Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 1 9025

Én nem hiszek Einstennek. Én Jézusnak hiszek.

Előzmény: szuperfizikus (9024)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9024

Szintén nagyon érdekes kérdés, hogy Einstein hogyan értelmezte a Michelson-Morley kísérlet negatív eredményét.

Először (1905-ben) azt a következtetést vonta le, hogy ha a kísérlettel nem sikerült kimutatni az étert, akkor éter nem létezik. 

De később (1920) meg éppen ellentétes következtetésre jutott: "a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény..."

Vagyis felülbírálta a "nincs éter" álláspontját, és azt mondta, hogy mégis van éter.

Mi ezzel a nagy probléma?

Hát az, hogy így a Michelson-Morley kísérlet negatív eredményére más magyarázatot kellett volna találnia. De Einsteinnek nem volt más magyarázata. És a relativistáknak ma sincsen elfogadható logikus magyarázatuk. Csak ismételgetik tovább azt a hibás (nincs fényközeg) magyarázatot, amelyben már maga Einstein sem hitt bölcsebb korában. 

Előzmény: szuperfizikus (9022)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 2 9023

Mennyit fizetsz?

Előzmény: szuperfizikus (9022)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9022

Mennyit kapsz az ilyen beírások darabjáért?

Előzmény: gyongyom bokretam (9021)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 1 9021

Szerintem az éter egyszerű csillagpor lehet.

Előzmény: szuperfizikus (9020)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9020

Egy nagyon érdekes kérdés, hogy vajon mi vezette az akkori tudósokat arra a képtelenségre, hogy elvessék a fényközeg létezését. Érdemes megvizsgálni. 

A fényközeg (akkori nevén fényéter, vagy röviden csak éter), teljesen elfogadott volt a 19.-20. század fordulójáig. Mindenki tudta, hogy ha a fény elektromágneses hullám, akkor mint minden hullámnak szüksége van egy közegre, amelyben halad. Ugyanis a semmi nem hullámzik.

Vajon miért vetették el mégis a fényközeg létezését? Buták voltak? Nyilván nem.

Ennek oka a félreértelmezett tapasztalat volt. Lássuk konkrétebben!

Az étert akkoriban atomos anyagnak gondolták, levegőszerű láthatatlan gáznak. De volt egy komoly probléma. A levegő ellenállása már egy 100 km/óra sebességgel suhanó nyitott autóban is jól érzékelhető. A Föld sebessége átszámítva kb. 100 000 km/óra, így ezerszer nagyobb közeg ellenállást kellene tapasztalni a haladó Föld esetében. De semmit sem tapasztalunk.

A másik probléma, hogy a fényhullám keresztirányú (trenszverzális) rezgés, amely a tapasztalatok szerint csak igen kemény anyagokban alakul ki. A gázokban csak longitudinális hullám alakul ki, ahogyan a levegőben haladó hang példája is mutatja. 

Tehát az éternek:

- egyik oldalról nagyon ritka gáznak kellett volna lenni, amelynek észrevehetetlen a légellenállása

- másik oldalról valamiféle kemény anyagnak, amely képes a transzverzális hullámok vezetésére.

De ilyen atomos anyagot nem ismertek, és azóta sem ismerünk. 

Ez volt az egyik oka annak, hogy nemlétezőnek nyilvánították a fényközeget. 

gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9019

Nem én vagyok a tér személyesen.

Előzmény: szuperfizikus (9018)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9018

Talán te vagy a tér személyesen?

Előzmény: gyongyom bokretam (9017)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9017

Tér szerinted nem létezik, csak egy kitaláció.Én ennél többnek érzem magam.

Előzmény: szuperfizikus (9016)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9016

Úgy értettem, hogy ha majd felnősz a feladathoz, akkor megérted. 

Előzmény: gyongyom bokretam (9015)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9015

Nincs igazad. Honnan veszed , hogy én kissebb vagyok mint te?

Előzmény: szuperfizikus (9014)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9014

Játszótér, Kálvin tér, Vörös tér valóban létezik a valóságban.

De a geometriai tér csak az emberek fejében létezik.

Ne keverd össze a kettőt. 

Előzmény: gyongyom bokretam (9012)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.21 0 0 9013

E nem baja az elméletemnek, hanem erénye. 

