egy részével egyetértek, de pont azért léceltem le más topicról, mert nagyon elfajult ez a "hogy is kéne kinéznie egy normális embernek" szöveg. én feketében járok, nem csak azért mert cure-os vagyok, hanem mert az tetszik és jól áll. a belső világom, a gondolataim sötétek és pesszimisták. az már csak plussz, hogy cure-t és joy division-t hallgatok.
egyébként nem érdekel, ha valaki mindig úgy öltözik ahogy a kedvence. nem nézek le senkit azért, mert feketében jár és nem grufti, vagy cure-os, de nem jár feketében. morrissey mondta: "azért járok feketében, mert fekete a lelkem."
Tx, a női nem megvédéséért, sem időm, sem hangulatom nem volt leteremteni gallup barátunkat emiatt...
Hm, "kjúros lánynak", illetve "kjúros barátnőnek" spec engem is tituláltak már. De nem a kinézetem miatt, csak mert tudták rólam közeli ismerőseim, hogy sokat hallgatom. Egyébként elmenne mellettem mindahányatok az utcán anélkül, hogy észrevenné rajtam :)))
Persze koncerten túpiroztunk és arcrajzoltunk is, de ez nem a mindennapok:))
Spec 2 évvel ezelőtt a szigeten félig kékre festett hajjal mászkáltam ;o)) Mert a sziget, meg a bulik azért is vannak, hogy kicsit ne olyanok legyünk, mint a mindennapokban. Szerintem:))
Ennek ellenére látok utcán néha fiúkat és lányokat, akiken vélem felfedezni az apró jeleket. Hajviselet, ruha:)) S mosolygok olykor:)) És azt mondom magamban, talán ugyanazt a zenét szereti, és talán "Kjúros":))
Kifejezett gruftikat nem látni manapság, vagy ha igen, elképzelhető, hogy HIM rajongó vagy valami hasonló:))
Összefoglalva szerintem a cure érzés bennünk van:)) Nem külsőség, nem elsősorban az. Szerintem:))
Gallup: nagyon tetszett amit irtal (1721), az viszont nem jon be ahogy a `gyengebb nem'-rol ertekezel. Ha poen is, alti suli also tagozat. Egy: a lanyok nem definicio szerint vannak az amobak/barbiebabak szellemi szinjen ha ott is van nemelyik. Ketto: olvassak es irnak is a topicban es meglehet, hogy nem jon be nekik ez a vaker. Got it, man? Ha a te koreidben olyan csajeszok mozognak, akikrol igy kek irni, esetleg meg be is jon nekik, oszinten sajnallak. Respect.
A Szigeten lesz Ozric Tentacles is, ami JO. Gyertek ra. Space rock, a Korai Oromre szvsz hatassal kellett, hogy legyen.
Ja, vilagositson mer fel valaki, hogy mi az a `Cure lany'? Olyan fekete meg pokhalo van rajta meg full csipkekesztyu (szal grufti)? Vagy eleg, hogy szereti a Cure-t? Mindenkinek szive joga, nekem spec nem tetszik a jelmezverseny (egy bizonyos eletkor folott). Ki is leszek nezve a koncertrol, pedig a szamokat ismerem. Helyen van ez igy?
Robert is jokat derul rajta, hogy egyesek jobban hasonlitanak ra, mint sajat maga.
De most tenyleg, szvsz nem csak ugy lehet azonosulni egy zenevel (ugy is lehet persze, de attol miert lesz valaki `jobb rajongo'). Bocs, ha valakit megbantottam. Csak vicces amikor az antidivatbol divat lesz es az `egyeniseg' ugy nez ki mint 100 000 masik csak ez egy szukebb kor, mint a mainstream.
puszi /mrs!!/ cure lány.
mondani nem mondtam, de írtam hogy gyere át, ammán igaz.
szóval vannak új emberek ami nagyon jó. még a végén többen leszünk mint a Viktor nagygyűlésén.
sziasztok!
hát én úgymond új vagyok.
régóta irogatok csak nem ide,meg egy kis időre el is tűntem.a diakszigeten próbálom felhozni acure fórumot ahol gallup azt mondta jöjjek át.így ha befogadtok és elfogadtok,átjövök.
:):)
én is régóta szeretem a cure(4 éves korm óta.)szóval nem avgyok oyan öreg.
nem tom mit mondhatnék még.a többi rajtatok múlik.
tényleg jöttök a freeportba?
üdv.molko
sziasztok!hát én úgymond új vagyok.
régóta irogatok csak nem ide,meg egy kis időre el is tűntem.a diakszigeten próbálom felhozni acure fórumot ahol gallup azt mondta jöjjek át.így ha befogadtok és elfogadtok,átjövök.
:):)
én is régóta szeretem a cure(4 éves korm óta.)szóval nem avgyok oyan öreg.
nem tom mit mondhatnék még.a többi rajtatok múlik.
tényleg jöttök a freeportba?
