Először is, mi az, hogy a Dunaferr a leggyengébb csapat? Másodszor aki nem látta a mérkőzést, az ne szóljon bele, hogy bunda volt. Aki meg látta, az ne hazudjon! A meccs elején gyámoltalanok voltak a fiúk, ezt kihasználta az MTK, három kapuralövés három gól. Ez volt az első félidőben. A Dunaferr három helyzetéből csak egyet használt ki, így előnnyel fordulhatott az MTK. Hogy miért nem zuhant össze a Dunaferr? Kötelező lett volna? A második félidő elején rohamozott az MTK, de Bita kapus összeszedte magát, meg a kapufa is besegített. Ha bunda lett volna, akkor miért akart volna újra háromgólos előnyt szerezni a vendégcsapat? Mi lett volna a garancia, hogy egy félidő alatt három gólt szerez a Dunaferr? Baromság. Bejött a Rompos, és alig írták ki a nevét az eredménykijelzőre, máris a tőle indult akcióból Nikolov meglőtte a szokásos gólját. El kezdett durvulni az MTK, volt ebből pár szabadrúgásunk, az utolsó beakadt. Ezután ismét rohamozott az MTK, mintha az életük múlna rajta, ha bunda lett volna, a bíró simán lefújja, jó az x mindenkinek. Aki látta a kupameccset, az tárgyilagosan megállapíthatta, hogy ott a bíró fújta el a meccset. Ez az MTK ennyit tud. Illés nélkül nem tudom, mire mennétek, csak ha a védelem hibázik, akkor hiába lő két gólt, ez jön ki belőle. A mérkőzés végén lehajtott fejjel kullogtak a buszhoz a játékosok, Molnárnak habzott a szája, Sanyi bá állati mérges volt. Ez kérem szépen nem volt bunda.
Egervári: ez megengedhetetlen
Hírforrás: www.NB1.hu
Dunaújváros, április 5., 21.20
Egy nagyon boldog, és egy nagyon bosszús edző nyilatkozott a Dunaferr-MTK után.
Gálhidi György (Dunaferr): - Bravúros eredményt értünk el, a második félidőben mutatott szenzációs játékunkkal. Az MTK ellen 0-3-ról pontot szerezni több mint dicséretes eredmény.
Egervári Sándor (MTK): - Háromgólos vezetés után nem engedheti meg magának egyetlen csapat sem, hogy kicsússzon kezéből a győzelem.
Dunaferr-MTK 3-3
A padlóról állt fel a Dunaferr
Hírforrás: www.NB1.hu
Dunaújváros, április 5., 19.10
Az MTK-nak ezúttal háromgólos előnyt sikerült elszórakoznia.
Bár az erőviszonyok alapján az MTK volt a találkozó esélyese, a mérkőzés előtt Gálhidi György, a Dunaferr vezetőedzője abban reménykedett, hogy csapata visszavág az MTK-nak az egy hónappal ezelőtti kupamérkőzésen elszenvedett vereségért.
A mérkőzés nagy részében valóban egyenrangú partnere volt a kék-fehéreknek a kiesés ellen küzdő hazai gárda, ám az újvárosi fiatalok mintha elfeledkeztek volna arról, hogy az első negyedórában is futballozni kell. Az MTK a hazaiak lagymatag kezdését könyörtelenül kihasználta, hiszen Illés már a tizedik percben megszerezte a vezetést, öt perc múlva pedig Zavadszky duplázta meg az előnyt. A két gyors gól után kényelmesebb futballra váltott Egervári Sándor csapata, így a félidő hátralévő részében a hazaiak előtt is adódott néhány lehetőség. Félóra játék után Illés újra betalált, annak ellenére, hogy a mezőnyben ekkor már teljesen egyenrangú volt a két csapat. Aki azt hitte, hogy ezzel vége a mérkőzésnek, alaposan melléfogott. A harmadik gól sem törte össze a hazaiakat, az első félidő utolsó percében a kényelmes vendégvédők hibája után Lengyel góljával szépített a Dunaferr.
