Keresés

Részletes keresés

Garmin111 Creative Commons License 2018.02.15 0 0 151

Nem kell mondanod semmit. Csak összehasonlításnak tettem föl. Az irányzéka a szokásos amerikai, lépcsős állítású, számomra kényelmes rés-tüske aránnyal.

Nincs sok sportlövő múltam, én ezt tudom, egy nem repedt tusájú fegyverrel.

Előzmény: picurgyu (150)
picurgyu Creative Commons License 2018.02.15 0 0 150

Nem tudom mit mondjak. 25 mm-es szórás 25 méter. Nem láttam még ezt a puskát,hogy mennyire használható az irányzéka 25-re. A múltkor követtem el hasonló dolgot. 25 m térdelve támasztva cél a 8-a lőlap 8-a feliratának a 8-asa. Fegyver Browning öntöltő 9 mm Luger nyílt irányzék. A soklyukú látásjavító szemüveg mert csak azzal látom az irányzékokat. Eredmény egy két centis lyuk. Csodálkoztam is rajta mert egy eléggé viseletes puska volt repedt tusával.

Előzmény: Garmin111 (149)
Garmin111 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 149

Picurgyu, az Éles/Eladó topikban említetted, hogy a neten található, az ERMA EG 712 puskát bemutató három videoból az egyikben, a lövésztársnak nincs valami meggyőző szórása ezzel a típussal. 

Nekem ma azt sikerült lőnöm gyorspont lőlapra, nyílt irányzékkal, feltámasztásból. Az első lövés után visszavettem egy lépcsőfokkal az irányzékot. Így legalább tudom, mennyit módosít egy lépcső:

Valóban nem egy sportpuska, de nekem meggyőző a szórásképe. 

gunnepper Creative Commons License 2018.02.14 0 0 148

Eladó lenne a képen látható Knobloch pisztolyos lövészszemüveg állítható iriszblendével. 
Ára 25.000 Ft
A munkámból kifolyólag telefonon nem igazán vagyok elérhető így kérek mindenkit, hogy a következő email címen érdeklődjön: gunnepper@gmail.com

picurgyu Creative Commons License 2018.01.25 0 0 147

Nagyjából meg beszéltük telón. Ha gond lesz még akkor hívj.

Előzmény: Garmin111 (146)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 146

Megtaláltam a fotót a tokbelsőről, amiben az előbbi hozzászólásban írt rugó látható.

Előzmény: picurgyu (144)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.25 0 0 145

Szia!

Igazából annyi volt a gond, hogy a tokban lévő rugó, ami a lőszereket visszafogja az adogató perselybe, volt alkalmatlan a feladatára. A hegyesebb lövedékű lőszereket (ztoth barátom remélem prcízebben megnevezi majd őket :-) )(pl: CCI Blaser) kiejtette, míg a szélesebb, de gömbölyűbb fejűeket (RWS, ELEY) nem engedte betöleteni, beleakadt. Ugyanis ez a gugó rövid volt, no de annál élesebb peremű. Ki lett cserélve egy kellő hosszúságú és legömbölyített végű rugóra és ettől kezdve hibátlanul működik.

A szórása is egyre barátságosabb, ahogy megszokom. Igaz a nagyon alacson irányzó vonal a szemüvegek miatt változatlanul akadályoz a lövé precíz végrehajtásában. Valami más megoldást kell kitalálnom!

Távcsövet is tennék rá, de a rettenetesen ronda bemarás miatt a marás talpa, és a tok teteje között közel 7 mm a magasságkülönbség. Az általam próbált két szereléket emiatt nem lehet rögzíteni rá.

Előzmény: picurgyu (144)
picurgyu Creative Commons License 2018.01.25 0 0 144

Már nem emlékszem melyik részét kellett "fazoníroznom" jó pár éve volt.

