Keresés

Részletes keresés

boxer-gs Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85087

Abszolút szubjektív tapasztalatom, hogy számomra minden forintot megért, amit kiadtam érte. Nekem szükségem van a nagy tároló térre. Ha stabilitási problémát éreznék (érezni persze pici negatívumát a túlméretes top-case-nek, de ez nálam nem ugorja meg a probléma szintet), akkor nem használnám.

A gyári doboz mérete csak idegesített. Sehogy sem fértek el benne a mindennapi vacakjaim. De én mindig sok, mások által feleslegesnek vélt cuccot hordok magammal. Tehát nekem kell a nagy doboz.

Az ADV oldalkofferek fedeleinek levételét minimális mértékben tényleg akadályozza, de nem lehetetleníti el. Ez nekem soha nem okozott gondot, de tudom, hogy másoknál viszont kiveri a biztosítékot.

Ami fontos, hogy a gyári helyre rögzítéshez kell egy Givi (Kappa) kompatibilis platform. Ezért vagy precíz leszel és megveszed 50ezer körüli áron az oda való precíz fém platnit, vagy nem annyira igényesen megoldod egy tizenezres, olcsóbb műanyag platnival.

Hátránya még a külön kulcs, de talán valaki már írta, hogy össze lehet hozni zárcserével az egyenkulcs lehetőségét. Számomra ez sem probléma, nekem jó külön is.

Szóval a lehetőséged adott, kipróbálhatod és ha túlzónak érzed, még mindig választhatsz középutas megoldást, ahogy szintén előbbiekben említették, egy kisebb, de a jelenleginél azért nagyobb dobozzal.

Előzmény: dvorcsakl (85079)
Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85086

Egészségedre!

Mindig csak irigykedek, de jövőre végre a tettek mezejére (értsd hágós, kacskaringós utakra) akarok lépni (gurulni)..

Nekem Fonyód - Lenygeltóti - Nikla jutott. Az is "szép" :-)))

Előzmény: stenmark (85082)
boxer-gs Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85085

Ne bántsd! Csak segít beárazni, hogy ha eladnám, ne kelljen hetekig hirdetnem. Én érzem benne a segítő szándékot. :)

Előzmény: A_Kupec (85076)
boxer-gs Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85084

Kell a következő motoromra, úgyhogy marad. Viszont a bérbe adásán esetleg elgondolkozok. :)

Előzmény: zöld_I (85075)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.05 -3 0 85083

Nem, sajna gyanús volt, hogy eddig sem hallottam..furcsállottam is..

A lámpája sem világít..

Nem mentem utána már (vízet azért utántöltöttük) sokat, leginkább hazagurultam vele.

Meg fogom nézetni mindenképp.

Köszi a tippeket mindenkinek!

Előzmény: stenmark (85080)
stenmark Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85082

Na megvolt a Glockner, Fro-ba menet 2 esőmentes nap volt, egyiken a híres szerpentin, másikon bringa (na nem ugyanoda) Hát nagyon sokan voltak tényleg, és marha sok biciklis is, így lelassult a forgalom, csak pár őrült veretett. A szállás felé, visszafelé, érintettük a Dienten-Hochkönig sípályát, ahol igazi, gyér forgalmú, kanyargós út van, és milyen szépek ott a sziklák, teljesen elvarázsolt, pedig a Glockner környéke sem kutya.

Remélem mindenki eljutott valami szép helyre!

stenmark Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85081

Mivel a tiéd Adv, ott a oldaldobozok felnyitásával lehetnek gondok. Azt hiszem van méret a givi/kappa honlapon, érdemes megmérni. Vagy a gyárinál is le lehet venni a teljes fedelet? Nálam az Sw-Motechnél egy mozdulat, pontosabban kettő, a oldaldoboz fedő.

Előzmény: dvorcsakl (85079)
stenmark Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85080

Ha eddig sosem hallottad a ventilátor bekapcsolását, (1-ben araszolva, vagy üresben állva, 10 perc után már biztos kapcsolnia kéne, mint a porszívó olyan a hangja), akkor ott a baj. Egyébként az F 650 gyenge pontja a hűtés, haveromnál a vízpumpa tengelye forgott, de a lapátot nem forgatta (típus betegség), nálam ez ok volt, de túl sűrűn kapcsolt melegben a ventilátor, itt a termosztát nyitott csak résnyire (csere). Azóta jó, de terepen, melegben, így is sokszor kapcsol.

