Szállásügyben tudnátok segíteni? Domicai jégbarlang valamint Stratená nevű falucska térségében (ezt ajánlották hogy nagyon szép..) Kedvem lenne felmenni a Hornád szurdokhoz is de sajna nem tudok 10 órákat gyalogolni...Van esetleg valami szép hasonló látnivaló ami 3-4 óránál nem több? A Hornád szurdoknál nincsenek ilyen szakaszok hogy ne kelljen végigjárni az egészet csak a legjobb részt?
Szia a Hernád áttöréses leírásod már megvan ha még lenne valami akkor megköszönném, ha az sz.prosec@freemail.hu ra elküldenéd nekem. Előre is köszi, a többieknek meg a válaszokat :-) /már csak 1 1/2 nap/
Sziasztok!
Az elmúlt napok hozzászólásai már sok kérdésemre választ adtak, elnézést, ha ismétlek.
Augusztus végén 23-25 körül (hétköznap!) megyünk a Paradicsomba, kb. 25 ember, 2 éjszakát szeretnénk a Podlesoki kempingben tölteni faházban vagy a környékén, hasonló áron.
Kérdések:
Ebben az időszakban is olyan sokan vannak ott? Feltétlen előre kell helyet foglalni?egyáltalán mennyi faházas hely van? Ha előre kell helyet foglalni, mennyivel előtte és főleg hol kell a foglalást megejteni? Beszélnek-e valamilyen idegen nyelven, esetleg magyarul a szlovákon kívül? Kell-e előleget fizetni, hogyan, és megbízható-e a fizetésnek ez a módja?
Egy kérdésben összefoglalva: hogy tudok magunknak helyet biztosítani?
Aztán így faházban alva mennyibe kerül egy éccaka egy embernek?
Meg még azt is kérdezném, hogy a térképen van egy út a Velka Biela voda mellett, ami Hrabusicétől Kb. a Dobsinai barlang előttig tart, ez személyautóval mennyire járható, érdemes-e erre menni?
Köszönet:Csabes
Ajánlom figyelmedbe a holnapomat, ott kaphatsz ízelítőt a nagy híd előtti és utáni szakaszokból is. A cím: morella.fw.hu ott a Szlovák Paradicsom-ra kell kattintani, azon belül már azt hiszem, megtalálod, amit keresel ;)
Mi nem bántuk meg, hogy nem a "sablonos" útvonalon haladtunk a Kolostor szakadékon át, hanem végigmentünk a Hernád áttörésen, felmásztunk a Tamásfalvi kilátóba, majd a sárga jelzésen az áttörés felső peremén visszasétáltunk Podlesok-ra.
Szerintem a Csingo es Letanfalvi malom kozti Hernad resz sokkal vadregenyesebb nehol, mint a Podlesok es a fuggohid kozti resz. Legalabbis nekem szemely szerint ez jobban tetszett. Az biztos, hogy unalmasnak sehol sem mondhato.
Mi az aszfaltos uton mentunk, a patakon tul. Ez elvisz egy csomo fahazhoz, ezt gondolom en kempingnek. Van 1 focipalya is mellette. Lehet hogy elneztuk a jelet, mert mi mentunk tovabb az aszfalton egy jobb-bal kanyarral, es egyenesen is volt ut. Kb. 200 meter van a 2 ut kozott, de mi meg hozzatettunk vagy 50 meter szintet is a "rovidites" miatt (ki volt jarva felfele egy osveny). Persze mikor megneztem a terkepet (utolag), akkor siman megtalaltuk a bejaratot.
a podlesoki kemping bejárata és a hernád áttörés kezdete között tévedtetek el???
(azt nemtom mi az a "hátsó kemping")
Én már jópár éve voltam ott először, és akkor is egyértelmű volt az út: a kempingtől a kaliba nevű étterem felé végig tök egyenesen, a patakparton, míg el nem éred a jegyszedő bácsit a hídnál.
Hehe, ezt viccnek szantad? Mi pont 1 honapja "tevedtunk" el odafele menet. Na jo csak egy kis szint lett a plusz, de a focipalyan nem akartunk atvagni. De mar az indulast is elrontottuk, mert a hatso kempinghez(?) mi hatulrol ertunk, a terkep szerint meg elolrol kellett volna. Aztan lattam egy "roviditest" a hegynek fel ...
A Hernad masik fele tenyleg unalmas? Mi pont a Podlesok-Klastersko szakaszt jartuk be, es azt terveztuk, hogy a masik felet is megjarjuk Cingowbol. A terkepen van vagy 5 lancos szakasz jelzes.
Sziasztok! Július végén megyünk Szlovákiába 1 hétre. Két hónapja volt , hogy eldöntöttük :cél Poprad, aquacity. Kb 1 hónapja megtaláltam ezt a fórumot, végigolvastam az egészet (!). azóta úgy néz ki a dolog, hogy az aquacitybe is-talán-esetleg benézünk, de már a Paradicsom lett a főútvonal. A képek és a túrás élményeitek hatására teljesen ráizgultam az SZP-re. Véletlenül nem tudja valaki, hogy ezek az esőzések mennyire érintik a régiót?
A hernád áttöréshez a podlesoki kempingből a legegyszerűbb indulni, a kemping bejáratánál vannak információs táblák, el sem tudod rontani.
szerintem a hernád áttörésen a nagy függőhídig érdemes elmenni (ez a 2. híd, egy kisebben még át kell menni, és tovább) majd onnan két út vezet fel a kolostorhoz. Az egyik biciklis útnak nevezett, bár jó meredek, ez unalmas, a másik viszont nagyon jó.
Nem hinném, hogy lezárják az eső miatt, ahhoz nagyon nagyon sok víz kellene, hogy gond legyen.
Mikor júni elején voltunk 2 héttel az út előtt már nem volt üres faház. Lehet, hogy ez csak véletlen volt, de érdemes előre rákérdezni. Mondjuk ha sátor is jó, akkor nem muszáj, vigyetek sátrat is, aztán ha van faház kaptok, ha nem marad a sátor...
Sziasztok a hétvégén indulnánk egy 4 napos "pihenésre" a SzP-be, csak a kérdés hogy ennyi eső után (gondolom ott is esett rendesen) érdemes e kimenni? Valakitől azt hallottam, hogy nagy eső után az áttörést is lezárják, van ennek alapja vagy hol tudok utánanézni? aki most volt annak milyen volt esőben?
Előre láthatólag Podlesokben szállunk meg 8sátor vagy egy faház jobb lenne).