Lehet, hogy csak oly jó fej a leánykád, hogy már most rákészül a kijövetelre, de türelmesen megvárja, hogy holnap délben befeküdj, aztán mondjuk 1-2 körül elkezd kibújni. "Anya, ha már eddig vártam, akkor nem ugráltatnálak feleslegesen, pláne nem éjnek idején, elég lesz az a világra jövetel nekem holnap!"
En is osztom Shiro otletet, ( mi imigyen csinaltuk anno)
Gonoszka: ha az eros etel sem segitett, meg a melegfront sem, akkor talan a most erkezo hidegfront mar csak kicsalja a picurodat:-)En is mar ugy drukkolok!!
Akkor kap egy meleg kézfogást, meg egy képet a bébiről...:o) (ha nagyon kedves/ügyes/okos/segítőkész... stb. volt, akkor akár adhattok is neki valamit, de egyáltalán nem fogja elvárni. Ja, és igen, szerintem hozzá mész 6 hetes kontrollra ilyenkor.
természetesen megy majd sms, szülésznő téma oké, a dokival vagyok bajban, mert nem tom mondtam-e de a FT-hez jártam a 33. hétig, ahol rendszeresen pengettem a 10est, utána most a SZA-hoz, de nála csak egy terhesgondozáson voltam, 2szer összefutottunkaz imrében, de ő már nem ott dógzik...
most akkor én kihez megyek 6 hetes kontrollra? aki bent lesz a szülésnél??? És ha ő egy ügyeletes muki??
még itthon nemrég keltem és várom hogy leteljen a bogyók utáni 30 perc, hogy reggelizhessek mert marhamód ég a gyomrom.... kiváncsi vgoyk mennyi haja lesz a csajnak:-)
Akkor ma estére tessék színházjegyet/mozijegyet rendelni, meghívni vacsorára egy csomó rokont, barátot, szóval szervezni egy szinte lemondhatatlan programot... ez még sokat szokott segíteni ;o))) (esetleg kipakolni a kórházi táskát)
A pénzt én mindig varratszedéskor adtam a dokinak, a szülésznőt meg megkérdeztem, hogy mikor dolgozik legközelebb és akkor.
Gonoszka, szerintem nem fognak befektetni, magadtól mész, mondjuk vasárnap délután, vagy akár ma este... küldesz majd sms-t? :-) Nagyon drukkolok neked!
Kicsit pihentetem a témát, mert dúlnak bennem a hormonok, és nem akarom feldúlni ott a kedélyeket. :-))) Nem könnyű mindig elfogadni a másságot, de igyekszem; ha úgy érzem, kezdenek gyűlni bennem a dolgok, akkor inkább visszavonulok egy időre, minthogy értelmetlen vitákba bonyolódjak. :-) Na meg Vidramam rendszeres jelenléte onnan nekem nagyon hiányzik. :-( Annak ellenére, hogy egyébként napi kapcsolatban vagyunk.
Enikő nekem tetszik (és tényleg tök jól passzol a Kincsőhöz); Apa szerint "nem elég dögös", merthogy ha a 2. gyereke lány lesz, akkor szerinte bombázó-férfiszívtipró amazon lesz (Kincső a nyugodt, bújós, házias, szorgalmas kislány típusnak tűnik, egyenlőre :-) ). :-))) Szóval szerinte valami nagyon "dögös" név kell, akivel csak egy bombázót tud elképzelni. :-)))
Mikor Kincsőt vártuk, akkor meg csak a lánynév volt meg; Apa kijelentette, hogy ő érzi, hogy Kincső és kész. :-)
Most a Balázs jött így, megérzésből; lánynév nincs. Pár hét, és kiderül, kell-e. :-)))
Kincső szerint legyen Anna. :-) (még jó, hogy nem tudja, hogy a Lukréciát - kedvenc mesefigurája - is lehet anyakönyvezni... :-))) )
2.20-as babó kint volt az osztályon? Azt a súlyt elméletileg már mindkét babó elhagyta ;o) Akkor már sem feleslegesen reménykedem (tehát együtt lehetek rögtön velük.) :o)))
Kezdetben nálam is volt mellbimbó repedezés, de érdekes, hogy véres tej csak a 3-4. hónapban volt. A többiek által ajánlott kenőcsök mellett azt vetettem be, hogy (ha van elég tejed), akkor 1 napig csak a jobbik mellemből szoptattam a kicsimet, a másikat óvatosan fejtem, hogy fenttartsam a termelést ill., hogy ne gyulladjon be, aztán másnap váltottam. Így az egyik mindig tudott pihizni, s a fejéssel kontrollálni tudtam, hogy ne szívja jobban szét Endrém. Nálam a bimbóvédő nem jött be.
szóval én a velencei tó északi partján Sukoró, a kórház meg a szent imre.tétényi út
ezért kértem hgoy hétfőtől fektessenek be, mert a 42. hétenmár naponta kéne nst-zni, az meg drága lenne, meg a férjemnek kimeritő, munkától is elvonná....
én meg egyedül feljárni ugye nem menne....
szóval eddig a 2 naponkénti is terhelő volt, de túlélhető egy héten át....
most mindenesetre nagyon nyomul a kiscsaj, eléggé nyillal a hasam, mondtam neki hogy "ne fickándozz, mostmár mbent maraccccc" :-))))))))
egy barátnőm elég rohamban szült ügyeletesnél, és nem adott semmit, tekintve hogy a doki sem csinált semmit effektíve abban a félórában, amíg lezajlott a történet.
és hát amennyit te készülődsz, szerintem hamar meglesz a bébi, ezek a keményedések, fájások mind-mind előkészítik a terepet.
én a szülésznőmnek már odaadtam, de vele egy faluban lakom, és összefutottunk, a dokinak meg csak a 6 hetes kontrollon fogom, csak nem jelent fel :-) ez most így jött össze :-)
de egyébként az előző kettőnél úgy volt, hogy kórházból hazamenés napján, amikor úgyis megvizsgál, varratot szed, kettesben maradtok úgyis, és akkor adtam oda, csak most felszívódó varratom volt, nem kellett szedni, doki reggel bebaszta az ajtón a zárómat és elszelelt, a férjem még nem ért be a pénzzel, én meg nem csinálok ebből óriási kérdést, majd megkapja.
és nyugi, azért egy ötkilós már nem annyira törékeny, én csak lestem, amikor együtt toltuk be a babákat egy csajjal, akinek 2.20 lett a gyereke, édes volt és arányos, csak éppen akkora feje volt, mint egy narancs, na azt megfogni......:-)
ma nézegettem 3,5 kg körülieketm, hát olyan incifincinek tűntek.... mintha pillesúlyúak lennének. Olyan törékenyek voltak, meg swem merem majd fogni :-))
és pláne nem fogod érteni , ha már kijött, én még aznap néztem, és nem hittem el, hogy ez a gyerek hogy fért el odabetn - oké hogy bent összegombócozzák magukat, de akkor is :-)))