van a 'kultúra' rovatban sopor-topik is, csak "örök(?) álomra" szenderült. ha rákeresel, megrohamozhatod a hazai sopor-fanokat, akiknek megvan a hermafrodita mester(?) összes lemeze...
szoliccsuk 1-mást kollégának...bár nekem 1,5 mérnökim van.
sopor: olyan a dead lovers sarabade face one and face two ( 2 lemez) mint a halott virág...a halott virág lélegzése...mekkö hallgatni na...
millen diplo-ma?
énnema veszek 7-i jegyet, mera kjuron kivül nemnagyon érdekel semmi...ha mondlyuk sopor aternus életében még fellépne egyszer, amire nem sok eséJ van, azt megnézném.
Kedden államvizsgáztam, azt gondoltam, ha sikerül meglepem magam egy hetijeggyel (még 15-e előtt).
Miért is írom ezt le?
Most már biztosan meg kell venni azt a hetijegyet.
A Cure mellet fellép a Mission is és ez beszarás. Eddig csak a PECSA-ban láttam őket egyszer, remek koncert volt.
SZIGET HÍREK!!!
Külföldi fellépők:
Pulp, Muse, Die Toten Hosen, Iggy Pop, Jovanotti, HIM, Nightwish, Sergent Garcia, Mambo Kurt, Stereo Mcs, Herbalizer, The Mission, Kosheen, Tarantinos, Transglobal Underground, The Gathering, The 69 Eyes, Ska P.
Itt a kiemelt rész:
Nemcsak tízezer magyar rajongó, hanem az angol Mission zenekar is örök nagy kalandként élte át az első, 1990-es Budapest Sportcsarnok-beli fellépést, hiszen ekkor tetőzött az emlékezetes taxissztrájk. A Dead or Alive-ot és a Sisters of Mercyt is megjárt Wayne Hussey és zenekara ezekben az években sikerei csúcsán állt. A dark/goth gitárrock egyik legnépszerűbb társulata a nyolcvanas évek második felétől ontotta a szinte azonnal klasszikussá vált lemezeket Gods Own Medicine, Children vagy a maxislágereket egybegyűjtő First Chapter -, melyek kötelező darabjaivá váltak a Cure-on, Sisters of Mercyn, Fields of Nephilimen edződött nemzedéknek. A Mission muzsikája leginkább a Cult darkból kinövő hard rockjával volt rokonítható. Az eredeti felállásból 1990-ben Simon Hinkler gitáros, majd 1992-ben Craig Adams basszusgitáros is távozott. 1996-ban pedig a Blue lemez megjelenése után már hosszú hallgatás következett. Egy amerikai turnéra való felkérés hozta össze ismét a Missiont 1999-ben, melyben Hussey mellett újra játszik a kulcstagnak számytó Craig Adams is. Egy best of lemez, aztán lendületből egy vadonatúj album, az Aqua 2001-ben néhány, a régi szép időket méltón idéző számmal. Azóta koncertek és koncertek, például a HIM-mel is, akik nem titkoltan példaképüknek tartják Wayne Husseyt. A Pepsi Nagyszínpadon, már a nyitó napon a több nemzedéknek is meghatározó zenekara, a Cure lép föl az esti főidőben.
A Sziget Fesztiválra június 15-ig még elővételben, négy napijegy áráért (12.000 Ft) lehet kapni a hetijegyet. Aki június közepéig vesz hetijegyet, idén 6.000 forintot spórolhat a kapuban kapható hetijegy (18.000 Ft) árához képest. Június 15-től 15.000 forintot kóstál elővételben egy hetijegy.
A teljes szöveg: http://www.sziget.hu/fesztival/hirek/11375.html
Bocs, hogy copyztam, de a jó hírt gondoltam meg kell osztanom valakivel és erre ez a legjobb hely.
Én is szeretem a Just Say Yes-t, a 2CD-s Greatest Hitsből az első lemezt általában csak emiatt (meg a Cut Here miatt) teszem be, ha épp nem az akusztikus változatra vagyok kíváncsi. Safron hangjával kiegészítve teljesen más az egész, mint az akusztikus verzió.
Azon gondolkodtam amúgy, hogy ha valaki szólt volna Robert-nek, hogy nem "ájgen" a kiejtés, akkor talán ki is maradt volna a dalból a magyar szó :-)
Érdekelne ennek a bizonyos forgalmas Cure-oldalnak a címe... Kiváncsi lennék a teljes listára!
Érdekes, sosem hittem volna, hogy a Bloodflowers első és utolsó száma ennyire népszerű (bár nagyon jó mind a kettő), valamint hogy pl. az I´m Cold-ot nem szeretik a nagy-nagy dark rajongók...
Mondanom sem kell, hogy a Gone, a Round&Round&Round a Club America és a Trap igen rosszul esik nekem nagy WMS rajongónak...
csak érdekességképp tettem be, egyrészt nekem is egész mások a kedvenceim
és másokat is gondoltam a többség nagy kedvencének, szóval meglepett
ez amúgy egy nagyon forgalmas cure-oldal szavazása, szóval sok rajongó véleménye alapján alakult ki (15 szavazat alatt nem is kerül fel a listára egy dal)
Hátborzongató ez a lista. Mármint nekem tök ellentétes véleményem van.92-ig speciel nincs egy rossz szám sem és utána is tetszik a kieső jelöltekbeli Trap, Return, Heroin face.... Talán a "b"számok lettek gyengébbek 96-ban.
