Keresés

Részletes keresés

Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4967
Én is nagyon bízom az utolsó mondatodban.

HAJRÁ MTK!!!!!!!

Előzmény: TiSza (4963)
SAGA Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4966
Szándékos kezezésért csak a kapust állítják ki, szabadrúgás - KÖZVETETT!!!- kifelé, amit a negyedik játékvezetőnek kell elvégeznie (persze, csak ha Phul Sanyi nincs a lelátón). :-)
Erről jut eszembe: Ábrahámanak nem ez volt élete meccse, de hogy rajta nem múlott semmi, az is biztos. Csak próbált a mi teljesítményünkhöz alkalmazkodni.:-) (ma ilyen vicces kedvemben vagyok, bocs)
Előzmény: mash (4955)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4965
A Magyar Kupa elődöntőjében 6:1-re kikaptunk Debrecenben. Ez a foci, amit mindannyian szeretünk, függetlenül attól, hogy kedvenc csapatunk éppen hogyan teljesít.
Történt azonban olyan is, amit nem nézünk jó szemmel és ami ellen többen is küzdenek a labdarugás vezetői közül.

A DVSC-MTK meccsen több olyan momentum felkelltette a szurkolók, újságírók figyelmét amit az új Sporttörvény szigorúan tilt.
A törvény kimondja, hogy minden magyar labdarugó mérkőzésen meg kell akadályozni a tiltott önkényuralmi jelképek, (horogkereszt, SS jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vörös csillag) illetve mások iránt gyűlöletkeltésre alkalmas felirat (transzparens) zászló bevitelét.
Ehhez képest a Debreceni Ultrák szektorában Árpádsávos zászló, nyilaskeresztes transzparens és a Palesztin Nemzeti lobogó (a három öt ágú csillaggal) is a kerítésen jól látható helyen volt kifüggesztve. Ráadásul, a keménymag tagjainak nyakában nyilaskeresztes sál lógott, ahogy az a mérkőzésen készült képeken is megfigyelhető.

A Büntető Törvénykönyv 269/B. § 1. bekezdése így rendelkezik:

A bűncselekmény elkövetési magatartásai a horogkereszt, SS jelvény, nyilaskereszt, sarló- kalapács, ötágú vörös csillag, vagy ezeket ábrázoló jelképek terjesztése nagy nyilvánosság előtti használata, illetve közszemlére tétele.
A közszemlére tételt a törvényben meghatározott jelképek nyilvános helyen történő elhelyezésével lehet megvalósítani. Ennek révén válnak a jelképek minden korlátozás nélkül többek számára hozzáférhetővé. Ezen magatartással az az elkövető szándéka, hogy a tilalmazott jelkép és a hozzá kapcsolódó eszme minél nagyobb körben elterjedjen.
Természetesen a törvényben az is foglaltatik, mely esetekben engedélyezett ezeknek a jelképeknek a használata:

A Btk. 269/B. § 2. bekezdése rögzíti e cselekmény vonatkozásában a büntethetőséget kizáró okokat. Ennek megfelelően nem büntethető az, aki az 1. bekezdésben rögzített cselekményeket ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból, vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.
Azt hiszem nem vagyok vele egyedül, ha azt mondom ezen a mérkőzésen oktatásról, illetve tájékoztatásról szó sem volt. Ahogy máskor sem. Éppen ezért tiltották ki ezeket a jelképeket az összes labdarugópályáról.

Szurkolóink a mérkőzés alatt többször szóltak a szektoruknál lévő biztonságiaknak, hogy a Loki hívek tiltott jelképekkel ellátott transzparenseket raktak ki a kerítésre. A biztonsági ember rendre azt válaszolta nekik, hogy az összes kint lévő zászlót az MLL-ben engedélyeztették, így azokat bármilyen labdarugóeseményen használhatják a Lokisták.

