Keresés

Részletes keresés

TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4936
"A csapat bebizonyította, többek között éppen ezen a meccsen, hogy az ország legjobbja. A futballisták bebizonyították, hogy talán 1-2 kivételtől eltekintve, mindegyikük toronymagasan a legjobb a posztján."

A Debrecen ellen meg ugyanezek a játékosok bebizonyították, hogy a legrosszabbak a posztjukon. Ez a kontraszt az én szememben be is bizonyítja, hogy nem más ez az egész feltételezés, mint egy hirtelen felindulásból megírt, elkeseredett, alaptalan vélemény.

Természetesen tiszteletben tartom szurkolótársunk véleményét, de nem osztom.

Előzmény: TiSza (4935)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4935
Nyílt levél Várszegi Gábornak
Hírforrás: www.NB1.hu

Egy Olvasónk honlapunknak is elküldte azt a levelet, melyet Várszegi Gábornak címzett.

Íme a levél, melyet Várszegi Gábor egykori barátja írt az MTK tulajdonosának, és amelyet változtatás és kommentár nélkül teszünk közzé.

Kedves Gábor!
Elég volt!
Azt hiszem, ezt nem érdemes tovább csinálni. Háromszor néztem meg felvételről a pénteki Fradi-MTK meccset. Több jelenetet kikockáztam, kilassítottam. Ennek alapján azt kell mondjam (hittem volna-e vajon 1999 májusában, mikor a boldogult Gázszer elleni győzelemmel megnyertük a bajnokságot, a hangszórók a "We are the Champions"-t harsogták én pedig a melletted lévő páholyból kiabáltam a többiekkel, hogy ?Várszegi Gabi?, hogy egyszer ezt kell leírjam neked): szégyelld magad, Gábor!
Te ezen a meccsen minimálisan korrekt feltételeket sem biztosítottál nekünk. Ilyen játékvezetés csak a te ligádban, a te bajnokságodban lehetséges. A te általad kijelölt bírókkal, akik kritikus helyzetben tudják a dolgukat. A mieink sérültekkel és eltiltottakkal tele, esélytelenül léptek pályára, de neked ez nem volt elég, te biztosra mentél és az általad küldött bírók szolgaian végrehajtották ördögi utasításaidat.
Tudod, Gábor, mi kevesen vagyunk. Egyre kevesebben. De ahhoz, hogy ezt tedd velünk, még mindig nem vagyunk elég kevesen.
A nagy büdös helyzet a következő, Gábor. A mieink a pályán szétfocizták a te szíved agyonsztárolt új választottjait. A mieink jobb, szervezettebb csapat benyomását keltették. Jobban játszottak és győzelmet érdemeltek volna. De te újra meg újra belenyúlsz a te bajnokságodba.
Nézd, Gábor. Az, hogy ez a Fradi nem 8 vagy 7 emberrel fejezte be a meccset, egy vicc. A tizenegyes, amivel nyertek, közröhej. Igaz, a mieink emberelőnyben játszhattak, de a meccs ezen szakaszát a te általad küldött bíró szétfújkálta, megakadályozta a folyamatos játékot. Igazad van Gábor, kaptunk mi is tizenegyest, amit a Bélának nem kellett volna kihagyni,. Azonban addigra a csapat padlóra volt téve, erkölcsileg szét volt zilálva, idegileg tönkretetted. Azt a 11-est ember nem rúgta volna be, de ha berúgjuk is mindegy. Addigra (legkésőbb addigra) már a pályán lévő kék mezesek megértették, hogy ezt a bajnokságot semmiképp nem nyerhetik meg.
Csakhogy a mi számunkra megnyerték. És ezen az sem változtat, hogyha az összes hátralévő meccset 10 góllal elveszítik. A csapat bebizonyította, többek között éppen ezen a meccsen, hogy az ország legjobbja. A futballisták bebizonyították, hogy talán 1-2 kivételtől eltekintve, mindegyikük toronymagasan a legjobb a posztján. A csapat a mi számunkra bajnok.
Az más kérdés, Gábor, hogy te másképp írtad ki ezt a bajnokságot. A te kiírásod szerint csak a második helyért lehet küzdeni 11 csapat részvételével.
Gábor, elég volt!!!
A Vasas szurkolók nemrég eltemették csapatukat. Tudod, mi már elég régen eltemettük és nem számítottunk arra, hogy a csapat még egyszer megrázza magát és bebizonyítja, hogy toronymagasan a legjobb. Kérlek, hagyjuk ezt abba most, amikor mi erkölcsi bajnoknak érezhetjük magunkat. Szüntesd meg az MTK-t most, olvaszd be valamibe, vagy léptesd vissza, vagy add el vagy valami. Egyszerűen ne legyen tovább. Hadd érezzük, hogy bajnokként fejeztük be.
Az ország csatlakozik Európához. Ez azt jelenti, hogy leomlanak a falak az ország körül. Európába talán jobb is, ha nem visszük magunkkal az MTK-t, amely csak különbözőségünk, másságunk szimbóluma már. De Európa egy kulturális értékrend, melyben mindenki más, mindenki különbözik. Így nincs is kitől, nincs is mitől hangsúlyozni a mi másságunkat. Talán Európában tényleg itt az ideje lebontanunk magunk körül azt a gettófalat, melyet magunk húztunk fel magunk köré.
Minden elismerésem a csapaté, azé az MTK-é, amely lényegében 2003 bajnokának tekinthető.
És mondd, Gábor, hogy érzed magad az új hazádban? Hogy ízlik a whisky az Üllői úton? És vajon eszedbe jut-e majd az őszi BL-meccseken, hogy neked tulajdonképpen pár trolimegállóval arrább lenne most a helyed? A zöldek láttán eszedbe jutnak-e a kék mezesek, akiknek valójában a pályán kellene lenniük?
Gábor, ajánlom figyelmedbe Akszjonov "Moszkvai történet" című regényének utolsó, 1161. oldalát, ahol Sztálin pazar szarvasbogár képében vonul át a kerten, "lófaszt sem értett és lófaszra sem emlékezett". Az író még arra sem méltatja, hogy valamelyik regényhőssel eltapostassa. De te, Gábor, azért legyél óvatos. Ha véletlenül egyszer szarvasbogár leszel, kerüld a kertemet. Ha én már nem is, a fiam még elégtételt vehet.
És még valami. Szégyelld magad, Gábor. Soha nem bocsátok meg neked. És rólam nem mondható el, hogy lófaszt sem értek és lófaszra sem emlékezem.
Őszinte ellenérzéssel:
D.Z.

TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4934
Ha a lilák tudják csinálni, nem tudom, hogy mi vagy akár ti miért nem tudjuk.

Lehet, hogy igazad van: várszegi mentalitás.

Előzmény: mash (4931)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4933
Elolvastam, de nem sok valóságalapot vélek felfedezni benne. Eddig mindig azzal volt a probléma, hogy a játékosaink "lefekszenek" az ellenfélenk. Most már a játékvezetők is! Hihetetlen, hogy milyen nagy az emberi fantázia! Vagy csak én vagyok naív?

Szerintem VG nem tud annyi embert befolyásolni a pénzével (pl. mint sokan másokat, engem sem tudna megvenni), hogy nála fussanak össze a Borsodi Liga szálai. Hülyeség az egész! Jó lenne már a valós poblémákkal foglalkozni. Ezzel csak eltakarjuk a valóságot!

Hajrá MTK!

Előzmény: Flacika (4932)
Flacika Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4932
Az nb1.hu-n van egy nyílt levél VG-nek. Érdekes olvasmány...
mash Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4931
ez várszegi mentalitás

nálunk 1 hétig volt fórum és utána megszüntették, pedig nem volt vészesen durva

Előzmény: TiSza (4929)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4930
Nem rossz gondolat. Vagy olyan írásokat is megjelentethetnének, amiket a szurkolók írtak egy-egy meccs után, hogy ők hogy látták.
Előzmény: TiSza (4929)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4929
Nekem már régóta böki a csőrömet, hogy nincs a honlapon fórum. Egy jól moderált fórum szerintem nem ártana a honlapon. Itt az indexen is vagyunk páran, de ott talán többen írogatánk, többen meg tudnánk beszélni a csapat dolgait.

