Keresés

Részletes keresés

eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3094
Bocs, legközelebb kicsillagozom, így:

"Igen, a Filmmúzeumot nálunk is levették, de lett helyette **** ** és társai, hogy mennének a....."
Előzmény: Foeniculum V (3093)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3093

Hááát, elértük a nyugatot :)

Mostmár nem csak két tv-csatorna közül választhatunk, hanem vagy ötven közül. Igaz a kettőn legalább anno más műsorokat adtak, míg mostanság mindegyik csatornaán ugyanaz megy....ráadásul mind szemét...

VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

[téged még nem is láttalak káromkodni! Hogymiknemvannak :)))))]

Előzmény: eref (3092)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3092
Igen, a Filmmúzeumot nálunk is levették, de lett helyette COOl TV és társai, hogy mennének a.....
Előzmény: Foeniculum V (3089)
elisavarga Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3091

Sziasztok, ujra itthon vagyok, egyedul a hegyekben. Mindig orommel olvasom Foeni beszàmoloit. Jo dolog azt hinni, hogy hozzàtok tartozom! (Egyàltalàn tartozom én valahova?)
Voltam otthon egy hetet Belgiumban és tortént egy csomo minden velem. Voltam bankosnàl, kozjegyzonél, adohivatalban, bolhapiacon, szinhàzban, a rendorségen, làttam a fiaimat, baràtainkat...Nehéz az élete egy “hàztartàsbeli” holgynek! (ez csak vicc, pedig tényleg “dolgozom” én is. De talàn teljesen màsképpen mint egy komoly férfiember!)

Jovok majd  haza Bp-re is màjusban  ott talàlkozom majd a legnagyobb fiammal. Ha eseteleg valami konferencia adodik ebben az idoben, boldogan. (Nagyfiam maguktol tanulo robotokbol doktoràl. ) 

Akkor mesélhetem a szinhàzat? Meg a zenérol is olvastam egy jo  konyvet, amivel azért nem teljesen értek egyet!

elisavarga Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3090

Ezért is mentem Belgiumba. Tobb mint szàz pàlyàzobol benne voltam az elso tizben, de kiszorodtam az elso hàrom kozul. Tanultam belole, jobbat kell csinàlnom,!

De rendes toled, hogy emlékszel még erre is!

Előzmény: Foeniculum V (3066)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3089

Filmmúzeum tv-csatornán adtak egy saját gyártású sorozatot régebben (sajnos a mi szolgáltatónk közben beszüntette a csatorna vételét) "Privátrocktörténet" címmel.

Sok érdekességet meséltek ezek a régi "nagy"zenekarok a korról....

LGT mondta, hogy kiengedték őket Angliába lemezt készíteni, és el volt ragadtatva tőlük mindenki... erre egyik tagjuk disszidált, ami persze a szerződést is lenullázta (abban ugyanis kikötés volt, hogy X ideig azonos felállásban kell fellépniük), így haza kellett jönniük. Ekkor elvették az útlevelüket, de hamarosan mégiscsak kaptak újra lehetőséget, és Amerikába is kimehettek. Ekkor megismétlődött az előző eset... a többiek viszont nem akartak végleg  kinn maradni, így hazajöttek, és ismét nem engedték őket egy darabig sehova....

Sorozat lévén minden részben más-más együttes mesélt, az akkori helyzetről, és hogy ők mindezt hogyan élték meg.

Előzmény: eref (3088)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3088
Bizony... és nemcsak az Omega. Még az átkos vége fele egy akkor még Leningrád nevű városban jártam és összeakadtam egy litván sráccal. Mikor mondtam, hogy magyar vagyok, csillogó szemmel kezdte sorolni: Omega, LGT, Skorpió...
Előzmény: Foeniculum V (3086)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3087

Különben eredetileg én is így okoskodtam, de egy előző alkalommal - akkor éppen Rahmanyinov egyik zongorakoncertjét írták - óriásit csalódtam a témában, akkor eszméltem rá, hogy valóban mást takar a kifejezés...
Előzmény: eref (3085)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3086

Ránéztem, még nincs fent, szerintem dél körül teszik majd fel, amint meglátom belinkelem.

Nagyon kedvelem én is őt.

Nem semmi amit találtál :)))

és milyen jó a kiejtése az énekesnek.

Különben az Omega anno azon a területen, meg a németeknél is nagyon sikeres, elismert zenekar volt, ha jól tudom óriási rajongótáborral...

Előzmény: eref (3084)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3085
passz...
Előzmény: Foeniculum V (3083)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3084
Fantasztikus fazon. Majd linkeld be a műsort.

