Keresés

Részletes keresés

elisavarga Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2820

Ujra felfedezem a zenét nektek koszonhetoen. Egészen màsképp hallgatok, nézek koncerteket!

Itt is megindult az élet a kertben! Végre itt a TAVASZ!?

Előzmény: Foeniculum V (2813)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2819
Nézelődtem kinn a kertben. Sajnos még hideg van, így hiába süt a Nap, nincs kedvem kinn kertészkedni - pedig lehetne metszegetni az elhalt növényi szárakat - , viszont már előtűnt néhány korai kisvirágom (persze a hóvirágon kívül, ami már kezd elvirágozni).
És persze épp most merült le az elem a gépemből (de már töltöm), hogy lefotózzam nektek. (Majd holnap)
Szóval virágzik a krókusz, a hunyor, és a kedvencem a primulácska :)
Bár, lehet, hogy ez számotokra már nem is újdonság, mert felénk is nyílogatnak ezen növénykék, de a mi kertünk mikroklímája valahogy más, mint a szomszédokban, itt mindig egy héttel később kezd minden virágozni...

[ja ezt hozzácsapom, ehhez a hozzászóláshoz: tegnap volt telihold :)))]
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2818
Opp. Újra elolvastam az elejét, ami persze megválaszolta a kérdésemet :)))))
Előzmény: Foeniculum V (2817)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2817
Különben pedig, örülök, hogy megjöttél :)))
Előzmény: Foeniculum V (2816)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2816
Az a második rész érdekesen hangzik (jó, az első is):
Ez "csak" szószerinti 'átmásolásra' tud vonatkozni, vagy 'tartalmi'ra is?

(olyasmire gondolok, hogy amikor valaki szakdolgozatot ír /jó, tudom ott feltüntetik a szakirodalmat/ , kioolóz könyvekből gondolatokat, viszont azt átírja/értelmezi a saját szavaival)

Tehát, ha valaki egy pl. cikket újra megír, de más szavakkal, viszont ugyanazt a témát, gondolatmenetet; azt is ki lehet így szűrni?
Előzmény: tnsnames.ora (2815)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2815
Jó a topik, a hozzászólások. Öröm olvasni.

Én ma voltam egy adatbányász phd-prezentáción. Similarity Join volt a téma, ami konyhanyelven valami olyasmit takar, hogy nagy halmazban hogyan lehet az egymásra hasonlító egyedeket (például dokumentumokat) csoportosítani. Ez amúgy nekem kedves témám, sok projektet abszolváltam benne. Nyugodt szívvel konstatálhattam, hogy a saját tárgybeli módszerem még mindig piacképes (különben kezdhettem volna implementálni egy vadiúj jobbat). :o)

És ami külön szép az előadó külön rámutatott egyre inkább használják automatikus plágium-detektálásra. Egyáltalán nem sci-fi kategória, hogy egy frissen benyújtott cikket, dolgozatot összevetik az eddig megírtakkal. Mondjuk egyelőre inkább még csak adott nyelven belül. És mivel a gép (nyelv)fordítás még mindig nagyon gyerekcipőben jár például magyar nyelvet illetően ez még jó ideig komoly korlát lesz.
eref Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2814
kösz, hogy ezt megosztottad velünk!
Előzmény: elisavarga (2812)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.12 0 0 2813
Jó reggelt!
Este újfent megnéztem Marriner és a Svizzera Italiana koncertjét, Dvorak VIII. szimfóniájával.

Éééés még mindig nagyon tetszett. Most direkt odafigyeltem több kifejezett apróságra is, amin eddig átsiklottam.(múltkoriban "csak" a zenét élveztem, most ennél jóval többet tettem)

Szóval: szerintem eredendően zeneileg is nagyon jó előadás volt. Marriner nem kapkodta el, minden a helyén volt, szépen kijátszották a hangokat, senki nem játszotta túl a (számomra fontos) másikat. Talán egyedül a 3. tételt kezdték lendületesebben, de csak a legelejét, később az is megfelelő tempóban élt.

