Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Tegnap láttam a Duna tv-n a zenét, és megragadott (tudod, én a kórusműveket nem igazán ismerem, és kedvelem, de ti kezditek megszerettetni velem).
Úgy gondolom, ez a szép zene segíti a gyógyulásodat...és, mivel nem tudok viszonyítani az énekesek között, azért ezt a felvételt választottam, mert nagyon kellemese a képek hangulata, és a végén lévő idézet is kifejező...
Nekem is a folyókanyarulat tetszett a legjobban, valóban nagyon szép! De valóban elég kietlennek tűnő vidék...Időnként a Tour de France-t szoktam nézni, és olyankor azt is figyelem, (sőt legfőképp azt) hogy hol milyen a táj, milyenek a lakóházak, a környezet, mekkorák a települések, ahol elhaladnak a kerékpárosok. Tulajdonképpen azért szeretem az egész versenyt, mert végigkalauzol az ország olyan tájain is, amit az ismeretterjesztő műsorok nem mutatnak. Illetve ad ötleteket, hogy hova érdemes elmenni, mit érdemes megnézni...
FunThomas pedig azért kapta nevét (többek közt), mert épp eltűnt. Az úgy működik, hogy ő nem az "unatkozó" háziasszonyok csoportjába tartozik, hanem a "keményen dolgozó" férfiemberekébe :)))))
És szerintem most épp "Munka hadának a lépte dobog...."
Kuldok néhàny képet. Vasàrnap délutàn csinàltam direkt nektek fényképeztem. Kb 14h-kor kocsiba ultunk , elmentunk kàvézni férjuram egy kollégàjàhoz. 85 Km oda, ugyanannyi vissza, azert, hogy élo embert làssak! Az ut szép, A Magas Juràtol mentunk Lyon felé, ott a Nantua to, az Ain foyo mellett , ami késobb Rhon-ba omlik. Az egyetlen gondom, hogy embert sehol sem làtni, egy macskàt sem! Még autok sincsenek sehol! ( mindenki ebédel és szieztàzik? De visszafelé 18h-kor is? Tv-t néznek? Hol vagytok, EMBEREK??
""" -Uram! A késemért jöttem! -Hol hagyta? -Valami matrózban. -Milyen kés volt? -Acél. Keskeny penge, kissé hajlott. Nem látta? -Várjunk... Csak lassan, kérem... Milyen volt a nyele? -Kagyló. -Hány részből? -Egy darabból készült. -Akkor nincs baj. Megvan a kés. -Hol? -A hátamban. -Köszönöm... -Kérem... A csapos mesélte, hogy milyen szép kés van bennem. Egy darab húszcentis kagylóritkaság. -Forduljon meg, kérem, hogy kivegyem... -Kitartás! A kocsmáros azt mondta, hogy amíg nem hoz orvost, hagyjam bent a kést, mert különben elvérzek. A kocsmáros ért ehhez, mert itt már öltek orvost is. Régi étterem. -De én sietek kérem! És mit utdja az ember, hogy mikor jön az orvos? Kés nélkül mégsem mehetek éjjel haza. -Az orvos itt lakik a közelben, és a kocsmáros triciklin ment érte. Ha szúrkált, uram hát viselje a következményeket. """
Mi alapján állapítják meg egy termék árát? Sem nem a bekerülési költség alapján, de még csak a kereslet-kínálat sem játszik itt szerepet! És, fogalmam sincs, hogy mi!
Vettem ma egy icipici farmerszoknyát. Nincs 1 négyzetméternyi anyagmennyiség benne, munkában kisebb a ráfordított munkamennyiség, mint egy nadrágén. Mégis, normálméretű férfi farmernadrágot (azonos márkájút) tudnék venni a szoknyám árából! De bármi, amit a nőknek szánnak drágább, mint ugyanaz a dolog férfiak részére... Parfüm pl. azonos márkájú, mennyiségű, kiszerelésű, tuti, hogy a női aránytalanul drágább... Sőt: a legegyszerűbb dolog, amiből mégcsak szükség sincs külön női gyártásra az egyszerű borotva. Ugyanaz a márka, azonos a pengék kiképzése, mindenben megegyezik, csak két dologban nem: kék helyett rózsaszínű a nyele, és több az ára!