Felvetődik azonban, hogy ez ellentmond az MLL által elfogadott törvénynek.
A sporttörvény ugyanis így rendelkezik:

Meg kell akadályozni az alábbi tárgyak bevitelét: tiltott önkényuralmi jelképek, (horogkereszt, SS jelvény, nyilaskereszt, sarló-kalapács, ötágú vörös csillag) lőfegyver, robbanóanyag, pirotechnikai eszköz, (petárda, füstbomba, bengáli –görög – tűz) élet kioltására és testi épség veszélyeztetésére alkalmas eszköz, (kés, kard, egyéb szúró, vagy vágóeszköz, boxer, baseballütő stb.) mások iránt gyűlöletkeltésre alkalmas felirat (transzparens) zászló.
Továbbá: Csak olyan transzparens vihetőbe, amelyet a sportszervezet írásban engedélyezett és az engedély egy példányát az MLL-hez megküldte.
Itt van azonban az ellentmondás, hiszen a DVSC Biztonsági embere állította, hogy a zászlók mindegyike MLL pecséttel van ellátva, azonban az MLL jogszabálya az ezekhez hasonló megjelenésű transzparenseket szigorúan tiltja.

A kérdés csak az, hogyan lehetséges, hogy ezt az illetékesek nem tudják (akarják?) észrevenni??? Rejtély…

Z.SZ.

Forrás: www.mtkhungaria.hu

Előzmény: Dittike82 (4964)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4964
Szerintem erre gondolt:
Előzmény: mash (4956)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4963
Lehet, hogy VG jobban pénzeli most a Fradit, de ha nem lenne, sokkal rosszabb helyzetben lennénk. Hiába siránkozunk, nekünk most ezzel a helyzettel kell megelégedni. Ennél jobb hidd el, nem lesz!Újabb szponzorokat már sehonnan sem lehet kifacsarni, minden vállalkozás lefedett, csak VG-re számíthatunk.

Abban bízhatunk, hogy rövid időn belül a Fradiból egy sikeres vállalkozás lesz, és utána - minden bizonnyal - mi jövünk.

Hajrá MTK!

Előzmény: BadeJuve (4960)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4962
Lehet. :))
Előzmény: mash (4954)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4961
Valahol érthető. De számunkra már egyre unalmasabb. :(

Ha nem is lehet veletek teljesen felvenni a versenyt, meg lehetne próbálni. Itt persze nem csak VG kegyeire gondolok, mert ebben úgyis ti lesztek a győztesek, míg meg nem térül számára az üzlet.

De ha otthagy titeket, akkor is jól fogtok járni, mert egy gazdaságilag megalapozott klubot fog átvenni az újonnan érkező tulajdonosi kör. Ha gyanúba is keveredtek nap mint nap (a bundát illetően), a jövőtök már biztosítva van. Jó nektek!

Előzmény: mash (4953)
BadeJuve Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4960
Hát így nincs értelme játszani,hogy tudjuk csak a másodikak lehetünk.
Akkor miért maradjon?
BadeJuve Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4959
Az emberek félnek kimenni a meccsre tőletek,mert a szurkolóitok azért járnak ki a meccsekre,hogy verekedjenek.Átjöttök,elveszítek a zászlóinkat,transzparenseinket.5000-en 10 ellen,mondhatom nagyon bátrak vagytok.
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4958
BadeJuve!

Ne beszélj már butaságokat!
Ha elmegy tőlünk Várszegi, akkor szerinted jobb lesz?

TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4957
Tényleg nagyon jó lenne egy fórum. Eddig amikor írtam a szerkesztőknek, nekem mindig válaszoltak és udvariasak voltak. Elvileg azon az állásponton vannak, hogy minden építő jellegű kritikát, javaslatot szívesen fogadnak. Nekem is van már néhány ötletem. Megpróbálhatnánk majd elküldeni kívánságainkat.

Ami a kezezést illeti: csak akkor jár piros, ha gólt akadályoz meg vele a játékos. Sárga akkor jár, ha sportszerűtlenséget követnek el (pl. kézzel való gólszerzés kísérlete - pl. tegnap Tököli). Ha mezőnyben történik a kezezés, akkor először még sárgát sem muszáj adnia a játékvezetőnek. Szóval jól ítélt tegnap Dubraviczky. Bár megmondom őszintén, először én is csodálkoztam, hogy "csak" sárga.