Előzmény: Garmin111 (142)
picurgyu Creative Commons License 2018.01.25 0 0 143

Úgy látom szereted a kihívásokat. Már a második puskát veszed ami tényleg az. Egy akadozó kínaihoz volt szerencsém.Örült a gazdija amikor újra rendesen működött.Voltak benne kopott alkatrészek ami miatt vacakolt.  Egyik spori most vett újonnan egy Rem. 597 szintetikus tusás csodát 80 000-ért. Na az sem piskóta. Van vagy 4 kilós sütése. Mikor lőttem vele először azt hittem be van biztosítva. Ettől függetlenül 50-re CCI bogyóval tudtam vele egy 2,5 centist lőni miután tudtam , hogy mikor sül . Ezzel az a szerencse , hogy csak a kalapács rugót kell cserélni és a két vacak műanyag vezető perselyét fémre és le lehet vinni a sütési erőt 1,5 kilóra. Ha kakast is cserélsz könnyebbre akkor még lejjebb.

Előzmény: Garmin111 (142)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 142

Semmiképpen nem mentegetődzés! Szerdán vettem, csüt este volt pár percem 2 x 10-es sorozatot lőni, igazából kipróbálni. Sajnos volt 1-2 elakadás, illetve egy esetben felhúzáskor kiesett a lőszer. Nem tudom mi van.

Majd kiderül.

Előzmény: olasz4 (141)
olasz4 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 141

Akkor ott valami nem jó , ha 25 méteren 2centi szórása van !   három barátomnak is van jW20-asa   , már mindegyiket próbáltam   és  25 -30 méteren  , gyakorlatilag lyukba -lyukat lő mindegyik  , RWS subsonic lőszerrel .  CCI standard lőszerrel  , s Federal  lőszerrel  próbálva ! 

Két puskán a csövön van a távcső (gyárilag ott a szerelék helye) , a harmadiknál a tokba lett belemarva a sin !  

Előzmény: Garmin111 (140)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 140

Szia! Köszönöm a tapasztalat megosztást! Gondolkodtam azon a típuson is, de most egy kipróbálok egy Norinco JW20-t. Nagyon kedvező árban jutottam hozzá. Igaz letörném annak a marósnak a kezét aki a távcsősínt ilyen ordenáré, durván mélyen marta bele. Egy ponton még át is lyukasztotta a tokot. Nem volt fegyvermester az biztos!

Cserébe 25 méteren - feltámasztásból biztosan hozza a 2 cm körüli szórást, első kísérletre. Igaz, nekem nagyon közel van a célzóvonal a csőtengelyhez, így a szemüveg csak nagyon kényelmetlenül fér el. Majd megszokom, vagy készíttetek hozzá egy 1 cm átmérőjű dioptert. Vagy rendelek tőlük, ha van ehhez való: http://www.skinnersights.com/index.html

A karbantartáshoz remek videók vannak a neten. A két részes változatban, emberünk teljesen minden apró részlere felhívja a figyelmet. Jó a kamera mozgás is, mert láthatóan mutat bemutatja, hogyan kell szét- és összerakni hibátlanul.

Előzmény: Dzsi74 (139)
Dzsi74 Creative Commons License 2018.01.19 0 0 139

22LR-ben meg ajánlom a Magtech 7022-t, olcsó és baromi jó, simán hozza ugyan azt mint a CZ512 féláron.

Előzmény: Garmin111 (133)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 138

Remélem a fegyvermester javítása után a Chiappa-t új tulajdonosa örömmel fogja használni!

Én meg gazdagabb lettem egy tapasztalattal, hol érdemes és hol nem vásárolni. Lehet az "Éles" topikon belülis érdemes lenne boltokkal kapcsolatos tapasztalatokat megosztani, hasonlóan a légfegyvereshez?

