Nem tudom lehet-e ilyen 'saját' topicot nyitni itt az indexen, majd kiderül.
Azt a pár topikot amit valamennyire követek a személyes profilom "bejárt topikok" menüjén keresztül, sokszor veszélyeztetem offtopikolással, és ennek szeretnék végetvetni e topikkal. (Ahhoz persze nagyon kevés vagyok, hogy saját blogot nyissak.)
Dehogynem. Magyarul a koncert vagy hangverseny az az előadás maga, míg külföldiül a Konzert, concert, concerto inkább a versenyművet jelenti. De lehet, hogy az előadást is. Zongorakoncerten (zongorahangversenyen) nem szokott lenni zongoraverseny, mert ahhoz zenekar is kell.
Képzeljétek, ez most jutott eszembe (mondjuk nem volt nehéz, mivel épp most kezdődik):
A Mezzo tv Lehár Víg özvegyét adja.
Mondjuk ez már ismétlés, a múlt héten már leadták egyszer, akkor inkább csak a végét láttam. Majd lehet, hogy még mesélek róla holnap részletesebben, egyelőre csak annyit, hogy eléggé érdekes feldolgozás...
Bár a Mezzot ismerve, "tradicionálisan" megrendezett operát/operettet nem ad.
Az elmúlt hetekben Wagner összes operáját (azt hiszem tetralógiának nevezik, így együtt) mutatta be, elképesztő előadásban. Teljesen modern öltözékű, mai emberek a szereplők, akik között megjelennek az istenek, lehetetlen ruházatban...
Az énekesnők persze háromszor akkorák voltak, mint én (persze keresztirányban).
Az elejét én is csak most hallottam/láttam. Este az lemaradt.
De valóban a legérdekesebb része volt, bár nekem a vége is nagyon tetszett, amit már említettem is.
És, ha már így kielemezzük, akkor a közepe volt a legkevésbé érthető rész számomra. Alindának is okozott némi problémát, bár próbált úgy tenni, mintha értené :)))
Faktor human.
Szerintem magyarul is valami ilyesmi lehet.. Talàn emberi factor?
A rendezo, iro : Thierry Janssen
Arrol szol a darab, hogy egy 33 éves (kicsit pocakos) belga fiatalember azt képzeli, hogy
egy màsik bolygorol valo, és az a munkàja, hogy tudositson innen. A beszàmoloiban beszél a Foldon tortént szornyuségekrol..
Egy belga darab, belga iroval, hàrom szereplovel. A foszerepet az iro jàtszotta, a darab kozepén az iro meztelenre vetkozott, igaz leoltottàk a villanyt. Nem igazàn értettem a mondanivalojàt a dolognak. Ok, elitéli szorakozo tàrsadalmat, felhivja a figyelmet arra, hogy a mi tàrsadalmunk igy élhetetlen. Es?..
A vicc, hogy màsnap talàlkoztam véletlenul a darab rendezojével a bolhapiacon. Eppen belga sorospoharakat keresett az uj darabjàhoz. Jot beszélgettunk!
Mostmár nem csak két tv-csatorna közül választhatunk, hanem vagy ötven közül. Igaz a kettőn legalább anno más műsorokat adtak, míg mostanság mindegyik csatornaán ugyanaz megy....ráadásul mind szemét...
VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
[téged még nem is láttalak káromkodni! Hogymiknemvannak :)))))]
Sziasztok, ujra itthon vagyok, egyedul a hegyekben. Mindig orommel olvasom Foeni beszàmoloit. Jo dolog azt hinni, hogy hozzàtok tartozom! (Egyàltalàn tartozom én valahova?) Voltam otthon egy hetet Belgiumban és tortént egy csomo minden velem. Voltam bankosnàl, kozjegyzonél, adohivatalban, bolhapiacon, szinhàzban, a rendorségen, làttam a fiaimat, baràtainkat...Nehéz az élete egy “hàztartàsbeli” holgynek! (ez csak vicc, pedig tényleg “dolgozom” én is. De talàn teljesen màsképpen mint egy komoly férfiember!)
Jovok majd haza Bp-re is màjusban ott talàlkozom majd a legnagyobb fiammal. Ha eseteleg valami konferencia adodik ebben az idoben, boldogan. (Nagyfiam maguktol tanulo robotokbol doktoràl. )
Akkor mesélhetem a szinhàzat? Meg a zenérol is olvastam egy jo konyvet, amivel azért nem teljesen értek egyet!