Keresés

Részletes keresés

h.apci Creative Commons License 2013.05.02 0 0 843

Azt meg nem mondom, hogy mikor és hol olvastam (érintettként, mert nekem is sok volt, s mindent sajnálok kidobni), de határozottan emlékszem rá, hogy  nem ehető!

Előzmény: islamorada (840)
tonyi8 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 842

Sziasztok!

Közvetlenül tiszafa mellé veteményest tenni milyen ötlet? Sajnos nem tudtam máshol megoldani most...

Kioldódnak a méreganyagok a talajban és ezáltal felszívódik-e a zöldségekbe?

Köszönöm!

Andrea555 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 841

Erre én is kíváncsi lennék. Azt olvastam,hogy a levél maga irritáló lehet a bőrrel érintkezve,de ha megesszük ?! :)

Előzmény: islamorada (840)
islamorada Creative Commons License 2013.05.02 0 0 840

En meg gyerekkoromban szerettem a spenotot, most nem annyira, inkabb turmixolom es nyersen eszem. De az igaz hogy valtozik az izles.

Szoval en is varom hogy mikor irja be valaki elsonek hogy valamit mar bevitt a kertbol. Van egy kerdesem is! Tudja-e valaki hogy a paszternak / olyan mint a feher repa csak a levele masfele/ levele eheto valamilyen formaban? Ugyanis maradt a kertben tavalyrol egy darab, most kinott a levele, harsogo zold, gyonyoru es bio, nalam semmifele permetezes nincsen, se tapso, szoval szemezek vele csak nem tudom hogy eheto-e? nem-e mergezo!

Előzmény: h.apci (838)
islamorada Creative Commons License 2013.05.02 0 0 839

Mar kikelt a mangoldom, igaz hogy kell egy kis ido amire a konyhaba talalja magat de mar van, meg ket szem rozsaszinu eper. A tavalyi  savanyusagoknak mar nyoma sincs, semminek, en is varom hogy  kezdhessem a befozeseket....

Előzmény: Andrea555 (837)
h.apci Creative Commons License 2013.05.01 0 0 838

Ha már kérdezted... Az ember változik. Világ életemben utáltam a spenótot, tudtam, hogy fontos, ezért eljátszottam a gyermekeim előtt, hogy szeretem, milyen finom, stb. Megették (talán a kedvemért, ki tudja), de hogy közben mit gondoltak, talán jobb, ha nem is tudom. Ma már nem hiányozhat a kertemből (az új zélandit favorizálom), nagyon szertetjük a nejemmel mindketten, persze jó fokhagymásan. Egyébként is valahogyan több főzeléket eszünk vénségünkre, mint korábban. Amúgy húsevők (is) vagyunk, tehát nem helyette esszük, hanem változatosan. Sok hasonló példával szolgálhatnék, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy miért utáltam a spenótot a menzán, az üzemi konyhán, s néha otthon is. Ezt is sokféleképp el lehet készíteni, s kinek így, kinek úgy ízlik...

Előzmény: Andrea555 (837)
Andrea555 Creative Commons License 2013.05.01 0 0 837
Majdcsak teli lesz ismét a kert és így a fórum is!! (Legalább is nagyon remélem )
Itt a spenót ,a mangold .Ezeket meg tudjátok etetni a családdal?
Nálunk a spenót lasagnának,és pizzára téve megetethető a válogatós családommal. Kb.ennyi. Esetleg még nyersen salátába keverve...
Előzmény: h.apci (836)
h.apci Creative Commons License 2013.05.01 0 0 836

Olyan nagyszerűen indult ez a topik, aztán tél lett. El nem akarom hinni, hogy azóta semmi sem ment be "Kertből a konyhába". Jó, jó, tél van (volt), de legalább egy nyamvadt csirke, leszerepelt - de jaj de finom - tyúkocska, jobb sorsra érdemes nyuszi, no de pláne egy coca, vagy legalább a boltban kapható darabjai, stb. Hol vagytok gurmanok?