A második félidő elejét ismét "megnyomta" az MTK, de mindössze 10 percig tartott a fővárosiak hatalmas lendülete, ezalatt pedig nem sikerült újabb gólt szerezniük. Ez erőt adott a Dunaferrnek és negyedóra elteltével Lengyel remek átadása után Nikolov minimalizálta a két csapat közötti különbséget. A meccs utolsó 15 percében nagy hajrába kezdtek a csapatok, mindkét kapu előtt váltakozva alakultak ki a helyzetek, ám míg a vendégek távoli lövései rendre elkerülték a kaput, addig a hazaiak Lengyel szerencsés szabadrúgásával a 91. percben megmentették az egy pontot. Az MTK három héttel ezelőtt Békéscsabán kétgólos előnyt herdált el, Illésék ezúttal azt is bemutatták, hogy nagyobb előnyből is képesek elszórakozni a mérkőzést egy kiesés ellen küzdő csapat ellen.
Sajnos ez tényleg hihetetlen. Az ember ne kezdjen el gyanakodni? A cáfolatok cikáznak a fejünk fölött, csak a tények sajnos éppen azokat cáfolják meg. :(
Én is azt mondom, hogy HAJRÁ MTK ezentúl is! VG meg remélem egyszer el fog süllyedni szégyenében, és mindazok, akik ehhez a nevüket adják. Ne a játékosokat hibáztassuk, mert ha tényleg arról van szó, amire gondolunk, akkor ők ebben a legkevésbé hibásak. Ki tudja mi van a szerződéseikben is. Az MTK-vezetők MINDENT eltitkolnak a szurkolók elől, nem tudhatjuk mi folyik a háttérben. Higgyétek el, én is kezdek megcsömörleni ettől az egész maffia-szemlélettől. Szégyenteljes és méltatlan egy nagy múlttal rendelkező klubhoz.
Szerintem Várszeginek halvány fogalma sincs ahhoz, hogy a fociból hogyan lehetne sok pénzt kihozni, egyébként más területen lehet jó üzletember, de arra fogadni mernék, hogy egy magyar csapattal se fog bejutni 20 év alatt kétszer a bajnokok ligájába, max egyszer ha valakinek nagy mákja lessz.
Marketingszempontból se lessz soha nyereséges a Fradi sem. Ahhoz képest, hogy állítólag az ország fele fradista meg lehet nézni, hogy általában félház van a meccseke, akkor minek nagyobb stadion? Csak azzal nem számol V.G., hogy a fradisták 80%-a divatfradista, aki csak akkor megy meccsre ha az Újpest az ellenfél vagy anno Ajax Real stb. Az igazi fradisták azok akik elmennek idegenbe is és minden hazai meccsen is ott vannak, ez kb 5000 fő, az orwszág fele meg 5 millió.
De a szurkolók nagy része(itt nem csak a fradistákra gondolok) örül, ha arra van pénze, hogy befizesse a belépőt+ kb megvesz egy mezt meg egy sálat.
Ebbe az országba soha nem lehetlessz annyi pénzt lehuzni a szurkolóktól mint mondjuk németbe vagy angliába.
Akkor járt volna jól, ha megveszi a Frankfurtot, abból sokkal több pénzt ki lehetett volna hozni, mert ha csak középcsapatot csinált volna ott akkor is garantált lett volna 40000 fizetőképes szurkoló hetente, ami a fradinál sohasem lessz meg.
Maximálisan megértem az elkeseredésedet. Hasonló helyzetben én is ezt tenném: Köpnék egy nagyot, és amíg ez a helyzet, a közelébe se mennék a meccseknek.
Tavaly döbbenten figyeltem, hogyan ad le 20 pont előnyt az MTK. Ez nyilván utasításra történt, és hát majdnem sikerült is, csak a ZTE - nevető harmadikként - beleköpött a levesbe. Talán még örültem is neki, mert így nem kell a bajnoki cím.
Viszont azért Várszegit is megértem. A futball számára egyszerű üzlet, és ha Magyarországon egyáltalán lehet nyereséget kipréselni egy csapatból, akkor az a Ferencváros lehet. Én évek óta furcsállottam, hogy az MTK 1995 óta szinte folyamatosan a topon van, addig a nézőszám stabilan az ezer körül stagnál. Akkor is pár ezer ember lézengett a stadionban, amikor itthon 0-0-ról kezdtétek a Croatia elleni BL-selejtező visszavágót. Szóval, az MTK egyszerűen nem üzlet.