Akár át is költözhetnénk oda, és természetesen itt is maradhatnánk, hiszen itt meg lehet vitatni a többi csapat szurkolóival az eseményeket.

Szóval nem ártana egy saját fórum.

Előzmény: Kék skorpió (4926)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4928
Az már be van tervezve! Majd távkapcsolóval a kézben nézem a két meccset! :))

Neked is jó meccsnézést!

Előzmény: Kék skorpió (4925)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4927
Bár a hoki annyira nem köt le, azért természetesen figyelemmel követem az eseményeket. :)

Előzmény: Kék skorpió (4923)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4926
Ez 1 jó ötlet!

Ha valakinek van valami ötlete, meglátása, kívánsága a témával kapcsolatban az írja le ide a 7en, összegyűjtjük, majd elküldjük.

HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: TiSza (4924)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4925
Ha teheted nézd meg az Arsenal- M.U.-t.

Biztos jó lesz.

A hoki miatt valószínű csak a 2. félidőt látom, de ott legalább lesz foci. :-)))

Jó szórakozást kívánok hozzá! :-))))

HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: TiSza (4922)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4924
Kíváncsi lettem volna, hogy mit válaszolnak.

Egervárit szerintem se hibáztassuk, sokkal összetettebb ez a probléma annál. Van egy nagyon jó edzőnk, akit meg kell becsülni!

Sok mindenre kíváncsiak lennénk a csapattal kapcsolatban. Én is fontolgattam már, hogy írok egy ötletadó e-mailt a honlap-szerkesztőknek, hogy mivel lehetne feldobni a site-ot, hogy szolgálhatnák jobban a szurkolókat.

Akár mi is gondolkozhatunk ezen, és összeszedjük, majd eljuttatjuk a szerkesztőknek.

Előzmény: Kék skorpió (4921)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4923
Aki teheti nézze a hoki meccset.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

HAJRÁ MTK!!!!

TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4922
Az általad említettek szerintem is jól játszottak. Nekem tetszett Varga erőszakos védőjátéka is, ha nem is elég technikás, de belevaló játékos. Jól játszott Török is, de Földvárira sem lehetett pansz. Egy szó mint száz, büszke lehet ma Dajka a csapatára, szerintem mindent megtettek a győzelemért.

Bár - ahogy a BKV-topicban is írtam - a védelem nagyon nem volt ma a helyzet magaslatán az összeszokottságot tekintve. Múltkor láttam egy bajnoki meccsüket is, akkor nem láttam ilyen problémát. Szűcs helyett nyugodtan védhetett volna Marci.

A színvonal nem volt túl nagy, de legalább ezek a srácok ma hajtottak, nem úgy, mint a tegnapi meccsen azok a bizonyos kék-fehérek.

Előzmény: Kék skorpió (4920)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4921
Ma egyébként betelefonáltam a klubházba, hogy beszéljek Fülöp Ferivel vagy S.S.-el.

Szerettem volna megkérni őket, hogy a honlapon jelenjen meg egy cikk, amelyben nemcsak Egervári Sándor (mert szerintem továbbra sem Ő a hibás a kudarcokért), hanem az egész csapat + a szakmai stáb megpróbál magyarázatott adni a tavaszi produkcióra.

Mielőtt valaki félreértené leszögezem, nem akartam szidni senkit, csak udvariasan közölni ezt a kérést.

SZVSZ a szurkolók kíváncsiak lennének egy ilyen interjúra.

Egyszer sem vették fel a telefont.

HAJRÁ MTK!!!!

Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4920
Jó volt a BKV.

Ruzics és Vörös nagyon jól játszott, valamint Mészáros is nagyot focizott.

Kapic hogy maradhatott a pályán? 7 szabálytalanság, ebből 2 elég kemény volt, ha Jezdi ilyet tenne egyből lezavarnák a pályáról, erre ő meg sárga nélkül megússza.

HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: TiSza (4918)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4919
Nem merem még mindig kijelenteni, hogy bunda van/volt.
Ez majd csak a bajnokság végén fog eldőlni.

Hajrá MTK!

Előzmény: Kék skorpió (4914)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4918
Ha tudjátok, nézzétek a BKV-meccset, talán ők valamit továbbvisznek néhány ember személyében az MTK-ból a Magyar Kupában!

TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4917
Az ebben a bajnokságban lejátszott harmadik örökrangadó sem múlt el kiállítás nélkül, ezúttal Bognár Zsolt kapott piros lapot. A találkozót az emberhátrányban küzdő FTC nyerte, miután a szakemberek által jogtalannak minősített büntetőt Lipcsei Péter értékesítette, míg Illés Béla tizenegyesét Szűcs Lajos hárította, így a zöld-fehérek előnye négy pontra nőtt a kék-fehérekkel szemben.

Szántó: – Nem értem a küldőket, mindig olyan bírók vezetik ezeket a meccseket, akik szakmailag nyilván jók, de a játékosok és a nézők nem nagyon fogadják el őket, mintha szisztematikus munkával azokat választanák, akikkel garantált a botrány. Sajnálom, hogy Hanacsek Attila ítéletei kerültek középpontba, nem Szűcs Lajos parádéja.
Csank: – Élesebb a küzdelem annál, mint ahogy azt a kívülállók hiszik, és időnként a játékosok is túlpörögnek, ezzel együtt ez jó mérkőzés volt. Régen is tévedtek a bírók, csak nem volt ennyi visszajátszás, bár az sem mindig segít, szerintem például az MTK által vitatott esetnél összekoccantották Illés Béla bokáját, még ha gyaníthatóan akaratlanul is. Az emberhátrány nem érződött, ez erénye a Fradinak, kritikája az MTK-nak.
Hajdú B.: – A meccs előtt a zöld és a kék szín a főszereplő, közben a piros, de a kiállítás egy ilyen mérkőzés légkörében benne van. Gera Zoltán esete távol áll a tizenegyestől, viszont úgy érzem, Szűcs hárítása igazi bravúr, mert Illés viszonylag jól lőtt, nem is erőtlenül és a sarok felé, de a Fradi kapusa mentett. A gyanúkról anynyit: ez bundának durva összecsapás volt.
Mezey: – Nem egyszer előfordult már, hogy a kiállítás pluszenergiát szabadított fel a hátrányba kerülőnél: kell az eredmény, de kevesebben vagyunk, és ez extra motivációt jelenthet. Az általam tisztelt Hanacsek Attila lerontotta teljesítményét a Fradinak adott büntetővel, mert az nem volt vitás eset, az egyértelműen nem volt az. Illés pedig mintha Várszegi Gábornak akart volna megkegyelmezni, tőle nem tapasztalható felületességgel végezte el a tizenegyest.
Nyilasi: – A nagy feszültséggel járó mérkőzések máshol is indulatokat kavarnak, és külföldön sem mindig káprázatos a játék az adott bajnokság csúcsmeccsén. A döntő momentum szerintem az, hogy a Fradinak van egy olyan kapusa, aki hosszú idő óta kimagaslik a mezőnyből.

Előzmény: Kék skorpió (4915)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4916
Szerintem is a Bodajkban játszó srácokat kéne erőltetni.

Sajnos idén nem játszhatnak, pedig milyen jól jönne most egy Kanta Szabi, esetleg a tesója.

HAJRÁ MTK!!!!

Előzmény: r.tonyo (4886)
Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4915
Olvasta valaki a mai NS-t?

Van benne egy cikk, mindig öt embernek tesznek fel kérdéseket a mai fociban történtekről.

Mezey és Csank János véleményét az örökrangadóról érdemes elolvasni.

HAJRÁ MTK!!!!

Kék skorpió Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4914
Kissé magamhoz térve a tegnapi sokkból elgondolkoztam 1 – 2 dolgon.

Ez a vereség végül is törvényszerű volt.

