Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Örülök, hogy lassan gyűlünk. Itt egy eladó készlet pontosabban kettő egyszerre. Én is pályáztam rá, de hát a pénz az úr. Érdemes megnézni, még ha nincs is rá pénz, mert hát ugye nem a pénzverdébe dolgozunk. Szerintem gyönyörűen fennmaradt darabok.
A működtető feszültségekről tudna valaki pontos tájékoztatást adni?
Egyik családtagomnak van (a gyerekkorából) PV-je, de sajnos a trafón az adattábla olvashatatlan volt és a tekercse meg menetzárlatos volt, amikor kipróbáltam, így érdemi mérést nem tudtam csinálni.
Mekkora és milyen a pálya feszültsége és a váltókhoz szükséges feszültség (a bakelit talpfás alu)?
Videót csak a mostani kiállításokról. Eredetit pedig jó esetben is 8mm ,super8mm-es filmen. Ha még van valakinek egyáltalán.
Mert valljuk be,...........a filmezés se a szegények szórakozása volt. A PV vonat is drága játéknak számított. Szerencsés volt az akinek volt mindkettő.
Talán elő kerül még egy-két régi fénykép a régi időkből!
Hüm....................bevillant a fejembe, hogy srác koromba volt egy 242 mozdonyt mintázó ( akkor persze fogalmam se volt rólla, hogy micsoda, csak egy áramvonalas gőzös volt) felhúzós mozdonyom. Valami ilyesmi nyomtávon közlekedett. Anno nagynak tűt a mozdony. De....???......az biztos nem PV volt vagy lehetett. És ez is a 60-as évek elejére eső emlék foszlány.