Hajrá MTK!

Előzmény: Kifli007 (4950)
mash Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4956
.És sajnos nem lesz több szurkoló,ha ilyen rasszista megmozdulásokat szerveznek.

ez kicsit fejtsd már ki bővebben légyszí

Előzmény: BadeJuve (4952)
mash Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4955
szándékos kézért szerintem csak akkor jár piros, ha gólt akadályozol meg vele

de lehet, hogy rosszul tudom

Előzmény: Kifli007 (4950)
mash Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4954
a levélíró lehet az összeeskűvés elmélet forgatókönyírója
Előzmény: TiSza (4944)
mash Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4953
nem tudjátok
végé most a pénze nagy részét belénk öli, nektek az edig megszerzett játékosállomány, szponzori kör jut, semmit plussz
az most nálunk van

egyszer Egervári nyilatkozta valahol, hogy mostanában minden általa kiszemelt játékos nálunk köt ki, mi is akarjuk, ti is, de nekünk ad rá elég pénzt

ennyi...

Előzmény: TiSza (4940)
BadeJuve Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4952
Amíg náluk van Várszegi és a fradit is ő irányítja ne is reménykedjünk a bajnokság megnyerésében.És sajnos nem lesz több szurkoló,ha ilyen rasszista megmozdulásokat szerveznek.Példa erre a Debreceni meccs.
BadeJuve Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4951
Engem már kezd idegesíteni,hogy állandóa leadjuk a pontokat a fradinak!Ez a MK meccs is akkora bunda volt,hogy nem igaz.Szerintem a fiúk egy kissé már idegesek lettek és ezért nem játszottak már a végén.Biztos a félidőben rájuk szóltak.Ugyanez volt a fradi meccsen is.Múlt évben is leadtuk a pontokat és már most is elkezdtük.Várszeginek mennie kéne!!!!!!!!!!!!
Kifli007 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4950
Vicces ez a hazáig futás vonat helyett megoldás, nekem tetszik.
Tavaly év végén én írtam egy nyílt levelet a bundagyanúról, ezzel kapcsolatban mondanék megint valamit. Nem tudom, hogy bunda volt-e. Nem azért, mert erkölcsileg nem tudom elképzelni, hanem mert a gyakorlati része nem tudom, hogyan történhet. Sokaknak kell tudnia róla, és egyvalaki biztos kinyitja a száját. Viszont amíg ez az állapot fennállhat, hogy egy tulajnak két csapata is szerepel egy osztályban, addig mindenki jogosult arra, hogy feltételezze a bundát, és akiket megvádolnak, azoknak ezt el kell fogadni. Nincs másik megoldás, illetve csak egy van, meg kell szüntetni ezt az állapotot.
A honlapon tényleg jó lenne egy MTK-s fórum, de el kell, hogy keserítselek titeket. Én egyszer írtam egy kritikai hangvételű megjegyzést a honlapnak és még választ sem kaptam rá. Van egy gyanum, mi lesz akkor, ha javasolni akartok majd egy fórumot.
A BKV-Fradi meccsel kapcsolatban meg csak egy kérdés: A szándékos kezezés Magyarországon nem piroslapos cselekmény? Vagy a bíró nem itélte szándékosnak Tököli Maradonás gólját? De akkor miért fújta le? Valaki adjon választ!

Hajrá MTK!

TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4949
Most olvastam csak, hogy szombaton nagy valószínűséggel nem játszik Selymes. Ez jó hír, bár kedden sem játszott sokat, és mégis...

Hajrá MTK!

TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4948
Utána pedig - ha mindent jól teljesítettek - megnézhetik jutalomból a tegnapi fergeteges színvonalú BKV-Fradi meccset. :))
Előzmény: RG (4946)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4947
:))
Előzmény: RG (4946)
RG Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4946
Én, mint jó pszichológus, a Debrecen meccs után töröltem volna az Intercityt, és futás a Hidegkúti-stadionig, majd közvetlenül utána, kétszer egymás után az 1-6 megtekintése, videóról.
Előzmény: Dittike82 (4945)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4945
Én kevésbé radikális módszereket alkalmaznék. Szerintem elég lenne nekik egy pszichológus vagy valami ilyesmi, aki lelkileg és pszichikailag helyre teszi őket.
Előzmény: olajoshal (4942)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4944
"Egyébként a Debrecen meccsre is Várszegi szólt le, hogy el kell veszíteni?"

