Ahoz mit szónak, hogy egyszerre van lezárva az Bagoly és az Esküdt utcánál is a vasuti átjáró. Még a MÁV is csodálkozott, hogy az önkormányzat így engedélyezte. Aki erre közlekedik kénytelen a Diósdi uti alúljáró felé menni és naponta tapasztalhatja a hatalmas dugót. Az aki ezt engedte, vajon mennyit ért a közekedéshez?
Láthatóan a kihelyező magasan képzett forgalomtechnikus volt. Szóval meredek lejtő jön, de csak ha célforgalomban vesszük igénybe az utcát. A zsákutca másik végéből is tilos a behajtás (?). Egyébként meg munkások támaszkodnak a földkupacnak.
Én azt hittem, már nem tudnak meglepetést szerezni a magasan kvalifikált kivitelezők. Tegnap aztán rájöttem, hogy még van a tarsolyukban bőven. Lementem a gyerekért a Bajcsyra a buszhoz majd a Bakonyin indultam vissza. Láttam ugyan messziről, hogy valamilyen terelés van a munkálatok miatt, de gondoltam na bumm, nem ujdonság kerülünk egy kicsit. Megközelítve a terelő táblát - megjagyzem az utolsó kereszteződésnél nem lett kitéve a zsákutca tábla - odaérve nem tudtam sírjak vagy nevessek. A terelő tábla egy Toi-Toi-ba vezetett. Ezt hogy lehetett volna abszolválni?ÖregMackó
Itt vannak a nagy esők, és persze bekövetkezett az amit előre megmondtam.
A víz teljesen lemossa a meredek részen a feltöltést, és árok jön létre.
Persze ez pont a házunk előtt, ami miatt nem lehet kiállni az autóval, mert felül az alváz a kövekre.
Vissza kell talicskáznom a köveket és újból betölteni az árokba.
Minden egyes nagy eső után.
Kérdezem, hogy ezt miért nekem kell javítanom?
10 milliárdokat tesznek zsebre, és én dolgozom helyettük, ingyen.
Jó lenne, ha nem az idióta "jobban teljesítünk" hazugság szórólapokat küldözgetnék nagy pénzeken, hanem helyreállítanák az utat, amit teljesen tönkretettek.
Hát hogyne......ősszel jönnek az útjavítások, amikor jön az esős időszak.
Rá lehet majd fogni ismét, az időjárás miatt csúsznak a munkálatok. Ha nincs kész...nincs kész.
Valamint nem mellékesen jegyezném meg, hogy ha 2 hónap alatt akarják rendbetenni az úthálózatot, körülbelül olyan minőséget produkálnak, mint a csatornázásnál.
Egy kicsit nem forgalmi téma, de talán belefér.Az Érdi újság írja:
- Lovas rendőrök fognak havonta kétszer bizonyos helyeken lovagolni ( járőrözni ), elűzendő a tolvajokat.
Na már most, ha a bűnöző látja, hogy friss a lószar, akkor nyugodtan mehet lopni, mert két hétig úgy sem jönnek.
Ráadásul a figyelő hallja a lovak nyihogását, veszi a (lopott) telefont és riasztja a társakat.Szóval nem sokat ér, de arra jó, hogy bele lehet tenni az újságba, hogy mennyit tesz értünk a város vezetés.
- Másik:Lehet menni aláírni, hogy mennyire támogatjuk a rezsi csökkentést.Na most ezt mi a francnak? Ha egyszer már törvény van róla, akkor utólag minek támogatni? Nekem 350 ft a villany számlám, tehát 350 ft-ot spórolok, egy kiló kenyér árát. Van akinek 1500 kw a havi fogyasztása, mert villannyal fűti az úszómedencéjét, annak 75 ezer ft. lehet a számlája és így gazdagéknak 7500 ft. a spórolás.Igazságos, nem ?
Nekem arra a 350 ft-ra, gazdagéknek arra a 7500 ft-ra nincs szüksége. Akkor meg mi a fenének menjünk aláírni? Hogy lehessen lobogtatni a sok millió aláírást?
Ami meg trafik ügyben történik, az egyenesen vérlázító.A sok régi trafikos helyében nem adnám vissza a boltot, mert arra nem lehet kötelezni őket, a Palcsó gyerek, meg a többiek meg keressenek valahol egy üres boltot maguknak.
Ez a cinikus pofátlanság azt sejteti, hogy valahol politikus lehetsz, legalábbis az annak nevezett ganajtúróbogár kategóriából.
Nem a saját utcám nevét írom le, hanem a környék legfontosabb gyűjtő útját, ahol mindenki jár, ha haza akar menni.
Nevezetesen az Alsóvölgyi utcát.Tavaly júliusban készült el a csatornázás, na most akkor magyarázd el, hogy a kamerás átvételre és a helyreállításra miért kell várni a környék sok száz lakójának több mint 8 hónapja ? Mert a mai napig el sem kezdték.
A saját házam előtti ( volt ) előkertet feltúrták, javításként föld helyett AGYAGGAL !!! terítették le. Ami persze esős időben ragacsos sár. Ha jön a postás, akkor dudál a motorján, én kimegyek is a cirokseprűt !!!! nyújtom ki neki és arra teszi a levelet, vagy amit hozott.
Virágzó kertváros!! És eközben a szarházi képviselő utcája már régen le van aszfaltozva, mert az más konszolidálódott.