Számomra ez nagyon érdekes volt. Szerintem sokkal érdekesebb tud lenni, ha más országban élő 'átlagemberek' (bocsi, hogy így fejezem ki magam), mint mi is itt, mesélnek kinti helyzetről, hogy onnan hogyan látjátok a világot, mint az újságokból értesülve megtudni... [számomra érthetőbb is, mint néhány tudományos esszé... :)]
Nem mondhatnám, hogy "szép" napom volt! Képzeljétek itt nálunk a buszmegállóban meghalt valaki. 10:30 körül, amikor arra jártam már ott feküdt, letakarva fekete fóliával, és egy rendőrautó állt mellette. Amikor felszálltam a buszra, ott mondta valaki, hogy már reggel 1/2 6!!!! óta van ott a szerencsétlen, és nem szállítják el!!!!!
Fozés kozben hallagattam tegnap este a TV-ben egy riportot. Arrol beszéltek, hogy az autogumikat gyàrto Continental bezàrta itt Franciaorszàgban egyik uzemét 1120 alkalmazottal. Ugyanez a cég Hannoverben is kitett az utcàra ezer embert. A munkàsok sirnak, tuntetnek.. Ami érdekes, hogy ugyanez a Continental cég most adott àt Temesvàron egy 380 millio euroba kerulo beruhàzàst. A gyàrkapuba, mint régen nàlunk egy egész lista van arrol, milyen munkàsokat keresnek. Egy autogumi elkészitési àra itt 4 euro, 9 euro helyett a Franciàknàl. A temesvàri munkàsok fizetése 250 euro, a franciàké 1200. A vicc az, hogy ebben az egészben mindenki vesztes: A francia, német munkàsok elvesztették a munkàjukat, a munkanélkuli segely sokba kerul, nincs adobevétel, ezek az emberek nem vàsàrolnak. A Temesvàri munkàsok is vesztesek, ilyen fizetés mellett, mindenféle érdekképviselet nélkul dolgoznak, tudvàn, ha nagyobb fizetést kérnek, a cég megy tovàbb az àzsiai olcsobb orszàgokba. Es végul a befektetok is vesztesek , hiszen elvesztették potenciàlis vevoiket. Hiàba termelnek olcsobban tobb autogumit, senkinek nincs pénze autot venni. Jajj!
Hat a tulzagyvàlàsban én is bajnok vagyok! Ezt még hozzàteszem, utàna igérem nem okoskodom tovàbb!
Persze hogy minden orszàgnak, népnek, idoszaknak vannak tudos és kevésbé tudos emberei, akik ezekre a katasztrofàlis dolgokra figyelmeztetnek minket. Most jelent meg itt franciaorszàgban Albert Jacquard 84 éves elismert tudos, humanista, genetikus konyve ugyanezekrol a gondokrol. A konyv cimében kérdezi: Megkezdodott a visszaszàmlàlàs? Amikor elkezdtem a Google-ban keresni tobb szàzezer ilyen cikk nyilt ki., Sok gagyi dolog igaz, de tudosok értekezései is a vilàg minden tàjàrol. Igen, igazad van, ha tényleg ennyire vészes a helyzet, akkor miért nem tudunk rola? Miért nem fognak ossze ezek a tudos tudosok? Lehet hogy még mi komolytalan kisemberek is tehetunk valamit!
Lehet, hogy túlzagyváltam, és nem gondoltam át rendesen mindent, mielőtt írtam.... Biztosan máshol is tudnak, és próbálnak tenni valamit, csak én nem tudok róla... nem szabad nekem komoly dolgokról írni, mert komolytalan vagyok hozzá :)
Bocsi, hogy eddig elég figyelmetlenül csak vitáztam össze-vissza lényegtelen dolgokról és nem figyeltem fel, de rossz kedvű vagy? Elég furák a reakcióid ma... Kedvcsinálónak :)))
Deep Purple vs. Mike Oldfield (plágium?) témában az jutott eszembe, hogy talán emlékszel az Omega vs. Scorpions--> Gyöngyhajú lány dallamát átvetteék az Omega engedélyével...akár hasonló megoldás is lehetséges az említett esetben...
Látod, engem sokszor a pazarlás ilyetén formája zavar. Nincs összhang, nincs 'tervgazdálkodás'. Magánbefektetők építik rakásra az irodaházakat (nem csak...), átcsábítják a bérlőket (jobb konstrukciókkal), és gyönyörű 'kristálypaloták' válnak az enyészeté, mert előbb-utóbb kifogy a kereslet...(és nem feltétlenül a vállalkozások csökkenése miatt). Ezek tudom, hogy apróságok. Viszont épp erre vonatkozólag olvastam korábban, hogy a szabad piac nem az egyensúlyra törekszik, hanem az egyéni érdek szerint a tőkehalmozás addig tart, amíg teljesen felborul a kereslet-kínálat egyensúlyrendszere...