Ezt nem lehet kihagyni, ha látok valahol, muszáj lesz egyre beruháznom! Miért is néztem meg!:)))) Ez a szín...!!!!!!!! (Aztán, lehet, hogy lebontom a házat, hogy férjen még rózsa a kertbe:))
Én vettem annó, de sanos nem az lett belőlle. Mert a Virgo-nak csodaszép tiszta fehér virágai vannak az enyémnek meg a közepe rózsaszínes egy kicsit. Így is szép, de a neve Swan Lake vagy más néve Schwanensee... :o)
Képzeljétek, kaptam futó Virgo-t, amit már nagyon régóta keresek. :-D Meg tudnátok mondani, hogy tényleg csokros-e a virágzata, meg hogy egész nyáron nyílik-e, és hogy valóban megnő 4 méteresre? Kicsit szkeptikus vagyok, kelene egy kis megnyugtatás, hogy mit produkál a fajta a mi klímánkon...
Nálam is majd' minden vannak tetvek:( Még nem permeteztem, de asszem nincs más hátra... Talán a jövő héten, ha csak hideg lesz és szél meg csapadék nem, akkor nekikezdek. Remélem nem perzselem le a friss leveleket:)
Köszi Csupka! Sokat segítetté!l:) Mert akkor ezeket már nem kell megvennem, már vannak. Még az Auslo mint név, hagyján, hisz az Othello szabadalmi neve. De a többi:)))
Ezer éve nem voltam erre, de miután a rózsáim ezerrel hajtanak, aktuális megint :)).
Csalinak akarom írni, hogy ott, ahol én vettem a saját rózsáimat, ott is ilyen néven árultak angol rózsákat, és valami olyasmit mondtak, hogy copyright okokból nem lehet nekik az eredeti neveiket adni, de a Hickery Hill pl. nagyon-nagyon hasonlít az Abraham Darby-hoz, az a sárga meg, amit én Nottingham's pride néve vettem, teljesen olyan, mint a Graham Thomas. Austin Othello-ját anno Auslo álnéven vettem meg. Szóval simán lehet, hogy valódi angol rózsák, csak álnéven.
Üdv! Ezeréve nem dugtam ide a képem.
Brigi: ősszel a rózsák árát remélem megkaptad! A háromból kettő sikeresen megindult a napokban (a Bobby James és az American Pillar), sajnos a harmadik rambler helyén csak kiszáradt ágcsonkok voltak :((((
Viszont rögvest vigasztalódtam, mert holnap megyek ki Szőregre és betankolok rózsákkal. Azt hiszem egy Pierre de Ronsard-t teszek a rózsaszínű rambler helyére.
Gondolkodom még fehér és valami sötétebb rózsaszínű magastörzsűn. Van egy ágyásom, ami csupa kék évelővel van beültetve (kárpáti harangvirág, szarkaláb, küllőrojt stb). Szerintem jól festenének fölöttük a magastörzsűek.
Hát ez egy igazi futórózsa bár színben mindig más volt az elképzelésem. Már reméljük a rózsák túlélik a tavaszt és akkor azt is bemutatóm eddig mindig vissza fagyot így nem nagyon hozott virágott.
Köszi a válaszod! :-) Elvileg úgy tervezném, hogy a jövő heti négy szabadnapra lemennénk a telekre, s akkor bontanám le, akkor elvileg lenne lehetőség arra is, hogy ne napon -- remélem, összejön! Ha csak egy napra megyünk le, ez nem biztos, hogy teljesül. :-(
Hagyd csak, én is még várok vele idekint a prérin... ;-) Gondolom, nem mondok újat azzal, hogy ha kupacot bontasz, akkor lehetőleg ne napsütéses időt válaszz, a friss hajtások nem szeretik, ha rögtön éri őket a nap...
Az lenne a kérdésem, hogy Szerintetek ha csak jövő hét közepén tudom lebontani a kupacokat a rózsáimról, nem lehet baj belőle? Nagyon úgy fest, hogy nem lesz előbb időm rá. :-((
Én nem vagyok szakember, de így csináltam. A bokorrózsák iszonyú nagyok voltak, kb másfél méter átmérő és 2 m magas. Most radikálisan ifjítottam. A tó mögött pedig én a piros futót így szoktam minden évben és szépen virágzik. A futót igazából nem szokták, csak eü metszést, de nekem nem bírná a kerítés.
Ne sajnáld! Jó-jó, én is sajnálom:), de azért visszavágom. Egyelőre nem túl rövidre, mert azért titokban tartok egy kicsit az erősebb fagytól, de azért az erősebb vesszőket a kérharmadukra, a gyengébbeket a felükre vágom vissza egyelőre. Az alakítást viszont könyörtelenül elvégzem: rossz felé növőket tőből kiveszem, elöregedetteket szintén. Ha nem lesz fagy, akkor így maradnak, ez semmi mást nem fogy jelenteni a virágzásra nézve, mint hogy előbb hozza a virágokat, viszont lehet, hogy nem olyan nagyokat, mint amiket szokott. Azután az elvirágzás után megint jön a metszés:) Amiket leírtam, teahibridekre vonatkozik:)
nekem is metszessel kapcsolatban lenne tanacsra szuksegem. osszel nem vagtam tulzottan vissza a gyonyorusegeket, ahogy egyik topiktars javasolta. viszont mostanra kismillio hajtas van rajtuk. sajnalnam most visszavagdalni oket:( mit javasoltok, ne sajnaljam a hajtasokat es konyortelenul vagjam oket vissza?
Hát ez már évek söt mégtöbb óta húzódó probléma. A bokorrózsát én is három szemre metszem, de azt nem tudtam, hogy a futót is ilyen radikálisan kell. Az a baj, hogy az elvadult hajtásokból mostanra már lényegesen több van, mint "rendes".
Ahhoz, hogy rendes sövény legyen, túl kevés a nemes tö. Nem tudom, hogyan szaporíthatnám újra el. Ha az összes vadat kivágnám, alig maradna valami.