Hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Ökotárs Alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap gyakorlatával kapcsolatban – írta a Magyar Hírlap az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján.
Felejtsd már el ezt a Gyurcsányék fasságot! A szocikon belül legalább két (egymással is marakodó) bagázs van a mai napig is aki jobban gyűlöli a táncművészt mint a Fideszt, a valláskárosultakat és a Jobbikot együttvéve! Ezek bárkivel szövetkeztek és bármire hajlandók voltak csak azt a szörnyeteget kicsinálják aki vissza akarta küldeni őket autófényezőnek. Gyurcsány igazából ott kúrta el végleg, hogy a sajátjainak hátat mert fordítani. (aztán stoppolhatja Klára asszony a szitahátú öltönyeit)
Akkor olyan megállapodást kell kötni a norvégokkal.
Mint már többször megjegyeztem, a topic elején sokszor be lett linkelve az Orbán kormány rendelete a megállapodás végrehajtásáról olyannyira, hogy - számomra - szokatlan módon még a hivatalosnak deklarált angol szöveg is olvasható benne, az elsőtől az utolsó betűig.
Szervezeti ábrástól, az alá-fölé rendelt kapcsolatokról, a felügyeletről, a pénzösszegekről, az országok közötti elosztás arányairól, szóval mindenről.
Nos ezt méltóztatott felrúgni annak a Magyar kormánynak, amelyik ezt a rendeletet megalkotta.
És tudod hol rúgta fel?
Pont a magyar oldali ellenőrző szerv tulajdonképpeni kiiktatásával és ráadásul a norvégokkal nem is egyeztetve (kétoldalú megállapodásnál ez ugye disznóságnak számít).
Innen indult a buli.
Ami egyrészt már lisztbefing, hisz a megállapodás dátum szerint az idén már lejárt, másrészt gáz, mert a pályázatot elnyert és még kifutó projectek anyagi támogatása még 2016-ig esedékes lett volna, ha az a volna ott nem volna.
Lázár válasza: akkor a civilek se kapjanak pénzt és felsorolt pár tizen alapítványt, amit a KEHI az ő szolga módján kardélre is hány - pedig van még azokon kívül is támogatott civil csapat, csak azok kimaradtak a Lázári listából.
Úgy, hogy amit írtál annak az ég egy világon semmi köze a jelenlegi helyzethez.
Nem vagyok jogász, és pénzügyi szakértő sem, de szerintem ez egy olyan, eredetileg norvég közpénz, amellyel kapcsolatban az érintett államok által szerződésben szavatolt módon kell gondoskodni az elosztásáról. Ilyen formán nemcsak a norvég, hanem a magyar államnak is megvan a felelőssége, hogy szigorúan arra a célra használják ezt a forrást, amire eredetileg szánták, tehát pl ne lehessen bujtatott módon terrorszervezetet, vagy épp politikai formációkat támogatni belőle, ezzel gyakorlatilag kívülről a magyar viszonyokat átírva adott esetben átírni a hazai pártpreferenciákat.
Az Ökotárs Alapítvány mint "civil szervezet" valójában közfeladatot ellátó szervként közpénzt oszt szét, így az ezzel a tevékenységgel kapcsolatos adatok a hatályos magyar jogszabályok szerint közérdekből nyilvánosak,
a norvégok által folyósított pénz, mióta közpénz???
Nézd, én ami betűből van, azt elolvasom és lehet, hogy sok krimit, meg sci-fit is olvastam, de
nekem:
Már az a tökkelütött Mártiriusz is azt bizonyítja, hogy a fidesz keze hónaljig benne volt a buliban.
Indoklás:
Szóval a történet szerint Mártiriusz barátunk a nagygyűlés végén a tök biztonságos útvonalon haza terelgeti a családját, gondolom, otthon ránéz a TV-re, hogy hogyan is áll a bál, aztán - bár már volt lovasroham, meg durrognak a könnygázok - vissza megy, hogy saját szügyileg vessen véget valaminek.
Na már most - megint csak szerintem - ilyen hülye ember még politikusban sincs, hacsak nincs meggyőződve arról, hogy az egész a meghatározott forgatókönyv szerint zajlik és a kiosztott szerepek szerint a szigorú tekintetére és a buszbérletére a rendőrség kullogva visszavonul.
Mégegyszer: még a Dugonics Titusz is hirtelen felindultságában vitte a földre a törököt és nem közel egy órás megfontolás után.
Szóval - és hangsúlyozottan én - meg vagyok győződve arról, hogy a szerencsétlen megcsinálta a tervezett színpadi belépőjét, csak addigra kicsit átrendezték a darabot.
Mindez persze valszeg az én sokat olvasott fantáziám szüleménye.
A Gyurcsányéknak sosem volt taktikai érzékük. Rengeteg feladott labda volt, nem vették észre, vagy szartak rá. Gondolom az örök győztes elvarázsolt homályában tetszelegtek, csak azt nem látták, amit mindenki, hogy bukta lesz. Hát, így jártak. Legyen ez tanulság a Fidesznek ... vagyis inkább ne legyen!
Az irányítás túlzás. De azt tudjuk jól, hogy a Fidesz tisztában volt az eseményekkel, és tudatosan hagyták a nagygyűlés utána a másik három irány mellett a Deák tér felé is távozni az embereket, számolva a lehetőséggel és kihasználva saját céljaikra is. Orbán a híd felé távozott a páncélozott BMW-vel, a gyűlés után pedig nem zárták le a lehető legegyszerűbb és legtermészetesebb módon a Deák téri irányt, holott tudták, hogy arra rendőrség, könnygáz és miegyéb volt.
