Keresés

Részletes keresés

Lakki Creative Commons License 1998.12.22 0 0 150
Ugye a Jim Carey az Útikalauzban az csak vicc volt?
Ha nem, keményen le vagyok sújtva :(((((.
Stöki Creative Commons License 1998.12.22 0 0 149
Emberek!

A "Z, a hangya" gigarulez!
Metropolis-sztori humorral és gebajó látvánnyal! Na és az angol szinkronhangok... Aki szereti Woody Allent, az feltétlenül nézze meg!!! (Z ugyanis Woody hangján szólal meg)

Munchausen Creative Commons License 1998.12.21 0 0 148
Jim Carey és a galaxis utikalaúz...
Még viccnek is rossz. ;-))
Azthiszem egy embert tudnék elképzelni a szerepre... Jó reggelt Vietnám! ;-))
Munchausen Creative Commons License 1998.12.21 0 0 147
Snow: A régi Sztárvarszot láttam, ezt az újat valószinüleg majd csak akkor nézem meg, ha lenyomja valamelyik kereskedni tivi.
Maga a jelenség egyébként szihológiailag könnyen behatárolható... No én magam nem vagyok egy nagy mozikritikus, de az utóbbi évek termésének a szinvonala, nálam már kiváltotta a passzív rezisztencia állapotát, pl. már-már Godzilla figurát sem veszek, meg azthiszem más vackot sem, a sztárvars az mondjuk lehetne más tészta, ugyanis üditő szinfoltnak tekinthető a nagy büĐös halivúd produksön tömeggyártás áramlatban, de félek, hogy ez is csak a még egy bört a rókáról...
Összefoglalva, biztos nagyon jó, meg csúcs, meg rulez, meg hevanájszdéj, de mi lesz, ha egyszer valamikor az általános értelmi szintvonal eléri a hullámteret. ;-)
Csak neked: http://shadow.city.tvnet.hu/~shadownet/jc.htm
Van benne Sliders, meg Indy, meg amit akarsz.

ps: Bocs ha kemény voltam, de berágtam, mikor a 6. Godzillát meg a 4. csillagharcoson kellett átverekednem magam egy sz@ros Vimvendersz kazetta miatt, ami ajándékba lesz. :-)

malna Creative Commons License 1998.12.21 0 0 146
Greedo: sajnos kenytelen a filmipar sekely-izlesu allampolgarainak (elnezest a kiveteltol) megfelelo filmeket sorozatgyartani. Ha nincs siker, nincs penz, ha nincs penz nem vagy te sem felallasu vilagunkban nincs mellebeszeles. Ha valaki akarsz lenni, nincs sajat izles, valtozatossag, erdekesseg. Szomoru. Ossze-vissza errol a temarol csak annyit: showbusiness.

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.19 0 0 145
Én nem szapultam, hanem kérdeztem.
lomo Creative Commons License 1998.12.19 0 0 144
nemecsek: ha a stilus nem teccik, akkor ne a filmet szapuld.

Mas. Kedd (?) este elcsiptem a Duna teven az Underground cimu filmet. Elhulve neztem. Latta valaki? (Igaz, nem nagyon uj darab, ha jol emlekszem 92-es.)

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.19 0 0 143
Mi volt klassz a "Z, a mosómedvében"?
Nekem az agyamra mennek ezek a számítógépes filmek, habár elvileg a szakmám miatt szeretnem kéne őket...
Fuser Creative Commons License 1998.12.19 0 0 142
A Lost In space nem is lenne bunrossz, ha sorozsat marad a 60-as években és nem lesz movie 98-ban.
A Halálhajó+Walt Disney külön elegy szerintem nem a legjobb választás, pszichfamilythrillernek inkább a szomszédokat nézem.14 alatt tuti, hogy bejön.
másikegylány Creative Commons License 1998.12.18 0 0 141
Most voltam Z, a hangyán. Még ki sem hűltem. Naon klassz volt...

nemecsek,
hááát...nem tom. Talán menj föl a videotékájába. Az tutijó.