Az én véleményem az, hogy nem lenne szabad megengedni, hogy egy tulajdonosnak két csapata legyen egy bajnokságon belül. Mert annak nem lehet más eredménye, mint ez. Őszintén remélem hogy nincs igazam, és a Dunaferr volt marha jó a második félidőben, és bízom benne hogy az idei bajnokság a pályán fog eldőlni - persze Fradi győzelemmel! :)
Ahoj!
Természetesen ez a "megyek szurkolni a fradinak" csak vicc volt...az egyetlen vicc abban, amit írtam...minden mást komolyan gondoltam, és úgy is teszek. Ki kell tartanunk...igaz, az MTK mellett....de nem az MTK nevét bitorló, ezzel indulo FOTEX FC csapat mellett.
Örülök, hogy nem voltam kint dunaújvárosban, mert a meccs végén leköptem volna a játékosokat.
Hogy adhatja ehhez Sanyi bá a nevét?????
Most megyek szurkolni a fradinak, úgy is ezt kell tennie minden mtk-snak, nem????
Hétfőn postázom a szurkolói igazolványomat a fotex székházba, egy köszönő levéllel és egy fradi sállal együtt a magyar futball szégyenének.
Köszönöm, hogy sikerült elérnie, hogy megutáljam azt a csapatot, aminek a másodosztályban rendületlenül szurkoltam.
2-3 ra áll a Dunaferr-MTK, 0-3ról.
Ha ezt a meccset nem nyerjük meg, amíg várszeginek a legkisebb köze van a csapathoz, én nem fogom magam ennek a csapatnak a szurkolójának tartani. Ez már nagyon durva lenne...bízom benne, hogy ez csak egy rém-képzelgés, de....
Bosszantó, hogy új kérdést adtak Madar Máté helyett :o))) Pedig baromi kevesen voltunk már csak versenyben a mezért...hányan válaszoltak közületek eddig minden kérdésre helyesen?
1ébként a helyette felrakott kérdés sem könnyű, ki kellett nyitnom hozzá az MTK évkönyvet, hogy megtaláljam a választ :o)))
Gálhidi György (Dunaferr): - A kupameccsen majdnem sikerült meglepetést okoznunk, remélem, megismételjük az akkor mutatott játékot. Az MTK-nak több sérültje is van, de számos olyan játékost tud a soraiban, aki bármelyik meccset el tudja dönteni egymaga is. Ha azonban legalább annyi szurkoló tiszteli meg a meccsünket, mint a Békéscsaba ellen, akkor legalább egy pontra jók lehetünk, de akár egy nagyobb meglepetésre is képesek lehetnek Lengyelék.
Egervári Sándor (MTK): - Kicsit összeszorul a szívem, ha Dunaújvárosról van szó, de természetesen szeretnénk begyűjteni a három pontot, ugyanakkor bízom benne, hogy a Dunaferrnek nem ez a három pont hiányzik majd a végelszámolásnál. Már a kupameccsen is nehéz dolgunk volt az újvárosi fiatalok ellen, vélhetően így lesz ez szombaton is.
Pár hete megsérült a bokája és állítólag még mindig érzi. A fogától szerintem tudna játszani, van aki náthásan is vállalja a játékot, pedig az szerintem zavaróbb, mint 1 fogfájás.
Remélem játszani fog és a játékra koncentrál majd.
Tököli 2 év normális bajnokság után nem volna rossz, viszont egy fasz. Hollandiába is azért nem kellett, mert kavart és maszatolt össze-vissza.
Svéd meccsen Király és Dárdai nyújtott egyedül nemzetközi teljesítményt. Lisztes sem volt rossz, csak az a 10 előre a semmibe pörgetett labda...
ennél ő okosabb játékos - csak nem az volt a zseniális edzői taktika, hogy a 2 méteres 100 kilós svéd védők fölött átívelve kapnak majd a mi óriásaink, Tököli és Kenesei labdát?
Szvsz Löw jó volt - magához és az mb1-hez képest. A svédekhez képest meg nem. Ugyanez igaz nagyjából az egész csapatra - de most legalább hajtotak, és nálunk már ez is valami.