Más: most találtam

Dziewczyna o perłowych włosach
Előzmény: Foeniculum V (3082)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3083
Nem lehet ugyanaz, mert más zene tartozott hozzá...
Előzmény: eref (3081)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3082
Talált, süllyedt!!!

:))))
Előzmény: eref (3080)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3081
Szerintem ugyanaz. (eredetileg pl. piano concerto, csak a fordító nem értett hozzá)
Előzmény: Foeniculum V (3077)
eref Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3080
Lukács Béla?
Előzmény: Foeniculum V (3079)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3079

Végül, jelenlegi utolsó témám:

Mostanában sokat beszélgettünk fizikáról, fizikusokról.

Tegnap este a Záróra műsorában Veiszer Alinda vendége az én kedvenc fizikusom volt :))))

Egyelőre nem írok nevet, hátha kitaláljátok. Az illető úr különben csillagászattal is foglalkozik, és egy régebbi beszélgetéssorozatában (ne ijesszen meg benneteket, hogy mindezt Friderikusznál tette) a bolygókról, fekete lyukakról, a világegyetem tágulásáról-szűküléséről...és hasonló érdekesen fel-nem-fogható témákról mesélt.

Mostani téma is szólt a svájci részecskegyorsítóról, az ottani kisérletekről; a relativitáselmélet kibővítéséről, annak alkalmazási lehetőségeiről, kvantumfizikáról (elméleti fizikáról) és a

legérdekesebb témája:

"peak-oil" átértelmezése, az ő gondolatmenete szerint. Na ezt nagyon tudtam élvezni :)))

Azt fejtette ki, hogy két út lehetséges, a múltba való visszamenekülés, vagy a továbbfejlődés útja a jövőbe.

Az első, amit HZs is állít: túlnépesedés, járványok-betegségek-háborúk pusztítása;

míg a másik a világ kitágítása, a relativitáselmélet alapján a tér dimenzióinak/hajlékonyságának/új törvényszerűségeinek felismerésén alapulva más bolygókra terjeszkedni :))))

Mindezt annyira aranyosan adta elő...

Alinda is kb. annyit értett az egészből, mint én, de úgy tűnt neki is tetszett :))))

(majd külön hozzászólásban megküldöm a műsor linkjét, ha már fent lesz.)

Addigis lehet találgatni, ki lehet az illető úr?!

(szerintem Eref előnyben)

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3078

--> "agymosás" téma:

Valóban hülyének néztek... 'Piramisjátékba' akartak belevinni.

Ebben az egészben különben mindigis azt tartottam a legszomorúbbnak, hogy az ilyen dolgokat az ember ismerősei, sőt néha barátai teszik vele.

Ráadásul nem értem, hogy vannak emberek, akik még most is kaphatók ezekre a dolgokra, miután a média folyton erről papol...

Különben valami kozmetikai, és vitaminokat forgalmazó cég (nevet direkt nem írok).

Még csak nem is a termékeiket mutatta be, hanem két valamiféle készüléket, az egyik az egészségi állapotot méri fel, a másik szépészeti. Na mindegy lényegtelen.

Háromszintű beugró van 65 ezer; 150 e.; éééés 280e. Nem semmi!

Na ennyit erről, csak kipuffogtam magamból a mérget.

JÓLESETT! :))))))

Előzmény: Foeniculum V (3061)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.09 0 0 3077

--> 'zongorakoncert'

Nem úgy értem, hogy XY zongoraművész koncertje, hanem:

PL. : Prokofjev 3. zongorakoncertje;

Prokofjev 3. zongoraversenye

Ez így a tv újságban volt. Aznap mindkettőt leadták....

(bárki válaszát szívesen fogadom ám)

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3076

Mondhatom szép dolog, épphogycsak benézel ide és egyetlen komoly kérdésemet elpoénkodod ;))))

Egyetemista lánykák nem érdekelnek...járok én is a városban, és igen a szép időben kivirulnak/levetkőznek a nők :)

Előzmény: tnsnames.ora (3075)
tnsnames.ora Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3075
>Apropó: Mi a különbség a "zongorakoncert" és a "zongoraverseny" között????

A "zongoraverseny" az ahol győztes is van? ;)

Közismert vicc: két rendőr beszélget:
- Képzeld, tegnap három német szerző zongoraversenye volt a Zeneakadémián. Nagyon élvezetes este volt.
- És ki nyert?
:o)

PS: Bocs, nagyon durván be vagyok borítva melóval. És még mindig...
Tegnap például egész nap Szegeden voltam életemben először (szerencsére szép napos idő volt, az ifjú egyetemista lánykákra meg most nem térek ki külön.) Késő este érkeztem haza hullafáradtan.
Előzmény: Foeniculum V (3063)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3074

Megtaláltam a youtube-on a Byron Jaris-féle interpretációban elhangzó Rahmanyinov rapszódiát a Paganini témára:

http://www.youtube.com/watch?v=MkmMeEVN9s8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cn7C-ELennc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xwpuKAa66yw&feature=related
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3073

Maga az előadás nem érdekel már.

