Keresés

Részletes keresés

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3063

Ismét megnéztem a Dvorak IX.-et, mindkét előadásban.

Szóval az most Abbado-féle előadást éreztem jobbnak, de valójában csak annyiban, hogy ott jóval nagyobb zenekar játszotta, így erősebben tudott szólni, mint a hölgyemény zenekarával.

Az este viszont csalódást okozott. A műsorújságba Csajkovszkíj IV. szimfóniát írták, és lelkesen vártam, hogy kezdődjék, erre Sosztakovics I.-jét adták le. Persze a Mezzo honlapján már utóbbi volt, sőt a Port.hu-n is...

Viszont ebben sem lehetek biztos, mert a múltkor viszont nem az volt műsoron, ami a Mezzo honlapjára volt kiírva.../na így igazodjon ki az ember/

Sosztakovics sajnos nem tartozik a kedvenceim közé :(

Kivételek persze itt is akadnak, mert ugye a II. Waltz azért tetszik ám /tudjátok az a kommersz darab, belinkelem/

Viszont a Mezzo csapjából újabban állandóan Abbado folyik... Legfőképp Mahler- koncertjeit adják. És persze abból is I. II. V. ...csak épp melyik nincs műsoron...????

Nyilván amelyik érdekelne is, természetesen a III.

Ráadásul szegény Abbado annyira ellenszenves figura...

Este különben még volt jó kis műsor: archív felvételről közvetítették Rahmanyinov Paganini variációit (op. 43) Nagyon jó, élvezetes kis darab, kedvelem. Ez egy 1967-es felvétel volt, Byron Jaris (nem tudom ismeritek-e) nevű zongoraművész interpretációjában.

Apropó: Mi a különbség a "zongorakoncert" és a "zongoraverseny" között????

Végülis már kezdem kapisgálni, de eddig azt hittem, hogy a két kifejezés ugyanazt takarja... :(

[na még egy utolsó megjegyzés, más témában:

Tegnap kertészkedtem (persze mostanában minden nap szoktam egy keveset), és teljesen össze-vissza vagyok karcolva mindenféle gallyaktól, tüskéktől]

Előzmény: Foeniculum V (3058)
eref Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3062
"Lényeg, hogy arra jutottam, hogy mindannyian nagyon aranyos pasik vagytok, és tök jó itt lenni köztetek. Kedves Topiktársak!"

Köszönjük!

Előzmény: Foeniculum V (3056)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3061

Ma koradélután megyek agymosásra. Majd elmesélem, ha megjöttem (vagy holnap).

A lényeg, hogy borzasztó butának nézhetek ki, mert állandóan rá akarnak venni minden marhaságra.

A legjobb az egészben, ahogy elmagyarázzák, hogy én épp egy olyan nő vagyok, aknek ez való, mert....

Persze a telefonban nem lehet elmesélni, mert nem telefontéma, de egészség, meg fitnesz, meg wellness, és különbenis...

és ez engem kiváltképp fog érdekelni, mert (gondolom) modern gondolkodású, okos nő vagyok :)))))

Na persze, olyannyira, hogy nem dőlök be az ilyen marhaságoknak :)))))))))))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3060

Persze, hogy meséld, de inkább magyarul ;))))

Szerzőt is írd meg, mert ezen cím alapján fogalmam sincs, mi lehet...ismert, vagy helyi szerző, kortárs darab?

Előzmény: elisavarga (3059)
elisavarga Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3059

En is itt vagyok, most Bruxellesben a fiaimmal. Ma este szinhàzba megyunk

a legnagyobbal, megnézzuk a "Facteur humain" cimu darabot.

Majd meséljem?

Előzmény: Foeniculum V (3048)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3058

Épp most ismétli a Mezzo tv Dvorak IX. szimfóniáját. Jelenleg Abbadoval, de hamarosan lesz a másik, Anu Talival is.

Az jutott eszembe, hogy az utolsó tétel zenéje valami szignál volt azelőtt, ha jól emlékszem. Nem tudjátok, hogy hol?

