...ismerős kivette a vinyót, és másik gépben feltelepítette...
...hát előbb tettem volna bele még akár a saját laptopomból is egy dvd-t ideiglenesen, minthogy a vinyóval babráljak. Az ilyen idegen gépben telepített rendszer sose lesz az igazi.
Egy olyan problémám van nekem,hogy a feleségem nek Nec Versa M370-es laptoja van,amit használtan vettünk úgy,hogy nem működőképes a DVD olvasója. A rendszertelepítést úgy oldotta meg az egyik ismerősünk,hogy kivette a winyot,átrakta a saját gépébe és rakott fel rendszert. Ez működött is. Vista ill. Windows7 rendszerek lettek telepítve,csak a laptop nem szerette őket,mert lefagyott,újraindult vagy egyszerűen csak kikapcsolt. Ezért legutóbb megpróbáltunk XP Diablot felrakni ugyanezzel a módszerrel,de viszont azzal már nem működik a laptop,mert ahogy elér a Windows betöltéshez beadja a kék halált. Egyik kérdésem az lenne,hogy ezt miért csinálhatja,illetve a fentebb leírt problémákat is mi okozhatta? Valamint azt szeretném még megtudni,hogy pendrive-ról telepíthető e rendszer,mert próbáltam de nem sikerült. Mint ezközt felismeri a gép,meg be lehet állítani,hogy onnan Bootoljon,de nem csinálja. Fekete háttér villogó fehér vonallal és sehova tovább. Tehát azt szeretném megtudni,hogy lehet e rendszert telepíteni ilyen formában,ha igen,akkor hogyan.
ügyfelek... ha megtisztítom, és egy hét mulva nem működik, akkor én vagyok a hülye... így, ha garis, akkor visszazavarom gariban a cuccot, ha letelt a gari, akkor meg vegyen csak újat helyette. Az az 5-6e Ft...
Akkor szórod ki a jó meghajtókat, az ügyfeleid pedig fizetik a passziódat.
10 nem olvasó meghajtóból 7-8-at újra működővé tesz egy tisztítás. A notórius chips-zabálóknál úgy 2 évente meg kell tisztítani az optikát, a dohányosoknál még gyakrabban is. Van egy majd' 20 éves HiFi CD-lejátszóm. Már legalább 20x tisztítottam, mert az illóolajos párologtatót nagyon nem szereti.
Ha megkérdezted, hogyan, akkor inkább szakember. TisztítóCD-t TILOS használni!
A meghajtóban külön lézer van a CD-knek és a DVD-knek. Ha a DVD-s lézer meggyengült, akkor úgyis az egész meghajtót kell cserélni. Viszont egy fejtakarítás olcsó dolog, érdemes tehát először megpróbálni, hátha.
Ja, és a hibás meghajtóval írt DVD-kre ne bízz fontos adatokat, ne csodálkozz, ha rövid idő után elveszik róluk minden.
Remélem jó helyre írok, vagy legalábbis, hogy válaszoltok, ha rossz helyen érdeklődöm is. A következő probléma adódott: A laptop DVD lejátszója képtelen bármiféle dvd-t felismerni, de még le is fagy, ha berakok dvd-t és megpróbálnám elindítani. Olyat is csinál, hogy nem nyomok semmire egy darabig, mikor berakom a DVD-t és akkor is egy idő után újraindítja magát az egész gép. Az eszközkezelő semmiféle hibát nem jelez, a szoftver naprakész, DVD-t írni tudok vele, CD-ket lejátszik, de sem írott, sem eredeit dvd-t nem hajlandó beolvasni. Windows Vista home edition van feltelepítve, a meghajtó neve pedig TSST corp CDDVDW TS-L632H ATA, legalábbis az eszközkezelőben ez van kiírva.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi a gondja a meghajtómnak és, hogy mi lehet a megoldás?
nem mégsem az a hiba. ma megint nem indult elsőre csak sokadikra. az az érdekes ha egyszer elindul akkor utána akárhányszor újraindítom működik. max 1 órai állás erejéig! az nem lehet,hogy az alaplap elemek merülnek le? vagy még egy ideig vinyo-ra gondoltam mert van ,hogy vinyo nélkül elsőre elindul.
sziasztok egy 10éves tosh. tecra 8100 laptopom van . processzor hibát javitottam így most jó,de csak 128mb sd-ram van benne ami a gyárija. vettem bele egy 256 kingstont de ha benne van mind a kettő akkor nem mindig indul el a gép van ,hogy csak 4.-5.re lehet,hogy nem kompatibilis a kettő? mind a 2 ram 133mhz-es. előre is köszönöm a választ.
DVD író: 7000 Ft 250 GB-os sata Fujitsu hdd: 8000 Ft 2 GB-os 667Mhz-es DDR2 sodimm hynix ram: 8000 Ft Akksi 10,8 V; 4700 mWh Li-ion 6 cellás, 2009/04/15-i gyártás: 8000 Ft Inverter: 10.000 Ft. Billentyűzet: 7.000 Ft Alsó burkolat (gép alja, és a tapipad, billentyűzet környéke): 4000Ft TFT burkolat (fedlap, tft keret): 4000 Ft Tapipad: 2000 Ft Akkumulátortöltő (18,5 V; 3,5A) 380467-003 típus: 6000 Ft. Processzor: T5670: árajánlatot/árazást kérek.
Standard csomagban postázom, utalás után. Pktg.:990 Ft
üdv kérdésem lenne ,hoy egy 10 éves laptop 600-as prociját csak 303-304-nek ismeri fel mikor menyinek! a boot menüben minden rendben van . mi okozhatja ezt a hibát? proci hiba?
A beállítás valóban "csak PIO" volt a DVD-nél, nem tudom, miért. Átállítottam "UDMA ha rendelkezésre áll"-ra, de továbbrea is PIO az aktuális üzemállípot.
A BIOS-ban nincs tiltva az UDMA, és a UDMA2-t jelez, hogy rendelkezésre áll.
Vezérlőpult-rendszer-hardver-eszközkezelő-ide+ata vezérlők- jobb gomb:tulajdonságok-speciális beállítások: az átviteli tulajdonságoknak udma módban kell lenniük - minden vezérlőnél ellenőrizni.
DVD nézés közben egyre darabosabb lett a lejátszás, néha szinte megállt, a proci első magját (XP oprendszer) meg 100%-ra terhelte, belassult az összes program. Nem hirtelen jelentkezett, először egy kicsit csinálta néha, majd egyre súlyosabb lett. Az egyik DVD-t (gyári, nem másolásvédett, és nem karcos) felmásoltam a merevlemezre, onnan simán megy a film. A másolás is sokáig tartott, ugyan úgy terhelte a porcit, mint a DVD lejátszás.
Olyan érzésem van, mintha minden adatot csak a 2-3-ra tudná elolvasni, és ez belassítja, és a hibakorrigálás meg elviszi az erőforrásokat.
Ma írtam egy DVD-t, az író statisztikája szerint a 4x írás sebesség beállítása melett a tényleges "Átlagos írás-sebesség: 1168 KB/s ill. 0.84x".
Kérdéseim:
1. Harware vagy software hiba?
2. Ha hardware, akkor hogy tudom bebizonyítani a szervíznek?