Andrea555 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 835

Köszönöm a válaszaitokat! Akkor valamit csak megéreztem,mert a tervezésben most kb 40tő paradicsomnál tartok,padlizsánból meg a 25nél.De hová tegyem a többit? :) Szertnék az idén már télire is eltenni belőlük...

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.25 0 0 834

nekem tavaly és előtte éven 100 tő paradicsomról lejött 1 mázsa paradicsom. (2010-ben meg 50 se, de az egy nagyon esős év volt, állandóan a fitoftóra ellen hadakoztunk)

hogy hány üveg lesz belőle, attól függ, mennyire sűríted be.

Előzmény: Andrea555 (832)
eiquaz Creative Commons License 2013.02.25 0 0 833

Saját becslés! 2kg pari/tő, padlizsán 8-10db /tő! Egy családnak 50 tő pari, 30 padlizsán! Fajta , szorgalom és idő kérdése!

Előzmény: Andrea555 (832)
Andrea555 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 832
Ha már rutin.... Kb hány tő mondjuk paradicsomból,padlizsánból stb. hány üveg télire eltett akármi lehet nagyjából :)
Tudom,hogy sokminden függvénye de aztért tudtok valami hozzávetőleges adatot?
Előzmény: eiquaz (831)
eiquaz Creative Commons License 2013.02.24 0 0 831

A rutin? :D

Előzmény: ke_fe (829)
islamorada Creative Commons License 2013.02.24 0 0 830

Hehehe...

Előzmény: ke_fe (829)
ke_fe Creative Commons License 2013.02.24 0 0 829

Meg 5 liter HP (hazipalesz) birsbol.

Előzmény: eiquaz (826)
islamorada Creative Commons License 2013.02.24 0 0 828

Kompot?

Előzmény: Mariska néni (827)
Mariska néni Creative Commons License 2013.02.24 0 0 827

Ez valami találós kérdés? A 15 birset értem, de mi az 5 liter? - szabad a gazda

Előzmény: eiquaz (826)
eiquaz Creative Commons License 2013.02.21 0 0 826

Nincs itt az ideje de Birslekvár?

Birs sajt!

Van még vag 15db egész birsem! Meg 5 liter!

zsebi41 Creative Commons License 2012.12.31 0 0 825

Mindenkinek kívánok nagyon boldog új évet, jó egészséget!

Kedvező időjárást az elkövetkező esztendőben!

Kívánom, hogy sokat kertészkedjünk, tanuljunk sokat egymástól, legyen a munkánk sikeres, és örömteli!

Az elmúlt év virágokban

Zsomi48 Creative Commons License 2012.12.17 0 0 823

Nem tudom ki publikálta az ásványvizes palackba tett uborka receptjét! Bevált, ezer köszönet érte!

Mariska néni Creative Commons License 2012.12.16 0 0 822

A szár felőli részt vágom ki kis kúp alakban, az nem finom - azt a paradicsomfőzéskor is kivágom.

Előzmény: vizus (821)
vizus Creative Commons License 2012.12.16 0 0 821

Miért jó ha kicsumázom a zöldparadicsomot?

Előzmény: Mariska néni (805)
v2rider. Creative Commons License 2012.12.13 0 0 820

még november végén leszedtem az osszes piros csilit,cseresznyepaprikát,kosszarvút,almapaprikát,ledaráltam,bekevertem 20%-nyi sóval kis uvegekbe raktam és kidunsztoltam.

Előzmény: Gina68 (819)
Gina68 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 819

Üdv!Nagyon erős paprikához valami receptet kérhetek?Nem igazán lehet szátítani.

Mariska néni Creative Commons License 2012.12.10 0 0 818

Mi sem éreztük túl savanyúnak a Zsebi féle változatot. Én a (pucolva, reszelve)  1-1 kilós adaghoz 6 evőkanál cukrot tettem, és egy teáskanál sót, 1,5 dl 10%-os ecetet. A Na-benzoát elmaradt.  Nem volt ideje összeérni sem, mert megettük. Most készül egy háromszoros adag, hogy össze is érhessen, és jusson is mindenkinek.