Ami pedig kifejezetten kiemelést érdemel, a kamerák játéka!
Fantasztikusan felépített előadás, szuper vágásokkal (legalábbis számomra), én épp ilyennek képzelek egy jól felépített nagyzenekari koncertfelvételt.
Mindig az épp hangsúlyozott terület volt a képernyőn . Az újonnan belépő hangszert mutatta a kamera. Ha épp ismétlődött a zenei fordulat, akkor a karmestert mutatták, ha az egész zenekar bekapcsolódott, akkor nagytotált adtak. Szólónál a szólóhangszerre közelítettek. Jó volt látni, mikor épp milyen hangszer játszik, sokkal jobban lehetett érzékelni így a hangokat, odafigyelni a hangszerekre...
Valóban még a felvétel is meg volt "komponálva". És nem kapkodták a képeket, élvezhető, nyugodt felvétel, métó a zenéhez (1999-es).
Minden szempontból felülmúlja a Mehta-féle előadást!
elisavarga Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2812

Bocs az elkésett vàlaszért. De most talàltam meg a kérdést.

Nem Olaszorszàgban élunk (ott is laktunk), hanem most éppen Franciaorszàgban. A kis falut Billiat-nak hivjàk, a legkozelebbi kisvàros tolunk 8Km, Bellegarde sur Valserine.

A kedvesem itt kapott munkat egy baràtjàtol 2004-ben, aki bevette  egy muanyag csoveket gyàrto kisuzembe mint kereskedelmi vezeto.

Elotte férjuram egy nemzetkozi cégnél csinàlta ugyanezt Bruxellesben. Cég eladva a konkurenciànak, emberek leépitve. Négy év munka nélkul, ebbol két év fizetéssel, egy elvetél cég alapitàsàval.

Azon a nevezetes szeptember 11-en hoztam repulon haza Budapestrol az uj cég reklàmpapirjait, amit egy magyar grafikus baràtom tervezett meg . Nem engedtek minket leszàllni a bruxelli repulotéren, keringtunk amig kifogyott az uzemanyag.

Amikor végre leszàlltunk sem ertettem mi tortént. Egy reptéri merényletre gondoltam, féltettem kisfiunkat, aki kocsivaj jott értem, és oràk ota ott vàrt a gépfegyveres katonàk mellett.

Ilyen légkorben az uj  cég nem igazàn indult el. ( de jo sokba kerult).

Szegény kedvesem, ott talàlta magàt munka nélkul  44 évesen. Tul "oreg" és tul dràga. En keràmia szakkoroket tartottam iskolàkban, nagyon élveztem, de ebbol nem lehet sem megélni, sem kolcsont visszafizetni. Igy aztàn hàz bérbeadva (fizette a kolcsont és a fiuk tanulmànyait), mi meg itt, a vilàg végén.  

Azota férjuram megint bizonyitott. A itteni kis cég egyre nagyobb lett, vettek egy màsik céget, meg egy harmadikat.

2007 augusztusa ota Maconba autozik naponta (115Km oda, ugyanennyi vissza)

Este àltalàban elalszik mire tàlalom a vacsoràt.

En meg itt egyedul. A hegyvidéki emberek nem tul beszédesek. Fiaim Bruxellesben, anyukàm, baràtaim Budapesten. 

Kb két hete  fellàzadtam! Màr csomagolok. Még nem tudom, hol fogunk lakni, de a  munkahelyéhez kozel. Akkor is, ha sokba kerul. Akkor is, ha nem tudjuk meddig marad munkàjuk. (Itt is gazdasàgi krizis, de a munkasokat egyenlore fizetik munka nélkul is. Meddig?   )

Sorry, ha hosszu voltam

Előzmény: eref (2101)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2811

Én például időnként kifejezetten örülnék, ha tudnám, hogy mások nem olvasták bizonyos hozzászólásaimat...;))))

Pl. azt sem kell sokaknak tudni, hogy a póker mely ágát tudom játszani :))))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2810
Hopp!
Most vettem észre, akinek van Mezzo csatornája. Ma este ismét lesz a Marriner-féle Dvorak VIII.
Maga a műsor 20:30-kor kezdődik, viszont Dvorakon kívül még lesz Britten, és Mozart is.