Előzmény: Garmin111 (136)
robertó69 Creative Commons License 2018.01.08 -1 0 137

Honvédségi tulajdonú lőterek épülnek, és garantáltan a választások előtt el kell kezdeniük, hogy lehessen utalni rá a pénzt. Viszont egy szó se szól arról, civil sportoló beteheti-e majd oda a lábát, és ha igen, milyen feltételekkel...

Nem kell ide 180 új lőtér, csak körzetenként kellene 300 m- es, de leggalább 150 m.

Nagyon sok 50 m-es lőtér van bezárva, de megmenthető állapotban, viszonylag aprópénzekből. Azokat sincs, aki működtesse. A régi szép sportélet már a múlté, régiókban csoportosul nagyobb lövész élet, és azok is főleg az MSSZ 10-25-50 m-hez köthetőek. De főleg a 10 m-hez. Nem vagyok optimista...

Honvédelmi oktatásra rengeteg lőtér alkalmas már most is. A seregben is kispuskával kezdődött a kiképzés, csak utána jött az AK-AMD. Ha nagy távolságra kell Kalassal lőni, arra is sok, rendőrségi és honvédségi objektum van országszerte, elérhető távolságban....

Előzmény: Camo_BDU (135)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.08 0 0 136

Köszi, igen jobb választás lett volna a Cz.

A Chiappa tokja és belső szerkezete sajnos spiáter és az összeszerelése is kicsit gondatlan. Az adogató szerkezetet összefogó, rögzítő 1 (!) db csavar meglazulása miatt az ellőtt lőszer hüvelye vissza tud fordulni az adogató szerkezetbe. Versenyen ez nem szerencsés. Remélem holnap visszaveszik a boltban!

Előzmény: robertó69 (134)
Camo_BDU Creative Commons License 2018.01.06 0 0 135

2-3 napja volt egy cikk, hogy 16 fog épülni idén. De akkor meg ha kiszámolom 13 év kell ahhoz hogy mind a 198 megépüljön? Persze azt látva hogy milyen rég ígérték és eddig 1 se épült, az azért elgondolkodtató. :-I

Előzmény: robertó69 (132)
robertó69 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 134

Anschütz 520-525. CZ 511-512 Használtba mind belefér. De tromfolok rá: Cz 452 Lux ismétlővel 170 fölött lőttek az ifjaink a Junior programban. Pedig az egy durung az előzőekhez képest...

Előzmény: Garmin111 (129)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 133

Köszönöm!

Gyors pont érdekelne inkább. Ehhez megvettem egy Chiappa-t.

Előzmény: gencsydani (131)
robertó69 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 132

Bocsi, ritkán bóklászom ide! Léges offolóban pont most szépen le van írva a titok:-(

Előzmény: Camo_BDU (128)
gencsydani Creative Commons License 2018.01.02 0 0 131

Kollégám Remington 597 VTR-rel nyomja a steel-t, eddig egész megbízhatónak tűnik és elég jól átalakítható/testre szabható AR-15 cuccokkal.

Előzmény: Garmin111 (129)
gencsydani Creative Commons License 2018.01.02 0 1 130

Fene tudja...nekem pont hiányozna a "sípolás", hogy összemérhessem magam a többiekkel, elleshessek új megoldásokat, taktikákat a nálam gyorsabbaktól/ügyesebbektől, hogy lássam merre, hogyan kellene/lehetne fejlődni, meg kicsit persze a társaság is (errefelé ebben a sportban kb. mindenki ismer mindenkit, olyan kevesen vagyunk).

Amúgy ha nem balf@szkodsz akkor IPSC-n sem kiabál veled senki (a vezényszavakat nyilván nem suttogva mondják, hiszen azt fülvédőben nem hallanád).

https://www.youtube.com/watch?v=swA_V1aD0Z0

Előzmény: Camo_BDU (126)
Garmin111 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 129

Erősen gondolkodom, hogy a gyorspont szakágban is versenyeznék idén. Tudom a revolver nem feltétlenül idális eszköz ehhez, de megpróbálom vele.

