Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Persze, időnként felbukkan ez a téma... Az ilyesmin semmi szégyellnivaló nincs. Egy képzőművész ismerősöm szerint elő utóbb mindenki megtalálja a maga szappanoperáját, és ez a zenében is így van.
Egyébként meg igazán nagyon rendesek vagytok. :)))
Mennyivel kezdte korábban, mint ahogy odaértem; azaz mennyiről maradtam le?
Szinte semmiről nem maradtál le.
Illetve volt-e bemutatás?
Volt (erről maradtál le :): jövőkutatónak aposztrofálták, ami ellen ő hevesen tiltakozott.
Tudod-e ki volt az (talán prof.) aki a végén kioktatta?
Nem. Egy (mellettem ülő) munkatársamoon kívül egyedül (az újabban gazdaságfizikával is foglalkozó) Kertész János profot ismertem a jelenlevők közül, azt hiszem, ő mondta a gólyás példát.
"Tölgyessy Péter politológus a szombati Népszavának azt mondta, hogy Bokros Lajos inkább víziót kínáló próféta, mint közgazdász"
De jó volt ezt olvasni ma az indexen. Ehhez hasonlót én hetekkel ezelött mondtam a pikolaj topikban, rám is ugrottak :o)
Ha jól meggondoljuk ez azért nagyon durva állítás a mélyben. Én Bokros helyében nagyon komoly önvizsgálatot tartanék, és elszégyellném magam az igazságtartalom arányában.
Amit elfelejtettem, és érdemesnek tartanék még megemlítésre, hogy már nem csak 'peak oil'ról volt szó, hanem 'peak uránról' is... Szerinte, mire megépülne Pakson az új blokk, már kifutóban lenne a használható minőségű urán, és nem lesz utánpótlás...(épp most a másik topikban is erről van szó, függetlenül)
Mennyivel kezdte korábban, mint ahogy odaértem; azaz mennyiről maradtam le? Illetve volt-e bemutatás? Tudod-e ki volt az (talán prof.) aki a végén kioktatta? Az elején ilyen jellegű bemutatkozás volt-e...
Hát, számomra ez az első H.Zs. előadás volt. És örülök, hogy épp erre sikerült elmennem, mert tetszett, hogy itt fizikusok voltak a hallgatók. Valóban illett volna jobban felkészülni a témában, ha nekik akar újat mondani. Mélyrehatóbban belemerülni... Így számomra valóban "csak" egy prófétának tűnt. Kevés valódi konkrétumot említett; az eddigi kutatásai elfogadottak, viszont a következtetései nem feltétlen helytállóak.
Valaki azt a poént sütötte el ezzel kapcsolatban, hogy a népesség csökkenésével azonos időben csökkent a gólyák száma is az országban, mégsem mondhatjuk, hogy ez azért történt, mert a gólya hozza a kisbabát.
A Hallgatóság nem magát a kutatásokat kérdőjelezte meg, hanem a levont következtetéseket, amit ráadásul túl drasztikusnak is tartottak.
Épp amiatt éreztem érdekesnek az itteni előadást, mert a hallgatóság is "szakmabeli", és másképp tudnak hozzászólni, mint egy laikus, aki eleve nem érti, nem tudja felmérni a tanulmány valóságalapját, a hivatkozásokat... Azt hiszem érdemes volt elmenni, sőt azt hiszem "ERRE" az előadásra volt érdemes elmenni/egy jó választás volt :))))
És igen, én is megismertem személyesen Erefet :))))
Voltam a HZs-n. Jó volt, bár nem sok újat mondott a TV-adáshoz meg a szentendreihez képest (n. ugyanaz a PPP volt). Aszittem, fizikusoknak mélyebben szántó lesz. Érdemes volt mégis elmenni, mert személyesen is találkoztam Foenivel. :)
Jajj dehogy kell titkolni bàrmit amit szeretsz ! Ràadàsul szerintem is teljesen jo ! Tul jo a franciàknak! Csunya dolog tolem, de szerintem az àtlag francia sznob és eléggé korlàtolt. (a férjem a kivétel, aki erositi a szabàlyt.) Az is nevetségesn, hogy egy sztàrmusorban fellépett Julien Doré kell ahhoz, hogy ujra beszéljenek Alizée-rol! Most hogy màr nemzetkozileg elismert, ezek az ostoba franciàk tart karokkal vàrjàk haza..