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3057

Jaj, ezt meg teljesen elfelejtettem:

Sajnos, mivel már néhány napja letöltöttem, ki ment a fejemből, hogy melyik blogból, innen az Indexről.

Amit pedig végképp szégyellek, hogy nem emlékszem a kép 'alkotójára' sem, pedig van még néhány érdekesen szép, vagy éppen érdekesen elborzasztó/visszataszító képe...

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3056

Na szóval.

Mesélek nektek az uszodai gondolataimról. :)

Előzményként tudnotok kell, hogy reggel visszaolvastam a topik elejére; no nem az egészet, csak az első 500 hozzászólást, ott is elsősorban bekapcsolódásom kezdetétől...(bár az elejébe is belenéztem)

Pl. Petyus te már egész korán benéztél ide. Pontosabban Erefre emlékeztem, hogy majd az elejétől jelen volt, de te akkor váltál számomra ismertté, amikor elejtetted ájedzsís poénodat :)

Nem tudom, érezted-e akkor, de borzasztóan mérges voltam rád :))))

Igaz, akkoriban nagyon paranojás voltam, és sokmindent vettem bántásnak. Azt is kifejezetten annak értékeltem...sőt azt hittem abszolúte direkte volt. Különbenis általában véve is túlérzékeny vagyok.

Hamar felkaptam a vizet, viszont így visszanézve szerintem ti is türelmetlenebbek voltatok velem :)

Tény, hogy szoknom kellett ezt a fajta társalgást. Ráadásul, azóta is így elnézve egész komoly kis társaság vagytok itt, én meg egy egészen komolytalan nőszemély.

És valóban igyekeztem megfelelni a ti tudásszinteteknek, mert az én zenei műveltségem nagyon gyatra ám.

Lényeg, hogy arra jutottam, hogy mindannyian nagyon aranyos pasik vagytok, és tök jó itt lenni köztetek. Kedves Topiktársak!

apropó: van ám akit még nem ismerek személyesen! ;)))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3055

:))))

Kérdés, hogy kinek...annak is, akinek az a munkája, hogy egésznap a neten csüngjön?! ;)

Különben pedig nem találjátok ki hol voltam?!

Uszodában. Majd másfél hónap kihagyás után ismét lelkierőt vettem, és nekiindultam. Sőt vettem hamarjában bérletet is, hogy rá tudjam venni magam újra a rendszerességre :)))

Hát, mit mondjak, nem ment a másfél óra folyamatos úszás, elfáradtam...így előbb abbahagytam. Viszont az úszás nem csak fizikailag frissít fel, hanem szellemileg is, ezt már azelőtt is észleltem. Majd megírom a gondolataimat.

Egyetlen dilemmám: nagyon éhes lettem...viszont valahol olvastam a múltkoriban, hogy ha nem akarunk hízni, akkor úszás után két órán át nem szabad enni :((((

Igaz egy óra már letelt....;)

Hát üdv néktek!

(folyt. köv.)

Előzmény: eref (3054)
eref Creative Commons License 2009.04.07 0 0 3054
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3053
Előzmény: Foeniculum V (3052)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3052
Előzmény: Foeniculum V (3051)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3051

Megpróbálom kigyűjteni magamnak Mahler III. szimfóniáját.

Pillanatnyilag a 6. tételt találtam, úgyhogy azt írom ide fel (sajnos Claudio Abbadoval van, viszont az egyetlen ami viszonylag teljes):

http://www.youtube.com/watch?v=G5WAms-B5ZI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=z8mOsgc0H8Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=oJBl_aH7gQ8&feature=related
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3050
Látod, ez jólesik :))))))))))))))
Előzmény: eref (3049)
eref Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3049
Itt vagyok! :))
Előzmény: Foeniculum V (3048)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3048

Hiányoztok!
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.06 0 0 3047

Tudom, különösebben nem izgat benneteket a sport, viszont, ha már eddig írtam, gondoltam befejezem a közvetítést :)))

Szóval:

Snookerben John Higgins - Peter Ebdon  döntő lett; aholis Ebdon (hosszú idő után ismét) győzedelmeskedett 8-10 arányban.