Ha már úgyis vízmentes, mindenképpen meg kell nézni a vízpumpát (tengelyén nem forog e el a lapátkerék), majd a termosztátot (nyit e eléggé a ráírt hőfokon), és természetesen a ventilátor egységet. Remélem a motornak nem lett baja (hengerfej)? De gondolom szerelőhöz viszed, a folyamatot csak azért írtam le, mert ez már konkrétan előfordult velünk.

Azt azonban nem értem, hogy a 97-es módosításkor, miért száműzték a vízhőfokmérőt, csak egy piros lámpa maradt. Egyébként az sem gyulladt ki menet közben? Ha jól látom nyeles az első index, akkor óra van a bal szélen, a korábbinál ott volt a vízhőfokhőmérő.

Ha ezt rendbe szedeted, már örök életű lesz :-)

Előzmény: Törölt nick (85070)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85079

Köszönöm a lehetőséget.

Te, mint tulaj, mit tapasztalsz?

Előzmény: boxer-gs (85073)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85078

Hallod more, nekem jójaz ötvenegyé(van ötvenigyá) is!

A_Kupec Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85077

Az elejéről és a végéről lemaradtak a "dik" és a "gyááááhe" nyomatékosító szavak :)))

Előzmény: A_Kupec (85076)
A_Kupec Creative Commons License 2022.09.05 0 4 85076

Fordítom a választ: a holló tépje ki a nyelved, hogy ne tudj még egy ilyen pazar ajánlatot kiejteni a szádon :DD

zöld_I Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85075

Hallod more, egy ötvenesbe nem eladó?

Előzmény: boxer-gs (85073)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85074

Tegnap lenyomtunk nyugis tempóban 560 km-t: Zakonape oda-vissza. Bruttó 11 óra volt az út. Tapasztalat: a vége felé a seggem már nem volt az igazi, viszont a nyakam nem fájt. Utóbbira az a tippem, hogy jó a kormánymagasító, amihez @Quetzalcoatlus révén jutottam! 

boxer-gs Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85073

Kölcsönadom egy körre az 58 lityis dobozomat, próbáld ki! Csak így tudod meg, mennyire zavaró.

Előzmény: dvorcsakl (85059)
Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 1 85072

Simán bírja. Egy csapatban szerepelek, akikkel minden évben megyünk Rilire (többfélére is), és időnként az első Rili előtt egy tavaszi bemotorozásra. Van a csapatban egy F650, simán bírja a tréningek megpróbáltatásait.

Valami nincs rendben a hűtőrendszerél  (levegős, elkoszolódott, termosztát, hőkapcsoló, ventillátor). Nem bonyolult, végig kell nézegetni, és ami bajos, azt rendbe tenni. Egy nyári városi dugóban is túlmelegedhet a moci, ha nem OK a hűtése.

Előzmény: Törölt nick (85070)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85071

Durva, hogy a gyári doboz olcsóbb. Még ha kisebb is.

Előzmény: zöld_I (85067)
Törölt nick Creative Commons License 2022.09.05 -3 0 85070

Ja..a hűtővíz..el is folyt...sztem nem megy a ventillátora..

Igazából ez eddig nem volt gond, csak 4,5 óra 1-es és 2- esben való intenzív tötymörgés nem neki való már..

Előzmény: Lbx (85066)
Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85069

Van a Kappa-nak (ami lényegében GIVI) köztes mérete, én azt használom: elfér benne a Schuberth E1 és a Forcefield hátprotis Dane Fano nyári kabátom, es nem olyan széles, mint az 58 lityis.

https://euromotor.hu/termek/kappa-48-literes-k-force-alu-felso-doboz-fekete/

zöld_I Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85068
zöld_I Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85067

Nekem csak azért nincs, mert még nem tudtam magam rászánni, hogy motor áráért vegyek doboz. Kurvajó cucc, voltak már nálam motorok, amiken az volt, kb elfelejtheted az oldalsókat, 1-2 napos motorozásokhoz.

Lbx Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85066

Jól tetted, h elmentél.

Mármint mi forrt, a hűtőfolyadék, vagy a fékfolyadék?