Greedo Creative Commons License 1998.12.18 0 0 140
Magamat is ki kell javítanom. :)
Liam Neeson
Greedo Creative Commons License 1998.12.18 0 0 139
snow: Elöljáróban megjegyezném, hogy kisgyermekkoromban nagy hatással volt rám a Star Wars trilogia. (Gondolom a nemvemből is kitűnik :) ) Most is nosztalgiával gondolok vissza rá, és éppen ezért nagyon várom a folytatást (vagy előzményeket). Valóban igen látványos az előzetes, azonban egy helyen ki kell, hogy javítsalak Liam Meeson nem a kis Anakin Skywalker, hanem asszem az apja vagy nevelője. A kis Darth Vader valóban kicsi - egy kisfiú játsza.
Greedo Creative Commons License 1998.12.18 0 0 138
Lehet, hogy későn reagálok, de engem elborzasztott az a hír, hogy Jim Carrey játsza a Galaxis utikalauz főszerepét. Ez a szerencsétlen komikus esztrád-műsori mélységekbe fogja alázni az eredendő remekművet. (Valószínűleg a Hollywood-i forgatókönyv is fog jócskán kivetnivalókat hagyni maga után). Könyörgöm miért kell minden jót elrontania Hollywoodnak?
(pl:Sikoltók- a novella ami alapján készült teljesen igényes, Gömb - erősen Solaris alapú, és az utolsó 5 percét leszámítva egész tűrhető volt, de az a néhány perc teljesen leárnyékolja az filmélményt) Az eredendően igénytelen Hollywoodi sci-fi filmekről nem is szólva.
Muszáj minden amerikai filmet az amerikai adófizetők sekélyes izlésvilágához igazítani?
Elnézést a kitörésért.
Snow Creative Commons License 1998.12.18 0 0 137
Láttam pár snittet a Star Wars újabb részéből! Újabb bőrt voltak képesek lehúzni a témáról úgy, hogy még hálás is leszek érte! Gyönyörű effektek, új figurák, hangulatos, felújított környezet. Szerintem újra dagadni fognak a mozik a sok látogatótól!
Ami meglepett még a látványon kívül, az az volt, hogy Liam Nilson játsza a fiatal Anakin Skywalker-t.
Összefoglalva: dobtam egy hátast a látványtól!
malna Creative Commons License 1998.12.17 0 0 136
Folosleges elvonszolnotok magatokat majdan, ha otthonra is megerkezik az uj Star Trek (Insurection) film. Asitoan unalmas, filmtrukkot csak mutatoba talal az ember es majdhogy nem nem sci-fi az egesz. Tul emberi, tul human.
Most az egyszer igazat adok az itt sajnalkozo filmkritikusoknak. Ez bizony nem gyott be.
lfs Creative Commons License 1998.12.17 0 0 135
Az új Jancsó film egész jó (szerintem),érdemes megnézni.
Törölt nick Creative Commons License 1998.12.17 0 0 134
Na de akkor mi a fenét nézzek meg a Puskinban? Ugyanis legutóbb az "Egy hölgy arcképét" is kilőtted, mint gyengécske filmet. Ennyi rossz film megy ott? :-)
Ha már megyek, akkor nemcsak körbenézni szeretnék, hanem valamelyik filmet megkukkolni, hogy lássam belülről is a mozit. Például a "Sue"-t látta valaki? Vagy a "Mikrokozmosz"-t?
Remélem adják majd a Puskinban ezeket...
másikegylány Creative Commons License 1998.12.16 0 0 133
Na, tegnap beültem a Puskinba az "Ezer Hold"-ra. Michelle Pfeiffer, Jessica Lange. Kb. ennyi benne a pozitívum, amúgy teljesen szokványos fordulatokkal van teli. Ne is vesztegessétek rá az időtöket.
malna Creative Commons License 1998.12.16 0 0 132
A "Shakespeare in love" egy igen elvezetesre sikeredett mu, amely ha akarod ha nem megismertet a Romeo es Juliaval, bar a magyarorara azert be kell menni.