Teniszben Murray - Djokovich döntőben sikeresen vitte a prímet Murray 6-2 , 7-5 arányban.

F1-ben Button nyert ismét.

Itt volt valami esőféle, és leállítás, de a kritikus útvonalon túlértek, nem kellett újraindítani.../erről túlsokat nem tudok, mert nem néztem. Csak hallomásból írtam/

Előzmény: Foeniculum V (3045)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.04 0 0 3046

Játék a színház című vetélkedőről:

Néhány megjegyzés, azaz összegzés a résztvevőkről, a műsor menetéről.

Három csapat részvételével, ahol egy színész, egy színésznő, és egy író.

Időnként változnak néhányan csapaton belül.

Csapattagok:

/a zárójelben lévő szám a szereplések alkalmát jelenti/

Fehér

• Bálint András (10)
  • Bíró Kriszta (14)
  • Szakonyi Károly (14)
  • Serer Péter (4)
  • Csere László (1)
  • Oszvald Marika (1)
  • Stefanovics Angéla (1)
  • Kárpáti Péter (2)
  • Balázsovits Lajos (1)

Fekete

• Elek Ferenc (5)
  • Molnár Piroska (14)
  • Egressi Zoltán (16)
  • Hegedűs D. Géza (3)
  • Szilágyi Tibor (6)
  • Peller Károly (1)
  • Lukáts Andor (1)
  • Fűr Anikó (2)

Piros

• Mácsay Pál (12)
  • Kovács Patrícia (2)
  • Tasnádi István (16)
  • Békés Itala (1)
  • Pokorny Lia (6)
  • Halász Judit (5)
  • Gyabronka József (2)
  • Kerényi Miklós Géza (1)
  • Fisl Mónika (1)
  • Balázs Zoltán (1)
  • Láng Annamária (1)

A részek témái:

1. Madách: Az ember tragédiája
  2. Pesti kabaré
  3. 50-es évek, államosítás
  4. Molnár Ferenc
  5. Pesti kabaré a 2 vh. között
  6. Várkonyi Zoltán
  7. Moliére
  8. Shakespeare
  9. Modern magyar dráma a II. vh. után
  10. Őrület, mint lelkiállapot a színpadon
  11. Operett
  12. Alternatív színház
  13. XX. sz. drámairodalma
  14. Bűn, gyilkosság a színpadon
  15. Színház a moziban
  16. Színészlegendák, akikeddig kimaradtak

Műsorvezető Sugár Ági

Magáról a műsorról majd máskor.

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.03 0 0 3045

Azért örülök, mert látom csak-csak benéztek ide néha :)))

Ha már említettem Ronnie O'Sullivan - John Higgins snooker meccsét, akkor folytatom az eseményeket.

Ronnie feljött 3-3 állásig, majd 4-4 lett. Végül a döntő frame-ben Johnnak sikerült a végső győzelem, bár lehetőséget Ronnie is kapott, amit sajnálatos módon nem tudott kihasználni.

Viszont nagyon élvezetes játékot produkáltak mindketten, öröm volt nézni. Szeretem az ilyen snookert, és örülök John győzelmének is, mert ráfért ebben a szezonban néhány pont a ranglistához :)))

Igaz, még messze van a döntőtől. Ez a meccs csak a négy közé jutáshoz volt elegendő. Bár hasonló játékkal Higgins viheti a China Open kupáját, mert a mezőnyben ő számít a legesélyesebbnek...

Erről jut eszembe: Nadal is kiesett a négy közé jutásért vívott játékból a Miami ATP tornán.

(ott viszont még nem néztem rá a továbbjutókra)

/sportközvetítésünk a végére ért/

Előzmény: PETYUS (3044)
PETYUS Creative Commons License 2009.04.03 0 0 3044
Köszi, megjött. ;O)
Előzmény: Foeniculum V (3042)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.03 0 0 3043

Jobb híján:

Már említettem, hogy a héten snooker China Opent ad az Eurosport.