A véleményed érdekelt a látottakról, ugyanis másik topikban szomorúan nyugtázta, hogy a fizikusok "parciális vakságban" szenvednek.

(eredetileg nem akartam beírni ide a topikba)

És én is úgy érzékeltem: (ahogy írtad az imént)

>>>"Talán a fizikusok között több volt a kétely és azok megalapozottabbak voltak."

És itt a megalapozottabbak szó tetszett leginkább!!!!

Előzmény: eref (3070)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3072
Szintén.
Bár az ábra alapján el tudom képzelni a mondanivalót :)))
Előzmény: eref (3069)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3071

>>>Ez az, amikor köveket csúsztatnak a jégen és előtte partvissal sikálják? :))

Igen:))))

Na, jó! A fizkai törvényszerűségeken alapulást úgy értettem, hogy míg a bokszoló tudja, hogy minél nagyobbat kell ütnie, vagy a motoGP-n a kanyarban  be kell dőlni, ha nem akar kicsúszni, addig itt tudatos része a taktikai játéknak, hogy tudja, melyik ponton kell eltalálni a körben lévő követ ahhoz, hogy kiüsse, de a sajátja mondjuk befelé csússzon, vagy azonnal megálljon...a partvissal való sikálsnak is a lényege a surlódás csökkentése egy gyengébben elküldött kő esetén.

sajnálatos módon (már említettem volt), nem beszélek idegen nyelveket (bár németet tanultam, és ha összeszedem magam, az alább leírtakat németül még meg is érteném) így néhány szót kivéve, a szöveg lényegét nem mondhatnám, hogy értem :)))

Előzmény: eref (3068)
eref Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3070
Nehéz kérdés. Talán a fizikusok között több volt a kétely és azok megalapozottabbak voltak. Ahogy emlékszem, Szentendrén egyrészt a döbbenet volt jellemző, másrészt a "nincs itt semmi baj, eddig is kitalált valamit az emberiség, ezután is ki fog, pl. lehet vizet bontani és abból hidrogén lesz".

Az előadás maga kicsit volt más, nyilván a BME-n nem kell az exponenciálist sokat magyarázni és egy egyszerű diffegyenlet is fölkerülhet a táblára. (Mindazonáltal elküldhetem neked a szentendrei ea. felvételét.)

Előzmény: Foeniculum V (3040)
eref Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3069
Előzmény: eref (3068)
eref Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3068
Ez az, amikor köveket csúsztatnak a jégen és előtte partvissal sikálják? :))

"Mindazonáltal a curling is tipikusan "fizikai törvényeken alapuló" sport."

http://scitation.aip.org/getabs/servlet/GetabsServlet?prog=normal&id=AJPIAS000069000003000332000001&idtype=cvips&gifs=yes

De melyik nem az? :)
Előzmény: Foeniculum V (3067)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3067

Még egy téma:

Most zajlik a Curling Világbajnokság, a férfiak csoportjában. /Női már véget ért az elmúlt hetekben/

Curlinget is szeretem nézni, jó sport. Hasonló a snookerhez: ügyességi, és taktikai sport egyben. Férfiak játékát jobban kedvelem, mert bár a hölgyek is ügyesek valahogy a gondolkodásuk más, és a taktikai játékuk sokszor kiborító ezáltal :)))

Valójában mélységében nem ismerem a játékot /pontosabban a szabályt, és taktikát igen/, azaz a csapatokat, bár ált. a németeknek szurkolok, ők egész jók a témában. Tegnap este is ők játszottak, és több alkalommal is hozták hátrányos kezdésből az endeket. Sőt egyik alkalommal 3 pontra.

/hátrányos kezdés azt jelenti curlingben, hogy a másik a kedvezményezett csapat, azaz a másik csapat lökheti az utolsó követ/

Mindazonáltal a curling is tipikusan "fizikai törvényeken alapuló" sport.

Surlódás, ütközés, beesési-és visszaverődési szögek...ezen alapul a jó taktika is :)))

Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3066

Sőt:

Eliza!

Másik helyen kérdeztem a múltkor, hogy állsz a babakiállítás-témában?

Előzmény: elisavarga (3059)
Foeniculum V Creative Commons License 2009.04.08 0 0 3065
:)))))
Előzmény: eref (3062)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!