Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Hosszas keresgélés után ma végre szert tettem egy Pannónia szerelvényre dobozostól és mindenestöl.Képeket a későbbiekben rakok fel.Valakinek esetleg kellenek Előre vagonok ill. sínek akkor azt szívesen adok el.Nekem már van jó pár felesleges darab.
Segítséget szeretnék kérni, hogy ki tudja, mennyit érhet ez az régi orosz vasútmodell és egyáltalán milyen típus. 60-as évekből való. A szett gazdát keres.
Hát én is ilyet kaptan kb 2 hete csak annyi külömbséggel, hogy van mág hozzá 4 db 4 tg teherkocsi , megvan az eredeti trafója és karcmentes igaz nem egyszínűek a kocsik hanem a piros, kék, zöld összeállítás viszont van bennük korabeli kocsinként kapcsolható belső világítás meg némi többlet sín
esetlegesen ha valakinek van eladó vágányzata korrekt áron vennék szívesen, de csak makulátlan állapotút
Ha valakinek szüksége van pévé mozdonyba való 12V 3W-os izzókra, akkor még van 1-2 dobozzal. Az ára 200ft/db ha dobozzal (25db) veszed , vagy 250ft/db ha kevesebbet szeretnél az izzókból.Mindegyik új, Tungsram gyártmány , 9V-os elemmel lepróbálva.
Budapesten személyesen át tudom adni vagy postázom.Telefon: 06 20 9549-383 vagy panicsbela@freemail.hu
Ott mozdonyból nemigen láttam még csak egy félét a vagonoknak van több féle színe.
Előréből is többnyire gyári festéseim vannak kivéve a most vásárolt cuccot.Egyébként elég drágán mennek még az Előre készletek is.Pannóniát nem tudom mikorra szerzek mert azt még nem láttam sehol hírdetve,lehet el kellene mennem a szombati börzére.
A mozdony megy alkatrésznek mert abból van kettő is az egyik majdnem tökéletes állapotba van,a vagonok sem rosszak csak rosszul vannak festve.Nem tudom az értékeket behatárolni szerintem egy rozsdás vagon újra festve többet kell,hogy érjen mint tök rozsdásan.Igazából a készlet értéke a sínpálya mert az a fém talpas pv nyomott változat,meg a gyári trafó. Mindkettő szép állapotban van.Holnap megyek egy másik készletért azt előréből elég lesz.
Viszont a pannónia és helikon is nagyon bejön abból is szeretnék egy-egyet legalább,de az nincs sehol eladóba.
Ha már megvetted, akkor kénytelen leszel átfesteni.
Az értéke ezeknek az eredetiségben rejlik. T.i. mennyire szép állapotban sikerült megörizni őket. Nekem átfestve az értéke 0 Ft, vagy mint alkatrész x Ft.
Ezekkel inkább csak saját magadnak szereztél örömöt, de számolj utána, ennyiért már szép, eredeti állapotú mozdony+4 kocsit vehettél volna.
Köszönöm a méreteket.A készletet megvettem,ha a színe nem is eredeti akkor átfestem bordóra mint a karácsonyi készlet volt vagy mi,jó lenne egyet élőben látni a festék színe miatt.A vagonokat meg festhetem újra,de azokból van nekem is így a szín és felirat nem lesz gond.
Bocs hogy beleszólok.A fényezésnél a hőkamra nem ráégetést,hanem a száradást röviditi le.
Eredeti szint pedig autófestékeket áruló üzlet kikeveri,és spray-be is töltik ha nincs kompresszorod.Vinni kell a vonatot,és az ö szinkatalogusuk alapján 100% os szinárnyalatot kapsz.
Az 50 es években még az alapozásra se adtak,a nyers fémet zsírtalanítás után rögtön szinre fújták.
Csak annyiban más, hogy ez az első sorozatból való és hiányos. A színe meg azért ilyen, mert legalább egy éjszakát a trafó mellett töltött és köztudott, hogy ilyenkor átveszi a trafó színét. :-)))
Az ezen a linken szereplő mozdony valahogy másképp néz ki mint amik nekem vannak a vagonokon látszi a "jó szándék",de a mozdony nem tűnik átfestettnek és több helyen is láttam ugyanezt a festést ami elég furcsa véletlen lenne.
Hőkamrában rálehetne szárítani a dolgot.Tűzzománcot nem hiszem hogy játékokra használtak volna,de tényleg jó lenne tudni,mert ezek megoldható dolgok még a porfestés is,bár szerintme annál ez a réteg sokkal vastagabb.
Eredeti állapotba, helyreállítani csak az eredeti festékkel és technológiával lehetne.
Gondolom ez neked nem áll rendelkezésedre. Így csak átfesteni tudod, minél jobban megközelítve az eredeti színt.
Eredetileg nem csak egyszerű festés van rajta, valahogy rá is van égetve. Én tűzzománcnak mondanám. De majd a szak avatottabbak leírják a technológiát. Autó fényezők mit szólnak a témához?