Ronnie eddig rendületlenül menetelt, gyönyörű játékkal. Épp most van a slamasztikában: Higgins 3-1-re vezet ellene.

A tegnapi meccsből, egy csodaszép játékrészletet mutatok nektek:

/majd a rózsaszínűre koncentráljatok, bár előtte a barna se kutya!/

Itt látható.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.03 0 0 3042

Fiúk-lányok!

Nagyon gyér a topik. Ennyi dolgotok van, vagy kicsalt a gép mellől a jó idő?

Petyus!

Most már nálatok is jó az idő, remélem, mert én küldtem, hogy örülj!!!! :))))))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.02 0 0 3041

Szabó T. Anna:  Kockarap

Leülök melléd a NetCaféban,

tőled lett az igazán Hotspot

Bedumálom magam a programodba,

hogy remegjen a térdemen a Laptop.

Micsoda billentyűk, micsoda tapipad, és az LCD-d sem akármi,

hogy milyen lehet a kernered, azt ki sem merem találni...

Ez már a közös-ülés ez a bőrkanapé.

Közös a szerverünk, tiszta szerelem.

Módosítom a forráskódot: kompatibilis vagy? Gyere velem.

Hagyd ott végre a fájlcserélőt

felejtsd el végleg a VíPíeMed,

én vagyok csak aki komolyan veszi

nem csak a hardvered, de a szoftvered.

Vered a gépet, tudom, jogod van: hogy beírj engem a blogodban.

Itt egy szabadszájú eLGéPéeL,

csak nehogy valamit elgépeljél.

Én leszek a szerelmi professzorod,

optimalizálom a processzorod.

Őrizem a szemed, és azt akarom, hogy imprementáld a protokolom.

Őrizem a szemed, és azt akarom, hogy imprementáld a protokolom.

Csatlakozom az USB-dhez

(Vúdpreppelem) az oprendszered

A hardveremben a rendszermagom vár,

hogy tesztelhesse a dryveredet.

De, ha nem figyelsz ide, ha nem vagy itt, beküldöm a vengdróton a trójait.

Rágerjedtem a szerelmedre, a gyorsítókártyát installálom;

pörög a felshvideó, már 5.3

És már tudom, hogy egy jó pasi mit szeret:

elsimítom a pixeled.

Ez nem játékprogram, ez egy replikáns kód, ésén vagyok hozzá az interpreter.

Beizzítalak felpörgetlek, az enyém leszel, az enyém leszel.

Az óra jelez, a csúcsra jutott, mikor elérted már a 120°-ot;

ha a tápegységed már fűteni kéne, akkor mondom ki végleg, hogy

vége.

Ez az informatika nyelvén megírt "szerelmes vers" a Szósz?!:-) című műsorban hangzott el. Ígértem, hogy alkalomadtán begépelem ide. Hát most eljött.

Sajnos egy szót nem értettem/nem ismertem (az eltérő színűt)

És nem tudom, a költőnő, hogyan írta meg a tördeléseket, illetve néhol kiejtés szerint írtam le a szavakat, néhol pedig írásmód szerint...

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.01 0 0 3040

Eref!

Nálad hogyan jött le a pénteki előadásban, hogy fizikusok voltak a hallgatók?
(Lehet, hogy nem fog sikerülni pontosan megfogalmaznom a gondolataimat/érzéseimet a kérdésemhez...)
Valami olyasmire lennék kíváncsi, hogy hogyan érzékelted, hogyan viszonyultak H.Zs. előadásához?
Főleg, hogy te másik előadáson is voltál, az ottani hallgatóság másként reagált?
Ha igen, mennyiben?
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.31 0 0 3039
Hoppá!!!!

