Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Köszönom a kimerítő választ.Valaki linkelt be egy pv-s oldalt ott nagyon sok féle mozdonyt soroltak fel fotóval együtt.Engem nem csak az előre érdekel(bár most vettem még egy készletet),hanem a többi pv-s vonat is.Ehhez a 3 mozdonyhoz van most már 5db PV3-as és 2db PV2-es kocsim utóbbi a posta vagon.Ezeket némi felújítás után lehet is használni.
Azt nem tudom milyen festékkel kellene javítani rajtuk,mert szeretnén eredeti állapotban helyre állítani őket.
Más színű mozdonyokat ne nagyon akarj. A PV előre készlet mozdonya olajzöld színű fehér csíkkal, a tető vajfehér, alváz fekete, áramszedők natúr fémszínűek a tetővezeték piros. A városi legendák említenek ugyan egy sötét bordó változatot, de az rendkívül ritka. Más színben nem készült. Az általad emlegetett, itt árult piros az egy sima átfestés.
A személykocsik ellenben készültek több színezésben is, a klasszikus az zöldeskék szürke tetővel, de készült kék, zöld, piros és sárga is vajfehér tetővel.
Videót azt ne várj mert nem tudom feltenni a yoztube-ra,képeket sem csináltam és el is pakoltam,most vadászok még hozzá ezt-azt.Szeretnék váltókat meg más színű mozdonyokat is,de sajna horror áron kelnek el a dolgok.Ennyit meg nem akarok rászánni,egy tehervonatot biztosan össze fogok még rakni.Azt nem tudom vannak-e különböző ívek a vágyány hálózathoz.A működéshez először rende kell tenni a mozdonyokat,szeritnem olajat rég nem láttak.Esetleg valaki tud nekem segíteni a mozdonyok RAL szineiben annak örülnék.
Ha valakinek szüksége van pénzverdei vasút mozdonyába való "szoknyás" izzóra, akkor én tudok "szállítani". Az izzók 12V 3 W-osak. Darabja 250ft , ha egész dobozzal vesz valaki akkor 200ft( egy dobozban 50 db van).Budapesten személyesen átvehető vagy postázni is tudom. Pánics Béla tel.:06 20 9549 383 ,email:panicsbela@freemail.hu
Örülök, hogy lassan gyűlünk. Itt egy eladó készlet pontosabban kettő egyszerre. Én is pályáztam rá, de hát a pénz az úr. Érdemes megnézni, még ha nincs is rá pénz, mert hát ugye nem a pénzverdébe dolgozunk. Szerintem gyönyörűen fennmaradt darabok.
A működtető feszültségekről tudna valaki pontos tájékoztatást adni?
Egyik családtagomnak van (a gyerekkorából) PV-je, de sajnos a trafón az adattábla olvashatatlan volt és a tekercse meg menetzárlatos volt, amikor kipróbáltam, így érdemi mérést nem tudtam csinálni.
Mekkora és milyen a pálya feszültsége és a váltókhoz szükséges feszültség (a bakelit talpfás alu)?