Puskám viszont nincs. Olyan 100-125e ft nagyságrendig, milyen kiskaliberű öntöltőt, esetleg ismétlőt használtok/javasoltok?

Köszönöm a segítséget!

Camo_BDU Creative Commons License 2017.12.31 0 0 128

Erről jut eszembe, mi van a 198 új lőtérrel, amivel egy éve teljesen tele volt a sajtó? Azok nem épülnek? Elvileg az volt hogy a sok milliárd forint el lett téve és abból lesznek a lőterek, de gyanúsan nagy a csend róla.

A videókat visszanézve szoktam levonni a következtetéseket hogy mikor-miben hibáztam, nézem a kéztartást, meg mindent. Az első videónál még rettenet béna voltam, ezeken a mostaniakon már látszik a fejlődés. :) 

2 éve karácsonyra kaptam fém-lőlapokat, 22-eshez. Gondolom tavasszal letesztelem őket, de eddig még nem tettem, mert össze kell rakni az állványát meg ilyenek. Lusta voltam rá. :-P

Előzmény: robertó69 (127)
robertó69 Creative Commons License 2017.12.30 0 0 127

Nyilván poénból írtam! ;-)... no meg a látens, tudatalattiból feltörő irigység hatására, amikor arra gondolok, nálunk a működő lőtereket is sorban kezdik levadászni, az újaknak esélyt sem adnak épülni, nemhogy a saját birtokom biztonságos szegletében  lövöldözzek akár egy hétfél zsúlos légpuskával ...:_(((

A szituációs meg amúgy sem kert végébe való: gyakorolni lehet, de egyedül nem kapsz visszajelzést, nem látod a hibáidat, stb. Az egy másik állatfaj...

Próbáltad már papír helyett steel-ekre lőni? Biztonságos, szép a találatok hangja, és a feeling is más, mint a papírcéloké....bár itt már kell az önuralom, hogy itt húzd meg a határt!

Mert ha nem, a birtokod előbb vagy utóbb de tele lesz szétlőtt mikrókkal, hűtőgépekkel, furgonokkal..:-DDD

Előzmény: Camo_BDU (126)
Camo_BDU Creative Commons License 2017.12.28 0 0 126

Az nem nekem való, én csak így a hátsó kertben, egyedül. Volt hogy nyilvános lőtérre mentem, beszólogatott valakmi dagadt fazon hogy "néddmán AK-val lő", "de szar puska" meg ilyenek. Rögtön elvette a kedvem az egésztől. Egy másik dagi meg az asszonynak szövegelt hogy "ne így lőjé, hanem amúgy lőjé". Úgyhogy az meg az asszony kedvét vette el. Úgyhogy így itt a 16 hektáron lövök, egyedül, saját nyomtatott papírra. Nem szól érte senki, a szomszéd is lő, neki is saját lőtere van, meg vadászik mindenki a környéken, mikor indul a szezon, mindig hallom a puskalövéseket. 

ISPC-n gondolom rohangál valaki az ember mellett mérőműszerrel, meg sípolás, meg kiabálás. Nem nekem való az olyasmi. :) 

Előzmény: robertó69 (125)
robertó69 Creative Commons License 2017.12.28 0 1 125

Időnként ki kell engedni a lőporfüstöt, az elfojtás sehol nem jó dolog! Minden esetre, IPSC-ben még ne nagyon gondolkodj! (fülig érő, gonosz vigyor!)

Előzmény: Camo_BDU (124)
Camo_BDU Creative Commons License 2017.12.25 0 0 124
Camo_BDU Creative Commons License 2017.12.23 0 0 123

Szétsportoltam ezt a Western Digital-t. :-D

https://www.youtube.com/watch?v=b1JQg56jRtU

picurgyu Creative Commons License 2017.12.14 0 0 122

Soligor 15-45x60  japán céltávcső eledó. 20 000 Ft.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!