>>>Én nagy Alizée-fanatikus vagyok, bár lehet, hogy ezt titkolnom kéne.
Tiszta lökött vagy. Miért kéne bármi ilyet titkolnod?! Ráadásul épp te, amikoris a zene lényege, hogy hallgassuk, és hogy érzelmeket csaljon ki belőlünk, hogy jobb legyen tőle a közérzetünk. És bármi, ami felvidít, és jobbá teszi a napunkat, az igenis jó dolog, és felvállalható. Nincs vállalható, és cikis zene, csak ZENE van, amit szeretünk.
Az jutott eszembe, egyetemen volt egy tankörtársam, aki nem bírta elviselni, ha olvasás közben beleolvastam a könyvébe/újságjába. Azt mondta, szívesen odaadja, de amikor olvas, más ne olvasson bele, mert olyan, mintha a lelkébe nézne. Nem tudom, érthető-e, én akkor teljesen megértettem őt, sőt igazat is adtam neki. Akkor beszélgettünk el azon, hogy számomra az egyik legintimebb dolog hanglemezt venni. Amikor zenét veszek a boltban, a lelkemet mutatom meg az embereknek...Leginkább azt utáltam, ha ajándékba kellett vennem zenét, más ízlésének valót, olyat amit én nem szeretek...azt méginkább szégyelltem.
Az egy link volt, be kell másolni copy-paste-tel a böngészőbe.
De itt van direktben is: http://www.megaupload.com/?d=V25QHKOM
A válasz kitünő...:o) Amúgy nem is olyan régen elég sok anyagot beszúrtam vele kapcsolatban ide a topikba. Én nagy Alizée-fanatikus vagyok, bár lehet, hogy ezt titkolnom kéne. :o) A mexikóiakkal együtt, akik at After Cryingért is megőrültek. :o))
Alizée Jacotey, egy francia énekesno, szuletett 1984-ben Ajaccion. Egy dala volt « tube » 2000-ben : Moi... Lolita. Most Mexicoban concertezik. Miért szereted ? (nem tudtam kinyitni amit kuldtél, de szerintem én vagyok az ugyetlen)
Csak egy pillanatra ugrottam be, megyek vissza gályázni.
Az Alizée-topikban volt olyan rendes egy srác, hogy pár megamixet felnyomott, letölthetőre: 40MB erejéig. Van benne egy Alizée En Concert 20 perces eszencia, ami szerintem nagyon jó kedvcsináló, illetve kikukázó, ha valakinek nem jön be az egész. Ezek rendesen csak az eredeti számok némi vágásokkal, nem pedig tucctuccolások.
Ah, ilyen màr tavaly is volt. De szerintem 20h30-21h30. Azt mondja a WWF, hogy 2009 egy fontos év, most talàljàk ki a vilàg politikusai, hogyan kuzdjenek a FOLD felmelegedése ellen ! Allitolag legalàbb 1000 vàrosban szeretnék ha szimbolikusan leoltanànk a villanyt. (Ez kb. 1 milliàrd embert jelentene!) Nem a leoltott, és a nem elfogyasztott energia a fontos, hanem az, hogy tudjuk, hogy tennunk kell valamit! Belgiumban példàul leoltjàk majd az osszes kivilàgitàst! Ami nagy szo, tudni kell, hogy ez az egyetlen orszàg a vilàgon, ahol még az autopàlyàk is kivilàgitva vàrjàk az autokat! Franciaorszàgban még semmit nem beszélnek rola, az Olaszok meg cinikusak. En is leoltok majd mindent, bizvàn abban, hogy a PC-ém jol feltoltotte magàt elotte, és kibirja ezt az oràt plus energia nélkul!