Hogy lehet a Worl war-t nem szeretni???Meat hook???
már csak azért is, mert egy szavazáson a megtisztelő 201. legjobb Cure-szám címet nyerte el...
az első 20:
1. bloodflowers 9.68
2. out of this world 9.61
3. pictures of you 9.54
4. plainsong 9.53
5. disintegration 9.52
6. same deep water 9.5
7. a forest 9.49
8. lovesong 9.48
9. burn 9.46
10. there is no if 9.45
11. charlotte sometimes 9.44
12. untitled 9.43
13. this twighlight garden 9.42
14. halo 9.42
15. faith 9.42
16. from the edge of the deep green sea 9.41
17. figurehead 9.41
18. a strange day 9.4
19. boys dont cry 9.4
20. drowning man 9.4
és az utsó 20:
187. a reflection 7.73
188. world war 7.72
189. return 7.69
190. perfect murder 7.55
191. the three sisters 7.55
192. do the hansa 7.52
193. trap 7.5
194. the tightrope 7.47
195. foxy lady 7.44
196. gone 7.39
197. looking glass girl 7.29
198. im cold 7.24
199. meathook 7.2
200. orgy 7.13
201. just say yes 7.09
202. heroine face 6.99
203. club america 6.96
204. pillbox tales 6.82
205. youre so happy 6.71
206. round and round and round 6.6
207. like an animal 6.57
Én má gondolkoztam rajta, hogy este lefényképezem a nagy piros fénykiírásukat, oszt elhalványíttatom az első 3 betűt:))) De aztán úgy gondoltam, megvárom, míg valahol kiég az a 3 bizonyos, és majd akkor:)))
De átadom az ötlet megvalósítását egy vállalkozó szellemű jelentkezőnek:)))
/ na megyek szurkulni meccsre- ma nézzetek minket a tévébeh.-melegitünk itten mán/
The Cure get more press coverage in Hungary:
-The Cure were mentioned in the hungarian newspaper called Blikk in the theme Sziget fesztival again.
-There's a NEARLY 1 PAGE LONG AD' ON THE WEEKLY FRESHED COLLEGE BDTF NEWSPAPER, ABOUT THE CURE, INCLUDING WITH FULL BIOGRAPHY UNTIL THIS YEARS APPEARENCES, AND IT HAS A PHOTO WITH ROBERT FROM THE ERA 96:
THE CURE
A '80-as évek második felének egyik legnagyobb európai tinédzser-őrületéért felelős zenekar eredetileg Easy Cure néven alakult 1976-ban, mire azonban a három iskolatárs által életre hívott csapat 1979 februárjában megjelentette első kislemezét, az Albert Camus munkái által inspirált Killing An Arab-ot, már simán csak Cure-nak hívták őket.
A néhány évvel később erős sminkjével és kócos frizurájával - a zenekar emblematikus figurájaként - magát igazi popsztárra kinövő gitáros-énekes, Robert Smith és barátai ebben az időszakban még főként depresszív hangulatú, erősen dark, goth dalokat játszottak, nem véletlen tehát, hogy a frontember egy ideig a hasonszőrű Siouxie and the Banshees-ben is pengetett.
A Smith körül állandóan cserélődő (több ki, majd visszalépő zenészt is foglalkoztató) együttes hazájában első igazi kereskedelmi sikerét '83 őszén érte el a Lovecats című, bohókás, bőgővel feldobott popdallal, míg a tengerentúlon egészen '85-ig kellett várniuk, mikor is hatodik, Head On The Door című albumuk több száma is masszív sláger lett - elsősorban a kollégiumi rádióknak köszönhetően.
A következő évben kiadott, addigi kislemezeket összegző Standing On A Beach révén aztán már igazi tömegek ismerték meg a kultikus státuszba emelkedő zenekar addigi pályájának legfontosabb állomásait, s a pozíciókat csak tovább erősítette a '87-ben piacra dobott dupla album, az eklektikus Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me.
A sikereit remek dalai mellett ötletdús, látványgazdag videoklipjeinek is köszönhető (és ekkortájt Magyarországra is eljutó) Cure a következő években igazi stadiontöltő attrakciónak számított és a csapat népszerűségét még az sem tudta kikezdeni, hogy a Smith-hez hasonlóan szintén alapítótag Lol Tolhurts kirúgása után (több évig húzódó) pert indított korábbi társai ellen.
A mindig is kísérletező kedvéről híres csapat ebben a periódusban, (a sorlemezek mellett) előbb remix-válogatást jelentetett meg, majd koncertalbummal és -videóval örvendeztette meg rajongóit, akiknek a '90-es években azért jóval kevesebb új matériával kellett már beérniük, mint egy évtizeddel korábban.
A '97-ben kiadott, a Standing On A Beach-et követő kislemezeket összegző Galore után többször is a Cure feloszlásáról szóltak a hírek, sőt, a '99-ben napvilágot látott, a korai albumok mély, nyomott hangulatát idéző Bloodflowers után Robert Smith maga jelentette be: ez a zenekar utolsó közös turnéja. Mostanra szerencsére úgy fest, meggondolta magát ez az elragadó popslágereket és kiábrándult balladákat egyaránt írni képes fickó - legalábbis ezt bizonyítja a tavalyi válogatáslemezen szereplő két vadonatúj, lendületes dal és a nyárra tervezett fesztiválfellépések sora."
(Thanks Cureme)
"The Cure as background music on RTL: On the saturday night time there was a 'Die 80 show' on the german tv called RTL. The Cure's lullaby was the background music long minutes time, during the program presented the huge changes of the late '80s, like the chinese Tienneman's slaughtering, Bush's visit in Germany, and Hungary opened it'sborder. It was a very memorable moment to feel these experiences again...oh, the 80s..........."
(Thanks Cureme).