>>>Au Palais des Congrès à Lugano, Sir Neville Marriner dirige l'Orchestre de la Radio Suisse Italienne.
Oeuvres du programme :
Symphonie n°35 KV 385 ("Haffner") de W. A. Mozart,
4 interludes marins (Alba, Domenica mattina, Chiaro di luna & Tempesta) extraits de "Peter Grimes" de Benjamin Britten et l
a Symphonie n°8 en sol majeur opus 88 d'Antón Dvorak
Festival de Lugano de 1999
Réalisation : Mando Bernardinello>>>
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2809
Képzeljétek, milyen ügyes vagyok!
A legtöbb reklám le van tiltva a gépen, de újabban ismét elkezdtek előjönni (biztosan újabb típusúak), és sikerült őket is letiltanom...nem is ördöngősség ám, csak a blokkolásnál igent kell reagálni :)))))))))))))
Jeeeeeeeeeeeeee!!!!
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2808
Szép helyen laksz!
Előzmény: elisavarga (2807)
elisavarga Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2807

Igazad van, koszonom.

Mondanivalom meg sajnos àllandoan van Sajnos, mert szerintem ez is jellemzoen noi tulajdonàg. Gondolkozni is  csak ugy tudok, hogy elmondom, ujra elmondom..

Nem mindig erdekes annak, akinek hallgatnia kell. De igazatok van, itt lehet lapozni.

Koszonom a sétàt a vàrosban  Itt is sut a nap ma.

Ahogy kérted  csinàltam képet a Mont Blanc-rol.

Előzmény: Foeniculum V (2804)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2806
>>>Ráadásul többen olvassák, mint ahányan hozzászólnak

Gondolod????
Jaaaaj, ne!
Még ezt a kis szűkkörű, eldugott topikot is?!
Előzmény: eref (2805)
eref Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2805
"Szerintem nem érdemes azzal foglalkozni, hogy kit érdekel, amit leírsz,"

Pontosan. Ráadásul többen olvassák, mint ahányan hozzászólnak. (Itt is ki tudja, hány lurkó van. :)
Előzmény: Foeniculum V (2804)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2804
Szerintem nem érdemes azzal foglalkozni, hogy kit érdekel, amit leírsz, ha van mondandód, igenis írd ki magadból, és máris jobban fogod érezni magad (nálam ez bevált). A többiek vagy reagálnak, vagy nem. Utóbbi esetben sem azért, mert nem érdekel, hanem, mert esetleg nincs mit hozzáfűzni...
Imént leírt beszámolómat sem azért írtam, hogy feltétlen reakciót váltsak ki, egyszerűen kikívánkozott belőlem.
Előzmény: elisavarga (2800)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2803
Megjöttem!

Egészen a Belvárosban voltam. És mivel ritkán járok arra mostanában elég vegyes érzelmekkel érkeztem haza.
Előszröris, mondhatni első állomásként az Astoriától felsétáltam a Kígyó utcáig, és a Jégbüfénél vettem egy jó kis 'békebeli' goffrit. Az íze épp olyan volt, mint 20 évvel ezelőtt :)) ,és aki készítette, az is ugyanaz volt, aki 20 évvel ezelőtt (kissé korosabban persze)
Imádtam anno ott a goffri palacsintát...ott volt a legfinomabb....
Árban pedig szerintem (viszonyítva) olcsóbb is volt, mint anno.
(20 éve kb. a felébe került?!)