Legalább az ilyen cinikus pofátlanságoktól mentsél meg minket, ha már vélelmezhetően haszonélvezője vagy a dolgoknak.
A helyi lap kommunikációjáról kérzezd bátran a helyi lapot.
Ami a többit illeti: ezerszer le lett írva, el lett mondva, hogy a végleges úthelyreállítások csak a kamerás vizsgálat és a műszaki átadás után kezdődnek. Ennek ellenére újra és újra, mint a gyengeelméjű papagájok, azt ismételgetitek, hogy így meg úgy, milyen rossz minőségben lettek helyreállítva az utak. Igen, ideiglenesen lettek. Most kezdődik a végleges, de még most sem mindenhol, mert legalább 25-50 km vezetéket még le sem tettek a földbe. Ennek utána lehet járni, nem nagy fáradság. Van honlapjuk is: erdicsatornazas.hu. A végleges dátum: 2014.
Még szerencse, hogy a sok hülye, a kontárságoktól, gányolásoktól felháborodó érdi között (beleértve magamat is), legalább egy van, aki hurráoptimistaként csak a szépet látja... Ha csak Téged kérdez meg a közvéleménykutató, a reprezentatív statisztika 100%-os elégedettséget mutat. Igaz, Te is gyakrabban írsz arról, hogy mi LESZ, mintsem, hogy mi valósult meg. Talán a Te gyomrod sem bírja a megvalósult tények emésztését? Ígéretekkel meg már tele van a ....... Ami megvalósult, az láthatóan pénzkidobás. Felelős meg sehol. Inkább arról tájékoztass (mint a kondér hűséges nyaldosója), hogy mennyi kötbér folyt be a kasszába a határidők be nem tartása miatt. Merthogy a Szovátain megsüllyedt aszfalt nem garanciális javítás kérdése, hanem egyszerűen nem lett szakszerűen befejezve a munka. Vagy ha úgy gondolod, hogy nem végleges helyreállítás, hanem a Magyar Közút előírása szerinti ideiglenes aszfaltozás készült, akkor miért nem készül ilyen "ideiglenes" helyreállítás pl. a Tárnokin? Tudom, én vagyok a gyengeelméjű, de sehogy sem találok szemernyi következetességet a látható munkák és a helyi lap kommunikációi között.
Szerintem azt írtam, hogy a madár nevű utcákból párat. Ilyen nevűek a vasú túlsó oldalán is vannak, egészen Tárnokig. Mindenütt lehet rossz és jó utcákat is találni, ki melyiket veszi észre.
A Fácán utcában nem is volt csatornázás mégis akkora gödrök vannak mint egy tüzérségi akna krátere. Viszont fel van szórva valami fehér trgyival amit nem merek közetnek nevezni ezért olyan por van egy-egy autó után hogy a látó távolság kb három háznyira terjed ( Gyengébbek kedvéért 50 m alatt). És ezt kell belélegezni!
A Pintyőke utában 10 km/h felett már tuti a tengelytörés. A Papagáj utcában a járdán is simán ki lehet törni a bokát mert a bekötésekkör vissza rendezték ugyan a kis beton kca járdát , de nem tömörítették a földet ezért most a legtöbb ház előtt billegnek és megsüllyedtek a járda bekötés feletti kövei.
Aki bármi mást állít azt szívesen elviszem egy sétára a madaras utcákban. Eső után, gála cipőben tessék jönni!
Nem szeretnék senkit megbántani a "madár" utcák lakói közül, de piszkosul nem boldogít, hogy valamiért nekik jobb lett. És ha kijönnek az utcáikból, merre tovább???? Mi a helyzet a Tárnokival, Szovátaival? Ott is ugyanolyan jó idő van, de szemmel láthatóan semmi javulás nincs, pedig gerincút mindkettő. A Tárnokin szerintem bőven eltelt a 4-6 hónap, és ugyanolyan járhatatlan Diósd felé/felől, mint a múlt ősszel. Ez is csak Érden lehetséges. A rózsaszín köd mögül láttál már olyat, hogy más településen hónapokig nem állítottak helyre többszáz méter utat? Ráadásul nem csőtörés, havária után, hanem előre tervezett (bár ezirányban kétségeimk vannak) módon?
Járkálok itt-ott Érden, és látom, megkezdődtek a jó idő beálltával a helyreállítások. Pl. a madár nevű utcák közül is párat jóvá építettek, jobbak lettek, mint azelőtt. Őszig ígérték a helyreállítások befejeztét, addig verhetitek a nyálatokat nyugodtan. Majd ősszel beszélünk róla.
Mi van a Szovátai úton az megérne egy vizsgálatot. Most látni milyen trehány munka volt az egész visszatöltés, van ott még féltégla is visszahányva csak úgy az aszfalt alatt.
Az meg hogy mi folyik az úton az meg szinte Dakar Rally. Mindenki arra megy amerre talál utat. A normálisabbja (ebből van a legkevesebb) beáll egy terelés mögé és megvárja míg elmegy a szembe forgalom és akkor indul neki. Közben az "ügyesebbek" mindenfelé kerülve földön, járdán, levegőben sietnek, nehogy valamiről elkéssenek. Ma délután pont előttem miliméterek híján majdnem sikerült egy Isten barmának jobbról megkerülnie az egyik gödröt és úgy jött visza, hogy közben a szabályosan balra kerülőnek is vissza kellett mennie a szembeforgalom miatt és nem sokon múlt, hogy felborítsák egymást. Undorító!