Nézzük sorjában:
Van egy csapat, amely végigveri a mezőnyt ősszel, majd felső nyomásra kénytelen végig szenvedni egy iszonyatos tavaszt, maguk elé engedve egy olyan együttest, amelyet korábban kétszer is elvertek. A közvélemény röhög rajtuk, megy a zrikálás a sajtó és a szurkolók részéről, pedig csak a hülye nem látja, hogy mi folyik a háttérben. A szezon kínlódva véget ér.
Kezdődik a következő. Ígéretek a vezetők részéről, ismét egy jó ősz, majd jön az újabb parancs. A játékosok önbizalmukat vesztik, a csapat küzdő szelleme egyenlő a nullával, oda a becsület, minden. Képtelenség úgy tartani egy formát, hogy: holnap jól játszatok, de jövő 7en kapjatok ki!

Aztán amikor tényleg nyerni kéne a játékosok azt mondják magukban: csessze meg magát az egész vezetőség, ma is kikapunk!

Mert mi a helyzet? Ha elküldenek kiterítjük a szennyest, és kész.

A morálról még annyit: egy játékosunk sem vitatkozott a másikkal, ekkora hibák után és látszott az arcukon, hogy nem érdekli őket az egész.

Persze ez csak magánvélemény.

HAJRÁ MTK!!!!

QQRYQ Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4913
sok mindent mondtatok már. (legalább ez a 6-1 a forumot felpörgette...) én kiflivel és RG-vel értek 1et. szvsz nincs bunda, meg ilyesmi, csak nincsenel uj játékosok sem. A játékosok küzdeni tudása, akarása pedig egy kalap lószar. lehetnek bénák, és oké h nem veszik le a labdát, bár azért néha igen, de akkor is... haljanak meg minden labdáért, ha kell kusszanak-másszanak. Akkor szurkolok nekik, de amig kimennek minden meccsre tengenek-lengenek, és 'ó majd lövünk 1-2 gólt...' addig én viszont ki nem megyek a Hungári körútra, pedig imádok oda járni. a védelmet pedig ugy ahogy van 1:1-ben lezavarnám az ifibe... ÉS MÉG MINDIG CSATÁR GOND VAN, PEDIG AZ ÖSSZES HOZZÁNEMÉRTŐ SZURKOLÓ MEGMONDTA, HOGY CSATÁR KELL!!! (talán majd nyáron...)

HAJRÁ MTK!!!

QQRYQ

Előzmény: Kifli007 (4870)
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4912
TiSza Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4911
Elek számára véget ért a bajnokság
Hírforrás: www.NB1.hu

Még sem csak porcleválása volt az MTK védőjének.

Már beszámoltunk róla, hogy Elek Norbertnek, a MTK fiatal védőjének a múlt héten az egyik edzésen megroppant a térde. A védőnél akkor csak porcleválást állapítottak meg az orvosok, de az újabb vizsgálatok során kiderült, hogy a pontos diagnózis ennél sokkal súlyosabb, Eleknek ugyanis keresztszalag-szakadása van. A klub honlapja szerint Elek azóta már túljutott a szükséges műtéten, de a szakemberek szerint legkorábban csak két hónap múlva kezdheti el az edzéseket. Ez azt jelenti, hogy a legoptimistább számítások szerint is csak a következő bajnokság rajtján számíthat játékára az MTK szakvezetése.
(s.z.)

vg99 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4910
Állítólag azt is mondta a szünetben a játékosoknak, hogy hétfőtől már ne ő tartja az edzést.
A bejelentés módjával azért BB-nek is sikerült a magyar foci színvonalára "felnőnie", amellett, hogy maximálisan elismerem amit a csapatuknkal tett.
Előzmény: Kifli007 (4903)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4909
Csak úgy! Felmentő sereg!
Előzmény: Flacika (4908)
Flacika Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4908
Dittike, ezek meg hogy jönnek ide? Na, csak menjek haza, lesz nemulass...
Előzmény: Dittike82 (4906)
Hoki Junior Creative Commons License 2003.04.16 0 0 4907
Béééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééééélaaaaaaaaaaaaaa!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!