Az "Elizabeth" meg a torihez jarul hozza. Elethu, jo szineszi teljesitmennyel. Az egyetlen kifogasom az, hogy a szineszeknek egy csepp Brit akcentusuk sincs ami azert eleg kulonos egy XVI.sz-ban Londonban jatszodo filmben...

A ferfi foszereplok az elobb emlitett filmekben testverek es igen hasonlitanak egymasra.

Lakki Creative Commons License 1998.12.13 0 0 131
Lost in Szpész, hát ez valami bűűűűn rossz volt...
Engem még a látvány sem tudott annyira meghatni, mert annyira bosszantó dolgok tömkelegét rakták a vászonra, még szerencse, hogy szórakoztató társsal néztem.

Egyetlenegy pozitívuma volt számomra, hogy a velejéig romlott doktor a végén sem javul meg, és végig következetesen rosszindulatú, egy pillanatra sem csempésztek belé egy kis halivudi megbánást. A végére sem.
Ja, a vége...biztos, hogy lesz Lost in Space II., nem? (csak azt én már nem nézem meg :) )

Mr. Petyus Creative Commons License 1998.12.13 0 0 130

Csókolom mindenki!

Egy kicsit régebbi filmre szeretnék visszatérni amit itt 1néhányan (nagyon) lehúztak : a Lost In Space

Először a negatívumok:
- ahogy sokan elmondták: nem túl sok értelme van, s az a kicsi is zavaros
- vannak jelenetek, melyek nagyon nem oda valók (pl. "nahat" által említett vizes jelenet
- sok-sok kérdést hagy hátra

s a pozitívumok:
- qrva jó effektek, stb...
- fordulatos,izgalmas, nagyon pergő

Összeségében még is ez az egyik legjobb sci-fi, amit mostanában láttam.

Valamikor októberben "Soth" arról írt, hogy utálja az olyan filmeket, melyeknek semmi értelme, s csak az effektek meg vizuális hatások dominálnak benne. De szerintem ilyen filmekre is be kell ülni néha... Amilyeneket csak nézni kell s ámuldozni, nem pedig azon goldolkodni, hogy "hogyan éghet vmi az űrben"!!!

Bár az is igaz, hogy nem valószínű hogy még 1szer +nézem...

bajnokok reggelije Creative Commons License 1998.12.12 0 0 129
Jennifer Lopeznek hívják az egzotikus lányt és azért nagyon szép, mert nem a hollywoodi széplánykákra hasonlít (lásd erős comb, határozott fenék...)

Tényleg nagyon jó film különben

Törölt nick Creative Commons License 1998.12.12 0 0 128
Mint a kámfor.
Aki szereti George Clooney-t nézze meg. Megpróbáltak a fiúk egy kis Ponyvaregényes ízt belecsempészni a filmbe, de ez csak helyenként sikerült. Azért nézhető film, helyenként mulatságos karakterekkel. És van benne egy nagyon szép egzotikus beütésű nő is, aki nyomozót játszik, de beleszeret a sármos bankrablóba (G.C.). A végén mégis győz a jó a rossz felett...
mr. moon Creative Commons License 1998.12.11 0 0 127
Embörök! Nem volt senki moziban? Nehogymá' eltűnjön ez itten!
lomo Creative Commons License 1998.12.09 0 0 126
Hangyas lelkendezest nem folytatom, tenyleg csucs. Ugy, ahogy van. Bug's life nem lesz ilyen jo szerintem. Bemutato alapjan tortenet meglehetosen gyermetegre sikerult. Disney mas reteget celozhatott meg vele, gyanitom a 10 alatti korosztalynak szol majd. Latvannyal nem lesz baj, lasd Pixar elozo munkaja (Toy Story). De sajnos ennyi.
Ambar...remelem kellemesen csalodom majd.
malna Creative Commons License 1998.12.09 0 0 125
Meglep, hogy ilyen jo a velemenyetek az ANTZ-rol... Mostmar tuti megnezem. Az egyetlen idetlen dolog, hogy senkinek nincs uj otlete, az ANTZ utan itt a A bug's life, hat mar csak bogarakkal tudnak foglalkozni???