Végigsétáltam a Váci utcán. Nem mondhatnám, hogy fenomenális élmény volt :) , sajnos. Nagyon sok helyütt szűntek meg butikok, amik meg Léteztek, ugyanazok a márkák, amit akár az Árkádban is megtalálok...Mégcsak kinézetileg sem voltake legánsabbak.
A Vörösmarty téren ízléstelen az az új épület, az ORI helyén (emlékszem az ORIt is utálta anno mindenki, mert nem illett oda; hát ez sem...) Nem feltétlen a modernsége miatt, - én kedvelem az "üvegpalotákat" - , egyszerűen jellegtelen, és csúnya.
A volt Luxust nem néztem meg, de talán az első érdekesebb üzlet (biztosan drága is), elég elegánsnak hatott.
Viszont a Deák Ferenc utca nagyon pöpec, hiába a Kempinsky hatása érződik a hely szellemén :)))
Na, ott végig neves butikok sorakoztak.
Viszont megszűnt a lemezbolt :(.
Úgy látszik, valóban nem érdemes már lemezeladással foglalkozni...Anno, emlékszem a Petőfi Sándor utcában - a parkolóházzal szemben - lévő emeletes lemezboltra...azt nagyon szerettem. Ott volt óriási választék, sokmindent lehetett kapni, amit épp szerettem volna megvenni, de nézelődni is jó volt.
Mostanság nem is tudom, hol lehet egyáltalán venni bármi ilyet... :(

A Deák térről vissza lesétáltam az Astoriához, a Kiskörúton. Sajnálom, hogy a Fővárosi Önkormányzat elé terveznek bármilyen létesítményt építeni (főként, Von Egeraat tervei alapján), a jelenlegi parkosítás egész kellemes látványt nyújtana kis rendbetétel után...(és persze, ha az emberek odafigyelnének, és vigyáznáank is rá/mert tele volt szeméttel)
Viszont érdekes volt látni 'nagykockakőből' készített gabiont :))), ami azért nem kimondottan jellemző, elég hülyén is nézett ki..., ráadásul a 'fémrács' is inkább valami kerítésrácsféle volt (magyar specialitás?-vagy inkább tákolmány)...

eref Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2802
WB! :)
elisavarga Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2801

Jajj, mitol lett ez ekkora?

elisavarga Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2800
Làtod belejottem, hogy irhatok. Legalàbb ehhez hozzà tudok szolni!

De mindig attol félek, hogy amit elmesélek nem érdekel senkit.

Hàt szerintem nem is tudjuk sajnos  elvàrni (mi nok) hogy egy férfiember ugyanazzal a logikàval gondolja végig a dolgokat. Noi tàrsaink meg  néha élvezik, ha egy férfiember elott elismertek a logikus logikàjukkal.

Férjem szerint, ràm jellemzo, nekem logikus eszmefuttatàsaimmal csinàltunk egy csomo logikàtlan ( gyakran sikeres) dolgot, amit az o férfilogikàjàval  el sem kezdtunk volna. Szerintem errol szol a furdosapkàs vilàg.  Igy én  (mint  no)  nem  is vàrom hogy sapkaugyben egyetértsunk!.  

Előzmény: Foeniculum V (2799)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2799
Csak nem hagy nyugodni a téma.

Bemásolom a lényeget, hogy ne kelljen visszakeresni:

>>>>A másik meg, hogy aki hiú, az először nézzen a tükörbe. Ha tökéletes az alakja, akkor utálhatja a sapit. De azért ilyen ritkán akad. Akkor meg úgysem a sapit nézik, hanem azt, milyen alakja van valakinek. Ha meg jó, a sapi sem tudja elrontani.
Mellesleg, ha valaki tényleg úszni akar, akkor ne utálja a sapit. Ha nem az úszás a fontos, hanem más, akkor persze lehetnek a hölgyeknek ilyen allürjeik. Én sem szeretem, ahol nem kell, nem hordom, de nem esek kétségbe, ha fel kell tenni, és nem zavar."