üdv.molko
Ez a koncertlista nem csak az én kívánságlistám, hanem belevettem a Ti kedvenceiteket is (Faith számok), meg a valószínű dalokat is (Dream Touros nyitány)
Cure in the Hungarian press:
"In the hungarian newspaper called 'Blikk' of the 10th may is a huge 2 sites long ad' about the Sziget Fesztival, and there is a nice photo of the CURE from the 96 era. Also they were mentioned as 'the biggest stars!!!' and under the photo was written: ' The legendary The Cure will play in main-time'. "
az szar...
vaku nélkül sem érünk sokat,meg vakuvel se.
gondolom, hogy a bécsi 5 méterhez képest itt lehet min. 20-al számolni.
na de mindegy, Waters majd minden híithűvel megosztja szépséges fotoit, igaz zsurnaliszta?
a 9 órás nagykoncertek rendre fél tíz előtt kicsivel kezdődnek el (pl tavaly Placebon is így volt, 9-kor még javában integetett Sub Bass Szabi Monster)
jó ez a lista (bár egyik kedvencem, a Close To Me hiányzik róla, igaz, az nem is lesz...), csak éppen szép álom, hogy ilyen sok szám lesz...
szigetes hagyományoknak megfelelően max másfél óra koncert lesz, 21-től 21:30ig átszerelés, 23:00-kor vége, mert morcos lesz a polgármester...szóval másfél óra zene.
emberfia van a három megtermett legény. az asszony meg amit találunk. gyanítom h feketehajú lesz ottan elég. :ß
meg söndisznó. aztán tüskebog, moly valamint repkény hogy telemegy a szád vele!! allig várom már. a förödés hollesz még nemtom ez mostjutott csak eszembe, bár két nap nem nap. mármint ijjen körülményok között, mert a luxus az más ugye. maj szedek neked zuhanyrúzsát hakell.
nüm. úgy megyünk h odavonatozunk a börzsöny hegy lábához azta fölmegyünk rája és ahol az écaka meglep, ottn rögvest elalszunk. kell hozzá sátor, mert lehet h nem lesz ott semmi ház v hasonló ahol az écaka meglep.
ijjen jó lsz ez. eddig vagyunk hárman, túravezetőnk tapasztalt hegymászó, van kutyája, labrador, etc.
Egyre kevesebben vagyunk…a ’80as évek – amiben volt ’szerencsém’ élni – a Cure virágkora , mára végleg elmúlt. A Cure zenéje a polgári jólét egyre inkább „sokrétű”, és ugyanakkor degradáló egyenprogramjai /tv, hambi, pláza, video-öldöklés, meg ilyenek/ mellett ez a zene már nem fér bele a keretbe.
A mai fiatalság pedig nem veszi a fáradságot, hogy valami olyasmit hallgasson, ami értéket képvisel. Roberték 25 éve nyomják az ipart, és talán van még pár év, amíg itt lesznek nekünk ebben az átkozott világban, amely mostanra teljesen szétforgácsolódott. Sokat nyom a latban az is, hogy manapság sokkal könnyebb mindenhez hozzájutni-merthát ugyan honnan tudná egy mai tízenéves, hogy jómagammal együtt mások is azért vettek meg egy egy vacak nyálcsurgató tiniújságot, mert egy 8 négyzetcentis írás és talán kép lapult egy oldalán…
Ehelyett van Internet, van rajta vagy 500 Cure weblap /majdnem minden követőnek lesz már lassanJ/, van vagy 400 koncert /csak idő, türelem, és pénz kérdés letölteni/, több ezer fotó, kép, és minden mit az ember zúzája csak csípne……
Bejött a Cure a meleg, fűtött lakásba, ki sem kell mozdulni érte se egy sörözőbe a haverokhoz, se elruccanni egy közeli város hasonszűrű egyedeihez. Csak kell egy telefon vonal, meg kisebb kiegészítők…azt kész.
Valahogy ez már nem az igazi…
A zenéjük visszahúzódása, a bugyrok mélyebbé válása több okra vezethető vissza: a mai generáció nem igényel különösebben tartalmas zenét. A 80/90es évek fordulója nem technikailag, de inkább mentálisan, és elvárásokban-reményben volt több a mostani éveknél. Emlékszem az értékrendek is csak máshogy néztek ki…
A médiát most nem is említem, mert a hányinger fog el. / A rendkívül szánalmas kapu-csínótól a boross bors őrvezetőn át a ’láger rádió’ a nap slágere: „odaégett a tököm a farmeromhoz’-ig nekem qrva mindegy mit adnak…/
És maga a Cure is tehet valamit arról, hogy a bázisuk megcsappant. A ’Disintegration’ után az együttes nem találta a ritmusát, gondolkodás-szünetek /alkotói válságJ / , aztán amikor a leginkább oda kellett volna állni a világ elé egy új lemezzel /leginkább 1990/91/ akkor nem jött ki, csak egy mixelt , meg egy élő anyag.
Ott kellett volna tartani a frontot, és nem átadni a közönséget a semmitmondó piacot képviselőknek…
1992-ben aztán kijött a Wish, amely messze nem nevezhető a Disintegration nagy-nagy utódjának, semmilyen szempontból.
És aztán megint csak élő lemezek, mindjárt kettő. És a 96-os WMS-ben már minden befolyt, ami csak Robert füléhez elért.
Akkor a „régi követők” egy része fanyalgott, mások meg lenyelték élvezettel a pirulát. Én sezmély szerint egyik oldalon sem vagyok, mert még mindig vannak jó ötleteik. De ez a mai brancs már soha nem lesz, és nem lehet olyan mint 89-ben. Kész, ebbe nékem is meg mindenkinek be ’kék’ nyugodni. Ez van.
A jövő????????
Vagyunk, leszünk, és majd talán emlékeznünk is kell, ha más nem lesz.