igen, írjál lécci. mondd meg neki, hogy eltűnt a topiknyitó, mi viszont szeretnénk átkeresztelni a topikot, mert ez a mostani nem helytálló. itt filmekről és gyönyörűséges, tehetséges színészekről folytatunk eszmecserét. hivatkozhatsz arra is, hogy minden színészről szóló topik a Kultúra fórumban van.
ha mégis ragaszkodna a topiknyitó személyéhez, akkor végső esetben intézkedem és felveszem vele a kapcsolatot.
ez nem hollywood (giccs és ál-romantika csak ott van). ferdeszeműeknél másképp értelmezik ezeket a fogalmakat, ők hülyeségből minden szart magukra vesznek öltözékként, nem olyan merevek mint mi. a macsóssal egyetértek.
rosszul kerested, a keresőbe nem lehet nicknevet beírni, csak topikcímet.
én megnéztem a topiknyitó (Martin Masahiko)adatait, tegnap is írt valamit az indexre egy másik topikban. szóval lehetne neki szólni, csak szerintem előbb Wagner Úrat kellene megkérni, hátha el tudja intézni nekünk, és akkor nem kéne Masahiko-t nyaggatni (milyen érdekes, ez a Masahiko japán név!).
nem tudom feltűnt-e nektek, de meghaladtuk a 1000 beírást. szépen felturbóztuk a topikot, ollé! remélem Keanu is örülne, ha látná, és nem venné zokon a sok ferdeszemű kollégáját, elvégre ő benne is van kínai vér:)
Utánanéztem a topicnyitónak, és egészen meglepő infora bukkantam. Ilyen nevű személy nincs is! És nem írhattam be a nevét rosszul a keresőbe, mert Ctrl c-ztem.
Juj, Ofélia, emlékszel, ugye azt mondtam, hogy a Van Helsiingben Carl szeme mennyire hasonlít Faramiréra. Hát tudod, mért? Mert Ő VOLT FARAMIR!!! Azt hittem, nem hiszem el! Pedig el kell... tudtam, hogy utána kell néznem, ki volt az. (a szeme mindigis tetszett) :) HIHETETLEN!!!!! David Wenham. Ő az. Te tudtad? Ti tudtátok? Csak én voltam ennyire lüke? Nektek ez ennyire természetes volt, hogy nem is hoztátok szóba, csak én vagyok enyire lüke?
mondtam, hogy a Fallen nehezebben emészthető, nem sztorilag (bár zavarosabb és nehezebben követhető, mint elődje) hanem képileg. sok kézikamerás felvételt tartalmaz és a vágások sem szokványosak, a tempója felfokozott. az opretatőr nagyon kitett magáért, nem véletlenül a világ egyik legjobb kinematográfusa (ha nem a legjobb).
szokatlan film, de jó (főleg két ilyen pasival). a kar-wajos filmek a hangulatukról, atmoszférájukról híresek, a sztori lényegtelen.
Itt nincs semmi az agyelszíváson kívül.
Mwegnéztem mindegyiket, de mégegyszer megnézem.
A Bukott angyalkák elég nehéz, a másik tetszett elsőre is... A riksás fijut is megsirattam.
A szellemharcosok pedig kedvenc lett. Már a gyerek is tudja a neveket és varázsigéket...
:-))
megkérdezhetnéd Wagner Úrat, hogy ilyenkor mit lehet tenni, már úgyis összebarátkoztatok:))
nekem nem mondta senki, csak gondolom, hogy így működik a dolog a szabályzat szerint, meg a logice szerint is így lenne helyes.
anno szóltam modiknak ebben az ügyben, de nem válaszoltak.
utána lehet nyomozni a hölgynek, csak kérdés indexezik-e még.
itt is azok lesznek, de lehet Hero-t, The Eye-t és Kill Bill 2-őt nézni 290 ft-ért, és lesz egy Kitano-nap, de sajna a már sokszor látott filmjei mennek.
még mindig nem nézted meg Világszépe két kultifilmjét?
a Chungking-ot még most is emlegették Cannes-ban, mert a rendező jelen volt az új filmjével.
sajnos nem tudtam áttetetni a topikot a Kultúrába, mert a topknyitó hölgy ide tette be, ezért csak ő kezdeményezheti az eljárást, de ugye ő meg eltűnt.
nekem nincs jogom hozzá, de lehet, hogy teszek még egy kísérletet a modik felé (na, most jól jöhetne Wagner Úr protekciója!).
