Az ÉTV privatizációs napirendről az ÉTV topikban adtam rövid tájékoztatást. A többi napirenddel itt folytatom.
25 igen szavazattal vita nélkül elfogadtak egy olyan rendeletet, ami arra az átmeneti időszakra szabályozza a költségvetési kérdéseket, amíg a 2006. évi költségvetés elfogadásra kerül.
Most a helyi népszavazásról előterjesztett rendelet-tervezet van napirenden.
Természetesen azután, hogy az előterjesztő nem fogadta el a választ!. A bizottság elnöke Patkóné S. Ilona, tagjai, Való Viktor, Mórás Zsolt, Újhelyiné A. Ibolya)
Ma 9:00 órai kezdettel Képviselő-testületi ülés - az Érdi TV egyenes adásban közvetíti. A tervezett napirendet megtaláljátok a www.erd.hu-n a menüben az Önkormányzatra kattintva.
Kezdem a rosszal: nem 14, hanem 15 főből áll az a többség, amelyik általában fegyelmezetten megszavazza a polgármester javaslatait.
A jó hír: megértem, hogy Te az eddigi tapasztalatokat extrapolálod a jövőbe, de én ennél optimistább vagyok. Én bízom abban, hogy előbb-utóbb akad két olyan ember a 15-ben, aki nem csupán felismeri, hogy miről van szó (ilyen szerintem ma már több is van!), hanem képes arra, hogy a saját - helyenként jogos - félelmeit, személyes érdekeit háttérbe szorítva a város érdeke szerint szavazzon. Akkor meg nincs tovább automatikus szavazógép, maradnak az érvek, az egyeztetés, az önkormányzatiság!
Az az igazság, már tapasztalható volt némileg ilyen tendencia, amikor a polgármester - láttam azt a testületi ülést - nagy dérrel-dúrral kijelentette, hogy a bizottságok csak ne értelmezzék félre a maguk szerepkörét, mert a döntés a testületé és fogják fel, hol a helyük (lehet, hogy nem pontosan ezekkel a szavakkal, de ez volt a lényege).
Végül is, nem vártam mást tőle.
Csak abban reménykedem kicsit még - de lehet, hogy ez naivitás -, hogy a képviselők egyike-másika képes mérlegelni, a frakciófegyelemhez képest is.
a dolog nagyon egyszerü: a Vagyongazdálkodási bizottságnak eddig hatáskörében volt bizonyos értékig dönteni ingatlanok eladásában, átruházott hatáskörben.
kedden nem vették figyelembe a polgármester utasitásait és nem hagyták jóvá azokat az ingatlaneladásokat, amelyeket a polgármester akart (valószinüleg alapos okuk volt rá), ezért habzó szájjal megigérte nekik, hogy ezt megkeserülik.
szerdán megjelent a javaslat, hogy ezentúl elvonják ezt az átruházott hatáskört és ezentúl az ingatlaneladásokban a testület fog dönteni. Ahol ugye müxik a 14-es szavazógép. :)
Én megkülönböztetett figyelemmel kísérem az említett Úr szereplését, ui. Ő az én helyi képviselőm. Pl. várom Tőle a felelős képviselői magatartást a képviselőtestületi határozatok internetes közzétételének ügyében.
Engem is érdekelne 1-2 dolog, pl. a helyi adókról szóló rendelet módosítása, de mivel nincsenek fenn a városi honlapon az előterjesztések (pedig az önkormányzat rendelete ezt előírja), ezért várnom kell jövő szerdáig.
Hacsak nem valaki itt közreadja az előterjesztés(eke)t, akár egy linkkel.
1. Javaslat az Érd Város Önkormányzata vagyonáról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 37/2003. (XII. 02.) ÖK. számú rendelet módosítására
Sokszor megfordult már a fejelmben, hogy te miért nem pályáztál jegyzőnek v. aljegyzőnek. Hiszen úgy tűnik, hogy te minden szempontból megfeleltél volna: "köpöd" a jogsszabályokat, autentikus értelmezője vagy, s ezpért is fütyölnél arra, hogy "főnököd" mit mond. (Főnököd=a képviselő-testület.)
Ez a féle csócsálás teszi,hogy a sötétség mértékegysége km is lehetne.
Sajnálom, hogy ez jön át! Csak abban nem vagyok biztos, hogy nem a "verses ráfogások" miatt gondolod ezt.
Merthogy senkit sem - sem szerecsent, sem fehérembert - vagyok hajlandó mosdatni, de szeretném érvényesíteni azt a jogom, hogy saját kételyeimet, gondolataimat, véleményemet elmondhassam. Ahogy szerintem te is. Pártfüggő vagyok? Igen, az! De nem a pártom "dirigál", hanem az az elv, amit a pártom vall, mert ha a pártom elveit nem tudnám elfogadni, nem lennék tagja. Szerintem ezért nem kell megkövezni.
Te nem veszed észre, mennyire szerecsenmosdatás, amit csinálsz? Én is csinálok sok hülyeséget, de én legalább felmérem, hogy milyen kör lesz az, ahol emiatt az én szeretetem a továbbiakban "öl butít és nyomorba dönt" (aztán jól megdícsérem, megszeretem ott az ellenségeimet.:o)) ).
Szintén csak a "jegyzőkönyv" kedvéért: a legfrisseb vagyonértékesítési szerződés, amit közzétettek az önkormányzat honlapján (a mai napig): 2005. június 8-i keltezésű. Ezek szerint azóta nem köttetett olyan értékesítési szerződés, amit kötelező lett volna közzétenni (mármint a fő adatait) a köz tájékoztatására?
Az erdei iskola remek dolog. Lényege, hogy a terepen szerzett közvetlen tapasztalás útján juttatja ökológia ismeretekhez a nebulókat. Fontos azonban, hogy főként pozitív példákat tudjanak ehhez bemutatni a szervezők.
A napközis tábor környéke ideális lehetne erre. Jelenleg azonban az elrettentő példák tárházául szolgálhat a sok szemét miatt. :((
Ha megosztanád velem, hogy miért kaptam ezt a sarkos dörgedelmet, megköszönném. Nem találok a hivatkozott hozzászólásomban semmi olyat, amivel ezt megérdemeltem volna.
Szívesen megosztom veled, amit tudok. Az napközis tábor helyén két cég is építkezett volna. Tekintettel többek között arra, hogy a napközis tábort nem lenne szerencsés megszüntetni ("eldózerolni"), hanem a területet további oktatási célra érdemes hasznosítani, ezért a tegnapi oktatási bizottsági ülésen egyhangúan megszavaztuk, hogy már a jövő évi költségvetésben szerepeljen egy erdei iskola létrehozásához szükséges előkészítő tanulmány elkészíttetése.