváncsi vagyok.
A bikaviadal gondolatával még barátkozom..... De a rondai arénába "üresen" biztos be fogok menni.
Ha van még valami jó program javaslatod örömmel fogadom:)))))
Én sajnos Cordobában még nem voltam.Megéri oda is elmenni,ugye?(majd jövőre)A benálmadenai akváriumban sem.Viszont a benálmadenai jachtkikötő a legeslegcsodálatosabb-nekem.Marbellán a Puerto Banuson azt hittem csak eltúlozzák az utikönyvek a ferrárikat,roys-roysokat stb.Hát már a piros ferrárik egy idő után fel sem tüntek...Bikaviadalra nem mentek?Régebben írtam,h voltak ismerőseim a torremonilosi arénában és felejthetetlen élmény volt nekik(pedig állatbarátok),de mégis.Igazi spanyol hangulat uralkodott.
Mi kétszer voltunk Benálmadenán, szerintem is jó hely. Sevillaba, Granadába, Rondába, Cordobába, Gibraltáron voltunk a "nagyobb" nevezetességek közül. Mivel most olyanok is lesznek velünk akik eddig még itt nem voltak ezért lesz egy pár hely ahova újra elmegyünk.
Amit tervezünk még - és mi sem voltunk - az Cadiz és Marbella, Jerez illetve a kis "fehér falvak" közül is próbálunk olyan helyre menni ami nekünk is ujdonság lesz.
Én most egy ismerősömnél voltam Estepónában-ott vettek apartmannt-.(Marbellától kb.10 km.).Voltunk többször bent Marbellában,a Puerto Banuson,Gibrartárban,Rondában,Mijasban.Előtte 2x Torremonilosban voltam.Torremonilos és Benálmadena nagyon bejön.Marbella is tetszett,a jachtkikötő nem semmi...Mi múltkor voltunk Sevillában,Granadában és Marokkóban.Ha mentek az Alhambrába,vigyetek kalapot+innivalót,mert az ismerőseink kisebbfokú hőgutafélét kaptak...
Mijas Costára 2 hétre, már alig várom. Pénteken lefoglaltam az Alhamra jegyeket. Mivel rokonokat is "viszünk" akik még nem voltak ezért lesz egy két program amit duplázunk. De ez legyen a legnagyobb bajom:)))
Igen, az oceáni áramlatok miatt. Nagyon klassz a tenger Valncia és Alicante közötti részen. De ennek ellenére szeptemberben mi is újra a Costa del Solra megyünk:)))))
sAJNOS ÉN LEMARADTAM A BIKAVIADALRÓL(RÉGEBBEN VOLTAM MÁR A Barcelonain),de az ismerőseim elmentek 3 napja Torremolisban.Félve mentek el,mert állatbarátok,de eszméletlen jól érezték mégis magukat.Jobban tetszett nekik,mint a barcelonai,mert spanyolosabb volt.Ott sok volt a túrista.Kisebb aréna,de itt volt a spanyolok színe-java.A polgármester,többi matador....A nők bedobálták a legyezőjüket,ruhadarabokat,a matador akit kiválasztott,annak visszadobta stb.Nekik nagyon tetszett.Jövőre,ha visszamegyek(márpedig szeretnék),akkor feltétlenül elmegyek,pedig én is állatbarát vagyok. Nekem is lenne egy kérdésem! "2x voltam Costa D.S.-on július végén,mid2x hideg volt a tenger.1x juniusban,akkor jó volt.Ez így szokott lenni általában?
Erdekes, en tavaly es iden is azt allapitottam meg, hogy az alkohol allati draga. Persze ez szubjektiv. Azert tartom draganak, mert ugyanannyiba kerul, mint mashol, de Gibraltaron lenyegesen olcsobb arakat varnek. Mivel ezek nincsenek, ezert mondom, hogy draga.