Na mit olvasok éppen a kerületi lapunkban?! :))))

Április 18.-án 19:00 órai kezdettel After Crying koncert lesz a Vigyázó Sándor (volt Dózsa) Művelődési Házban.
(BP. XVII. Pesti út 113.)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.31 0 0 3038
No, akkor kezdem mai napra rendelt mondókámat:
;)))))

Tegnap a Mezzon Dvorak IX. szimfóniáját adták. 20:30-kor a Berlini Filharmónikusokkal, Claudio Abbado vezényletével (ha jól emlékszem Palermóból).
Valójában jó elemzést nem tudok írni róla, annyira azért nem ismerem a művet, illetve az időpont miatt voltak zavaró körülmények is. Kicsit szaggatottnak éreztem, és nem elég lendületesnek...lassúnak.
Az utolsó tétel sem tudott olyan 'ütős' lenni, mint ami kihozható lenne belőle...
Talán ennyi azért kijött belőle.

Viszont érdekességként: teljesen véletlenül ~23:00-kor ismét a Mezzora kapcsoltam, aholis épp egy Sosztakovics darab végére értek...éééés a következő darab ismét Dvorak IX.-je lett.
Lyoni Nemzeti Zenekar adta elő Anu Tali nevű karmester hölgy vezényletével.
Érdekes látvány volt az előadás. Hangzásban talán jobb, mint a koraesti.
A hölgy esztétikailag egész kellemes látványt nyújtott (már amennyire frakkban egy nő lehet) egészen hidrogénszőke hajjal.
Viszont ilyen furán, még nem láttam karmestert kalimpálni, ahogyan ő tette... :)
A testtartása olyan volt, mint aki karót nyelt, viszont a karjaival óriási lendülettel hadonászott; úgy tűnt, mintha nem is a zenére kalimpálná a kezét.
Nem is tudom, hogy fura, vagy mulatságos volt-e inkább...vagy mindkettő... :))))
(zeneileg mégis jobbnak éreztem, mint Abbadoékat, de lehet, hogy már túl késő volt...)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.30 0 0 3037
Előzmény: Foeniculum V (3036)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.30 0 0 3036
http://www.hirtv.hu/musorok/?article_hid=173322

Píkolaj téma lesz ma este a Hír tv műsorán.
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.30 0 0 3035
Végignéztem Kertész János előadását a digitális lábnyomokról.
Valóban érdekes volt. Sajnos gondoltam, hogy ilyen szinten tudnak minket megfigyelni. A végén a műsorvezető hölgy rá is kérdezett arra ami bennem is azonnal felmerült ennek kapcsán. Szerintem nem megnyugtató a válasz... :)
Viszont, ahogy hallgattam, megértettem, hogy a prof. éppen az ilyen mérhetetlen adathalmazból való "helyes" következtetések levonására törekszik, azaz ezt fontos feladatnak tartja, mondhatni a legfőbb feladatnak. Így méginkább megértem általa, - mivel talán a leghitelesebbnek mondható személyiség a témában - az elejtett poénját a gólyáról, és a népességről :))))))

Mindamellett tovább böngésztem az oldalon és rábukkantam egy másik érdekes előadásra:
http://www.mindentudas.hu/papayjozsef2008/20080408-papay-jozsef.html

Egyelőre inkább csak beleolvastam: a téma a világ olaj- és földgázkészlete...
A 6. oldalon lévő 7. ábrára kifejezetten visszaemlékszem H. Zs. előadásából is (azaz ő is felhasználta)
Szerintem érdemes beleolvasni, vagy megnézni...jóval optimistább megközelítése a témának.

Egy részlet:
>>>""Az egész Földre vonatkozó pontos előrejelzés kivihetetlen. A kitermelés dinamikájának becslése közelítő módszerek alapján történik. Ebből eredően, az energiaigény kielégíthetőségével ill. az energiahordozók részvételi arányával kapcsolatosan a vita óriási, amely sokszor a gyűlöletig fajul. A reális kép kialakítása miatt mind a pesszimista, mind az optimista érveket meg kell hallgatni és elemezni kell. Bármelyikhez való merev ragaszkodás súlyos következményekkel járhat, hiszen az energiapolitika alapvető eleme a világpolitikának."">>>
Foeniculum V Creative Commons License 2009.03.30 0 0 3034
Talán, mert engem jobban szeret a Nap?! ;))))

Á, itt éjjel esett; és sajnos azért a felhők jönnek-mennek errefelé is...
Előzmény: PETYUS (3033)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!