Az Európai Bizottság nem avatkozhat közbe a Magyarországon civil szervezeteknél tartott rendőri akciók ügyében, és kommentárt sem fűzhet hozzájuk – jelentette Cezary Lewanowicz bizottsági szóvivőre hivatkozva az EUobserver uniós ügyekkel foglalkozó hírportál.
„Ebben a konkrét ügyben nem tehetünk konkrét állásfoglalást” – idézi Lewanowiczot a híroldal. A lap szerint Brüsszel mossa kezeit, aminek oka, hogy a kérdéses civil szervezeteket nem uniós, hanem norvég pénzekből finanszírozzák.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hűtlen kezelés, valamint jogosulatlan pénzügyi tevékenység elkövetésének gyanúja miatt indított eljárás keretében hétfő reggel házkutatást tartott a Norvég Civil Támogatási Alap forrásait koordináló Ökotárs Alapítvány budapesti irodájában, és iratokat, számítástechnikai adatokat foglalt le. Aznap délben nyomozók jelentek meg a pályázati programot lebonyolító konzorcium egy másik tagjának, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért Alapítványnak (DemNet) az irodájánál is. Norvégia szerint a fellépés teljesen elfogadhatatlan, a nyomozóiroda viszont közölte: a művelet sem túlzó, sem demonstratív, sem megfélemlítő jellegű nem volt.
Mikor például a Hisztikét ideggázzal fújták le, meg ücsörögtek a téren és egy párat begyűjtöttek közülük, de ott sehol sem kötöttek el tankot, dobáltak kockaköveket, gyújtogattak autókat, építettek barikádokat az építési állványból, szaladgáltak fel és alá a Blaha és az Erzsébet híd között és hasonlók.
Valamint te valami nagy menetelést említettél.
Igen, rá egy évre volt ilyen, ahol mindkét fél be is tartotta a játékszabályokat.
Nem a képek a lényeg, és még csak nem is a megkérdőjelezhetetlen hitelesség szent grálját kaptad meg. Mindössze nem tudtál akkoriban más megmozdulásról. Pedig volt.
Csak azokat a rendőrség profi módon kezelte. hagyta had menjen ki a gőz, a provokátorokat szépen csendben távol tartotta, majd elfáradtak a legények és adrenalin szint híján hazamentek.
Vagy az olyan mondatok mint az azt is beszélik.... Lehet, hogy... Azt mondják... Azt írták az újságban...
Ez bőven benne van a vélemény nyilvánítás szabadságában. Én mondhatom hogy a patás hülye, az vélemény, de ha elmeorvosként nyilatkozom, akkor ezt valamivel konkretizálnom is kellene.....
mellesleg... patás szőlőügye erkölcstelen disznóság volt. Teljesen másért, teljesen személyes okból, (mégha ez nem is közvetlenül engem érintett)
Te bizonyára nagyon haragszol rám, halálra akarsz röhögtetni.
Megnyitottam a linket és ami egyből a szemembe ötlött, a patakvéres, de patyolat tiszta ruházatú áldozatok képe volt.
Kérlek, ne tedd ezt velem!
Az oldalam, a rekeszizmom, a képernyőm, minden oda van.
Nem tudsz valami komolyat?
Például:
Hogy azóta se a Kövér, se az Orbán, se a Pintér még csak nem is emlegeti a témát, pedig a Pintér a kéthetenkénti rendcsinálása közben igazán megkérdezhetné barátját és üzlettársát, hogy "Te öreg! Hogy is volt az a buli?"
Minek?
Hisz pontosan tudja, valszeg benne volt a szervezésben.
A Demetert gyorsan eldugták, azóta se hír se hamv, egyedül a Morvai Hisztike kiabált még egy darabig, aztán - gondolom - őt is kiokosították.
Főleg, hogy a tankelkötő gárda egyenruhában jelent meg a tárgyalásán.
Mi zujs a Budaházy szabadlegényeiről, no és a Toroczkairól?
Akkora a csönd, hogy az már kiabál.
Elqrták eléggé ezt a fijjug, a Gyurcsányék meg hülyék voltak és nem csapták le sorra a feladott labdákat.
Ėn ott voltam, amikor polt kimentett csicskákat a bíró karmai közül."
Ühüm...
Berkecz Mária esetében ugye a Bíróság mondta ki a bűncselekmény hiányában a felmentést. Méghozzá Gyurcsány ferenc országlása alatt (2006-ban).
Egyébként érdekes, hogy a Gyurcsány Ferenc tulajdonában lévő Perfect Audit által ötmillió forintért készített nyolcvanoldalas anyag vélekedéseire alapozták a feljelentést.
szóval, hogyanis mentette ki Berkeczet a bíró karmai közül??
"Az a balhé fidesz áldással (és megkockáztatom: irányítással) ment elejétől végig bele az éjszakai Erzsébet hídi barrikádosdiig.
Másnapra már nem volt ukáz, jöhettek az utcaseprők eltakarítani a romokat és az élet ment tovább."
Hitbéli dolgokkal nem is érdemes vitatkozni. nem is fogom állítani hogy a nap foltos, és a jupiter körül kis holdacskák vannak. Úgysem néznél bele a távcsőbe....
Hadd csinálják! Maguk alatt vágják a fát. Nehogy azt higgyék elvakultságukban, hogy az a 44% támogató is mind egyetért az ilyen sztálinista-hitlerista intézkedésekkel.