Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Politikatudomany az nem human targy hanem tarsadalom tudomany. Ki kerem magamnak. (Marciusban a genetikai konferencian valaki megkerdezte hogy nem gaz hogy tudomanynak kell hivni a szakot? Rendes tudomanyokrol mindenki tudja hogy az: as in physics, biology, chemistry, stb. aztan van political science, food science, family and consumer science es egyeb mondva csinalt tudomanyok.) De akkor sem vagyunk human :)
Foleg ha ez nem menne fel 200 dollar fole, amire persze semmi esely :-)
Kinlodom a mando pengetovel, csereltem a fogast, ecceruen gyorsan hangosan csak "ugy" lehet tekerni(bgrass). Mutato tajt behajolva, begyebe a pengeto teteje..s lazan nem maszik sehova ha tremolo..de nem erzem termeszetesnek..tanacs? Sokan megszenvedtek ezzel a fogassal de azt hiszem meger par honap szarakodast...
Ez vilagos hogy ma a Korea-Kina jobb darabjai (s ez mindenkeppen az) a mid-range. De en akkor sem ezen a teruleten nezelodnek hanem a regi Japanok kozt. Jobb hangszert kapsz ugyanazon az aron ha egy hasznalt japant veszel mint ha egy uj Kina-Koreait. Persze IMHO.
Semmi nem lett a heti jambol, ugy laccik mindenki az esti hokit heveri ki, sokaig tartott, overtime(kikaptunk)..DE..egy nagyon jo flamencos mutogatott nekem trukkoket, a Solea-bol(p de lucia). Rovid az elet mindent megtanulni ;-)
eegen, köszönöm, valóban így lehet. Inch mutatta nekem a choppolás rejtelmeit, de nem sikerült megtanulni ezexerint. Nem baj, akkor ráfogom a mandolinra ;-)
nem is a metronómozással van baj, inkább azzal -másoknak is ajánlom, hogy tanuljanak a hibámból- hogy otthon faszán belőttem, mi az a tempó, amit még éppen el tudok pörgetni mandolinon, a stúdióban, élesben pedig kicsit lámpalázasan pont kapkodós lett. Az a baj, hogy most már nem tudom visszacsinálni, mert a többieket egyszer tudtam csak Pécelre csalni - szegedről, veszprémből. De ezt elszúrtam, valóban, egy-két pontocskával kellett volna visszahúzni a tempót, és szépen ment volna az intonálás.
Majd ha elkészül, szeretnék küldeni mindnyájatoknak. Csak haveroknak készítem, 50-100 pld-ban, mint az előzőt.