Tavaly nyáron én is voltam Gibraltáron. Nekem nagyon tetszett. Voltam fent a hegyen, megnéztem a majmokat. Aranyosak voltak. Megnéztem a cseppkőbarlangot, ami szintén nagyon szép volt. Mondjuk én szervezett úton voltam. A majmokról sok fényképet készítettem. Az idén Afrikába készülők, persze csak egy napra. De remélem az is nagyon szép lesz.
Szerintem a 3-as busz vonalát azért senki ne gyalogolja le, ha nem muszáj. Mégiscsak 6 km. Én azt úgy alkalmaztam, hogy 3-assal Európa pontig le, ott negyed órát vár a busz mielőtt elindul vissza, de mivel napszaktól függően negyedóránként - húszpercenként jár, fél óra alatt már meg is unja az ember azt a szelet. Visszafelé meg le kell szállni mondjuk a Main Streetnél és lehet sétálni a környéken, meg le lehet támadni a cable car stationt. Személy szerint az én tippem: van olyan jegy, amivel csak felfelé lehet menni cable carral, az egyrészt magyar pénztárcához még elmegy kategória, másrészt lefelé jó az a séta.
Na most már vannak nekem is személyes infóim Gibraltárról:
Mi gyalog mentünk át La Linea-ból; közvetlen a határátlépő előtt, a McDonalds mögött van egy nagy föld alatti parkoló, ott tettük le a kocsit. Bő 6 óráért 10 EUR-t fizettünk.
A gibraltári városi buszok rögtön a határtól indulnak, a 9-es járat a Market Place-ig megy, mi ezzel mentünk, de nem nagyon ajánlom, mert bár semmi gond vele, de gyalog is kb. 5-6 perc alatt meg lehet tenni ezt a távot. A 3-as járat szintén a határtól megy, és egészen az Europa Point-ig, le Gibraltár déli csücskéig. Ezt bár nem használtam, de hasznos lehet, mert az azért már lejjebb van. Egyszeri jegy a buszra 0,60 font, vagy 1 EUR; retúr jegy 0,90 font; napijegy 1,50 font. Jegyet a sofőrnél lehet venni.
EUR-ral mindenhol lehet fizetni, a buszon a sofőrnél, a Burger King-ben, a boltokban, a függővasútnál - mindenhol. Fizetés előtt általában megkérdezik, hogy font, vagy euro.
Egyébként az alkohol hihetetlenül olcsó Gibraltárban, mármint boltokban; az eleve vám- és adómentes árakból sokszor még akcióznak is. (Láttunk pl. 1 l-es Finlandia vodkát 6,60 EUR-ért...) Dohányárú, illatszerek, ruhák ugyancsak olcsók, kb. reptéri Duty Free árszínvonal - valamint az üzemanyag is olcsóbb, az egyébként magyarországinál 15-18 Ft-tal olcsóbb spanyol szintnél is legalább 10 %-kal kevesebb; aki kocsival megy át, megéri ott tankolni.
Étkezni, inni kocsmában, étteremben viszont meglehetősen drága, kb. londoni árszínvonal. Burger Kingben egy menü 5,50 font. (2000 Ft felett.)
A parkolás a cable car alsó állomásánál lévő parkolóban ingyenes, kivéve a hét egy napján 2 órán keresztül, ha jól fejtettem meg a táblát, azt hiszem szerda, de lehet csütörtök. A Cable Car díja 8,50 font.
Nem tisztem védeni őket, de nem volt velük probléma. Jóval olcsóbbak, mint a nagy nemzetközi hálózatok, de kb ugyanakkora flottát tartanak fenn. A legnagyobb helyi autókölcsönző, nem egy magyar vállalkozás, amelyik 5 régi Swift 1.0 GA-t ad bérbe. És a reptérre vezető úton több cégnek is van irodája, a nagyok is ott tartják az autókat, legalábbis én úgy láttam. A coach busz meg talán ha 1 km-t visz. Ja, és a malagai reptér hivatalos honlapjának autóbérlés részének is a 10 ajánlott kölcsönzőcége között van. Pedig azt valami hülye angol - angol hülye állította össze.