A sok, iden kiadott II. Vilaghaborus filmrol ne is beszeljunk. Bar a Saving Private Ryan-t mindenkinek illene megneznie, garantalt szemnyito es meginditja az eddig meg lustalkodo szurkeallomanyt is.

Elnezest az angol cimekert, de nem tudom mi, hogy fut otthon.

malna

mr. moon Creative Commons License 1998.12.08 0 0 124
Na azért kiegészíteném Máty tanult barátom írását az ANTZ-ről (amit véletlenül együtt láttunk tegnap). Szóval az általa leírtak abszolút állnak, de! De ezen kívül meg köll jegyeznem, hogy életfilozófiai összefoglaló kategóriában rég láttam ennyire korrekt filmMŰVÉSZETi alkotást. A hivatalos mottó: "Egy hangyának is lehet nagy napja..." Összefoglalva:lenyűgöző látvány, jól eladható, enyhén cinikus sztori, kellemesen kemény mondanivaló, ami sajna a bunkóvárikhoz nem ért el, ahogy láttam (na jó mondjuk Duna P-laza). Feltétlenül nézzétek meg, kár, hogy itthon nem 3D-ben játszák, mint pl LA-ban, de legalább nincs leszinkronizálva!
Máty Creative Commons License 1998.12.08 0 0 123
Nincs alku!
Khiráy, aki szereti Kevin Spacey-t az el fog élvezni. Én nem vagyok oda az akciófilmekért, de ez tényleg frankó, feszültség, kevés pifpuf, sok matek. Sámuel és Kevin végig matekoznak egymással, senki sem arra gondol, amit mond, nagyon frankó, kis mozaikos, bár a szigóruan bizalmas fordulataitól elmarad.

ANT Z
BESZARÁS, milyen jó. A tizedik perctől kezdve, amikor rácsodálkoztál, hogy melyik hangyát ki szinkronizálja, úgy nézed végig mint egy akció filmet. Észre sem veszed, hogy rajzolva van. Nagyon kemény, amikor egy hangya is tud gesztikulálni. ehhez jön Woody Allen közismerten vidám hangulata. Nagyon jó a film. szerintem alapfilm lesz, én sem most láttam utoljára az tuti.Ajánlom mindenkinek.
...azért szörnyű belegondolni, hol tart ma már a számtech.

nahat Creative Commons License 1998.12.07 0 0 122
A tegnap az öcsémmel meg a haverjával (ez itt most nem angelday...) beültünk a Loszt in Spájz című rettenetre.

Hát, aki ilyet meg mert csinálni, az megérdemli, hogy megnézzék. Ekkora rakás szart életemben nem láttam. A kezdő képsorok StarWars. Utánna a kikötő Star Trek, indul az Enterprise. Az elhagyott űrhajó a csöpögő plafonnal az a nyócadikuats a halál. stb.

A sztori klisékből összetákolt, akkor kezdtem lemenni a legjobban alfába, mikor az űrhajóban a bula leönti egy ott elhelyezett pohár vízzel (!) a rámenősen udvarló kapitányt, és akkor tetőzött a dolog, amikor a kapitány és a felesége megvetik az ágyat, paplan ki az ágyneműtartóból, stb. Iszonyatos dramaturgiai hibák, borzalom.

Iszonyat. Nehogy valaki megnézze.

nahat

FreeC Creative Commons License 1998.12.07 0 0 121
Szerintem a Lost in Space a filmtrükk-számítógépes anim-sci-fi design értékelôknek bejön.

Nekem nagyon tetszett:
1., A díszlettervezô nem ma kezdte (egyszerűen lenyűgözô technikai elképzelések, néhol ugyan sablonosak, de hihetôek), -szerintem egynehány sci-fi festô keze is benne van.
2., A filmtrükkök, űrjelenetek és egyéb mókák már-már a tökéletesség határait súrolják.
3., A zene igazán dögös (Apollo 440, Propellerheads, stb)

A történet elég fordulatos, bár semmi különös, de szerintem ebben a filmben nem azon van a hangsúly...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!