Előzmény: Törölt nick (85055)
hamvasat Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85065

Értem. Ezért mondtam a két oldaldobozt... :-)

Előzmény: dvorcsakl (85064)
dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85064

Átlag napokon nem akarok a jelenleginél több cuccot vinni magammal (pipere (vagyis klotyópapír), szerszám, két részes esőruha, pulcsi, miniállvány, tárcsazár, defektjavító). Inkább a megállás a bajom. Tegnap Zakopaneban: full cucc rajtam, fényképező a nyakamban, egyik kézben bukó, másikban tanktáska. Unom, hogy ha megállok, max a kesztyűt tudom elrakni.

Pér hete el kellett magammal vinnem a 60 literes hengertáskát, amikor valahova lemotoroztam, ahol átvedlettem utcaiba. Sisak és csizma lógott a motoron, többi ruha meg a táskában (a motor meg egy nyilvános rendezvény parkolójában állt egész nap.)

Előzmény: hamvasat (85060)
apeti52 Creative Commons License 2022.09.05 0 0 85063

Sziasztok!

Michelin Anakee III gumit keresek 110/80-19 méretben.

Elfekvő új vagy használt.

30/9640366.

Köszi.

Fury007 Creative Commons License 2022.09.04 0 0 85062

A gyári Akra nekem nem hangos. Igaz a db killer ezekben fixen van benne, nem kivehető. A Tps szerintem gyárilag benne van, de be kell aktiválni, a szervíz megmondja, kérdezz rá. Nekem benne volt alapból, korábbi mociban a gyorsváltót rakattam be, komputer kellett hozzá és kb egy óra. A Misclein Anakee egy kalap szar, hangos, cserébe nem tapad ha hideg van. Bridgestone gumikkal kaptam, 5000 alatt kukák voltak, most a Mischlein 6-al semmi hangja, és tapad is kanyarban cserébe. 

Előzmény: tux (85026)
bacus Creative Commons License 2022.09.04 0 0 85061

Én ezt használom 4 éve, 2 éve a GS-en. Szerintem kell ekkora :)

hamvasat Creative Commons License 2022.09.04 0 0 85060

Dvorcsakl!

Múltkor írtam, hogy olyan érzés menni a GS-el, kétszeméllyel, mintha elfelejtettem volna kanyarodni. Kóválygok az íven összevissza.

Aztán egy túrán egyik reggel átpakoltam a cuccokat... Három vario doboz van, plusz tanktáska. Fogtam és az italokat, egyéb nehéz cuccokat átpakoltam az oldaldobozok aljába, hogy alacsonyan legyenek. A topcaseből amit lehetett átraktam még a tanktáskába, így a topcase-t össze tudtam csukni a kisebbik méretére és könnyebb cuccok voltak csak benne. Láss csodát, a kanyar közbeni imbolygás leszelídült drasztikusan.

Szerintem felejtős dolog a böszme nagy topcase, a motorozás és a biztonság rovására megy. Ne akarj egy hatalmas "tőkesúlyt" a lehető legrosszabb helyre. Oldaldobozokban gondolkodj!

dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.04 0 0 85059

Meguntam ma a sz@pást a gyári hátsó doboz méretével. Eladom a fenébe, és veszek egy nem gyárit.

Aki esetleg használ 58 literes Givi Trekker Outback ládát: van valami hátránya szélességnek? Szitálás, ilyesmi?

dvorcsakl Creative Commons License 2022.09.04 0 0 85058

Félreértesz. Nem vagyok a hangos kipufogó pártján, nem is volt nekem sosem, de egy gyári Akrát és egy otthon kiherélt szart nem kezelek egy lapon.

A gyári kipufogóval is felébred a feleségem reggel, amikor az udvaron beindítom, de ilyen alapon használni se kellene motort.

És akkor még1x: mentem Akrás GS-sel, nem éreztem hangosnak. A haver KTM 1290-én Akra van, nem

hangos, de készült rólunk a Mátrában videó, azon kihallatszik a szép hangja.

Másik haver 1800-as Intruderén nem sportkipufogó van, és mégis mindig hátul kell mennie, mert 10 motorral mögötte is elviselhetetlen.

Érdekes lenne összevetni a gyári és az Akra decibell adatait. Az tuti, hogy utóbbi is szabályos.

Előzmény: tux (85050)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!