Ez az, amit én sem hiszek el.
De látod, a levélíró már a játékvezetőket is belekerverte az ügybe. Mindenre van "megoldás". :))

Előzmény: olajoshal (4942)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4943
Igazad van, de egy kicsit lehetnének a vezetőink is lelkesebbek.
Előzmény: Dittike82 (4941)
olajoshal Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4942
Ritka nagy bunkó aki ezt írta.
Főleg a vége lett nagyon tapló. Egyébként a Debrecen meccsre is Várszegi szólt le, hogy el kell veszíteni?

Ugyan már, szájba kéne vágni pár focistát, hogy észhez térjenek. Látjátok, Kispesten bejött.

Előzmény: TiSza (4935)
Dittike82 Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4941
Csak tudod az a baj, hogy rasszizmus, előítélet mindig volt és sajnos mindig lesz. Ezen enm hiszem, hogy bármi változtatni tudna...
Előzmény: TiSza (4940)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4940
Szerintem sem ezeken a dolgokon kellene bosszankodni, hanem fel kellene venni a versenyt a Fradival. Minden szempontból.

Valaki írta az nb1.hu-n is, hogy népszerűsíteni kellene a klubot - főleg a fiatalok körében, akiknek nem egyből a másság jut eszébe az MTK-ról. Meg kellene szerettetni az emberekkel az MTK-t. Azokkal, akik a csapatot szeretik, nem pedig az adott klub mögött lévő tradíciókat, politikát. Vagyunk így néhányan, de csak kevesen.

Pl. a meccsek előtti beharangozókban a Nemzeti Sportban nyugodtan meg lehetne írni, hogy a B-oldalra ingyenes a belépő. Ezt egy kicsit nagy dobra kellene verni. Ha a vezetőink attól félnek, hogy a vendégek is abba a szektorba fognak menni, akkor meg lehetne csinálni azt, hogy névre szóló szurkolói kártyával lehet csak bemenni a meccsekre. Évente meg lehetne újítani központilag (ez nem kerülne semmi fáradtságba a hazai szurkolóknak), aminek a feltétele pl. 5 hazai meccsen való részvétel lenne. Ha ez nincs meg, újra meg kellene váltani a kártyát (utánajárással), és ez már nem érné meg a vendég-drukkereknek.

Még vannak ötleteim. :))

Hajrá MTK!

Előzmény: RG (4939)
RG Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4939
Ez egy hülyeség, nem is akarok vele foglalkozni.
Amin elgondolkoztam, az viszont a középső védő-problémánk. Lambulicot kölcsönadtuk, Ádámot csütörtökön operálják, Elek Norbi kiesett. Mi van, ha Mico megsérül, vagy eltiltják? NINCS TÖBB VÉDŐNK. Tehát nem csak csatárprobléma van. Tarcsiban ki játszik középső védőt?
Nyilván, a klub (a figyelmet tevékenységére eddig remek igazolásokkal felhívó) vezetése is töri a fejét megoldáson. Javaslatom: cseréljük el Kristont, Jovicot és Zováthot pl. Flavio Pimre. Hogy nem az MTK játékosai? Nem baj, fordult már elő hasonló.
Lehet, hogy másodikok vagyunk a bajnokságban, és nagyon sok szurkolótábor cserélne velünk, csakhogy ebben a csapatban több lehetne! Az elmúlt évben egyértelműen bajnoki cím "maradt" a fiúkban, és idén sem rosszabbak a Fradinál.
Jó lenne, ha ezt a hátralévő meccseken igazol(hat)nák.
Előzmény: TiSza (4935)
TiSza Creative Commons License 2003.04.17 0 0 4938

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!