Előzmény: Törölt nick (816)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.10 0 0 817

a te recepted a legjobb, terjesztem is, ahol érem:)

Előzmény: zsebi41 (815)
Törölt nick Creative Commons License 2012.12.09 0 0 816

Igen, ezt az uborkaraceptedet használtam az idén, miután közreadtad (4 kanál ecettel), és évek óta először volt sikerélményem uborkaügyben. ezzel minden OK.

A korábbi uborkáimmal voltak gondok, számtalan receptet kipróbáltam, de a ha a soknak tartott ecetet lecsökkentettem, mindig felforrt. Szóval mindig túlsavanyú uborkához jutottam, ha betartottam a receptet, ha nem.

Itt most a túl kevés állásidő, és a pucolás előtt épp egy kiló cékla lehet a gond. Amit gondosan beüvegeztem, az majd pár nap múlva vizsgázik, amit tálban hagytam, az kapott egy kis forralt vizet, arra úgyse maradt elég lé.

Előzmény: zsebi41 (815)
zsebi41 Creative Commons License 2012.12.09 0 0 815

Az én csemege uborkám még senkinek nem volt savanyú én a receptet 7dcl üvegre tudom csak mert mindig abba csinálom.

Amikor megtöltöttem az üveget uborkával, benne van a kapor , torma, bors, babérlevél fekete ribizli, v. megy fa levél. akkor teszek bele 2 teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 6 evőkanál 10 %-os ecetet, hidegvizzel teli töltöm a tetejére borsószemnyi Na benzoátot, teszek rá folpakot, csavaros tetőt. Fazék aljába konyharuhát bele az üveget és forrástól számított 5-6 percig gyöngyözve főzöm, az üvegbe hagyom kihülni.

Nem rég találtam rámolás közben egy tavalyi üveggel kifogástalanul finom volt. Soha még nem romlott meg.

Lehet, hogy céklát még érlelni kellett volna? Azért tartom furcsának, hogy neked túl savanyú lett, mert én nem birom a nagyon ecetes dolgokat, és nekem nagyon kellemes volt az íze.

A káposzta és a cékla a felhasználáskor volt 1-1 kg.? Mert a káposztából azért jelentős a vesztesség és a megtisztított cékla is veszit a súlyából.

Előzmény: Törölt nick (811)
Sárközi István Creative Commons License 2012.12.09 0 0 814

Üdvözlöm!Soha de soha ne főzzön kóstolás nélkül!Egy recept írhat elő x mennyiségű fűszert.Ha  az sok akkor van a gond.Ízesíteni mindig saját ízlés szerint.A tartósító mennyiség adott,azt kell betartani.

Előzmény: islamorada (813)
islamorada Creative Commons License 2012.12.09 0 0 813

Ez nekem is a problemam! En beletettem az ajanlott ecetet, nagyon kimertem es istenverte savanyu lett, sot sos! Abbol is az ajanlott mennyiseg ment bele de ebbol azert elkepzelem hogy ez a sos, sosabb izu mint esetleg az otthoni. Nekem is at kellett mosni bar igy azert sok termeszetes izt veszitek vele. Es korantsem olyan joizu de azert persze megesszuk, a boltinal nem rosszabb.  Igy jartam  a csak uborkaval, a csak paprikaval, a vegyessel, a bedobalossal es a csalamadeval is. A kaposztaval toltott paprika az egyetlen ami legjobban hasonlit az elvarthoz bar az is sosabb a kelletenel.

Hat en most az unnep utan kiserletbe kezdek, fel  literes uvegekbe merem a megadott mennyiseget, szelidebbre veve, kulonbozo savanyu es sos fokokon, telen is arulnak kicsi uborkakat es paprikat, es uvegenkent 3-at rakok csak bele es tesztelem.  Mire bejon a befozo szezon  nekem muszaj hogy meglegyen a rendes, itteni anyagokbol osszeallitott  le ami tokeletes.

Ami a kinezetet illeti a balulsikerult savanyusagaimnak az csodalatos, sot eszmeletlenul szep, azok a szinek..... muszaj hogy jovore sikeruljon.

Előzmény: Törölt nick (811)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!