Majd megérted, ha nagy leszel. 

Előzmény: gyongyom bokretam (9011)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.20 0 0 9012

A teret fényközegnek nevezni, semmi több,mint nagyképűség. De ha van gyereked , vagy unokád akkor pihenés képpen vidd le a gyereket a Fényközegbe hintázni. Tudod mit? Mienk a tér . Mi vagyunk a fiatalok.

Előzmény: szuperfizikus (9010)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.20 0 0 9011

Tudod mi a baj a te elméleteddel? Az hogy nem fogadod el ,hogy Tér valójában létezik.

Előzmény: szuperfizikus (9010)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.20 0 0 9010

A gravitáció talán az univerzum legfontosabb jelensége, mert szinte mindenben szerepet játszik. 

Nem léteznének a bolygók, a Nap, a csillagok, vagyis semmiféle égitest nem létezhetne gravitáció nélkül. De maga a földi élet sem létezhetne gravitáció nélkül. 

Ennek ellenére ma sincs egy helytálló kerek elmélete a gravitációnak. 

Newton elméletével az a baj, hogy nem vette számításba a gravitációs hatás véges terjedési sebességét. 

Einstein elméletével még nagyobb bajok vannak, mert szerinte gravitációs erő, és gravitációs mező nem is létezik, csak téridő geometria.

Ezek helyett javaslok én egy merőben új elméletet, amelynek az elnevezése: "A garvitáció mezőelmélete."

Ez már figyelembe veszi a gravitációs hatás véges terjedési sebességét, és (a mai rossz felfogással ellentétben) valóságosan létező erőnek tekinti a gravitációs erőt, amelyet az égitestek által létrehozott gravitációs mező közvetít az egyik égitesttől a másikig. 

Előzmény: szuperfizikus (9003)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9009

Ennek örülök.

Előzmény: gyongyom bokretam (9008)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9008

Meg.

szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9007

"Azt állitja, Hogy három könyve már készen van , és hogy majd mi is olvashatjuk. Hol lesz kapható?"

A könyvesboltokban lesz kapható, de én is szívesen küldök, ha már nyomtatásban is megjelent.

Azonkívül kapható lesz elektronikus formában is a neten. 

De szándékomban áll az egyiket hangoskönyvként is kiadni. 

De ide is kiteszem majd, ha nem is az egész könyvet, de egy rövid ízelítőt mindenképpen. 

Meg vagy elégedve?

Előzmény: gyongyom bokretam (9004)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9006

Igen, de nem a semmiből.

Mindennek van előzménye.

Előzmény: gyongyom bokretam (9005)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9005

Ez a három mondat a te könyvedben van? Te vagy a szülőagya?

Előzmény: szuperfizikus (9003)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9004

A szuperfizikus azt a topikot viszi amit ő állitott fel.Ön magát és a topiklakókat kérdezgeti , hogy milyen elméletet állitson fel.Azt állitja, Hogy három könyve már készen van , és hogy majd mi is olvashatjuk.Hol lesz kapható?Remélem , hogy nem erre a forumra akarja feltenni. Nekem nem válaszolt a könyvével kapcsolatban, Hanem elkezdett begépelni.

Előzmény: újszuper (9002)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9003

Nézzük meg pl. a gravitáció kérdéskörét!

Az einsteini gravitációs elmélettel az a probléma, hogy nem ismeri el a gravitációs erő létezését, hanem megpróbálja a misztikus téridő geometriájára visszavezetni a gravitációt. 

Mivel ez az elmélet nem alkalmas a gravitáció jelenségének helyes leírására, ezért egy teljesen új alapokra helyezett gravitációelméletre van szükség. Ennek kiindulási alapja a következő:

1. A gravitáció valóságosan létező fizikai jelenség, amelyet nem lehet geometriára visszavezetni 

2. A gravitáció közelhatással működik, a testek közötti vonzóerőt a gravitáció mező közvetíti

3. A közelhatás miatt a gravitációs hatás nem lehet végtelen sebességű, hanem véges értéknek kell lenni.

Ezeken az alapelveken lehet felépíteni a gravitáció új elméletét. 