Néztem a pécsi mozis akciót, nem tudom mi a neve. Beharangoztam új bemutatókat, többek közt az Eye filmet is, hát itt nem lesz semmi. Megint. csak az aktuális halivúdi baromságok. Nem normálisak...
Már ne is haragudj, de honnan vetted bele azt a sogart? Én olyan nem tudtam...
Ja, igen... hát, amint látod az időpontot, még nem sikerült megnéznem, mer Fonóban voltam. De most azonnal nekiállok. Vittem gilda sztoriját, de nem tudtam végigolvasni, de már jó vagyok, vagy a 7. fejezetnél tartok (vagy 6?) És hihetetlen jó!!! Ricsi öccse elkezdte olvasni, onnan, ahol tartottam (kinyomtattam, de csak a 6. fejezettől), és annyira tetszett neki, hogy magával vitte haza, és elkérte a teljeset mailben :)) Nem tod, meddig folytatja még gilda?
Ja, igen, enyhén OFF vagyok, mindenkitől sorry, csak egy kicsit fáradt vagyok. És büdös. (de a Fonó azér nem Csoóri:)))) szal annyira nem)
Na, de mit szólsz ahhoz, hogy azt mondta, hogy a Silvester Stallonés is jó, de jobb a Funes-s? Mindenesetre én most a tied fogom megnézni. Oszt amikor jön Sarastro, a Funes-set is.
Sarastro 24-én? Szupi!:) Na, németezés után is tudok angolul!:)))) Látod, mik ki nem derülnek! Azt meg már tod, hogy hogy sikerült... Természetesen jÓL!:))))
"Oscar" is one of the best comedies ever made. Ezzel teljesen egyet értek! Megnézted már???
KENU: Bocs, tudom, hogy magad alatt vagy, de hát nem vártad meg amíg mi kajáltunk, és azt a gyönyört nem akartam megvonni magamtól... Nem bírtam volna ki másnapig, ezer bocsi...
Harpokratesz: Vigyázz, mit mondasz, mert Lórien a német (nehmet) szóra ugrik...:)))
Cserébe én közölném a gyönyörű fordítást: In allen Deutschen versteckt sich ein zerzauster Beethoven, der sich in dem Walde herumstreicht, die untergehende Sonne traumt, und widersetzt sich sogar dem Unmöglichen, um auszudrücken was nicht auszudrückbar ist. (Bocs a vesszőhibákért, az biztos hogy van... meg az esetleges elírásokért... Egy németteszt után előfordul az ilyesmi...)
Harpokratész: EZZZZZZZAAAAAAAAAAAAAZ!!! :)))))))))
IMÁDLAAAAAAAAAK! :))))))))))))))
Akkor elmondom neked a kedvenc mondatomat, ennivaló édes kis mondat:
"Minden németben rejtőzik egy zilált üstökű Beethoven, aki az erdőben kóborol, megkönnyezi a hegy mögé lenyugvó napot, és szembeszáll a lehetetlennel, hogy kifejezze a kifejezhetetlent." :))
Erről jut eszembe: Kedves KENU, ez még mindig nálad van? És az emlékkönyvem????
Ja, Rejtő, beszúrok neked egy kritikát. Sarastro jön 24-én, és hozni fogja ezt :)) De most én le is megyek a Titanicba, és megnézem, megvan-e nekik valamelyik. Ja, az Oscarról beszélek. :)) Szóval:
Bocs... fordíthatsz :)) egy jó kis német teszt után pont jól fog jönni :)) Tényleg, hogy sikerült?
"The film that almost killed my friend R-G, from an overdose of laughs, "Oscar" has a special place in my cinema loving mind, not because it is original or something, but because it's so damn good!
The best big screen version of a theatrical play, (Sylvester Stallone didn't do too bad, but when you compare with Louis de Funès you are doomed to loose!) it practically takes place inside a house, during one day. The confusion that is created by a series of misunderstandings, carries you away and makes you feel compassion for the desperation of Louis de Funès, during the breaks you take from laughing, in order to breath.
Sorry for my enthusiasm, but I like this one a lot. I know that opinions vary, but in my opinion, "Oscar" is one of the best comedies ever made, mostly for the amount of funny situations it serves you throughout the entire film."
Ja, még egy: Expell először nem nagyon értette a Novellát. De most elmagyaráztam neki. Leragadt annál a problémánál, hogy Lily megszólította Jamest :)) Meg, hogy Piton halálfaló, és Jamesről ezt Rowling (eddig) nem derítette ki.