Szóval, a barátnéd logikai csapdába esett. Mindezt azért, hogy lekezelhesse szerencsétlen nem "sportwomen" hölgytársait.

Ha "tökéletes" egy nő alakja, akkor miért kellene a sapit utálnia, hiszen nem arra fog senki feigyelni.
Vagy csak a tökéletlen nők alkatát nézik a többiek? Atökéletesnél a sapka lesz a figyelemfelkeltő?
Ha nem tökéletes, akkor azért ne érdekeljen a sapka, mert úgyis "ronda vagyok", tehát, nem a sapi rondít el?!

És a lekezelés (ezt azért írom kihangsúlyozottan, mert nem hiszem, hogy te észrevennéd/ez olyan női dolog) abban áll, hogy: ""lehetnek a hölgyeknek ilyen allürjeik""

És, még valami: ""Én sem szeretem,""----->>>ez a lényeg!!!!!

csak kitekerve mondja el ugyanazt a véleményt, ugyanis egy sportoló, felette áll egy amatőrnek!
;))))))))))))

Ráadásul én már az öltözőben fel szoktam venni a sapkát....
Előzmény: tnsnames.ora (2721)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2798
Tulajdonképpen igazad van. Szerintem valamiféle "diplomamunka", vagy szakdolgozatféle lehet....egy másik topikban ajánlották.
Különben elég sok "szakirodalom" van a végén felsorolva. Lehet, hogy annak lenne érdemes inkább utánanézni a témában.
Előzmény: PETYUS (2797)
PETYUS Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2797
Ezt ki írta?
Nagyon olyan mint egy ember személyes véleménye túl kevés tény ismeretéből levont túl sok következtetéssel.
Ehhez képest nem találom rajta a szerző nevét.
Előzmény: Foeniculum V (2793)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2796

Csak úgy beteszem ezt a képet.
Ezt a "komplexumot Dubaiba tervezték. Nagy valószínűséggel, ennekaz építését is elhalasztják a válság miatt...(lehet, jobb is?)
Mindenesetre a koncepció egész érdekes, látványos, valahogy mégsem nyerte el a tetszésemet... :(
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2795
http://index.hu/gazdasag/vilag/2009/03/10/bernanke_meglepo_milyen_mely_a_valsag/

"Az amerikai szövetségi tartalékbankrendszer (Fed) elnöke ... Ben Bernanke "meglepőnek" mondta az amerikai külügyi intézetben kedden tartott előadásában, hogy "a recesszió súlyosabb a vártnál".
Bernanke úgy vélte, növelni, erősíteni kell a "rendszerszintű intézmények" központi ellenőrzését, kockázatvállalását és kockázatkezelését, miután a válság "megdöbbentő réseket" tárt fel az amerikai felügyeleti rendszerben.
Ben Bernanke arról is szólt, hogy szerinte "túlzás lenne" konkrét javaslatokat várni a legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságok vezetőinek (G20) áprilisi londoni értekezletétől, és jobb lenne, ha legalább "irányelveket" meg tudnának ott fogalmazni."
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.03.11 0 0 2794
Igen, nagyon jól ment minden.
Előzmény: Foeniculum V (2791)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2793
Inkább beírom ide: Erre gondoltam:)
Előzmény: Foeniculum V (2792)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2792
Ja, és ismét felpörgött a "Zeitgeist", és van benne egy nagyon jó kis link, valami tanulmányféle, a 911 katasztrófákról/összeesküvés-elmélet...irodalomjegyzékkel!
Nem olvastam végig (elég hosszú), de beleolvastam. Egyszerűen, érthető, azt mondja el szavakkal, ami a filmben is van kb. ...
Előzmény: tnsnames.ora (2790)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.10 0 0 2791
Akkor ezek szerint mindenki csillagos ötöst érdemel?! :))))

És, legalább hatékony volt a napod?
Előzmény: tnsnames.ora (2790)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!