Ez már nagyrészt el is készült. Elnevezése: GRAFIT. (Gravitational Field Theory)

Ez a Szuperfizika egyik fejezete. 

újszuper Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9002

Jól bemutattad, hogy ez egy puszta kiátkozó kiáltvány. Egy kinyilatkoztatás, egy hitszónoklat. Nincs benne egyetlen szó, egyetlen konkrétum se  a valódi fizika, se a prédikátor "újfizikájának működéséről".

Pedig ezeket kellene elmondanod.

Előzmény: szuperfizikus (9001)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 9001

Van akinek annyira gyenge a felfogása, hogy sajnos meg kell ismételni:

A Szuperfizika több újdonságot fog hozni:

- A fotonok a szemétdombra kerülnek, megszűnik a fény kettős természete, és felváltja a szakaszos hullámelmélet.

- Szintén szemétdombra kerül a gravitációnak a "téridő" geometrián alapuló elmélete.

- Új életre kel a gravitációs optika, amely több olyan csillagászati kérdésre ad válasz, amelyet a mai hibás elméletek nem képesek megválaszolni.  

- Ablakot nyit egy teljesen ismeretlen világra, a fénysebesség feletti jelenségek világára.

Ha valakinek kérdése van, tegye fel bátran. 

újszuper Creative Commons License 2023.06.19 0 2 9000

"Ha legalább annyi figyelmet fordítanál a Szuperfizika megértésére, mint a hibák keresésére, akkor már régen tudnád, hogy miről szól."

Ugyan hogyan?

Te még soha semmit nem mondtál el itt a szuperfizikád működéséről.

Csak a fizikát és a fizikusokat ócsároltad, hogy kiket és miket kell szemétre dobni.

Ez így legfeljebb egy kiátkozó szónoklat, ami nem az értelemre akar hatni, hanem az indulatokra.

Előzmény: szuperfizikus (8999)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 8999

Nem vagyok megsértődve, jó hogy szóltál. 

Így biztosan nem marad a szövegben a nem létező feketelyuk. 

Köszi. 

Előzmény: Fat old Sun (8996)
szuperfizikus Creative Commons License 2023.06.19 0 0 8998

Látom figyelsz a legapróbb ellentmondásra is. Csak véletlenül keveredett oda egy feketelyuk.  ;)

Érdekes, hogy a relativitáselmélet ordító ellentmondásait meg nem veszed észre.

Ebből látszik, hogy elvakult relativista vagy. 

Ha legalább annyi figyelmet fordítanál a Szuperfizika megértésére, mint a hibák keresésére, akkor már régen tudnád, hogy miről szól. Nem is akarod tudni. De nem is neked szól. 

Te már a kihalókhoz tartozol. 

Előzmény: Fat old Sun (8996)
újszuper Creative Commons License 2023.06.19 0 0 8997

"Ezzel imitálják a munkát."

A munkát te imitálod, amikor a nemlétező könyveidről szónokolsz.

"Semmit nem látnak, . . . azok nem fényképek, hanem rajzolt ábrák."

Hazudsz!

Látjuk a nem látható, de hatalmas tömegű égitestek gravitációs hatásait, például a lencsehatásukat. Aztán látjuk bizonyos nem látható, mégis óriási vonzóerőt mutató égitestek körül keringő csillagok gyors mozgásait. Látjuk egyes csillagok hirtelen hatalmas felvillanásait, amelyek rövid időre erősebbek egész galaxisuk fényénél, majd  teljesen láthatatlanná válnak. És látjuk a láthatatlan égitestekbe bespirálozó anyag fényét is, ahogy kis helyre összesűrűsödve felizzanak a belső súrlódástól.

Előzmény: szuperfizikus (8995)
Fat old Sun Creative Commons License 2023.06.19 -1 2 8996

Legtöbb esetben a gravitációs lencsét létrehozó kis méretű mégis nagy tömegű égitestek (barna törpék, neutroncsillagok, fekete lyukak)

Fekete lyukak nincsenek. Ezt csak kitalálták a csillagászok.

Az óránként változó bohócfizikát láthatjuk közelről. Aztán meg vagy sértődve, ha megmutatom, hol a helyed, szuperbohóc.

Előzmény: szuperfizikus (8995)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!