Jenő! Miért tetted ezt velem??????? Nem elég, hogy a nyelvvizsgám se lett meg, még azt sem láthattam, ahogy széttéped a transzpit???????! MIÉRT? Szerencséd, hogy tudom, hogy engedjem be a napfényt, mert máskülönben eme vérlázító diszkrimináció örök búskomorságba döntött volna!!!!
A Van Helsing szerintem is jó volt, bár amint számítottam is rá töménységéből adódóan többnyire a szívbajt hozta rám!:D Szóval asszem, egyszer elég volt belőle..., ami nem azt jelnti, hogy nem élveztem, mert megtudta, például, hogy, Gabriel Isten balkeze!:)))
Holnap meg megyünk trójázni! Végre! Most meg angolt tanulni.
Tényleg, Harpokratesz! Még mindig fönntartod ama szándékod, hogy átrakatsz minket a kultúrába?
Néhány fontosabb megjegyzés U.I. gyanánt:
1. Vasárnap végre hallhatom Alan Rickman hangját!!!!!!!!!!
2. Dobcsi tegnap köszönt ugyan, de közben meglökött a táskájával, és még borostás is volt! Szörnyű! Bercit pedig ismételt megnevelésnek kell alávetni!
De a sugallat jó volt.:)))) A honlapjukon nem igazán vannak fönt a számaik, csak azok amik nem kerültek föl lemezre (szóval máshol nem érhetőek el), meg egy-két videoklip. De azért csak nézd meg, vannak jó dolgok...:)
Wagner Úr szvsz télleg mindig részeg...:))))))) Teljesen rejtős benyomást kelt ez a sztrovacsek...:)))))
A Van Helsing meg tényleg nagyon tömény, de vámpírokon meg vérfarkasokon kívül van benne még egy kis Frankeinstein is (szörnyeteggel együtt). A történés az elég izgi, csak full akció, semmi nyugi, pedig én azt azért vártam volna, hogy kicsit boncolgatni fogják Van Helsing múltját... De nem lett belőle semmi, mert a végén kb. 3 mondatban elmondták a tudnivalókat... Ja, és vannak benne GyU-s meg Mátrixos, meg Három testőrös elemek (meg a vérfarkas miatt HP-s is), én legalábbis ezekre a filmekre asszociáltam... Ja, és persze a Frankeinstein... Ki ne hagyjam, elvégre az egy KB-film...:))))
"a németek érnek a legtöbbet"
Ezt mondd még egyszer, harpokratész, zene füleimnek!!! :)))))))))))))))))) (méghozzá a legnemesebb: a legjobb Chopin-i, Beethoveni, Liszti, Bartóki, stb hatások keveréke, Kocsis előadásában. És ennél nagyobbat nem tudok mondani :)))
Van Helsing: Jó, elég tömény, meg kissé erőszakos, de nekem nagyon tetszett. Főleg, mert megtudtuk belőle a vérfarkasos rejtélyt, mert a HP-ből soha nem derült ki a vérfarkas átváltozása körül mindig bonyodalom, meg homály volt.
Na, szóval felvilágosítottuk egymást. :) De tényleg olyan, mintha szemüvege lenne. Vagy mivel azt hittem ő, és őt még csak szemüvegben láttam, és kicsi is a kép, odaképzeltem a szemüveget. De nem nehéz, ugye?
Frodó mindig gyerek volt, és az is fog maradni. De gyereknek tényleg zabálnivaló volt :) Csak egy idő után meg lehet unni a stílusát. Legalábbis nekem sikerült. Az is igaz, hogy szinte mindegyik filmjét láttam. (tesóm rajongója volt. De már ő se az)
de tudod hogy? megnéztem a kép adatait, ott látám, hogy puf, na innen jött a sugallat.
hát igen, el vagyok maradva egy csomó mindennel, egyszer majd beléjük hallgatok a honlapjukon. 20 éves szülinapi koncert?? - ja, látszik, hogy rég voltak húszévesek.
ez a Wagner Úr szimpi nekem, mint virtuális serfőző:)) mintha mindig részeg lenne:))
Elijah egyszerűen zabálnivaló, ne is nőljön fel soha, maradjon Frodó!:))
nem láttam a Van Helsinget, az a vámpíros, Draculás film? - és milyen, elég ijesztő?